TEST af Smageriets Nytårsmenu 2020/2021 – Testfamilien
LÅGE 6 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020

TEST af Smageriets Nytårsmenu 2020/2021

Tre af vores testfamilier har sammen med enten venner eller familie testet Smageriets nytårsmenu 2020/2021.

Lidt praktisk info:

  • Nytårsmenuen består af 4 retter – og koster 350 kr. (min. 4 kuverter)
  • Med rabatkoden: Testfamilien kan I få gratis levering ved bestilling af nytårsmenuen (bestilling fra nu – til og med 20/12)
  • Levering i hele landet (fastland og brofaste øer)
  • Man kan også tilkøbe børnemenu
  • Se mere her.

Mie fortæller:

“Jeg har sammen med fire andre testkvinder tyvstartet med nytåret, da vi skulle teste årets nytårs menu fra Smageriet, som man kan bestille helt ned til 4 kuverter.

Jeg spiser ikke fisk eller skaldyr, men hummersuppen til forret smagte faktisk rigtig godt. Min bedre halvdel (som er kok), han fik også en portion af den og han sagde at den sad lige i skabet.

Menuen bestod af

Forret – Kraftig jomfruhummerbisque med spyd af rejer og et drys af puffede vilde ris og toppet med grøn urteolie (dertil brød).

Vurdering: Lige i skabet. Rejerne skulle have lidt længere i ovnen, end hvad der stod i vejledningen – vi valgte lige at vende dem på panden, så de blev gyldne.

Mellemret – Hjemmelavet pink isgranité med rosévin til at friske ganen inden hovedretten. 

Vurdering: Vi var alle enige om, at det var lidt surt, men smagte godt – og virkede efter hensigten mht. at friske ganen.

Hovedret – Mør og saftig tournedos af kalv stegt med frisk timian, en let kartoffelcreme med jordskokker og en lækker glace med rødvin. Dertil ristede svampe med rysteribs, smørstegt pak choi og gulerodsmash.

Vurdering: Dejligt, at der var mere end to slags “grønt” og både kød, kartoffelcreme og gulerodsmash smagte helt fantastisk.

Dessert – Gateau Marcel chokoladekage med syrlig hindbærcoulis, hvid chokolade og friske bær.

Vurdering: Det smagte super godt (og der blev spist op), men det var en lille smule strækt med meget kakaopulver på, så en klat vaniljeis ville have sat prikken over i’et.

Det var SÅ nemt at gå til. Der var en fint hæfte med billeder af maden og det var nøje beskrevet hvordan man skulle tilberede maden.

Og når selskabet så også var helt perfekt, så kunne aftenen ikke blive bedre.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lækker og velsmagende mad har en høj nytte, når der skal inviteres til en festlig aften.

Pris: GOD – 350 kr. er en rimelig pris, når man også tænker på, hvor meget tid du sparer. Dertil kan du bruge koden Testfamilien frem til og med den 20/12-2020 og få gratis levering.

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig friske og lækre råvarer. Ingen tvivl om, at Smageriet kun bruger kvalitetsvarer.


Cebrina fortæller:

”Jeg fik lov at invitere nogen gæster på en lækker 4 rettes nytårs menu fra Smageriet.  Så vi gav mændene ”fri” og samledes en håndfuld damer med vores børn og hyggede med god mad og et glas vin (eller to).

Maden blev leveret på dagen af Smageriet, som i øvrigt leverer i hele landet (fastland og brofaste øer). Mit førstehånds indtryk da jeg åbner kassen er positiv, for alt emballagen var lavet af plastik. Sort kraftig bund og klart låg så man kunne se hvad der var i. På alt emballagen stod der hvad der var i, så man ikke behøvede at gætte sig til noget som helst.  Der var en virkelig lækker bog med præsentation af maden, tilberedning og anretnings vejledning. Der er virkelig kræset for detaljerne.

Menuen bestod af

Forret – Kraftig jomfruhummerbisque med spyd af rejer og et drys af puffede vilde ris og toppet med grøn urteolie (dertil brød).

Mellemret – Hjemmelavet pink isgranité med rosévin til at friske ganen inden hovedretten.

Hovedret – Mør og saftig tournedos af kalv stegt med frisk timian, en let kartoffelcreme med jordskokker og en lækker glace med rødvin. Dertil ristede svampe med rysteribs, smørstegt pak choi og gulerodsmash.

Dessert – Gateau Marcel chokoladekage med syrlig hindbærcoulis, hvid chokolade og friske bær.

Og lad os bare starte fra en ende af. Hummerbisquen var perfekt afstemt. Det var kraftig uden at hænge i munden længe efter. Duften var dejlig, og rejespyddet var en lækker sprød detalje som passede perfekt til hummerbisquen.

Jeg havde lidt svært ved at vurdere hvad jeg skulle forvente af is granitéen.. men wauw  sikke en smag! