TEST af Frost 2 bøger fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af LÍLLÈbaby Dragonfly wrap

TEST af Frost 2 bøger fra Forlaget Alvilda

En række af vores testfamilier har sammen med deres børn testet Frost 2 bøger fra Forlaget Alvilda.

Vores tester Katharina fortæller:

Vi har testet følgende bøger

  • Disney Frost kig og find
  • Frost 2 mandalas
  • Frost 2 puslespilsbog
  • Frost 2 bog med figurer

Frost 2 puslespilsbog, 79,95 kr.  

Bogen indeholder 5 puslespil, som enten kan laves på bordet eller direkte i bogen. Brikkerne er ret tynde og der skal ikke så meget til, før de bukker og dermed er svære at sætte sammen i bogen. Hvis man endnu ikke er så øvet i at lægge puslespil
er bogen rigtig god, da der er billede under brikkerne, så man kan se hvor brikken skal ligge. Der er en lille historie til hvert puslespil, som gør bogen mere ’levende’ for barnet.

Disney Frost kig og find 99,95 kr.
En rigtig sjov kig og find bog, som vi læser hver aften inden børnene skal sove. Især Sofia på 3 år synes Frost universet er helt fantastisk i øjeblikket, så bogen faldt i rigtig god jord. Igennem bogen følger man Olaf i otte forskellige situationer, hvor der til
venstre er billeder af hvilke ting man skal finde. Nogle er nemmere end andre at finde, så sværhedsgraden er egentlig rigtig fin til både Sofia 3 år og Isabella på 6 år.

Bogen er fuld af farverige billeder og giver et hyggeligt indblik i Frost verdenen. Det er helt klart en af de bedre kig og find bøger der findes.

Disney Frost Mandalas 59,95 kr.
Denne malebog indbyder virkelig til at bruge sin kreativitet og koncentration, som Isabella virkelig elsker herhjemme. Efter Frost 2 filmen kom ud, er der gået total Anna og Elsa i den, så denne test passede rigtig godt til pigerne. Bogen er softcover,
men tyk og fuld af Mandala mønstre med billeder af Disney figurerne fra Frost. Efter en lang dag i SFO, er det vigtigt for Isabella, at kunne geare lidt ned og slappe af ved f.eks. at tegne. Hun har brugt malebogen rigtig meget på sit værelse og så er det
altså smart, at siderne kan rives ud nemt, så lillesøster også kan få en side at farvelægge. Jeg kender ikke særlig meget til Mandala, men jeg har hørt, at det skulle være rigtig sundt for børn og voksne, at koncentrere sig om, at farvelægge de
små mønstre.

Frost 2 bog med figurer 149,95 kr.

Bogen indeholder 10 figurer fra Disney Frost 2 filmen, en historie og en legemåtte som kan foldes ud og leges med undervejs imens man læser historien. Pigerne har været rigtig glade for bogen og figurerne, som har gjort historien mere levende.
Figurerne har Sofia været så glade for, at hun endda har haft dem med i bad og sovet med dem 🙂

Legemåtten har billeder på at forskellige steder fra filmen bl.a. den fortryllede skov. Samlet set giver denne bog mulighed for, at barnet kan bruge sin fantasi imens det får læst historie, men den kan også bruges blot som legetøj og det synes jeg er rigtig smart.

Legemåtten er af tyk kvalitet, så den holder også rigtig godt til at blive foldet og foldet ud mange gange. Bogen har været med en tur på camping og der blev flittigt leget med den.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er sundt for børn at bruge deres fantasi, men bøger er jo ikke et must, da det egentlig er figurerne, som børnene har mest interesse for. Ideerne bag bøgerne er ellers gode med legetøj/bog i én.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD

Pris: GOD – Ganske fint prisniveau for alle tingene.


Vores tester Mette har sammen med Bjørk og Selma testet en bog pakke med følgende eventyrlige FROST II bøger fra forlaget Alvilda.

Følgende bøger har vi haft til test:

Frost II – Puslespilsbog – Pris 149,95,-
Mandala Frost II Malebog – Pris 59,95,-
Kig og Find med Frost – pris 99,95,-
Frost II busy book – pris – 149,95,-

Mandalaen med de skønne mønstre af det velkendte Frost univers bringer lykke. Der kommer ro i hjemmet, når pigerne dykker ned i det kreative univers. De kan bruge timevis på, at farvelægge mandalas.

