TEST af sæbe og cremer fra Dr. Bronner’s – Testfamilien
TEST af Poo-Pourri - Before You Go

TEST af sæbe og cremer fra Dr. Bronner’s

4 af vores testfamilier har testet skønne produkter fra Dr Bronner’s som kan købes hos fx. Matas.

Rikke fortæller:

“Fælles for alle sæber er, at de kan anvendes til en lang række formål, blandt andet til vask af ansigt, hænder og en lang række rengøringsformål. Produkterne har ingen syntetiske konserveringsmidler i, de er bionedbrydelige og emballagen er lavet af 100 % genanvendt materiale. Når man læser om virksomheden bag sæberne, får man det virkelig godt inden i. Der er tænkt på alt, især naturen.

Pure Castille Soap Baby Mild

Denne sæbe har modsat de andre ingen duft i. Den er mild og lækker i konsistensen. Der er ingen lang ingrediensliste med diverse kemiske navne på, så det er dejlig nemt at gennemskue, hvad man bader de små pus i. Sæben er derfor særdeles velegnet til folk med allergi og ultra følsom hud. Sæben er yderst drøj og der skal ikke mere end et par dråber i hånden til at give et lækkert skum.

Organic Body Lotion Peppermint

Dejlig fugtgivende bodylotion med en virkelig lækker og frisk duft. Der er tilsat en organisk, essentiel olie som duft. Duften er let pebermynte, som ikke er gennemtrængende og voldsom. Efter et par timer på huden er duften også forsvundet igen. Cremen trænger hurtigt ned i huden så huden ikke virker fedtet efterfølgende. Husets 8 årige har i øvrigt taget ejerskab på denne creme, men det gør ikke så meget, når cremen er så naturlig som den er.

Organic Sugar Soap Peppermint og Lemongrass-Lime:

De her to banditter er virkelig blevet en favorit herhjemme. Der er tilsat økologisk certificeret rørsukker der fungerer som en naturlig peeling når man vasker hænderne. Efter håndvask, kan man sagtens fornemme, at huden ikke er efterladt udtørret men næret af alle de dejlige naturlige ingredienser.

Pure Castille Soap Peppermint:

Denne sæbe har som de andre sæber, et hav af anvendelsesmetoder. Op til 18, lige fra hundevask til tandbørstning. Jeg var selv skeptisk da jeg læste om det først, og flere af mine følgere har også sat spørgsmålstegn ved det. Men pointen er ikke, at man SKAL anvende sæben til det hele, det er lige så meget for at fortælle, at sæben er så ren at den KAN anvendes. Man bestemmer selvfølgelig helt selv hvad man vil bruge den til. Vi har brugt den herhjemme i badet, til gulvvask, som tandpasta og som hårvask. Tandpasta var ikke favoritten, men det tror jeg lige så meget er tanken om, at det er sæbe man børster tænder i.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vores vurdering af produkterne fra Dr Bronners:

Nytteværdi: GOD – det er vigtigt for mig, at den sæbe vi bruger herhjemme er ren og uden for meget parfume og skidt i til mine børn. Her lever DR Bronners 100% op til mine krav.

Holdbarhed: MEGET GOD – Sæben og cremen er meget drøj i brug.

Pris: GOD – Prisen ligger i mellem 85-130 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er virkelig i top. Jeg elsker, at det er så nemt at gennemskue hvad produkterne indeholder.


Karina fortæller:

“Jeg har fået lov til at teste 5 forskellige produkter fra Dr.Bronners.

En virkelig spændende test. Jeg havde aldrig hørt om eller set produkterne inden jeg fik muligheden for at være gæstetester. Og det gør jo bare en test ekstra spændende, når man endnu ikke har dannet sit eget indtryk.

De vildeste af de 5 produkter er helt bestemt disse 2:

18-in-1 peppermint pure-castile soap 475 ml 129,95 kr.

Og

18-in-1 baby-mild pure-castile soap 240 ml. 99,95 kr.

Den eneste forskel på disse 2 produkter er at den ene indeholder peppermint samt lidt andet. Hvor den anden er lidt mildere i det.

Som navnet antyder kan den bruges til virkelig mange forskellige ting.

Det skulle selvfølgelig komme an på en prøve.

Jeg har vasket tøj i produktet, vasket hår på mig selv og børnene, børstet mine tænder i det. Sidstnævnte var dog ikke den helt store succes.

Jeg har vasket vores gulve i det, da jeg var løbet tør for almindelig sæbe til gulvvask. Det meste har sæben kunne klare til perfektion. Til børnenes hår har jeg brugt den milde sæbe og til mit eget hår har jeg brugt den med peppermint. Sæben er let skummende og indeholder en masse lækre olier.

