TEST af Kampa Dometic lufttelt i samarbejde med Camping Agenten – Testfamilien
TEST af Bonbonland - PART 2

TEST af Kampa Dometic lufttelt i samarbejde med Camping Agenten

Flere af vores familier har testet et Kampa Dometic Studland 6, classic air telt, som Camping Agenten havde stillet til rådighed. Ferien skulle foregå på en 5-stjernet campingplads i Nordjylland – nærmere betegnet Jambo Feriepark.

Anne-Louise fortæller: 

“Jeg har sammen med min mand Michael og vores 4 børn Silje 6 år, Isak 4 år, Vitus 3 år og Elin 18 mdr., været afsted på campingferie i et lækkert telt.

Vi var alle meget spændte på denne tur og havde glædet os i flere måneder. Både Michael og jeg er vokset op med camping, så campinglivet var ikke nyt for os – men det var første gang, at vi skulle prøve camping med vores 4 børn. De havde alle meget svært ved at forstå, hvad camping egentlig var, når vi prøvede at forklare, at vi skulle sove i telt uden hverken toilet eller fjernsyn. Med bilen fuld drog vi afsted fra Veksø til Jambo Feriepark i Saltum, hvor vores ferie skulle foregå. Alle meget spændte på, om denne campingferie ville blive en succes, og om vi kunne indfinde os i et telt med 4 små børn.

Vi havde aftalt med Heidi (en af de andre testfamilier), at vi kunne overtage teltet lørdag aften. Vi ankom derfor til pladsen ca. 19.30 med bilen fuld af forventningsglade (og lidt overgearede børn). Vi fandt vej til vores plads og stod nu foran det kæmpe telt, som ungerne var helt vilde efter at få lov at komme ind at se. Der gik ikke 10 sekunder før de havde fundet vej ind til deres sovekabine og luftmadrasser, som hurtigt blev brugt som hoppeborg (undskyld Camping Agenten!). Allerede her kunne vi se glæden i børnenes øjne, og indenfor 10 minutter kom den første pige og spurgte om de kunne lege – her var vi sikre på, at denne ferie ville blive et hit.

Vi var så heldige, at Anna Kathrine fra Camping Agenten skulle bo i campingvogn ved siden af os den uge, vi var afsted, så vi havde hjælp lige ved hånden. Vi fik hilst på hinanden og kom så ellers igang med at pakke ud.

Teltet var slået op og stod helt klar, da 3 andre testfamilier havde været der før os, så det var meget nemt at gå til.

Teltet Kampa Dometic er et stort lufttelt på hele 34 m2, der i stedet for de klassiske teltstænger holdes oppe af kraftige luftkanaler, hvilket skulle gøre det meget nemmere og hurtigere at sætte op, da man bare pumper luft i kanal systemet og sætter pløkker i derefter. Teltet var udstyret med alt! Der var lækre luftmadrasser til alle børn, en seng til Michael og jeg, køkkenskabe med alt service, Kampa kogeblus, flot campingbord, stole til alle mand, en lækker O´Grill gasgrill udenfor, smarte gryder, der intet fyldte, da de kunne klappes ind i sig selv. Teltet havde 3 sovekabiner som man kunne lave til 1 stort rum, hvilket vi gjorde, så vi kunne samsove og holde hinanden varme i de kolde nætter. I den midterste del af teltet var der ydermere lagt tæppe, så det var hyggeligt, varmere og mere rart for børnene at lege på.

Derudover var der et stort fortelt, hvor vi havde en stor køleboks stående, alt vores overtøj, sko og Elins klapvogn. Teltet skreg af kvalitet og luksus. Alt udstyr var tilmed virkelig fint.

Vores teltplads lå lige imellem to servicebygninger med toilet, bad, fælleskøkkener og opvaskeplads.

Det er virkelig dejligt at bo tæt på toiletfaciliteter, særligt med små børn, der skal tidligt op at tisse, og som ikke altid siger det i så god tid. Jambo Feriepark er en 5-stjernet park med virkelig gode og pæne faciliteter. Der var en kæmpe legeplads som Silje var sikker på måtte være Danmarks største.