Malebogen er smart indbundet, hver enkelt side kan tages ud for sig. Det er genialt, så kan man hurtigt og nemt, deles om den samme malebog med sine venner. Papiret er karton agtigt og der er kun trykt mandala på den ene side, så ingen tuschstreger trænger igennem og ødelægger mønstret, som i andre malebøger.

Disney Frost 2 busy book er en tyk papbog med materialekasse bagerst, som indeholder 10 figurer og et underlag fra det magiske frost univers. Historien er underholdende og har nogle fine illustrationer. Men i denne bog er historien faktisk ikke så vigtig for mine piger, de er mere interesseret i at skabe deres eget univers og kan lege i timevis med de tilhørende figurer.

Min første puslespilsbog, indeholder fem farverige puslespil af figurerne fra frost. Hvert puslespil har sin egen bagside farve, så man nemt kan sortere sine puslespil, hvis de er blevet blandet sammen. Puslespillene har alle et underliggende motiv, som hjælper barnet med at vurdere hvor brikkerne skal placeres. Den lille tekst på modsatte side, understøtter billederne fint og gør fortællingen mere levende.

Kig og find bogen tager en med ind i det fortryllede univers, gennem otte scenarier. Bogen har fine illustrationer og er hardback, så den tåler at blive brugt igen og igen. Bogen er smækfyldt med små opgaver.

Selma nyder at sidde selv og lave opgaverne, i starten havde hun brug for, at vi som voksne læste bogen med hende, men efter en del timers læsen og finden, er hun selv begyndt at tage bogen frem og tager en rolig stund fordybet i det magiske univers.

Vores vurdering bliver:

Lege/ Nytteværdi: MEGET GOD – Er er virkelig høj legeværdi i disse bøger, der er til mange timers leg og læse hygge i bøgerne.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Holdbarheden er i top og har fine farverige sider, som tåler at blive læst igen og igen.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne har en helt fair pris i forhold til hvor stor underholdningsværdi de indeholder.


Sabrina beretter:
“Vi har testet 4 Frost 2 bøger fra Forlaget Alvilda (Frost 2 Mandalas kreativ malebog, Frost 2 puslespilsbog, Frost 2 kig og find, Frost 2 inkl. 10 figurer og legemåtte).

Her hjemme elsker vi bøger og Frost er og har i mange år været et kæmpe hit, så at kunne følge vores yndlingsfigurer, Elsa og Anna i flere forskellige type bøger, gjorde at vi hurtigt sagde ja til at teste.

Vi modtog en kasse med hele 4 Frost 2 bøger.
Frost 2 Mandalas kreativ malebog

Vi kender alle malebøger og vi kender alle til mandalas malebøger, men at sammensætte de fantastiske Frost 2 figurer og sætte dem sammen med de kreative og fantasifyldte mandalas mønstre er genialt.

Malebogen er bygget op med en stor bunke ekstra tykke papirer, så tusch ikke går gennem papiret, som du nemt kan tage ud af malebogen, så undgår du kampen om, hvem der skal sidde med malebogen. Du kan nemlig hive alle papirende ud, så alle mand kan sidde med deres yndlingsfigur smukt illustreret sammen med fine mønstre.

Der er en hel særlig ro i at sidde og farvelægge tegninger, og med de fine mandalas mønstre øges koncentrationen og du kan virkelig give kreativiteten frit løb.

Frost 2 puslespilsbog
Bogen indeholder 5 puslespil, med hver deres farve bagpå, så man nemt kan finde hvilke brikker der høre sammen.

Ud fra hvert puslespil er der en lille fortælling om hvad puslespillet forestiller, f.eks. ved puslespillet der forestiller Elsa, står der en karakter fortælling om Elsa.
Det er 5 fine puslespil, med store brikker, i alt 12 brikker. Selve puslespillet er nemt at samle ved siden af bogen, at samle dem tilbage i bogen, er derimod det svære. Det er svært at få brikkerne til at sidde ordentligt fast, de falder derfor hurtigt ud af bogen, når man vil transportere den rundt.

Bogen anbefales til børn over 3 år.
Frost 2 Kig og find
Bogen omhandler primært snemanden Olaf, som Elsa skabte med sine magiske kræfter i den første Frost film. Igennem bogen er der små fortællinger om alle de ting, som Olaf elsker ved livet og nyder sammen med sine venner, Elsa, Anna, Svend og Kristoffer. På hver side er der smukke illustrationer, der er som taget ud af Frost filmene, hvor du kan finde en masse fine ting rundt om på billederne.

