TEST af LEGO Technic – Testfamilien
TEST af LEGO Star Wars Stormtrooper

TEST af LEGO Technic

Flere af vores testmænd/drenge har testet LEGO Technic.
Der er testet følgende æsker:
– LEGO Technic Ducati Panigale V4 R  nr. 42107
– LEGO Technic Top Gear app styret bil, nr. 42109
– LEGO Technic Dom´s Dodge Charger nr. 42111
LEGO Technic Ducati Panigale V4 R
Vores tester Line har sammen med hendes kæreste Kristian (36) testet Lego TECHNIC Ducati.
Kristian fortæller:
“Jeg kendte godt til Lego TECHNIC, men det var første gang jeg selv samlede et sæt. Lego Technic er en udfordrende gren af legos produkter, hvor man kan udforske mekaniske koncepter, mens man bygger. Ducati motorcyklen er fed at bygge netop fordi der er så mange mekaniske detaljer og finurligheder. Eksempelvis bygger man motoren med stempler og plejlstang så man, når man er færdig, kan se principperne for en motors virkemåde. Jeg synes det har været sjovt at sidde og nørde med alle de små detaljer og har brugt en del aftener på at samle den. Det blev helt en form for afkobling i en ellers stresset hverdag.
Mest imponeret var jeg af gearsystemet, hvor man rent faktisk bygger det sådan, at forholdet mellem motorens og baghjulets omdrejninger afhænger af en lille gearvælger, der kan stå i neutral, første og anden gear. Gearet er noget man selv samler – og det giver et super indblik i principperne for kobling og gear.
Æsken består af 646 dele og der medfølger en manual, som er super god og meget præcis. Siden jeg var barn er der kommet en del nye ting til i manualerne, der for eksempel gør, at man kan se nogle af brikkerne i størrelsesforholdet 1:1, så man sikrer sig, at man får den rigtige. Den anbefalede alder er 10+, hvilket giver god mening, da man skal have en vis tålmodighed til at samle og følge manuelen nøje.
Jeg er imponeret  over de mange realistiske detaljer i denne fantastiske motorcykel, og så giver den røde farve bare lige det sidste. Det er helt sikkert ikke det sidste jeg skal samle noget fra TECHNIC serien.
Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Det fantastiske ved Lego er jo, at man kan skille det ad og bygge det igen og igen. Denne gang tror jeg dog, at jeg beholder den samlet et stykke tid, så den kan pynte på drengeværelset.
Holdbarhed: MEGET GOD.  Ingen tvivl om den holder i generationer og jeg glæder mig til at bygge den sammen med min søn, når han bliver større.
Kvalitet: MEGET GOD. Alt fungerede! Tolerancerne er virkeligt fine – og manualen super præcis.
 Pris – MEGET GOD: Sættet koster 549 kr, hvilket jeg synes er en helt fair pris

TEST AF LEGO TECNIC 

Vores søn Sylvester, 9 år, har testet to seje Lego Technic sæt.

Hvis der er en ting, som kan trække vores 9 årige knægt væk fra computerspil og holde ham optaget i lang tid, så er det Technic Lego. Vi har næsten alting Lego rundt omkring på gulvene eller spisebordet, så da vi fik disse to kasser til test ind af døren, var der stor glæde i det lille hjem.

Den ene er Cucati Panigale V4 R motorcyklen (Lego nummer: 42107)

Den anden er denne App-controlles Top Gear Rally Car (Lego nummer: 42109)

Begge modeller er temmelig komplicerede, men de klassiske Lego samlevejledninger gør det let for både store og små at løse opgaven. Vores søn på 9 år samlede Rally Bilen på knap 4 timer – i træk!

Vi har haft Lego i huset uafbrudt i snart 10 år på enten gulvet, spisebordet eller køkkenøen

Det fede ved Lego Technic er, at børnene kan lege med det sammen med det gamle Lego på værelset. Man bliver aldrig færdig med at samle på Lego.

“Mor! Du skal lade lego´et ligge. Vi er midt i en leg”

Og så ser gulvet tit sådan ud. Et helt almindeligt børneværelse, tænker jeg!

Sylvester har altid været rigtig glad for bygge de helt store Lego sæt, og har en lille Lego udstilling på sit værelse med sine nu 6 Lego Technic sæt.

Et lille glimt af Lego samlingen.

Har man et “Lego barn”, kan børn på 6-7 år sagtens samle Lego Technic sættene selv. Sylvester har samlet dem siden han var knap 6 år uden hjælp. (Der er selvfølgelig heller ingen tekst – kun veludførte tegninger!) Udover fodbold og Fortnite er Lego Technic noget af det, kan kan sidde med i timer. Uden pauser!