Der var kæmpe legetårne, en mindre legeplads til de små, masser af gynger, kæmpe hoppepude, sandkasse mm. Udover den store legeplads i midten af pladsen, så var der yderligere små legepladser rundt omkring, bla. ved den servicebygning vi brugte, så børnene tog ofte en gyngetur dér på vej tilbage fra toilettet eller opvasken. Jambo Feriepark har også et legeland, hvilket var et kæmpe hit for vores børn. De første dage, vi var afsted, var det rigtig koldt, blæste og regnede en del, så der var det super dejligt at kunne aktivere børnene i legeland. Alle dage var børnene også en tur i den lækre opvarmede pool på pladsen, for uanset vejr, så mente de, at de skulle bade nu vi havde ferie.

Camping er helt perfekt, når man har børn, og jeg kan huske, jeg selv elskede det som barn, så jeg er så glad for at kunne se, hvor meget mine egne børn nød denne ferie. De voksede og udviklede sig helt vildt på ferien. De nød, at vi var tættere sammen end normalt, da vi samsov i teltet, vi havde mere tid til nærvær og hygge, børnene voksede en halv meter hver gang de fik lov at drøne selv til legepladsen, de løb stolte afsted til toiletbygningen med sætningen “vi kan godt selv mor!”, de fandt nye venner, og vi nød at skærmtid blev minimeret markant og blev skiftet ud med puslespil, brætspil og leg.

Vi havde ikke det bedste vejr til at campere i Danmark – kun de sidste to dage blev det 20-22C, hvilket var så skønt, og vi kunne endelig have bordet ude og for alvor nyde campinglivet med børnene, der løb og legede udenfor, og Elin der kunne sidde på tæppet og hygge sig. Men på trods af dårligt vejr, så har vi virkelig nydt campingferien! Det er bare noget helt særligt at være afsted på den måde. Atmosfæren er noget helt særligt på en campingplads, der er næsten altid garanti for nye venner, campingpladsen er fuld af liv og glade campister, der pænt hilser på hinanden, man falder nemt i snak henover opvasken i fælleskøkkenet eller på et af de andre fællesarealer.

Vi fik i den grad testet teltet, da det onsdag blæste helt vildt (19 m/s). Det larmede helt vildt, og Anna Kathrine (Camping Agenten) havde sagt at teltet nok skulle holde, men at vi måske skulle rykke køkkenet lidt ind mod midten. Et par gange bukkede luftstængerne godt ind mod midten, men der skete intet og modsat de andre almindelige telte, der fik skæve stænger af blæsten, så stod vores telt helt upåvirket dagen efter. Jeg kan huske fra mine egne campingferier som barn, at vi altid fik at vide vi skulle passe på at intet ramte inderteltet, for hvis det regnede ville der i så fald komme vand ind. Jeg kan huske de mange gange, jeg er vågnet og alt har været vådt, men det var heller intet problem i dette telt, på trods af rigelige mængder regn. Teltet er i en virkelig god og lækker kvalitet. Da teltet er så stort og luksuriøst, så er det ikke bare en base,, hvor man sover, men et sted som dannede rammerne for en helt perfekt ferie. Et sted med masser af tid til hygge, nærvær, fordybelse, grin, sjov og kærlighed.

Vi var den sidste testfamilie der var afsted i dette telt, så vi skulle tage teltet ned søndag, hvilket vi var meget spændte på. Jeg kan huske, hvor meget vi tidligere har kæmpet med teltstænger, der knækker, ikke vil ud af teltet, og som aldrig passer ned i de tilhørende poser, men det skulle vi ikke kæmpe med her. Kampa Dometic Studland 6, classic air er udstyret med kraftige luftkanaler, som bare gør det hele meget nemmere. Lørdag aften fik vi pakket grill og køkken sammen, det var ret nemt og et super smart system, men der var en del rengøring i det, så det tog lidt tid. Søndag morgen vågnede vi selvfølgelig til regn og børn, der ikke var så samarbejdsvillige, men uanset hvad skulle vi have pakket sammen. Da vi havde fået pakket vores egen bil, og så småt fået tømt teltet for luftmadrasser mm, så skulle vi igang med det længe ventede telt.

