Test af stoleunderlag fra Everleigh and Me og Andemors verden – Testfamilien
TEST af maleftertal.dk

Test af stoleunderlag fra Everleigh and Me og Andemors verden

Flere af vores testere har for Andemors Verden testet stoleunderlaget fra Everleigh and Me.

Vores tester Louise og hendes børn Benedikte og August har testet det smarte underlag fra Everleigh & Me for Andermors Verden i farven “Clay”.

Louise fortæller:

Jeg blev simpelthen så glad, da jeg fik lov til at teste markedets smukkeste underlag til børnenes højstole. Jeg har kigget på dem så mange gange. Tænk at man kan få noget, der er så praktisk og samtidig så pænt. Det falder altså i god jord hos de fleste mødre.

Underlaget findes i et væld af smukke farver, og mit valg faldt på farven “clay”, som jeg synes passer så fint sammen med vores egetræsgulv.

Underlaget er lavet i højkvalitets og miljøvenligt PVC, som er et vinyl materiale i en blød kvalitet, som er utroligt nem at tørre af. Bunden af underlaget er skridsikker, så underlaget bliver hvor det er – også når børnene skubber deres stole frem og tilbage. Vi har filtdutter under børnenes stole, og de glider nemt frem og tilbage på underlaget uden risiko for, at de “sætter sig fast”.

Et ekstra plus er, at underlaget er fri for alle skadelig stoffer, herunder BPA og ftalater, så man kan roligt lade børnene spise direkte af underlaget, hvis man har et barn, der ligesom mit, kan finde på at samle “rester” op fra gulvet, når de kommer ned fra højstolen 😉

I starten foldede underlaget lidt i kanterne, men efter få dage glattede det sig helt ud og ligger nu helt tæt med gulvet og gulvtæppet, som vi har under vores spisebord.

August er lige fyldt 1 år og har en alder, hvor han KUN vil spise det, som han selv får lov til at sidde med. Jesus, et svineri der kan være efter sådan et måltid. Jeg var af og til lidt bekymret for, om vores trægulv tog varigt skade af alle de forskellige madvarer og væsker, som faldt ned fra Augusts stol. Så underlaget er virkelig helt perfekt til den alder han har! Selvom underlaget ikke helt redder mig for oprydningen bagefter, så gør den det alligevel væsentlig nemmere, da underlaget er så let at tørre af, og maden dermed ikke sætter sig i vores tæppe og i revnerne i trægulvet.

Vi har indtil nu kunne få alle former for madrester væk fra underlaget bare med en fugtig klud. Underlaget har sådan en lidt mat, nubret overflade, som gør at madresterne ikke kan trænge ned i materialet.

Benedikte er 4 år og elsker alt krea. Det er bare ikke altid, at hun gider sidde stille ved bordet med det. Jeg tog derfor underlaget med ind på hendes værelse en dag, hvor hun gerne ville lege med lim, glimmer og pailletter, og så sad hun på underlaget og “grissede”. Da hun var færdig med legen, foldede jeg underlaget sammen, bar det ud til vores store skraldespand og hældte glimmer og papirstumper direkte der i. Mega smart! Og her var underlaget også utrolig nemt at gøre helt rent igen. Bare et lille tip til en alternativ anvendelse, hvis børnene er blevet store nok til at sidde pænt og spise 🙂

Hvis man på et tidspunkt ønsker at pakke underlaget væk, så kan det altså nemt rulles sammen og opbevares i et skab.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min vurdering af underlaget fra Everleigh & Me for Andermors Verden  er:

Nytteværdi: MEGET GOD – Virkelig virkelig nyttigt – ja, jeg synes faktisk næsten underlaget er et must til alle forældre med børn i allerede 6 måneder til 3 år! Det gør oprydningen efter måltiderne så meget lettere og så skåner det jo gulvene, hvis man ligesom os har trægulv.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er rigtig god, og der er tænkt over, at underlaget skal kunne bruges i mange forskellige situationer – b.la. at børnene sagtens kan sidde direkte på underlaget og spise, uden vi forældre skal være bekymret for, om underlaget indeholder skadelige stoffer. Underlagets materiale gør det nemt at rulle sammen og tage med under armen, hvis man skal spise hos andre og vil være lidt på forkant med “madkaosset”.

