Test af Baby Stroller Cooling Mat – Testfamilien
TEST af Littleunbox

Test af Baby Stroller Cooling Mat

Flere af vores testere har testet liggeunderlaget “Baby Stroller Cooling Mat” fra ProSupport.

Vores tester Nora, har testet sammen med datteren Elina på 2 år.

Når man har et barn der altid har sovet middagslur i klapvognen/barnevognen udenfor, så er det altså helt fantastisk med nye redskaber på markedet, der kan afhjælpe eller køle barnet, hvis det er meget varmt. Den danske sommer har i den grad vist hvad den kan i år, men især for de små poder er det hårdt og varmt at falde i søvn.

Jeg kunne umuligt takke nej, da jeg fik tilbudt dette liggeunderlag der passer så fint til vores babyjogger søskendevogn. Elina har testet liggeunderlaget når hun er blevet puttet til middag, i håb om at det kunne køle den lille krop lidt ned. Hun sveder meget når hun sover, så håret nærmest kan vrides, og så er hendes hud meget sart, og hun får hurtigt varmeknopper.

Cooling Mat indeholder en gelé, som består af 80% vand, 5% glycerin og 15% er en blanding af natriumpolyacrylat og methylparaben. Selvom gelen ikke er i kontakt med huden, så er den testet dermatologisk og har antibakterielle egenskaber. Underlaget regulerer sig efter barnets kropstemperatur i ca 3-4 timer, og genaktiveres efter 2 timers hvile fra brug.

Cooling Mat måler L: 67,7 cm x B: 34,0 cm.

Personlig vurdering

Vi har haft over 30 grader nogle dage, og i en klapvogn er der endnu varmere. Ved en temperatur på under de 30 grader, anbefales der ingen nedkøling af Cooling Mat. Ved temperatur mellem de 30 og 35 grader, er det ikke nødvendigt at afkøle, men vi har dog stadig benyttes af muligheden, nemlig at den kan puttes i køleskabet i 30 minutter før brug.

Jeg har selv tænkt, at det må være rart at blive lagt på sådan et kølende underlag, når man i forvejen er varm og kan have svært ved at finde ro – dog har det ikke været i kontakt med Elina, men vi har beskyttet hende mod den kolde overflade, ved at lægge et håndklæde over. Ved brug har Elina selvfølgelig haft svært ved at finde ro i varmen, men når først hun er faldet i søvn med Cooling Mat som underlag, så har vi faktisk oplevet en god effekt. På trods af varmen, har hun kunnet sove lure på 2 timer, hvilket sker sjældent i over 30 grader. Dermed har vi også bemærket, at når vi har taget hende op af klapvognen, så er det ikke et svedende og varmt barn vi tager op, men faktisk virker hun til at have en behagelig kropstemperatur – uden en ryg fyldt af varmeknopper. Det tyder på en rigtig god effekt hos hende, og passe fint med at underlagets kølende effekt er mellem 3˚C til 5˚C. Vi oplever helt sikkert en stor nytteværdi i underlaget, så den vil blive brugt godt de næste mange somre.

Ikke desto mindre er den nem at montere til babyjogger klapvognen: Du åbner blot selen, trækker dem igennem åbningerne i underlagte, som er lavet til dette. Cooling Mat passer både på klapvogne med 3- og 5 punktssele. Så er det nemt lige at placere barnet behageligt i sædet og lukke selen.

Den samlede vurdering af Baby Stroller Cooling Mat:

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: GOD – den kan anvendes mange gange, og når storesøster vokser ud af vognen, så kan lillebror bruge den. Når først den har været i brug, og viser effekt, så er den uundværlig. Den er ligeledes nem at pille af og sætte på klapvognen. Pudens pasform er universal og har huller til skulderselerne – vognen kan sagtens udskiftes og underlaget passer alligevel.

Holdbarhed: MEGET GOD – det er begrænset hvor meget slidtage der kommer på sådan en måtte, når barnet bruger den i få måneder i sommer perioden. Skulle den alligevel snavses til, hvis der bliver snacket i vognen, er det muligt med vedligeholdelse, hvor den kan rengøres med en fugtig klud – en minimal mængde af mild rengøringsmiddel kan også bruges.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er god, med en god fylde af gelé, der ligeledes gør det behageligt blødt at ligge på. Stoffet på for- og bagsiden er 100% polyester. Bagsiden er i et grovere stykke stof, som forhindrer puden i at glide. Dog tåler Cooling Mat ej at blive vasket i vaskemaskine, tørret i tørretumbler eller stryges med strygejern. Kan rengøres på anden vis.

