TEST af Luksuslufttelt Kampa Brean 4 Air telt på Campone Assens strand i samarbejde med Campingagenten – Testfamilien
TEST af byggesæt fra BAKOBA

TEST af Luksuslufttelt Kampa Brean 4 Air telt på Campone Assens strand i samarbejde med Campingagenten

Flere af vores testfamilier har denne sommer testet campinglivet i samarbejde med Campingagenten. Der testes både campingvogn, autocamper og telte.

I denne test har tre familier testet et Kampa Brean 4 Air telt på Campone Assens strand.

Mette fortæller:

“Jeg har sammen med min kæreste Michael og vores tvillingedøtre Bjørk og Selma på 5 år været afsted på sommerferie i telt. Vi var indlogeret i et lækkert Kampa Brean 4 Air telt på Campone Assens strand, som Campingagenten havde været så venlige, at stille til rådighed.

Det var vores første gang på camping sammen med vores børn, og første gang vi skulle sove i telt alle fire. Jeg var meget spændt på om vi overhovedet kunne indfinde os på så få kvm. Som barn sov jeg meget i telt i Danmark, Norge og Sverige, så havde en ide om hvad vi kunne forvente os. Men var det overhovedet noget for vores familie at campere!? Men efter en uge i telt, kan vi konkludere, at vi sagtens kan campere i telt, selv med små børn.

Teltet stod klar til os, da vi ankom til Campone Assens strand, pladsen er en lille hyggelig og overskuelig campingplads. Vi lå tæt på servicebygningen med bad, toiletter og køkken. Når man bor i telt er det rart at bo tæt på et toiletfaciliteter, specielt om natten.

Pladsen havde en lille legeplads og en dejlig hoppepude til ungerne og barnlige sjæle.

Helt særligt for Campone Assens strand er, at man bor helt tæt på stranden . Når vejret er godt, kan man nemt tilbringe hele dagen på stranden. Vi savnede ikke pool, legetårne, indendørs legeland mm, som mange andre campingpladser tilbyder i dag. Jeg var særlig var vild med roen på pladsen, der var tid til at slappe af, nyde roen, og værne om hinanden som familie, uden de store distraktioner. Pigerne elskede at være på camping fra første minut, hvilket får os som forældre med på ideen om at camping er en fantastisk ferieform.

Kampa air 4 Brean er et dejligt stort rummeligt telt med god plads til 4 personer. Teltet er oprejst med oppustelige luftkanaler i stedet for umulige teltstænger, som skal samles. Man pumper hurtigt og nemt sit telt op, det tager ganske få minutter at rejse, samt nedtage teltet. Det er virkelig smart, er sikker på man undgår mange uenigheder som partnere, under opsætningen af Brean air 4, grundet det simple luftkanal system. Teltet indeholder 2 sovekabiner, som kan slås sammen til et stort, så man kan samsove hele familien. Vi sov sammen alle 4, hvilket viste sig at være smart, da vi havde ret kølige nætter omkring 10 grader, så havde alle behov for at ligge trygt og varmt. Opholdsrummet havde en god størrelse, vi kunne nemt have 4 stole og bord, køleboks, bagage og stadig have gulvplads, til leg i regnvejrs stunder.

I forteltet havde vi alverdens køkken udstyr til rådighed, hvilket gav os følelsen af at vi var på luksus camping i telt. Det var ret hyggeligt at stå og lave mad i det lille campingkøkken indeholdende et lille kampa gasblus og se på Michael stå i regnen og afprøve sine evner på den lækre gas grill fra O-grill.

Det har været fantastisk at få lov til at opleve atmosfæren på en campingplads, de første dage vi var afsted var det ret blæsende, regnfuldt og køligt, men ligeså snart vinden lagde sig og solen kiggede frem, mærkede man den helt særlige stemning, som kun findes når man er på camping. Pladsen er fuld af glade livlige campister alle hilser og man kommer hinanden ved. Selv når man står i fælles køkkenet med sin opvask er der en god stemning, særligt hvis du har husket vaskemiddel til de andre. Ungerne finder hurtig andre børn at lege med, og sidst på ugen så vi nærmest ikke ungerne, de befandt sig på legepladsen med deres nye campingvenner. Det har været en skøn oplevelse for os som familie. Særligt at se glæden i pigernes øjne, har virkelig været fantastisk.

Selma sagde som det sidste inden vi tjekkede ud fra Campone: Mor, Nu bliver vi altså nødt til at købe vores eget telt! Hun har fat i den lange ende, det er ikke sidste gang vi tager på camping.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Pigerne elskede livet på camping. Virkelig dejlig atmosfære og en helt særlig måde at holde ferie på.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Seriøst et vildt lækkert telt. Nemt at sætte op, meget funktionelt med luftstænger. Er sublimt i vanskelige vejrforhold, 100% vind og vandtæt.  Ferieminderne vil blive foreviget.

Pris: MEGET GOD – det er ikke særlig dyrt at ligge på en teltplads i døgnet. Har man først investeret i alt udstyr og telt, er det virkelig en billig ferieform.