Det giver stor glæde og mestringsfølelse selv at kunne udføre, en ved første øjekast, så kompleks opgave. Undervejs opdager man hele tiden nye lækre detaljer i de virkelighedstro modeller – det er noget der begejstrer en 9 årig Teknik Lego nørd.

VORES FAMILIE ANBEFALER 

Nytteværdi: MEGET GOD. Vores børn har altid ELSKET Lego. Både Dublo, almindelig Lego og Lego Technic. Det er vel den type legetøj, de har leget mest med og som vi altid har lidt af med på ferie.

Holdbarhed: MEGET GOD. Lego holder i flere generationer og kan vel nærmest ikke slides op. Skulle en klods blive væk, så kan man altid bestille reservedele – ofte til ganske få kroner. Ret smart!

Pris: GOD. I forhold til hvor mange timers leg, der er i en Lego æske, så er det faktisk billigt. Men Lego Technic er jo klart de dyreste Lego kasser, så vores familie har flere år gået sammen om Lego Technic til jul og fødselsdag. Derudover går Lego i arv i vores familie. Lego kan også nemt sælges videre, for Lego går jo aldrig af mode og kan altid samle børneflokkerne her i huset!

Kvalitet: MEGET GOD. Vi har aldrig prøvet, at Lego går i stykker. Lego er kvalitet og det holder vel evigt. Vores børn leger med de samme klodser som deres forældre brugte som barn. Bedsteforældrene har selvfølgelig gemt dem!


LEGO Technic Top Gear app styret bil, nr. 42109

Heidis søn Luca på 9 år har testet den nye LEGO Technic Top Gear app styret bil, nr. 42109

Heidi fortæller:

“Luca blev tilbudt at teste nyt LEGO Technic, den nye serie til Top Gear Danmark, det blev et kæmpe ja, både Luca og jeg elsker biler og teknisk svært LEGO.

Derfor ville den falde i rigtig god jord hos Luca, han har nemlig også andet LEGO technic, han er sindssygt glad for”.

Luca er kommet i en alder hvor han ikke som sådan leger mere, men han elsker stadig LEGO, elsker at bygge teknisk svært LEGO der udfordre og er lidt svært og især LEGO der er flot at have stående til pynt når det er samlet.

Faktisk har han siden han var en del mindre, elsker at samle LEGO, men ikke rigtig leget med det i frygt for det gik i stykker og derfor stod det oftest til pynt når det var samlet.

Aldersgrænsen på denne LEGO technic æske er 9+ og det forstår man godt når man sidder med det. Jeg er 30 år og man skal altså holde tungen lige i munden, for at være sikker på at man får samlet den korrekt. Det der er smart ved LEGO technic, er at du oftest har bevægelige dele i sig. Det betyder at der skal samles tekniske dele, den del får Luca ikke lov til, da det er vigtigt at det er samlet korrekt inde i midten, så det virker, når alt er samlet.

Igen er manualerne veludførte, så Luca mere eller mindre kan samle legoet selv, med mig på sidelinjen.

Vi er efterhånden et godt samle makkerpar, hvor vi skiftes til at samle og finde delene til den side vi nu er på.

Man skal dog ikke tage fejl og de store æsker tager flere timer at samle og samlemanualerne er en mindre bog at skulle igennem. Alligevel kan Luca nærmest alene samle den.

Sammen med 3 andre LEGO Technic æsker, kan man via en app man henter ned på telefon eller Ipad, styre bilen som var det en rigtig fjernstyret bil. Bilen kan køre frem og tilbage, fra side til side og faktisk kan den køre rimelig stærkt.

Appen hedder LEGO control+ og jeg formoder den både kan hentes til Apple og Android.

Når appen er hentet og man vel og mærke har samlet de tekniske dele rigtigt, kan man via Bluetooth connecte til bilen og på den måde styre den.

Når man har gjort det, ligner det et joystick på telefon eller ipad og det er nemt at styre derfra.

Vi har kørt med bilen både indendørs og udendørs. Dog har vi selvfølgelig kun været udenfor i tørvejr og tør almindelig vej. For at beskytte den mest muligt, da vi ikke ved hvad den er testet til at kunne klare.

Selvom Luca som tidligere nævnt ikke leger med LEGO eller andet legetøj mere, så er han stadig dreng og han synes den feature er ret fed og der bliver kørt sammen med hans lillebror Matti på 3 år, der også er bidt af biler og fart som os andre.

