TEST af Cirkusland – en dag i børnenes tegn – Testfamilien
Test af stoleunderlag fra Everleigh and Me og Andemors verden

TEST af Cirkusland – en dag i børnenes tegn

Vores testere Katrine, Anne-Louise og Catharina har med deres familier været på udflugt til Cirkusland Slagelse.

Cirkus Arena står bag Cirkusland, som byder velkommen i efterårsferie og vinterferie. De inviterer os indenfor til en dag i cirkussets tegn. Man får en tiltrængt pause fra hverdagens stress og jag og får her et fint indblik i cirkussets verden.

Børnene havde glædet sig i dagene op til og stod tidligt op og var klar til dagen. Der blev kigget på GPS’en hele vejen, og der kom store glædesudbrud fra bagsæderne, da vi endelig nåede frem til cirkus og de mange cirkusvogne.

Vi fik hurtigt klaret parkering på det store parkeringsareal og kunne så hente vores billetter i en af de flotte cirkusvogne ved indgangen. Vi fik udleveret kort over pladsen, et program for dagen samt information om skattejagt for børnene rundt i Cirkusland.

Man træder ind på en ret stor plads, hvor det første der møder én, er små forlystelser som en lille tog rutchebane, flyvende elefanter og radiobiler. Børnene var straks grebet af stemningen og løb afsted for at prøve de første ting. Der var ikke så mange mennesker, så børnene kunne prøve forlystelserne igen og igen.

Efter de første forlystelser var prøvet, bevægede vi os videre ned på pladsen, hvor vi kom til Cirkus Arenas gamle indgang som var prydet med en stor port og elefant statuer.

Nede i bunden af denne plads lå hallen, hvor deres “cirkustelt” Cirkus Landino hørte til. Her blev man budt velkommen af Cirkus Landinos tryllekunstner Kim Kenneth, som fortalte lidt om, hvordan de træner dyrene i cirkus. Herefter nåede børnene et par forlystelser mere, inden vi gik i en af de andre haller på “Store Scene” hvor Kim Kenneth og hans assistenter lavede diverse trylleshows. Børnene var godt fanget af det, særligt de 3 største.

Efter trylleshow var der indlagt spisepause, hvor man kunne spise egen mad under et stort åbent cirkustelt, eller man kunne gå ind i cafeteriet, hvor der blev serveret dagens ret – frikadeller. Vi havde selv taget mad med, og imens vi spiste på midten af pladsen, kunne børnene løbe hen til området med mooncars, hvor de havde den helt store fest. Vi fik også kigget lidt på dyrene fra cirkus, som stod i foldene omkring pladsen. Der var geder, alpakaer, dromedarer, ponyer, gæs og ænder.

Bagefter gik vi ind i cirkushallen for at få varmen. Herinde kunne man købe mad, hygge i deres lille legeland / legeområde med trampoliner, hoppeborge mm. Der var også et par karruseller og en lille scene, hvorfra der kom et lille show med nogle af artisterne, bla. deres cirkusklovn BonBon. Særligt de store drenge Isak og Elliot syntes det var hysterisk morsomt, når klovnen kom til skade og fjollede rundt på scenen. Vi fik købt snacks inden cirkus skulle starte, og så cirkusparaden inden vi bevægede os hen til Cirkus Landino.

Cirkus Landino var et fint lille familiecirkus som varede en time. Der var  bl.a. artister på rulleskøjter, dromedarer, hundeshow, tryllekunster og klovne. Børnene var godt underholdt igennem det meste. Bagefter kunne børnene få lov at blive trukket rundt på cirkussets ponyer i manegen, hvilket var et stort hit.

Børnene fik prøvet lidt flere forlystelser inden vi skulle hen på den store scene, hvor Bubber og dagens gæst skulle optræde. Hele efterårsferien kommer der forskellige navne og optræder med Bubber, og i dag havde vi fornøjelsen af Sigurd Barrett.

Bubber bød os velkommen og fik skabt en skøn stemning, som han nu engang kan. Sigurd fik hurtigt sat gang i festen og både børn og voksne sang med på hans sange. Bagefter kunne man købe lidt af hans bøger, få autografer, og cirkussets artister stod klar til fotografering.