Pris: MEGET GOD – Prisen for underlaget er 449,- og jeg synes, at det er alle pengene værd!”


Vores tester Nora, har sammen med datteren Elina på 2 år testet stoleunderlaget fra Everleigh and Me.

Everleigh and Me er et nystartet dansk brand, der har formået at skabe et smukt design, ud af et produkt, som alle børnefamilier har brug for – nemlig underlaget til børnestole. 

Med to børn herhjemme, hvor den ene på 2 år spiser selv, mens den anden snart skal til at lære det, er det altså virkelig praktisk med stoleunderlaget fra Everleigh & Me.

Vi undgår ikke madrester på vores ny gulv i køkken alrummet, men underlaget gør helt sikkert rengøringen nem og hurtig. Til tider har det været svært at få sauce, grød osv. af mellem fliserne, altså i fugerne, da det virkelig sætter sig heri, men Everleigh underlaget har en mat og ikke-absorberende overflade, som faktisk kan klare alt!

Det er nemt, at rengøre med en fugtig klud og underlaget tørrer på få minutter – og ikke mindst ser jeg også griseriet bedre på den smukke “Mustard” farve, som jeg har valgt underlaget i, da vores fliser ellers er ret mørke, og pludselig træder vi i en klat kødsauce, hvis ikke vi kigger nøje efter.

Underlaget har en skridsikker underside, som står fast når højstolen skubbes frem og tilbage. Formålet med den matte overflade er faktisk, at Elina selv kan skubbe sig væk fra bordet og komme ned fra stolen – en dag skal hun have en junior-stol, og så er der ingen fare for, at hun kan tippe.

Underlaget er meget fleksibelt og nemt at rulle sammen, så det enten kan tages med eller rokeres rundt i hjemmet. Vi har nemlig selv benyttet underlaget til leg og placeret det under Elinas lille bord og stol, når vi har leget med modellervoks, malet eller tegnet,

Materialer

Underlaget måler 105 cm i diameter, og er fremstillet i 100% blødt vinyl. Det er lavet af allergivenlig blødt PVC af høj kvalitet med vandbaseret UV-blæk. Materialet er uden BPA, ftalater, formaldehyd og produceret med den største omhu for miljøet, og opfylder kravene indenfor den europæiske standard R.E.A.CH.

Stoleunderlaget fås i mange smukke og jordnære farver, alt efter hvad der passer ind i dit hjem eller din smag.

Den samlede vurdering af Everleigh and Me stoleunderlag:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den kan anvendes mange gange og når storesøster “grisser” mindre, er det lillebrors tur til at lære at spise.  Når først den har været i brug, så er den uundværlig og gør bestemt vores hverdag nemmere.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er begrænset hvor meget slidtage, der kommer på underlaget, da det som sagt er lavet til, at kunne klare rengøring igen og igen. Dog anbefales det, at bruge filtpuder under højstolen, for at undgå at underlaget får unødvendige ridser. Vi har dog ikke filtpuder under vores højstol, og vi har ikke fået ridser.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er rigtig god, og som skrevet tidligere er underlaget vandbaseret, godt for miljøet og dermed fri for skadelige stoffer. Et tykt underlag der ikke bare lige er til at rive hul på og kan tåle ret meget, før det bliver slidt.

Pris: MEGET GOD – Underlaget kan købes fra 360 ,- og op til de 570 ,-, det afhænger bl.a. af farvevalg. Farven på vores underlag er “Mustard”, og jeg synes, at passer så flot ind til vores træmøbler, og så giver den noget farve på de ellers kedelige fliser, som vi har.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes yngste barn Elin på 1,5 år testet det fine underlag fra “Everleigh & Me”.