Alle hjalp til, og vi fik taget alle pløkker op, fjernet presenning og gulvtæppe, og så skulle luften ud af stængerne. Indertelt kunne vi bare lade sidde i – virkelig smart! Teltet havde 5 luftkanaler, som skulle åbnes en efter en.

Ungerne stod meget spændte, da jeg åbnede den første. “Psjyyyuh!!” sagde det med så meget kraft, at mit pandehår lettede, og ungerne grinede helt vildt hver gang. Teltet lagde sig ned, og så var det bare at folde det sammen. Med bare – mener jeg, at det var meget nemmere end de almindelige telte, hvor man står og kæmper med stænger, men det tog stadig noget tid at få dette telt pakket sammen. Det var ret tungt (51 kg i følge hjemmesiden) at bakse rundt med og få ned i posen, men det gik okay nemt og med 4 små hjælpere kom det op på traileren.

Det der tog længst tid var, da jeg lå på alle 4 som en vaskeægte Askepot og vaskede pressinger af. Efter 4 uger (pga de andre testfamiliers ferie også) var der ret meget jord og græs under, så det tog en rum tid. Herefter fik vi pakket alt ned i traileren fra Camping Agenten, og så kunne vi ellers drøne hjem med en hel masse minder og oplevelser i bagagen fra en skøn campingferie. Ungerne ville ønske vi skulle blive i minimum 50 dage mere – og de har allerede ytret, at de VIL på camping igen til næste år.

Det har været en helt fantastisk ferie, og vi er så taknemmelige for, at vi fik lov til at teste dette skønne telt.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man får lov at være sammen som familie på en helt anden måde, være ude i det fri og opleve den helt særlige atmosfære.

Holdbarhed: MEGET GOD – Camping kan bare noget helt specielt, og børnene elskede det. Der er ingen tvivl om, at vi skal campere meget mere i fremtiden.

Pris:  MEGET GOD – Man kan få telte i alle prisklasser, og dette ligger i den dyrere. Men man får virkelig også kvalitet for pengene og med tanke på, hvor lækkert et telt det er, så synes jeg prisen er meget fair. Det vil kunne holde i mange år – og når først man har teltet og udstyr har man en billig ferieform i mange år derefter.

Kvalitet: MEGET GOD – Teltet er 100% vand og vindtæt. Det har en helt anden overflade end de klassiske telte. Det står virkelig pænt, selv efter storm. Man vågner ikke i en våd sovekabine, som jeg husker det fra barndommen. Teltet har mange fine detaljer, bl.a. er der lavet mørklægning i sovekabinerne, så man ikke vågner tidligt pga lyset.


Mie fortæller:

“I år blev sommerferien afholdt i Danmark. Nærmere bestemt Jambo Feriepark i Nordjylland, hvor vi skulle teste et stort luksustelt Kampa Dometic Studland 6, classic air telt i samarbejde med Campingagenten.

Det var første gang, vi skulle på “rigtig” ferie i telt, så var alle meget spændte på, hvad der ventede. Vi fandt hurtigt ud af, at det jo virkelig var luksusudgaven vi skulle teste. Teltet ser således ud og er ca. 34 m2 indenfor, opdelt i 3 sovekabiner, en opholdsstue, en udestue og så er der også mulighed for at tilkoble endnu et fortelt. Vi havde rigeligt med plads til to voksne og to børn.

Vi sov på enten luftmadrasser eller drømmeseng. Anna havde valgt at have sit eget værelse, hvor Magnus engang imellem var heldig at blive lukket ind. Magnus sov efter eget valg sammen med mor og far i det store soverum, som var to sovekabiner, som blev slået sammen.

 

Der var selvfølgelig gratis wifi på Jambo Feriepark, hvilket i disse digitale sider absolut er et must. Dog blev tiden ikke spildt foran skærmene, hvilket også er et kæmpe plus ved den ferie form. Campingpladsen har alt hvad hjertet kan begære for børn i alle aldre. Swimmingpoolen var et kæmpe hit, vandet var 26-27 grader og helt ok, når man først var under. Da vi var afsted, så var vandet varmere end luften.

