TEST af Mellisa produkter med fokus på Multivitamin Shampoo, Softening Conditioner og Urte Lotion – Testfamilien
TEST af Babyjogger City Mini GT2 Double

TEST af Mellisa produkter med fokus på Multivitamin Shampoo, Softening Conditioner og Urte Lotion

Flere af vores testfamilier har testet Multivitamin Shampoo, softening Conditioner og Urte Lotion fra Mellisa.

Her kommer et uddrag af deres erfaringer med produkterne.

Anne-Louise fortæller:

Mellisa er en dansk ejet familievirksomhed, som laver økologisk hudpleje. De har eksisteret i over 20 år og fremstiller hudplejeprodukter af primært naturlige og økologiske planteolier og planteekstrakter. Deres filosofi er, at alle skal have mulighed for god, naturlig og økologisk hudpleje til rimelig pris – netop derfor var jeg super glad for at få lov til at teste disse produkter.

Mellisa går meget op i deres kvalitet og alle produkterne fra Mellisa er baseret på certificerede, økologiske råvarer. Derudover findes der ikke parabener eller andre hormonforstyrende stoffer i produkterne fra Mellisa.

Shampoo og conditioner fra Mellisa er virkelig lækker og med en mild duft. Sæben skummer let op og balsammen efterlader håret blødt og glansfuldt.

Urtelotionen er super lækker til hele kroppen efter et bad. Den har ligeledes en mild duft og er let at smøre ud. Den har pumpe, så det er nemt at få cremen ud, uden at tuben bliver fedtet. Den trænger hurtigt ind i huden, er drøj i brug og efterlader huden velplejet og blød.


Sara fortæller:
“Jeg har været så heldig, at få lov til at teste disse fire, skønne produkter fra Mellisa hudpleje.Produkterne er alle økologiske, veganske, fri for kemikalier og hormonforstyrrende stoffer, og i øvrigt lokalt produceret. Produkterne er ikke testet på dyr, hvilket for mig er enormt vigtigt og derudover er emballagen delvist genbrugsmateriale, og bl.a. på den måde beskyttes miljøet.

Da jeg modtog produkterne, var det første, der faldt mig ind, at designet er utroligt enkelt og elegant, og så er jeg især vild med pumpefunktionen på AHA-lotionen. Derudover er ALLE fire produkter, nogen jeg ikke kan undvære i min dagligdag.

Multivitamin shampoo:

Shampooen har en meget mild og diskret duft. Det er en forholdsvis tynd shampoo og den skummer ikke særlig meget, hvilket jeg personligt godt kan savne lidt – jeg kommer af den grund til at bruge mere af gangen, og så er den jo hurtigere brugt op. Til gengæld hverken udtørre den mit hår eller gør det fedtet, og i samarbejde med conditioneren føles mit hår skønt efter hvert bad. Mit hår ser i øvrigt meget skinnende ud efter brug af shampooen, hvilket jeg kun anser som positivt, da det på den måde fremstår sundere.

Pris 109,- for 200 ml.

Softening conditioner:

Mild og nænsom balsam der efterlader mit hår blødt og nemt at rede ud. Normalvis benytter jeg noget i håret efter bad og inden det skal børstes, da det ellers har tendens til at filtre. Med denne balsam er det ikke nødvendigt, og da den er silikoenfri, har mine øvrige hårprodukter nemmere ved at trænge ind i. Håret bliver heller ikke fedtet lige så hurtigt som med andre mærker, hvilket gør at jeg ikke behøver at vaske håret så ofte.

Pris 159,- for 200 ml.AHA-lotion:

Denne lotion er helt fantastisk. Den er drøj i brug, nem at smørre ud og så fugter den huden rigtig godt. Jeg døjer enormt meget med tørre ben, og jeg synes virkelig den her formår at holde min hud fugtig. Derudover er den kløestillende, og efter at have smurt et par myggestik, forsvandt kløen ret hurtigt. Derudover har jeg også brugt den til ansigtet, og den anti inflammatorisk effekt har hjulpet til, at jeg ikke har haft nogle større udbrud af urenheder imens. Min hud føles glat, frisk og fugtig, men uden at virke fedtet.

Pris 169,- for 150 ml.