Vi har længe overvejet, at få et underlag til under Elins stol. Vi bor i et gammelt hus med de oprindelige plankegulve, som ikke alle er helt lige. Når Elin skubber sig ud fra bordet, sidder den ofte fast i en af plankerne og vi frygter hver gang, at stolen vælter med hende. Derudover er det ingen hemmelighed, at de små størrelser sviner en del – sådan er det i hvert fald herhjemme, så et underlag til at beskytte gulvet lidt, var også med i overvejelserne.

Jeg vidste ikke, at der fandtes underlag til dette formål, så jeg havde primært kigget på de klassiske gennemsigtige stoleunderlag fra IKEA,  men så kom dette underlag fra “Everleigh & Me” pludselig ind af døren.

Jeg valgte underlaget i den smukke farve Olive. Underlaget kom i en flot paprulle med deres fine logo på. Underlaget var lige til at rulle ud og lagde sig med det samme flot på gulvet.

Underlagene fra Everleigh & Me er lavet af Frederikke, der ligesom jeg selv, ledte efter et skridsikkert underlag til stole, der var pænt, men hun fandt det ikke, og derfor designede det selv.

Alle underlagene har en skridsikker bund, sådan at det ikke så let flytter sig, når barnet skubber stolen ud fra bordet. De er lavet i højkvalitets og miljøvenligt PVC og de er super lette, at tørre af og rengøre efter brug. De lever op til alle sikkerheds standarder og er fri for skadelige stoffer såsom BPA og ftalater.

Jeg var meget spændt på, om det tynde underlag virkelig kunne holde til stolen, der flere gange dagligt bliver trukket ind og ud. Jeg var sikker på, at der ville opstå ridser eller revner, men det har ikke været tilfældet. Det står stadig super flot og det er virkelig nemt at holde rent. Vi nyder, at stolen glider let henover gulvet og derudover ser det bare fint ud med det flotte stoleunderlag.

Vi valgte også at prøve underlaget af som legeunderlag. Her fungerer det virkelig også godt og de flotte underlag vil klæde et hvert børneværelse.

De findes i flere forskellige farver og har en diameter på 105 cm.

Vi er virkelig glade for underlaget herhjemme, og overvejer om vi skal have nogle stykker mere til børneværelserne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Underlaget passer på gulvet, er let at aftørre og får stolen til at køre meget bedre over gulvet.

Holdbarhed: MEGET GOD – Selv efter halvanden måneds brug er der ikke en ridse at se i underlaget, på trods af at stolen flere gange dagligt kører henover. Når det ikke skal bruges som underlag under stolen mere, kan det bruges på værelset.

Pris: GOD – underlaget koster 449,95,- hvilket jeg mener er en super fin pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er lavet i en let og virkelig god kvalitet. Det ligger fint på gulvet og ryger ingen vegne pga. det skridsikre lag i bunden. Det giver ingen ridser og ser på ingen måde slidt ud.


Mie fortæller:

Vi har testet stoleunderlaget af mærket Everleigh & me igennem Andemors verden.

Underlagene fås i 18 forskellige farver og mønstre. De er lavet af 100 % vinyl og har en mat lukket overflade, som gør det nemt at rengøre, samtidig med at farvestofferne ikke kan trænge ned i underlaget.

Underlaget er skridsikkert, så det bliver liggende på gulvet. Derudover er underlagene fri for kemiske stoffer, hvilket jeg ser som et kæmpe plus, når det er til vores kære små. Underlaget har en diameter på 105 cm. Det er en passende størrelse, der dækker fint under bordet.

Vi fik et i farven Camel og et i farven Coffee, som begge to er nogle smukke brune nuancer.

Testen af disse underlag kom på et perfekt tidspunkt, da vi lige er flyttet, og har vovet os ud i at lave et sildebensparket gulv i både stue og børneværelser, selvom børnene stadig er små og selvfølgelig er lidt mere hårdhændede mod gulvet. Derfor har vi faktisk testet underlaget til flere formål.