Jambo Feriepark har en mega flot minigolf-bane (dog med lidt mange mennesker på den til tider, så det er en god ide at planlægge hvornår man vil spille, så man ikke skal vente for længe med at komme til).

Der er en kæmpe lækker legeplads (og flere små rundt omkring) og cykler, som man kan leje i receptionen.

Er vejret dårligt, så er der også indendørs legeland.

En del er charmen ved campinglivet er også, at man kommer helt tæt på andre mennesker. Vi hyggede med vores naboer og børnene legede godt sammen.

I teltet kunne vi lave alt selv – og opvasken blev klaret i den nærtliggende servicebygning. Der blev grillet hver dag og der blev lavet pandekager til den helt store guldmedajle – Annas hofret.

En del af campinglivet er også opvasken, som ungerne faktisk synes var lidt hyggeligt, fordi de er vant til opvaskemaskinen derhjemme.

Og med disse fælles faciliteter, så er det altså også bare lige at gå til.

Jeg havde inviteret min veninde og hendes søn på besøg en af dagene og timerne fløj bare afsted. Ungerne legede og de voksne drak corona-øl i solen.

Vi havde en virkelig dejlig telttur. Det var fedt at kunne give ungerne den oplevelse, at skulle sove i telt – som måske ikke var en ferieform vi normalt ville have valgt. Luftmadrasserne vender man sig til efter et par nætter og vi er allerede mere end klar til en campingtur igen i 2021.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vil man på telttur har dette telt en kæmpe nytteværdi. Det er et telt i absolut topklasse, ja det er faktisk ren luksus. Meget stor nytte på en campingtur i telt.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Teltet er lavet i gode materialer. Det slidstærke Weathershield™ Classic-materiale reducerer kondens og regulerer temperaturen, så du har det komfortabelt selv i varmt klima.

Pris: GOD – Vejl. udsalgspris er på17.396 kr. med pressening og tæppe. Det lyder måske af mange penge, men når du først har investeret i teltet, så er der rig mulighed for at opleve alverdens campingpladser til næsten ingen penge fremadrettet.


Line fortæller:
“Teltet var virkelig nemt at stille op. Teltet er oppusteligt og består af luft søjler som pumpes op, så ingen døjen med stænger der skal samles og holdes.

I selve opsætningen af teltet var det sværeste nok at flytte det 51 kg tunge telt fra traileren og ned på græsset.

Herefter var det nemt at rulle teltet ud af tasken, Jeg fik hjælp af mine 3 børn til at brede teltet ud, som vi lagde henover en pressening vi havde fastgjort med pløkker.

Herefter var det faktisk bare at pumpe. Det store familie telt har 6 luft søjler som hver især skal pumpes til et lufttryk på ca. 9 bar og det var nemt at holde øje med trykket på den uundværlige håndpumpe fra Kampa.

(pumpen står i 198 kr. og er perfekt til luftmadrasser, bolde, badedyr mm)

Da alle søjler var pustet op, gjorde vi teltet fast med pløkker. Og efter vi havde lagt gulvtæppet på, var teltet klar til indflytning.

Hold nu op hvor var det nemt og ligetil, Jeg har aldrig prøvet et lufttelt før, men i løbet af 1 times tid stod vi med et indflytningsklart telt på 34 kvm med 3 sovekabiner og 2 opholdsrum.

I løbet af ugen hvor vi boede på Jambo Feriepark, så vi andre familier der kom og skulle sætte telte op med stænger der skulle samles og holdes og børn der lå på teltduge for at de ikke skulle blæse væk – og der tænkte jeg, nøj hvor har vi været heldige med vores telt, som kun bestod af et stykke som skulle pumpes og ikke 30 dele der skulle samles i blæsevejr.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Er du til camping og teltture, så er et lufttelt virkelig nyttigt. Det er nemt og fåes i mange størrelser.

Holdbarhed: MEGET GOD – Teltet er  lavet i et meget slidstærkt Weathershield materiale som reducerer kondens og regulerer temperaturen.