Lone beretter:
“Jeg har nu afprøvet en række Mellisa produkter med stor tilfredshed for Testfamilien”

Multivitamin shampoo er en mild shampoo, som sagtens kan bruges dagligt. Den er nem at bruge og ret drøj i brug. Håret bliver dejlig blødt, som sikkert er fordi den indeholder glycerin, aloe vera og acacie.

Softening conditioner er ligeledes fin, jeg har både anvendt den som balsam efter hårvask og som hårkur. Efter hårvask har den siddet ca. 1 min før den skylles ud. Som hårkur har den siddet i 10 min i håret, hvorefter mit hår har været dejlig blødt.
Det er et plus, at produktet er økologiske og samtidig indeholder aloe vera, oliven, glycerin, brun alge m.m.

Mellisa urtelotion er ligeledes økologisk, den kan anvendes både til ansigtet og til kroppen. Den er nem at smøre på og er drøj i brug. Jeg kan godt lide, at cremen kommer ret nemt ud af beholderen.
Den gør huden blød og indeholder en masse forskellige frugter og E-vitamin.


Jesper fortæller:
“Mellisa er et bæredygtigt brand, som forhandler økologiske og vegetabilske hudplejeprodukter, som er fri for kemikalier og hormonforstyrrende ingredienser. Derudover er deres emballage delvist lavet af genbrugsmaterialer og er lys- og lufttætte, hvilket medfører at ingredienserne i produkterne ikke påvirkes af ilt og lys, og dermed bevarer deres egenskaber efter produktet er taget i brug. Endvidere har udformningen den fordel, at hygiejnen øges, når man ikke skal have fingrene ned i produktet.”

Vi har ikke tidligere stiftet bekendtskab med Mellisa, men idet vi går op i, at bruge så ”rene” produkter som muligt, så vi frem til denne test. Vi har testet i alt fire produkter:

AHA Urtelotion til 169 kr. for 150 ml.
Sun Protection SPF 25 til 198 kr. for 150 ml.
Multivitamin Shampoo til 109 kr. for 200 ml.
Softening Conditioner til 109 kr. for 200 ml.
Hele familien har haft stor glæde af de forskellige produkter fra Mellisa. Vi har dagligt benyttet AHA urtelotion, såvel efter badet som ved følelsen af tørhed i huden. AHA står for alpha-hydroxy-acids og er en type frugtsyre. Derudover indeholder denne lotion blandt andet olivenolie samt marietidselekstrakt og tilsammen sikrer de aktive ingredienser, at huden tilføres fugt, som den kan bibeholde i længere tid. Desuden er AHA urtelotion anti inflammatorisk og kløestillende. Både børn og voksne, i vores familie, har haft glæde af AHA urtelotion, som holder hvad den lover – den tilfører nemlig godt med fugt til huden uden at fedte.


Mellisa hårshampoo og balsam indeholder begge en lang række plejende ingredienser, som tilsammen styrker og giver fugt til både hår og hovedbund, desuden har shampooen en god effekt på spaltet spidser. Håret efterlades rent og blødt og især pigerne i familien har nydt godt af, at balsammen gør håret forholdsvist let at rede ud.
Således alt i alt en tilfredsstillende effekt.


Vores tester Selina har sammen med sønnen Elliot på 3,5 år og kæresten Thomas testet produkter fra Mellisa.

Selina fortæller:
“Den sidste måneds tid har min familie og jeg været så heldige, at få lov til at teste nogle lækre økologiske produkter med plejende ingredienser fra danske Mellisa.”

Emballagen på Mellisas produkter har et enkelt og lidt underspillet udtryk, hvilket passer perfekt til de gode økologiske produkter til hverdagsbrug.

Min kæreste, søn og jeg har testet Mellisas SPF25 Unscented Sun Protection solcreme til ansigt og krop. Jeg har derudover testet deres AHA urtelotion, multivitamin shampoo og softening conditioner.

Jeg har især været glad for Mellisas AHA urtelotion og softening conditioner. AHA urtelotionen er fugtgivende og trænger hurtigt ind i huden. Den vil jeg gerne fortsætte med at bruge, da jeg synes, den gør noget godt for min hud.