Pris: GOD – Prisen på Cooling Mat er 475,- og forhandles hos Pixizoo og udvalgte Ønskebørn. Bestemt et underlag værd, hvis de små skal kunne holde varmen ud – ikke blot til lurene i vognen, men også på de hede sommerture.


Vores tester Bianca har sammen med deres mindste datter Alva testet det kølende klapvogns underlag – Baby Cool.

Bianca beretter:
“Vi var så heldige at få lov til at teste den fine Cooling Mat også kaldet Baby Cool fra ProSupport. Vi har tidligere på året testet klapvognen Citytour 2 fra Babyjogger og derfor var denne kølende måtte perfekt at teste i klapvognen.”

Måtten har en kølende effekt på mellem 3-5 grader. Pudens indre kerne af gelé reguleres af barnets kropstemperatur. Det er så smart på de varme sommerdage.

Vi var så heldige at vi i testperioden havde rigtig meget sol og varme. Vi havde selvfølgelig vores klapvogn samt det kølende underlag med på vores ferie og på vores små ture rundt i landet.

Alva var rigtig godt tilfreds. Hun er generelt et meget varmt barn og hun er altid meget varm og svedig når vi tager hende ud af klapvognen, men ikke længere takket være det kølende underlag.

På de helt varme dage var hun fortsat lidt varm, men den har virkelig taget det værste af det og det er nu ingenting i forhold til før da vi ikke havde måtten i vognen.

Jeg må indrømme, at da vi i en periode havde hedebølge i landet havde jeg den med inde på sofaen om aftenen for det var simpelthen for varmt ellers. Her ville i sikkert gerne have set et billede, men det fik jeg altså ikke lige taget. Jeg kan fortælle at den virker til de der måtte være i tvivl.

Cooling mat er opbygget i flere lag. Det yderste lag er i meget blødt stof i 100% polyester som er behageligt imod barnets hud. Som tidligere nævnt er den genial på de varme dage, men det samme er den på de mindre varme dage. Alva er altid varm på ryggen når hun kører i klapvogn stort set hele året rundt. Dette kølende underlag har taget toppen af det også på de mindre varme dage vi har haft her i august hvor vi har testet den.

Som tidligere nævnt regulerer den selv varmen efter barnets kropstemperatur. Dette gør den i cirka 3-4 timer og efter 2 timers hvile genaktiveres den – helt uden brug af strøm eller andre former for opladning.

Den måler 68 x 34 cm og er universal så den passer i de fleste klapvogne og ikke kun dem fra Babyjogger.

Underlaget kommer i den fineste grå farve og er så nem at installere i vognen. Den har huller i så selen er lige til at tage igennem hullet. Den får en kæmpe anbefaling med herfra. Vil næsten sige at det er et must have.
Baby Cool / Cooling Mat kan købes hos www.pixizoo.dk til 475 kr. lige nu.

Alle vores tests og anmeldelse på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi : MEGET GOD – Den er så god. Den har hjulpet os så meget i varmen. Er sikker på de fleste ville få glæde af denne.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har ikke testet den så længe, men umiddelbart så tænker jeg at den er meget holdbar hvis blot man følger anvisningerne.

Pris : MEGET GOD – Den er fundet til 475 kr. ved Pixizoo. Det synes jeg er en okay pris for en vare man virkelig har stor glæde af.

Kvalitet : MEGET GOD – Den er lavet af materialer i lækker kvalitet og den rengøres nemt med en fugtig klud. Den kan man have glæde af rigtig længe.


Kia fortæller:
“Vi har været så heldige at få lov til at teste en Baby Cool / Cooling Mat, som er et køleunderlag fra Prosupport,
Vi har primært testet underlaget til Olivia på 2,5 år i klapvognen. Underlaget passer til alle babyjoggers klapvogne, men underlaget er universel så derfor passer det til langt de fleste klapvogne. Underlaget har sele huller, og kan derfor nemt sættes fast på klapvognen, og samtidig kan barnet stadig blive spændt fast, hvis der er behov for det.

Underlaget er en smule tungt i det, og bagsuden er lavet af 100% polyester, og bliver derfor nemmere siddende på sædet.
Vi har virkelig været glade for at have det her køleunderlag, da det gik hen og blev hedebølge i vores sommerferie.

Olivia er som så mange andre børn, et meget varmt barn, og hun er altid helt våd i håret af sved når hun vågner fra lur.