Bagerst i bogen er der 8 tegnet kasser, med endnu flere ting, som du kan finde på siderne. Fantastisk bog, der sætter gang i hjernen og hukommelsen. Vi nyder at læse Kig og find bøger inden sengetid og sammen finde alle de fine figurer.

Frost 2, inkl. Figurer og legemåtte
Som titlen fortæller, er det en bog der også indeholder 10 af de populære figurer fra Frost, Elsa, Anna, deres forældre, Kristoffer, Svend, Olaf, Ildånden, Vandånden og Mattias, og en smuk legemåtte der viser 3 fantastiske scener fra Frost 2 filmen, den fortryllede skov, stedet hvor Elsa hører den mystiske stemme og af toppen af bjerget.

De små historier handler om de figurer der medfølger og fortæller lidt om deres del af filmen. Du lærer derfor figurer endnu bedre at kende.
Bogen er ret tyk, da den bag på er del op i to store rum, så der er plads til at ligge lege måtten og de 10 figurer i, så de ikke bliver væk og er nemme at opbevare. Legemåtten er lavet af tyk plastisk, den skal lige tvinges lidt, før den kan ligge helt fladt og ikke være skarp i foldekanterne. Figurerne er godt 3-4 cm høje og virkelig flot lavet.

Der er til rigtig mange timers leg og lige her, bliver selve historien lagt lidt til side, til fordel for leg med figurerne på legemåtten

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi : MEGET GOD – Bøger der kan bruges i mange år og af mange aldre.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er i god kvalitet, med rigtig mange gode timers på kryds og tværs.

Pris: MEGET GOD – Jeg har fundet priser fra 120.- og op til 170.- virkelig god pris, når man får så meget mere end en bog.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn Silje (6), Isak (4,5), Vitus (3) og Elin (15 mdr) testet en række bøger med Frost 2 fra forlaget Alvilda.

Særligt Silje Karoline var ellevild da den store kasse med Frost bøger kom ind af døren.
I “Kig og find” bogen tager man med Olaf igennem otte fortryllende steder, der er som taget ud af Frost, hvor man skal finde forskellige ting. Bagerst i bogen er flere kig og find opgaver. Bogen kan læses alene eller sammen med en voksen. Silje og Isak har også haft megen sjov med at kigge i Kig og Find bøgerne med Vitus og fået ham til at finde tingene. Den er fyldt med fine illustrationer og er hyggelig at læse. Den minder om de klassiske “Find Holger” bare i en forenklet udgave og med Frost som børnene kan relatere til.

Bogen er super god til at øge deres koncentrationsevne, deres fokus, hukommelse og hjælper dem til et større ordforråd.

Puslespilsbogen indeholder 5 puslespil. Der står en lille tekst til hvert puslespil og så er det ellers bare at gå igang. Det er nemt og praktisk at have puslespil med på tur hos venner/familie på denne måde, da det ikke fylder noget. Puslespilene er med 12 brikker, så de er lidt for nemme til Silje som ellers straks kastede sig over dem. Men Vitus har haft stor glæde af dem. Og så er det jo bare hyggeligt med Frost puslespil i denne Frost- feber efter Frost 2 kom.

Frost 2 bogen med figurer er en hyggelig bog med en lille historie om de vigtigste personer i Frost 2. Bogen indeholder en legemåtte og figurerne der bliver omtalt i bogen – og så er det ellers bare at sætte gang i legen og barnets fantasi kan få frit løb.

Frost 2 Mandalas er som en klassisk Mandalas malebog, men med kendte motiver fra Frost. Der er mønstre i mange sværhedsgrader så alle kan være med. Silje kastede sig straks over denne bog og den har haft en fast plads i hendes taske, hvor den også er blevet brugt flittigt i mini SFOen. Frost Mandalas er fantastisk med dets søde og sjove motiver, og det er skønt at se hvordan koncentrationsevnen øges og kreativiteten udfolder sig.

Herhjemme har alle bøgerne været et kæmpe hit – særligt kig og find.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – bøgerne er med til at øge barnets koncentrationsevne og udvide dets ordforråd, alt sammen på en sjov måde med kendte figurer fra Frost som de elsker.

Holdbarhed: GOD – Bøgerne er et hit og bliver taget frem igen og igen lige nu. Men de er nok mest interessante så længe at Frost er et hit.

Pris: GOD – priserne er alle overkommelige og kan fås til forskellige priser på webshops.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LÍLLÈbaby Dragonfly wrap