Motoren som ligger i bilen, bruger 3 stk AA batterier.

LEGO technic er noget både børn og voksne synes er ret fedt og detaljerne er så vildt imponerende. Tænk at kunne gengive noget SÅ godt i plastikklodser, det er ret sejt og vi er totalt vilde med det herhjemme.

Bilen er lavet som en del af nye serier fra LEGO. I dette tilfælde i forbindelse med det danske Top Gear tv-program. Hvor der bliver testet vilde hurtige og flotte biler og det er jo genialt at lave en kollektion, til små og store barnlige sjæle der elsker fart og biler.

Vores vurdering af Top Gear bilen fra LEGO Technic bliver:

Nytteværdi: GOD – Vi kan sammen hygge os omkring samlingen af lego´et og Luca elsker at have dem stående fremme på sit værelse, det giver rigtig meget for ham og selvom det ikke bliver leget med, så nyder han at kigge på det. Det udfordrer ham, da det dels er svært, men også fordi han generelt ikke er en dreng der sidder stille og her kan han virkelig fordybe sig længe.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Udover at der selvfølgelig skal skiftes batterier i ”motoren”, så er lego´et selvfølgelig holdbart som alt andet LEGO. Bilen kan sagtens bruges uden at blive styret, men det er selvfølgelig sjovere.

Pris: GOD – Æsken ligger til ca. 1.199 kr., hvilket jeg vurderer er en OK pris, men som bestemt ligger i den dyre ende. Men jeg synes bestemt at hel LEGO technic kollektionen, som generelt er væsentlig dyrere end resten af LEGOs sortiment, mere er en investering/samler ting. De er flotte visuelt, indeholde rigtig mange dele og i dette tilfælde er der tekniske dele i. Så jeg synes faktisk prisen kan forsvares.


Lego technic Dom´s Dodge Charger (serie nr. 42111)

Fast and Furious i miniformat, what’s not to like!!

Vores tester Louise og hendes mand har testet Lego technic Dom´s Dodge Charger (serie nr. 42111)

Louise fortæller: Sjældent har jeg set en så glad mand da han kom hjem til den fineste pakke fra Lego.  Troels er den ultimative Fast and Furious bil gal fan og normalt er jeg ikke den store Lego nørd eller bil nørd men denne Lego bil er en af de sejeste jeg nogensinde har set.

Dom´s Dodge Charger havde release i april i år og den indeholder en del fede detaljer.

Bilen indeholder en byggeudfordring på 1.077 elementer og anbefales i alderen fra 10+ til drenge og drengerøve 😉

Lige denne Lego bil tog Troels 3 dage om at samle da det drillede lidt for ham. Der medfølger selvfølgelig samlevejledning og det kræver man lige bruger sin fulde fokus på at samle den, da de små dele skal være korrekt for at komme videre i færdiggøringen.

Bilen er lavet med de sejeste detaljer ud fra bilen som er fra 1970.

Blandt andet så kan kølerhjelmen åbnes hvor man selvfølgelig kan se den indeholder en v8 motor som er verdens mest kendte motor at selv jeg som kvinde kender til at det er en af de gode 😊

I Bagagerummet kan du se beholderen til at bilen kan køre ekstrem stærkt som i filmen da beholderne skal ligne kvælstof. Derudover er der affjedring så bilen kan stå maga skarp.

Min samlede vurdering af Lego technic Dom´s Dodge Charger:

Nytteværdi: MEGET GOD!  Hvis man er bil gal, Fast and Furious fan så er det en genial gave til manden som har alt. Der kan gå flere timers fordybelse og leg i netop den bil, Selv vores søn på 5 år var helt vild med detaljerne på bilen.

Holdbarhed: MEGET GOD.  Man kender selv Lego som barn og man ved at Lego er kvalitetslegetøj som holder 100%. Og Lego er kendt for deres legetøj bare holder fuldstændig.

Pris/ Kvalitet: MEGET GOD. – Jeg synes jo pris og kvalitet hænger sammen og det vil jeg altid mene i alle mine test jeg laver, Prisen for netop Lego technic Dom´s Dodge Charger ligger på 899,- kr. hos www.lego.dk, Kvaliteten er i top og der er virkelig brugt tid på at få alle detaljer med på denne berømte legende af bil. Det holder, dog er lige denne model af Lego ikke velegnet for mindre årige da den indeholder en masse smådele som kan være til fare for små børn. Bilen vil jeg mere anbefale som pynt evt.