Det er super fedt med et alsidigt produkt, som virkelig gør at man slet ikke behøver at have så mange forskellige produkter stående på hylderne, som kun bliver brugt engang imellem. Sæben egner sig også godt til at tage med på ferie, så man har et godt produkt der kan bruges til det meste. Sæben er virkelig drøj i brug.

Peppermint organisation Body lotion 240 ml. 129,95 kr.

En super lækker og let body lotion som let trænger ind i huden uden at virke fedtet. Peppermint får min krop til at slappe helt af, efter en stressende dag på jobbet.

Body lotionen har fint fugtet min sommertørre hud. Jeg har også af og til brugt den som ansigtscreme, det kan den også sagtens bruges til. Den indeholder b.la. Kokosnøddeolie og avocado-olie og kun organiske essentielle olier til duft.

De to sidste produkter jeg har testet er:

Peppermint organic sugar soap 355 ml 129,95 kr. og Lemongrass-lime organic sugar soap 355 ml. 129,95 kr.

Det er også 2 virkelig lækre produkter, som jeg den seneste tid har haft stående ved håndvasken. De kan bruges til vask af hænder, krop, hår og ansigt.

Farven på sæben er sådan en smuk karamelfarve. Et enkelt pump skal der bare til og så føler man virkelig at sæben arbejder i huden og gør den meget ren. Lige når man har brugt sæben, føles det næsten som om den har vasket alt fedtet i hunden af, men så snart hænderne er tørre er de lækre bløde.

Her vinder lemongrass-lime hos mig. Duften er bare så skøn.

Alle produkterne er pakket i en 100% genbrugsflaske.

Dr. Bronners er økologisk og baseret på ægte kvalitet og ekspertise. Det giver altså lige lidt ekstra plusser hos mig.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – jeg er stor fan af at produkterne kan bruges til så mange forskellige ting.

Holdbarhed: MEGET GOD – produkterne er drøje i brug.

Pris: MEGET GOD – priserne er virkelig gode, man får en stor mængde til en billig penge.

Kvalitet: MEGET GOD – jeg elsker at der er tænkt over tingene, der er økologiske og lavet af genbrugsflasker.


Nanna fortæller:
“Jeg har sammen med min familie den seneste måned testet forskellige flydende sæber og en bodylotion fra den godt 150 år gamle familiedrevne og Fairtrade-certificerede virksomhed, Dr.Bronner.

Produkterne er fremstillet af så få ingredienser som muligt, alle naturlige og uden syntetiske tilsætningsstoffer. Sæberne er kendt for ikke at have lange kemiske ingredienslister, men indeholde kendte ingredienser. Sæberne er tilsat æteriske olier, som giver dem velkendte dufte af bl.a. pebermynte og limegræs. Den med pebermynte dufter meget kraftigt af Polo Mint-pastiller 🙂

Emballagen har kraftige farver – bl.a. kongeblå og limegrøn, og sæbens mange anvendelsesmuligheder er tydeligt beskrevet på produkternes labels. Der er fokus på at vise forbrugeren sæbens anvendelighed og renhed frem for det mere æstetiske. Sæbens emballage matcher dermed sæbens ”budskab” meget godt ved at være let gennemskuelig for forbrugeren, ligesom indholdet er.

Vi har testet to slags af deres 18 in 1-sæber – både en Dr. Bronner Baby Unscented Castile Flydende Sæbe og den flydende sæbe med pebermynte. Det er alsidige sæber, der kan bruges fra alt til krop og ansigt til vinduer og køkkenrengøring.

Pebermyntesæben har vi testet som showergel, barbersæbe, gulvsæbe, vaskemiddel til en håndvask og en enkelt gang fik jeg også lokket manden til at prøve at bruge den som tandpasta – det gør han ikke igen 🙂

Både manden og jeg synes, at duften er frisk, men konsistensen er meget tyndtflydende, så den er svær at dosere i hånden. Den fungerer fint som showergel, men der går en del til spilde, da det simpelthen drypper. Som barbersæbe fungerer den også fint – dog kan den ikke anbefales til intimbarbering, her er pebermynten lige frisk nok 😉 Personligt foretrækker jeg en mere mildt
duftende og rigtig skum frem for en sæbe til barbering.

Som rengøringsmiddel og vaskemiddel til håndvask fungerer den fint, hvis man er til duften af pebermynte.

Pigerne har brugt den duftfri flydende sæbe i badet. Den skummer fint op, når de får den på en vaskeklud.