Softening conditioner har jeg især været glad for at bruge som hårkur, hvor jeg lige lader den sidde i håret i 10-15 minutter, inden jeg skyller den ud. Det har gjort en forskel for mit hår og jeg har normalt svært ved at finde produkter, der fungerer til mit hår.

Jeg har været rigtig glad for at teste produkterne fra Mellisa og jeg vil gerne prøve flere af dem. Jeg synes, at man får gode kvalitets produkter til en rigtig fornuftig pris.


Christina fortæller:
Jeg har testet følgende produkter fra Mellisa, som hver især får deres egen anmeldelse:

– AHA-urtelotion
– Multivitamin shampoo og balsam

Mellisa udvikler økologiske produkter, der er fri for kemikalier og hormonforstyrrende stoffer. De skåner miljøet og produkterne testes ikke på dyr.

AHA-urtelotion:
AHA-urtelotion er en ekstra nærende og fugtgivende lotion til både ansigt og krop. Jeg har primært brugt den på kroppen og været utrolig glad for den. Da den er ekstra nærende, synes jeg, at den er ret drøj i brug, hvilket jo kun er bonus = bøtten holder meget længere. AHA står for alpha-hydroxy-acids, som er frugtsyrer. Frugtsyren er med til at gøre huden glat og elastisk. Derudover indeholder den ekstrakt fra marietidsel, som virker anti inflammatorisk, rensende og kløestillende, hvilket gør at den kan bruges til pleje af problemhud. I min situation var det også fantastisk til min voksende mave.

Cremen tørrer hurtig ind og huden er utrolig blød efterfølgende.
Multivitamin shampoo og balsam:
Multivitamin shampoo er en mild shampoo, som kan bruges dagligt og er velegnet til alle hårtyper. Den har en let duft, som ikke er baseret på en af de 26 duftstoffer, som er kendt for at være allergifremkaldende. Jeg er egentlig ikke til alt for parfumerede produkter, men jeg har været ret glad for den lette duft. Ved hver hårvask har jeg brugt både shampoo og balsam og dermed ikke brugt dem sammen med nogle af mine andre hårprodukter. Balsammen kan også bruges som kur, hvilket jeg også har gjort et par gange. Her styrker en kombination af mineraler og aminosyrer fra quinoaprotein håret.

Jeg vil helt klart anbefale andre at bruge Mellisa produkter, da det er et dansk mærke og er fri for alle mulige unødvendige tilsætningsstoffer. Produkterne spænder bredt, så der kan findes noget til enhver situation.


Lea beretter:
“Det første jeg gjorde, da jeg modtog den fine pakke fra Mellisa var at dufte til produkterne, og det var skønt. Alle 4 produkter var milde og lækre, og solcremen lugtede ikke af solcreme, men havde en fin anonym duft.

Jeg vil gerne give en kæmpe anbefaling til shampooen og balsammen fra Mellisa, mit hår var silkeblødt efter en enkel vask. Mit fine hår var lækkert og nemt at rede ud, og jeg har faktisk ikke før haft et produkt, som skal sidde i håret i så kort tid, som samtidig har givet så meget til mit lange hår – jeg er kæmpe fan.


Aynur fortæller:
“Jeg har testet produkter fra Mellisa”.

AHA urtelotion
Jeg er blevet så glad for denne urtelotion (150 ml) som anvendes både til ansigt og krop. Den kan anvendes med stor fordel til alle hudtyper. Det er en cellefornyende energiserum, der eksfolierer og tilføjer masser af fugt til huden, samt absorberer hurtigt. Din hud får den naturlige glød tilbage.
Produktet indeholder et væld af natur-aktive stoffer. Mangosmør og kakaosmør er to af de vigtige ingredienser. Mangosmør virker fugtgivende, absorberes hurtigt, reparerer huden, samt virker anti inflammatorisk og har antioxidante egenskaber. Kakaosmør virker nærende, beskyttende, blødgørende og beroligende på din hud, samt beskytter huden mod frie radikaler.

Jeg er vild med, at produkterne er veganske, fri for parabener og sprængfyldt med antibakterielle og inflammatoriske egenskaber.