Pris/Kvalitet: GOD – Prisen på dette telt lyder på 17.396 kr. og efter kvalitet at dømme har du her et telt der holder i rigtig mange år.


Heidi afslutter:

“Jeg har sammen med mine to drenge Luca på 9 år og Matti på 3 år, været på vores allerførste campingferie. Vi boede i et lækkert luksustelt fra Campingagenten. Nemlig et Kampa Dometic Studland 6 classic telt.

Vi var så heldige at skulle tilbringe ferien på Jambo Feriepark i Saltum i Nordjylland.

Teltet er et luksustelt på knap 35 kvm og over 2 meter til ”loftet”.

Det smarte med teltet er at det er pustet op med luft og man derfor undgår, at skulle stå og slås med stænger og en masse pløkker.

Derudover er teltet lavet i det lækre classic materiale, der reducerer kondens og regulerer temperatur, især i varmt vejr.

Teltet er inddelt med et forrum hvor vi havde køleboks, samt minikøkken med gasblus, så vi havde mulighed for at lave mad.

Dernæst gik man ind i næste rum som var blanding af opholdsrum, spiserum m.v. Stort rummeligt, og med spisebord plads til 6 stole omkring.

Vi havde inviteret min veninde og hendes to drenge på besøg og der var rigeligt plads i rummet til 4 børn og 2 voksne.

Teltet indeholder derudover 3 soverum med mørklægning, virkelig smart om sommeren når det bliver tidligt lyst. Rummene var hhv. 140×240 cm og 160×240. Virkelig lækre store.

Hvis man ønskede et stort soverum, kunne man lyne væggene ned.

De første par dage sov drengene sammen hvilket de elskede og på forhånd havde planlagt hjemmefra.

Jeg havde mine tanker omkring camping. Som sagt var det vores allerførste campingferie og ikke en rejsemåde jeg havde tænkt vi ville komme til at tage på. Men da vi fik muligheden for at få lov at teste og især i sådan et luksustelt var jeg ikke i tvivl.

Selvom jeg havde luret teltet af på Camping Agentens hjemmeside inden afrejse, frygtede jeg stadig et lille telt, med lidt plads.

Dog blev det hurtigt manet til jorden da vi ankom og jeg kunne sagtens forestille mig at tage på campingferie igen en anden gang, især fordi drengene virkelig elskede det.

Da vi ankom til Jambo Feriepark, stod teltet allerede klart til os, hvilket selvfølgelig var lækkert og gjorde det hele nemt for os, især når man kom med to små børn efter en lang køretur fra Sjælland til Jylland.

Jambo feriepark er rigtig stort og vi fik en rigtig god og central plads, tæt på legeplads, opvarmet badeland og tæt på fællesfaciliteterne med bad, toilet, køkken og opvaskepladser.

Jambo feriepark, byder på en kæmpe legeplads, med stor hoppepude, samt flere mindre legepladser og ikke mindst et indendørs legeland.

Derudover opvarmet pool til 26 grader, drengene, dog mest Luca elskede poolen, jeg selv synes det var alt for koldt til mig.

Pladsen bød også på minigolf, mulighed for at leje mooncars, ishus, restaurant med mulighed for take-away samt et supermarked.

Derudover fik vi ved ankomst udleveret en aktivitetsplan over de aktiviteter der var for børn og voksne den kommende uge imens vi skulle være der.

Jambo feriepark ligger tæt på stranden og ikke langt fra indkøb.

Selvom pladsen indbød til en masse aktivitet med alle de muligheder der var og at det er en stor campingplads, med mulighed for både campingplads, teltplads og leje af hytte, så var der en ro, der gjorde at man kom ned i laveste gear, virkelig fik slappet af og vi kunne hygge os som familie i teltet med de medbragte spil.

Drengene var vilde med camping, nærmest fra check-in og den uge udviklede begge drenge sig helt vildt.

De løb selv fra telt til legeplads/legeland og især Luca den store fik hurtigt rigtig gode venskaber, han var sammen med hele ugen og meget af tiden så man dem faktisk ikke.