Jesper fortæller:

“Vi har i vores familie fået lov til at teste et rigtig lækkert villatelt i samarbejde med Campingagenten.

Vi besøgte en campingplads på Fyn, som hedder Camp One, Assens Strand, hvor vi skulle campere i dette fine telt i en uge. Vi var to voksne og to børn afsted. Da vi ankom til pladsen, blev vi taget godt imod af pladsens lejrchef, som viste os hvor vi skulle ligge med teltet. Dernæst fik vi leveret en stor kasse med alt hvad vi skulle bruge. I første omgang virkede det lidt uoverskueligt, men hurtigt fik vi pakket tingene ud. Derfra gik det rigtig nemt. Alting var pakket i kasser i forskellige kategorier, så det var nemt at finde ud af hvad det skulle bruges til. Testfamilien var i foråret inviteret på campingmesse, hvor de forskellige telte og hvordan de skulle sættes op, blev demonstreret. Vi kunne desværre ikke den weekend og startede derfor helt fra nul. Jeg må sige, at det var utrolig nemt at stille op, på trods af, at vi ikke havde prøvet det før. Der var en fin vejledning med og i alt tog det Camilla og jeg ca. 45 minutter før alt var klar til ferie. Selve teltet holdes oppe af luftkanaler, i stedet for de traditionelle stænger, som efter min mening kan være svære at få på plads, hvis man er alene om det. Kanalerne pustes let op med den medfølgende pumpe og herefter fastgøres teltet som man kender det fra andre telte, men barduner og pløkker.

Det var vores første campingoplevelse i telt, da vi førhen har boet i campingvogn. Vi blev meget positivt overraskede over hvor bekvemmeligt det var. Køkkenet var meget veludstyret og vi havde alt hvad vi skulle bruge i teltet til at lave mad og eks. kaffe/the. Toiletbesøg foregik ca. 100 meter fra vores telt, så det fungerede også super fint. Selve teltet var indrettet med et forrum, hvor man kunne opstille køkkenet, i midten var der et opholdsrum med plads til et spisebord. I enden af teltet var sovekabinen med plads til 4 sovepladser. Sovekabinen kunne deles op i to mindre ”rum”, som jeg tror ville være rigtig fint, hvis man havde større børn med end vi havde.

Som nævnt, så boede vi på Assens Strand camping, som er en 3 stjernet campingplads. Den ligger utrolig naturskønt lige ned til stranden og med få minutters gang til by og marina.

Vi kan klart anbefale andre familier med små børn at prøve campinglivet af og også meget gerne i et lufttelt. Vi er tiltrukket af hvor nemt det er at komme afsted og sætte et lille midlertidigt hjem op. I vores tilfælde krævede det blot en tagboks på bilen til alle vores ting og på den måde var vi ikke begrænset af at have noget hægtet på bilens krog, som så ville betyde, at rejsen ville tage noget længere tid pga. fartbegrænsningen. Det slipper du ganske enkelt for når du kan have det hele i bil og tagboks.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

NytteværdiMEGET GOD – Det er nemt at komme afsted og det er dejligt for børnene at bo på en campingplads med andre børn, som de kan lege med.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vores vurdering er klart, at teltet er meget holdbart og man vil således kunne have det i mange år og nyde mange gode ferier heri.

Pris: GOD – Prisen for et lufttelt af denne type er dyrere end et tilsvarende med stænger, men vi finder prisen rimelig for et godt og funktionelt telt.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er god med limede syninger, så det holder til vind og vejr. Derudover sørgede den ekstra indre dug i sovekabinen for, at kabinen kunne mørklægges og at man undgik at vågne op med fugtige dyner, som man husker fra barndommens teltture.


Vores tester Katharina og hendes familie har også testet campinglivet på Camp One Assens strand i et Kampa Dometic Brean 4 air lufttelt.

Katharina fortæller:

“Så blev det endelig sommerferie og vores tur til, at springe ud som campister. Vi havde set meget frem til, at komme til Fyn, da ingen af os har prøvet at holde ferie på Fyn. Vi ankom til Camp One Assens Strand, hvor vi blev mødt af de sødeste ejere, som hurtigt fik fundet en plads til os, samt fik kørt pallen med telt og udstyr ned til os.

Teltområdet, som er et stort græsareal på campingpladsen, ligger tæt ved hovedhuset, hvor der er fælles køkken, bad og toiletter. Det var rigtig rart for os, at være tæt på faciliteterne når man er i telt med to små børn.

Vi fik i løbet af få minutter pakket teltet ud og gik i gang med at sætte det op. Det smarte ved dette luksustelt er, at man ikke skal stå og bøvle med stænger og kigge ned i en manual hele tiden, nej man puster det ganske enkelt op med en pumpe i de fire luftkanaler på teltet. Da der var kommet luft i, rejste teltet sig op og vi kunne strække det helt ud og sætte pløkker i så det stod godt fast. Til teltet var der en del tilbehør med, såsom et solsejl, tæppe, presenning, gasgrill, en køle/frys boks, et lille køkken med et blus, en reol, stole og et bord, en varmeblæser og LED lyskæder som kunne sættes fast med velcro på luftkanalerne. Det var alt sammen meget nemt at slå ud og gøre klar til brug. Det tog os ca. 30 minutter så stod teltet klar til brug.