Af denne grund hjælper cremen med at forebygge tør og irriteret hud, samt lindrer irriteret hud, hvilket har været effektiv for min hud. Jeg har brugt urte lotionen flittigt efter min graviditet og jeg synes, at den har været effektiv især på mave regionen, hvor jeg fornemmer at huden er blevet strammere.
 Shampoo:
Multivitamin shampoo (200 ml) plejer dit hår med naturlige botaniske ingredienser. Den har en mild duft af rose, og efterlader håret skinnende og sundt at se på. Shampooen skummer dejligt, giver glans til håret samt styrker og beskytter det. Jeg er overrasket over, hvor nem den er, at dosere mængden af, og herudover er den ret drøjt i brug. Jeg har en tendens til at få fedtet hår hurtigt efter vask, men dette har ikke været tilfældet med Mellisa’s naturlige Multivitamin shampoo. Det betyder, at jeg ikke har været nødt til at vaske mit hår hverdag, som i øvrigt ikke er sundt. Shampooen er velegnet til alle hårtyper, og jeg er vild med at produktet er vegansk.
Balsam:
Balsammen (200 ml) er plejende og blødgørende, den giver fugt og skaber glans i håret uden brug af silikoner. Efter min graviditet er mit hår blevet meget mere filtret og tørt, hvilket betyder, at jeg har haft sværere ved, at rede håret også i badet. Med Softening conditioner har det været dejligt nemt at rede håret efter et bad, samtidig får mit hår mere glans en egenskab, i et produkt, som jeg har ledt længe efter.

Det er den bedste balsam jeg nogensinde har brugt. Mit hår bliver så dejlig blødt og skinnende, det får en lækker duft, også bliver håret beskyttet mod varme, når jeg styler det.


Katharina fortæller:

Vi har testet:

Mellisa multivitamin shampoo – 109 kr.
Mellisa softening conditioner – 159 kr.
Mellisa AHA-urtelotion – 169 kr.
Af disse tre produkter vil jeg gerne fremhæve den bedste balsam, jeg nogensinde har brugt og det er helt fra hjertet. Den blødgør virkelig ens hår, som gør det nemt at rede ud efter badet også dufter ens hår dejligt mildt bagefter. Jeg brugte den hver anden dag, når jeg vaskede hår og lod balsammen sidde i et par minutter, inden jeg skyllede håret. Jeg brugte førhen olie bagefter i spidserne for at rede mit hår lettere ud, men det er slet ikke nødvendigt længere. Min største anbefaling til denne balsam.

Shampooen fungerede ikke så godt i mit hår, men det nok fordi, at jeg godt kan lide en shampoo, som skummer rigtig meget og det synes jeg ikke denne gør. Den dufter dog ligeså dejligt mildt, som balsammen og begge pigerne har været glade for at få den i håret, så det er blevet deres shampoo.

Urtelotionen kan anvendes til tør, irriteret og kløende hud og har en god kølende effekt. F.eks. god til tørre hænder, som vi jo alle har i øjeblikket med det høje fokus på hygiejne og håndvask.


Jenni fortæller:

Shampoo:
Denne shampoo er mild og skånsom, den renser og reparerer, giver masser af fugt og næring til håret. Den er proppet med gode økologiske antioxidanter, samtidig med den efterlader håret sundt og stærkt, og har en mild duft af roser.

Balsam:
Dette er et produkt som faktisk er 2 produkter i 1, en balsam og en hårkur.

Den går ind og reparerer håret med de gode ingredienser som quinoa protein og goji bær, og er silikone fri. Håret efterlades blødt og glansfuldt og får en dejlig duft som holder længe.

AHA urtelotion:
En virkelig god creme som er ekstra nærende.

Den giver meget fugt til huden, da den indeholder 10% frugtsyre, som kommer fra passionsfrugt og vindrue. Den er også god til kløe ved f.eks insektbid eller brændenælder. Den har en dejlig mild duft og kan bruges i ansigt og på kroppen.

Alt i alt synes jeg, at disse produkter fra Mellisa hudpleje er super gode og fås til en overkommelig pris, i forhold til de gode ingredienser der er i.

Produkterne er veganske/økologiske, uden hormonforstyrrende stoffer eller anden skadelig kemi.

Jeg vil helt sikkert anbefale produkterne og kunne sagtens finde på at købe produkterne en anden gang.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Babyjogger City Mini GT2 Double