Kampa dometic studland 6 classic air teltet er virkelig stort og lækkert og har plads til 6 personer. Som nævnt tidligere er teltet lavet ned oppustelige luftkanaler, i stedet for de traditionelle stænger igennem teltet. Det gør det hurtigt og nemt at sætte teltet op og tage det ned igen.

Det er genialt fundet på og det gør at selv jeg ville kunne overveje sådan et telt, da det er nemt og overskueligt, især i mit tilfælde som enlig forælder.

I opholdrummet var der led lysskinner med det hyggeligste lys, det skabte en hyggelig atmosfære om aftenen, når vi voksne hyggede os når børnene sov.

Teltet vejer ca. 51 kg når det er slået sammen.

Nætterne var kolde, men campingagenten havde sørget for varmeblæsere, som vi kunne have kørende om natten, uden dem havde jeg/vi ikke kunne holde varmen om natten.

Jeg især er også en frossenpind og synes ikke det ville være en fornøjelse at sove i telt en uge hvis jeg også skulle fryse. Da jeg bestemt ikke er den fødte campist er sovepose heller ikke mig og vi havde derfor medbragt dyner, havde man en sovepose med til temperaturen om natten, så havde det nok været en anden snak.

Både i forteltet og i opholdsrummet var der sørget for alt i potter, pander og service. Selvfølgelig henvendt til camping, så alle skåle, gryder m.m. kunne foldes sammen til at fylde ingenting og alt service var i plastik og det var endda rigtig pænt. Virkelig lækkert at den kolde rosé kunne nydes i flotte vinglas i plastik.

Derudover havde vi et Kampa gasblus vi dog ikke prøvede af, samt en O-grill gas grill, som vi benyttede hver dag.

Vi havde dårligt vejr dag 1, hvor vi besluttede at køre til Aalborg og hygge, derudover ligger Jambo Feriepark i relativ kort afstand til Løkken, Blokhus, Skagen, Aalborg og Randers, samt Fårup Sommerland er nabo til campingpladsen, der er derfor rig mulighed for at opleve en masse uden for campingpladsen i både godt og dårligt vejr.

Pladsen bød på søde medarbejdere og ikke mindst søde medcampister der hilste når man gik forbi, gerne snakkede med en og ikke mindst så blev fællesopvasken om aftenen til en af dagens højdepunkter.

Ungerne hyggede med de andre børn på legepladsen, i afstand så vi kunne holde øje med dem og de voksne hyggede med de andre på opvaskeholdene med et glas rosévin eller en kold dåseøl. Virkelig en fornøjelse at mærke den gode stemning på pladsen.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi hyggede os så meget og havde den bedste ferie. Ingen tvivl om at det er en anderledes rejseform og man kommer hinanden ved, både som familie og på de andre campister. Men det gav os så meget både som familie og som individ. Drengene udviklede sig så meget på turen og det virkelig en rejseform der adskiller sig fra andre. Et fantastisk ferieminde og efter vi er kommet hjem, snakker drengene stadig rigtig meget om turen og Luca spørger hele tiden om vi skal på camping igen og hvem ved, måske skal vi.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Virkelig lækkert telt af en rigtig god kvalitet. Man kunne sagtens mærke det var et telt af god kvalitet og har man først investeret i et telt af sådan en type, jamen så har du det i rigtig mange år fordi kvaliteten er god og derfor rigtig holdbar. Vi nåede at få nogle rigtig varme dage på ferien og teltet blev selvfølgelig varmt, men det blev ikke ulideligt varmt/fugtigt, da materialet ikke giver kondens.

Pris: GOD – Da jeg er nyudklækket campist er det svært for mig at vurdere prisen rigtigt. Teltet ligger på en pris til 17.400 kr. med presenning samt tæppe i bunden. Derudover kommer alt andet udstyr selvfølgelig udover.

Jeg synes dog stadig at det er en god pris, hvis man sammenligner med hvad en rejse normalvis vil koste. Her investerer man i telt og udstyr og så betaler man egentlig kun for teltplads, som kan gøre forholdsvis billigt og det er derfor en rejseform, flere familier kan være med på. Da man betaler en relativ lav pris for pladsen, strøm samt forbrug for vand.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Bonbonland - PART 2