Selve teltet er inddelt med to sovekabiner, hvor der kunne sættes en skillevæg op i midten, det undlod vi dog, da vi gerne alle fire ville sove sammen. Vi sov på luftmadrasser, som gik over alt forventning med to små børn. Faktisk har de aldrig sovet så længe før, som de gjorde på campingturen.

Udover sovekabinerne er der et rum i midten som er opholdsrummet. Det er ikke så stort, så vi måtte have næsten alt bagage ude i bilen, for at kunne være der. Her lagde vi det dejlige tæppe som fulgte med og det var virkelig guld værd. Det gav både en hyggelig stemning, men også rart med noget blødt at gå på ovenpå presenning og græs.

I forteltet/solsejlet havde vi bord og stole stående, samt det lille køkken. Det fungerede rigtig godt og det var skønt at kunne nyde morgenmaden i morgensolen. Det var en lille intim campingplads, så der var dejligt stille og roligt og plads til at komme helt ned i gear. Vi havde også været heldige, at få et helt hjørne for os selv, så vi lå ret uforstyrret af de andre campinggæster.

Teltet er til fire personer og var en passende størrelse. Vi kunne godt have brugt lidt mere plads, men det fungerede rigtig fint. Vi var heldige med vejret, så vi var stort set kun i teltet når vi skulle spise og sove. Vi fik heldigvis et godt råd fra en af de andre testfamilier, som var der ugen før os, og det var at tage godt med varmt tøj med til om natten. Det havde vi ellers ikke tænkt på, men det var godt vi gjorde det, for det var rigtig koldt om natten. Her kom varmeblæseren i brug og den kørte on/off det meste af natten og holdte os godt varme. Jeg var meget imponeret over den og hvor meget varme den kunne give os i teltet. Sådan en må vi få anskaffet os.

Stolene var også rigtig gode at sidde i og nemme at folde sammen og slå ud, når vi f.eks. skulle have dem med over til bedsteforældrene, som lå på samme campingplads som os i samme uge. Der er ikke en finger at sætte på noget, alt tilbehør var virkelig fint, selv servicen var super kvalitet, flot design og praktisk til camping.

Selve campingpladsen var en lille plads helt ned til Assens Marina og 100 m fra stranden. Vi brugte mange timer ved stranden og fandt både krabber, muslingeskaller, smuttede sten og en af dagene hvor det var varmest, var vi sørme også ude at bade. Stranden var med sten, så ikke helt optimalt for små børn, men i havet kom vi, for nøj det var varmt. Der var også en legeplads og en hoppepude, som var til stor glæde for begge pigerne. Jeg husker selv, da jeg camperede med min familie som barn, at det var det perfekte samlingssted for børn og til at skabe nye relationer og venskaber. Isabella havde ikke været længe på legepladsen, før hun fandt en god ny veninde og så så vi nærmest ikke hende resten af ugen. Helt fantastisk! Der var også minigolf og gokart som man kunne leje. Mads og Sofia kørte i en time rundt på gokart og nød en god is og det var en super hyggelig måde for dem, at være sammen på.

Tæt ved campingpladsen lå der en hyggelig gågade med små butikker, en SuperBrugsens som efter Mads’ mening var den bedste brugs han havde handlet i. Det gjorde det nemt for os, lige at gå op og handle ind til grill mad, som den stod på alle dage. Det hører ligesom med til campinglivet.

Da vores ferie var slut, skulle vi slå alt ned igen og det var virkelig nemt. Ligeså nemt det var at slå op, ligeså nemt var det at få luften ud igen og pakke det sammen. Slut med at bøvle med stænger – lufttelt er altså fremtiden.

Vi har haft en rigtig dejlig uge som campister i Brean 4 air teltet og kan kun give vores varmeste anbefalinger til alle familier, om at prøve campinglivet af. Det giver en så meget ro, afslapning, tid til nærvær og kvalitetstid og børnene de ELSKER det. Det er ikke sidste gang, at vi skal på campingferie.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – et godt telt er vigtigt som campist, for er vejret ikke med en, så bruger man meget tid deri.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Teltet er af rigtig god kvalitet og god i bredde og højde. Vi var den sidste familie som testede teltet, og det var ikke til at se, at det havde været i brug 3 uger i streg.

Pris: MEGET GOD – prisen på teltet er 4.998 kr. og det synes vi er en rigtig fin pris for sådan et lufttelt, som gør det super nemt at slå hurtigt op og ned.


 

1 kommentar

  • Christina V.

    Hvor ser det lækkert ud! Jeg får helt lyst til at tage på camping, selvom det er en ret ukendt verden for mig 🙂
    Hvor er det smart med et luft-telt. Det lyder lidt mere overskueligt. Jeg har allerede luftet idéen om en campingtur for min kæreste 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af byggesæt fra BAKOBA