Vi testede første gang køleunderlaget på en meget varm sommerdag, hvor vi var taget i sommerland. Olivia sov en dejlig lur i skyggen, uden tøj på, og på køleunderlaget. Hun var dejlig tilpas tempereret da hun vågnede. Hun var stadig en smule varm i hovedet/håret, men slet ikke våd af sved som hun plejer.
Køleunderlaget har en kølende har en kølende effekt på mellem 3-5 grader. Olivia har siddet på underlaget hver gang vi har været på tur, og det har virkelig kølet godt. Hun har slet ikke været så svedig på ryggen, som hun ville være i 28 graders varme.

Udover Olivia har brugt det, så har lillesøster Cornelia der var 3 måneder da varmen ramte hårdt, også haft brugt det til hendes lure på de varme dage. Vi lagde det blot i liften, og lagde hende til lur ovenpå det. Det kan være hårdt at være baby i varmen, men køleunderlaget var hvert fald med til at hjælpe hende, når hun ikke lige kunne sove nogle kølige steder.

Vi er enormt glade for det køleunderlag, og det bliver klart et must at have med på næste ferie.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nyttefærdig: MEGET GOD – Vi har virkelig har god gavn af den her kølemåtte, og vireklig et must om sommeren.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – God kvalitet, kan holde til mange børn.

Pris: GOD – Lidt halv dyr, men en god investering da den holder i mange år. Pris 475,-


Vores tester Louise og August på 1 år har også testet den smarte Baby Cool sædehynde fra Pro Support Selection.
Første hånds indrykket af sædehynden var rigtig godt. Den er pakket ind i en kasse, hvorpå man nemt kan få et overblik over dens vigtigste funktioner. Indpakningen og selve produktet fremstår lækkert og i høj kvalitet i tråd med Pro Supports andre produkter.
Sædehynden er lavet af et materiale som regulerer sig efter barnets kropstemperatur, og sædehynden kan på den måde holde en behagelig temperatur omkring barnet. De fleste forældre kender situationerne, hvor barnet næsten ikke kan sidde i klapvognen, fordi stoffet ofte er sort og tiltrækker varmen. Barnet bliver helt våd på ryggen af sved, når solen bager og stoffet ikke er rigtigt åndbart. Med sædehynden fra Pro Support Selection kan det faktisk helt undgås.
Klapvognshynden er bygget op omkring et lag kølende gel, et lag med en vandtæt barriere, og til sidst et lag praktisk og blødt polyester, som nemt kan tørres af og er rart for barnet at sidde på.
Sædehynden er effektiv i ca. fire timer, hvorefter den nemt “genoplades” ved blot at lade den ligge uden brug. Den skal altså hverken til strøm eller køles ned i køleskab. Herefter er den igen klar til at “køle” barnet ned i den varme klapvogn.
Da vi modtog denne test, må jeg indrømme, at jeg var lidt spændt på om vi fik brugt sådan en kølende sædehynde. Især med de temperaturer første halvdel af sommeren lagde ud med. Men kort efter vi havde modtaget testen, blev det virkelig sommer i Danmark og temperaturerne nærmede sig flere dage i træk 30 grader. Så kom sædehynden virkelig til sin ret. August elskede at komme i skygge oppe i sin klapvogn og blive kølet lidt ned, når det ikke var til at holde ud at være nogen steder.
Sædehynden passer til langt de fleste klapvogne. Vi har testet den i vores Graco klapvogn og i en Babyjogger City Elite. Sædehynden måler 68 cm i længden og 34 cm i bredden. Der er forskåret huller til selerne i flere forskellige højder, så den kan tilpasses den enkelte klapvogn.
På en af de helt varme dage lagde jeg faktisk sædehynden op i Augusts barnevogn, selvom den selvfølgelig ikke rigtig passede i målene. Men dens kølende effekt var simpelthen guld værd og sikrede en god middagslur, som varmen jo ellers havde det med at spolere.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
Min vurdering af Baby Cool sædehynde fra Pro Support Selection er:

Nytteværdi: MIDDEL – Selvom sædehynden jo faktisk har levet fuldstændig op til sin funktion, kan jeg kun give den en middelkarakter. Det er dog set ud fra det perspektiv, at det jo er meget sjældent – og i givet fald – en meget kort periode, hvor vi har så høje temperaturer her i Danmark, at det er nødvendigt at bruge et kølende underlag i børnenes klapvogne. Men er man nu ofte på ferie i syden sol, eller har man bare et “varmt” barn, vil sædehynden helt sikkert være meget nyttig!

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er virkelig helt i top. Sædehynden er i en kraftig god og god kvalitet. Stoffet er blødt for børnene at sidde på selv med bar hud. Og så lever den bare helt op til sin funktion.

Pris: MIDDEL – Sædehynden forhandles blandt andet hos Jollyroom.dk. Her står den i skrivende stund til 599,00 kr. Jeg synes umiddelbart at prisen er lidt høj. Men det kommer helt sikkert også an på, hvor meget man vil få sædehynden brugt.”