Bodylotionen er ligeledes til den lidt tynde side, men den kommer i en flaske med pumpe, hvilket gør den lettere at dosere. Den er fin til en almindelig hud. Til vinter vil vi have brug for en mere fed creme. Den dufter ligeledes af pebermynte.

Vi har også testet deres håndsæbe. Den er tilsat lidt rørsukker med det formål at eksfoliere hænderne ved håndvask. Den er ligeledes meget tynd i konsistensen. Derfor fungerer den ikke så godt til små børn, da sæben drypper, før de når at skumme den op i hænderne. Til voksne fungerer den fint. Jeg har dog ikke kunnet mærket de små sukkerkorn i sæben.

Alt i alt så synes vi, at sæberne er ok. Det med at benytte samme sæbe til alt, kommer jeg ikke til, men konceptet med organiske og rene sæbe med naturlige ingredienser er jeg helt vild med!

Dejligt, når produkter er gennemskuelige. Jeg savner lidt konsistens og lidt ”lækkerhed” i emballagen – specielt på håndsæben, som jo står fremme.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – 18 in 1 kan det hele og konceptet er smart, hvis man synes, det er dejligt nemt med én sæbe til det hele, men jeg kommer personligt ikke til at bruge den samme sæbe til både tænder, ansigt og gulv, da jeg forskellige præferencer både inden for duft og konsistens, om det er til rengøring eller personlig hygiejne.

Kvalitet: MIDDEL – konsistensen trækker vurderingen ned for mig. Men er man til duften af pebermynte, vil man elske denne sæbe og creme!

Pris: MIDDEL – Prisen på 18 in 1 er ca. 150 kr. for 472 ml. Det er ikke dyrt, hvis man bruger den som ansigtsrens og dermed ikke bruger ret meget, men hvis den anvendes som gulvsæbe osv., kan man hurtigt få den tømt. Håndsæben koster 129 kr., hvilket i min verden er i den dyre ende for en håndsæbe. Bodylotionen koster til gengæld kun ca. 129 kr. for 237 ml.


Mia afslutter:

“Vi har i min familie fået lov til at teste produkter fra Dr. Bronner’s.

Produkterne som er sæbe og cremeprodukter lever fuldstændig op til forventningerne. Mærket var et mærke jeg aldrig havde hørt om før men efter nogle søgninger på google fandt jeg hurtigt ud af, at jeg kunne forvente lækre produkter.

Jeg har testet en body lotion, en 18-in-1 og en hånd sæbe med duft af pebermynte, og jeg må sige jeg blev meget overrasket over hvor kraftig duften var, så er man glad for pebermynte så er det et sikkert hit.

Samtidig med har jeg også testet en sæbe med lemongræs og en 18-in-1 baby mild pure-castile soap.

I denne tid hvor man vasker meget hænder har det specielt været dejligt men noget kvalitetssæbe, og jeg er endnu ikke blevet træt af hverken pebermynte eller lemongræs.

Min 18-in-1 baby mild har jeg brugt til min datter på 7 måneder og den vil vi helt klart blive ved med at benytte, for der er det virkelig smart at man kan bruge den til alt (18-in-1) så er man samtidig fri for at skulle købe flere forskellige produkter. Samtidig med dette er den parfume fri så børnene ikke udvikler allergier.

Produkterne er nogle jeg helt sikkert vil anbefale til folk omkring mig, men man skal være glad for den kraftige duft der møder en når man bruger produkterne.

På sæberne synes jeg der mangler pumper, ligesom på de andre produkter, det ville helt sikkert gøre det meget nemmere at bruge, da man ville få den rigtige dosering hvergang.

Prisen på produkterne ligger på et prisleje så alle kan være med, det er nogle store størrelser man køber ad gangen og derfor følger prisen godt med, og derfor er det også en super godt produkt til prisen. Da jeg fik produkterne hjem med posten havde jeg svært ved at skulle ind og tjekke prisen for jeg var bange for at se hvad de kostede, men jeg må sige jeg blev positivt overrasket, og er der helt sikkert produkter jeg vil købe igen.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – nytteværdien i disse produkter er meget god, da stort set alle mennesker og familier i det hele taget har sæbe stående i hjemme i en eller anden form, og 2 af disse produkter kan stort set bruges til det hele.

Holdbarhed: GOD – Både i forhold til hvor længe det holder efter man har købt det, men også i forhold til at man ikke skal bruge meget af det for det faktisk hjælper, og størrelsen gør at en bøtte kan holde længere.

Pris: MEGET GOD – produkterne ligger i et prisleje hvor alle kan være med.

Kvalitet: GOD – jeg har været super glad for disse produkter.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Poo-Pourri - Before You Go