Vi har selvfølgelig testet det under spisebordet, hvor det har bestået sin test i at blive ramt af alverdens mad. Underlaget er nemt at støvsuge og rengøre. Jeg har blot rengjort det med en mikrofiberklud, og det har virket fint. Lige når man tager det i brug, er det nok en god ide, at prøve at rulle det lidt den ene og anden vej, da det godt kan krølle lidt i kanten i starten, så det ikke slutter helt tæt til gulvet.

Derudover har vi flittigt brugt dem på børneværelser både som stoleunderlag på børneværelset under skrivebordet, så det har beskyttet gulvet mod ridser fra stolen, der bliver trukket frem og tilbage.

Vi har til gengæld også brugt det en del som legeunderlag. F.eks. når de bygger lego og leger med klodser osv, så har det været fint at bruge som beskyttelse mod gulvet. Den skridsikre del har fungeret 100 %.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Stor nytteværdi for en småbørnsfamilie. Vi kender alle til fasen, hvor al maden ryger en tur på gulvet.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er skridsikkert og holder sig fint til gulvet.

Pris: GOD – Et underlag koster 449,95. Okay pris, hvis man gerne vil have noget andet end et alm. plastik skrivebordsunderlag.

Kvalitet: GOD –  Fin kvalitet, der er meget små brugsspor på det, der har været brugt til leg, men det har også været udsat for lidt af hvert, som gulvet heller ikke ville kunne klare.


Trine fortæller:

Vi har testet det flotte underlag fra danske Everleigh & Me i farven camel, som forhandles hos Andemors verden. Hvis ikke I kender Andemors Verden, så er det Nordeuropas største brand house, som har rigtig mange lækre produkter til store og små.

Everleigh & Me er startet af danske Frederikke. Da hun blev mor, ledte hun med lys og lygte efter et underlag til højstolen, som hun synes var pænt nok til at have i stuen. Det fandt hun ikke, så derfor besluttede hun sig for, at skabe produktet selv.

Jeg ville selv ønske, at jeg havde haft sådan et underlag, da jeg havde babyer. Jeg havde et skrivebordsunderlag fra IKEA, og selvom jeg godt ved, at funktionen er det samme, så er det her bare ti gange pænere.

Jeg havde sukket efter det flere gange hos Andemors verden og det kom i den fineste indpakning. Da jeg pakkede det ud, så krøllede måtten i kanterne, men heldigvis så gik der kun et par dage, så havde det foldet sig fint ud og var ligeså pæn, som jeg havde forventet. Det er stadigvæk pæn i dag.

Vi har stadigvæk en lille trold, der sviner pænt meget under maden. Vi har derfor haft det under hans stol. Der står i anvisningen, at man ikke skal rykke stole henover pga. ridser, men det har vi ikke kunne undgå og der er endnu ikke en eneste ridse.

Vi har også haft det som underlag på legeværelset. Udover at det er virkelig pænt, pynter og skaber hygge, så er det fri for BPA, ftalater og andet skadeligt kemi, så børnene kan snildt lege frit på måtten.

Jeg synes, at måtten har mange funktioner, selvom det blot er en måtte. Når børnene er større, kunne jeg sagtens forestille mig, at have det under skrivebordet eller endda sofabordet.

Det forhandles hos bl.a. Loukrudt, som har et bredt udvalg af virkelig mange fede produkter og brands.

Nytteværdi: GOD- Med mindre man har et nemt gulv at gøre rent, så er den ret nødvendig at have, hvis man har småbørn.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Den virker robust og efter krøllerne lagde sig, er den stadig pæn efter 1 måned, hvor der er flyttet ting på den og leget med den og spist på den. Man tørre den bare med en klud.

Pris: MINDRE GOD- 449,95 kr for et underlag er mange penge, MEN hvis du ligesom mig er en sucker for pæne og fine ting i rolige farver, så ville jeg gerne ofre det på måtten. Synes den skaber meget varme og hygge.


 

 

 

1 kommentar

  • Lize

    Hold da op en lang artikel. Men nogle gode ideer man får her. Tak fordi I har brugt tid på det

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af maleftertal.dk