Hvis vi spørger børnene, som jo er det vigtigste, så har det været en super dejlig dag i Cirkusland, og da vi stod ved bilen spurgte de, om vi kunne tage derhen igen i morgen. Men som voksen manglede der lidt magi. Vi havde måske forventet lidt mere fest og farver, musik på pladsen, balloner, salgsboder på pladsen, flotte uniformer mm. Pladsen virkede næsten for stor i forhold til de ting der var. Måske vi bare er kommet på en dag uden så mange gæster, men i dag virkede det meget stort. Hvis man gerne ville se alle shows, var der næsten ikke nok tid, når man som vi, havde børn der også gerne ville nå at prøve alle forlystelser. Vi droppede skattejagten, for den kunne vi simpelthen ikke nå. Der var masser af håndsprit ved alle indgange og forlystelser, men der blev ikke rigtig håndhævet at det skulle bruges. Inde ved sidste show med Sigurd Barrett blev der ikke holdt den helt store afstand og han opfordrede til at man sang og dansede – hvilket var super hyggeligt, men måske ikke så corona-venligt.

Hvis vi tager børnebrillerne på, så har dagen været fantastisk. Men som voksen mangler man måske lidt mere magi. Hvis du har børn der elsker dyr, forlystelser og cirkusmagi, så er Cirkusland helt sikkert et besøg værd. Husk at klæde dig på efter vejret 🙂


Catharina fortæller:
“Hele familien havde virkelig glædet sig til at besøge Cirkusland i Slagelse. Der var god stemning i bilen hele vejen derned og da vi ankommer bliver vi mødt af fine cirkusvogne og lyden af børn der grinede. Det var nemt med parkeringen da der var en stor p-plads med gratis parkering. Ved den fine cirkus kasse fik vi udleveret programoversigt over dagen. Cirkusland består af en stor plads udendørs med mange forlystelser (radiobiler, karruseller, hoppeborg mm.) Der gik ikke to minutter før børnene var løbet afsted mod den første forlystelse.
Ved hver forlystelse stod der sprit som personalet var gode til at anvise børn og forældre til at bruge. Da de første forlystelser var prøvet et par gange gik vi videre ned på pladsen hvor der var fine cirkusskulpturer og flere forskellige haller. I den store hal var der trampoliner, karruseller, madboder, souvenir shop, en lille scene og gode toilet forhold. Desuden var hallen fint pyntet med cirkusartikler. Der hang blandt andet heste ud fra væggene og der var en hyggelig cirkusatmosfære.
På den lille scene optrådte klovnen Bonbon, til stor underholdning for børnene.
Nede for enden af pladsen lå en hal hvor Cirkus Arena havde deres manege. Duften af savsmuld og lys og lyd gav en vaske ægte cirkus følelse. Både børn og voksne blev grebet da artisterne kom ind i manegen og opførte ét time langt show. Her var der blandt andet artister rulleskøjteløbere, luftakrobatik, dromedarer, klovne og børnenes favorit – hunde show. Både børn og voksne var godt underholdt. På pladsen udenfor var der dyr, hvor man blandt andet kunne ride på ponyer, se på grise, gæs, dromedarer.
Vi fik spist frokost i den indlagte frokostpause og derefter skulle børnene prøve flere forlystelser inden vi skulle ind på den store scene og se dagens sidste show. Her optrådte Bubber sammen med dagens gæst hele efterårsferien. Da vi var optrådte Silja, kendt fra DR Ramasjang, som børnene virkelig havde set frem til at opleve. Bubber formåede virkelig at skabe en god stemning og fik alle med i salen. Så da Silja kom på, var alle børn oplagt til at synge med på de sange hun havde valgt. Afslutningsvis stillede artisterne, såvel som Bubber og Silja, op til foto, med behørig afstand.
Det har virkelig været en dag i børnenes tegn og deres præmisser. Hvis man vil nå alt på programmer var der næsten ikke nok tid, hvilket er en smule ærgerligt, da alt er værd at opleve. Timerne fløj afsted. Alle steder var der god mulighed for at spritte af, og personalet var gode til at spritte af før og efter brug. Dog var de besøgende ikke gode til at følge restriktionerne i forhold til COVID-19, på trods af der var skilte hvorpå reglerne stod. En god ide ville være hvis de havde personale der kunne håndhæve disse restriktioner.
Så alt i alt en helt fantastisk dag med en ligeså fantastisk cirkusstemning. Vi vil virkelig give Cirkusland Slagelse vores varmeste anbefaling. “

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af stoleunderlag fra Everleigh and Me og Andemors verden