Vores tester Line har testet Cooling Mat sammen med sin datter Alberte på 13 måneder.

Line fortæller: 
”Da vi fik muligheden for at teste denne ’Baby Stroller Cooling Mat’, som er et køleunderlag, der passer til de fleste vogne, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det ville være en meget aktuel test herhjemme, da det var midt på sommeren. For os gælder det nemlig, som for de fleste andre med små børn, at sommervejr og høje temperaturer er lig med en baby, der har svært ved at sove”.
Da jeg modtog pakken, var mit førstehåndsindtryk, at det virkede til, at køleunderlaget er lavet af et lækkert materiale og med et fint og stilrent design. Jeg glædede mig i hvert fald til at tage det i brug. 
Som det ses på ovenstående billede, består underlaget af fire forskellige lag, der i alt udgør et gennemtænkt produkt.

Cooling Mat er blandt andet udstyret med en gel, der har den effekt, at det køler barnet ned, når det kommer i kontakt med underlaget. Nedkølingen sker gradvist i takt med, at barnet ligger længere og længere tid på underlaget og har en kølende effekt på mellem 3 til 5 grader.

Nedkølingen sker af sig selv og kræver hverken strøm eller batteri. Hvis temperaturen er under 30 grader, behøver man ikke at nedkøle Cooling Mat før brug, hvorimod det kan være en fordel at gøre, hvis temperaturen er mellem 30-35 grader (Her kan man ved fordel lægge den i køleskabet en halv time før brug – dog ALDRIG i fryseren, da det kan skade gelen og dermed den kølende effekt).
Denne funktion har jeg i hvert fald selv skrevet bag øret til, når vi engang skal på ferie i udlandet, hvor temperaturen normalt er højere end herhjemme.  
Cooling Mat er som tidligere nævnt universel og passer dermed til de fleste vogne uanset mærke, hvorfor det er underordnet, om du har en Babyjogger, som på billedet, eller om du har en vogn fra et andet mærke. En smart funktion er, at den er udstyret med huller, der gør det muligt at få selen igennem – hvad enten det er en tre- eller fempunktssele – således at barnet stadig kan være spændt forsvarligt fast. 

Alberte er normalt et meget veltempereret barn, men når temperaturen stiger til mere en vanligt udendørs, bliver hun et ”varmt barn”, der har svært ved at sove. Derfor tænkte jeg, at det ville være perfekt at teste denne ’Cooling Mat’ henover sommeren – at det skulle blive hedebølge i ca. 14 dage, gjorde kun testen endnu mere aktuel. Mens hedebølgen stod på, og temperaturen steg til omkring tredive grader, kom underlaget virkelig på prøve!

Normalt ville det være umuligt at få Alberte til at sove udendørs i sådan en varme, men køleunderlaget viste sig at være intet mindre end GULD VÆRD! Selvom det var hedebølge, kunne hun sagtens sove udendørs (i skyggen vel at mærke), da Colling Mat havde den forventede effekt.

Selvom hun havde tøj på, var hun stadig veltempereret, når hun vågnede, hvilket vi uden tvivl kan takke underlaget for. Vi har haft enormt meget gavn af Cooling Mat i løbet af sommeren, som i den grad lever op til mine forventninger. Jeg vil uden tvivl anbefale den til alle med små børn – især hvis det er varmt.

Herhjemme forbliver den i hvert fald en fast del af vores babyjogger, når temperaturen er omkring de 20 grader eller derover (det er normalt omkring disse temperaturer, at det begynder at påvirke Albertes søvn). 
 I dette tilfælde bliver ratingen:  

Nytteværdi: MEGET GOD – Gennem testperioden har jeg fundet ud af, at Cooling Mat er intet mindre end guld værd – især for hvis man har et barn, der har svært ved at sove i varmen, eller hvis man generelt set har et varmt barn.  

Holdbarhed: MEGET GOD – Efter at have brugt underlaget dagligt gennem den sidste 1,5 måned, ser det stadig ud som nyt. Den kan rengøres med en fugtig klud, hvis der skulle være behov herfor.  

Pris: MEGET GOD – Vejledende udsalgspris er 479 kroner, hvilket jeg personligt synes er en rigtig fin pris. Det er alle pengene værd, når man ser, hvordan det hjælper til en bedre søvn.

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg har ikke en finger at sætte på kvaliteten. Cooling Mat er fremstillet med et indvendig plastic lag, der giver en vandtæt beskyttelse, hvilket gør den yderst brugbar for børn, der nemt kan komme til at spilde, når de sidder i klapvognen.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Littleunbox