Anders Storm har fået en LEGO pakke med LEGO udgaven af ”Fast & Furious” favoriten Dom’s Dodge Charge.

Jeg blev så glad da jeg pakkede denne LEGO æske ud. Jeg vidste jeg havde takket ja til noget til både mig og børnene, men jeg troede faktisk kun det var ungerne der ville få en pakke denne gang. Men da jeg er stor Fast & Furious fan, så blev jeg vildt glad for, at det var netop denne pakke jeg skulle åbne og pakke.

Ungerne fik faktisk lov til at hjælpe mig med denne – Men da det jo er Technic den er lavet i, vidste jeg at de nok lidt hurtigt ville hoppe fra, fordi det godt kan være en smule mere kompliceret end eksempelvis LEGO City og LEGO Friends.

Hvis man har set Fast & Furious ved man også hvor meget Dom havde kælet for hans Dodge Charger og man ved i hvert fald også hvad NOS det er. Igen rammer LEGO plet ved at huske at kæle for den mindste detalje, så det var en stor fryd at sætte klistermærkerne på NOS beholderne.

Selvom ungerne gav op midtvejs og jeg selvom måtte klare resten, så fik jeg da en lille smule hjælp af Williams dukke.

Snu det er de og heldigvis for det – De var med til at sætte dækkene på bilen, og så mente de i hvert fald også at de havde gjort sig fortjent til at være en del af denne test. Og jeg er helt enig. Vi klarede det super godt i fælleskab. LEGO er virkelig for hele familien. Uanset alder.

Nytteværdi: MEGET GOD.

Holdbarhed: MEGET GOD.

Pris: GOD. Den er som altid retfærdig.

Kvalitet: MEGET GOD. Som med alt andet LEGO er kvaliteten helt i top.


Linda afslutter:

Det er sjældent at den ældste mand i husstanden får lov at teste sammen med Testfamilien, så da der var udsigt til Lego Technic var han selvfølgelig klar.

Vi modtog fra Lego,  sættet “Lego Technic 42111 – Dom’s Dodge Charcher” fra Fast & Furious filmene – det perfekte Lego sæt til drengerøven, og det var kærlighed ved første blik! I filmen tilhører bilen, karakteren Dominic Toretto.

Æsken består af 1.077 elementer er og er inspireret af den oprindelige Dodge Charger R/T fra 1970’erne. Bilen er knap 40 cm lang, 16 cm bred og 11 cm høj. Den er fyldt med lækre detaljer, såsom v8 motor, bevægelige stempler og så kan bilen stå i baghjulsposition, når den skal stå og pynte. Herhjemme, har den nu fået plads på kontoret, hvor den står side om side med mange andre byggesæt fra Lego.

Som altid med Lego, medfølger der en udførlig og overskuelig samlemanual, der side for side guider en igennem byggeprocessen.

Rasmus er en stor Lego nørd, og har bygget MEGET Lego – men han var virkelig imponeret over dette sæt. Han syntes det er tro mod det oprindelige Dodge design, der er mange små virkelighedstro finesser, bla. affjedring, styresystem og luftkøler. Selvom man er 40+ er det udfordrende, og det er nærmest afstressende at sidde og sortere klodser, for derefter at se bilen tage form. Under processen, stopper man lige op for at nærstudere detaljerne – man bliver aldrig for gammel til Lego!

Rent “byggeteknisk” henvender sættet sig fra 10+, dog vil det for denne aldersgruppe være et lidt svært sæt at bygge uden hjælp. Så her ligger sættet i den mellemsvære kategori.

Med Lego er man sikret god kvalitet og masser af timers leg, foruden tiden og fordybelsen der er i selve byggearbejdet. Det er en super måde at “fordrive” tid eller at være sammen med sine børn på. Man fordyber sig, og det kan være ret så afstressende at sidde og samle.

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego Tecnic er vildt imponerende at samle, grundet alle detaljerne. Yderligere er der tilmange timers efterfølgende leg, uanset alder.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Lego er lig med god kvalitet. Flotte farver, klistermærker der holder, virkelig fede detaljer – autentisk og gennemtænkt. Selve byggemanualen er også trykt på kvalitetspapir, i flotte farver – let at læse og overskuelig.

Pris: GOD – 899 kr. på Lego’s egen hjemmeside. Disse, lidt mere avancerede, Lego sæt ligger selvfølgelig i et lidt højere prisleje. Men med tanke på, hvor mange timers fordybelse og leg der er i produktet, syntes jeg prisen er helt fair.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Star Wars Stormtrooper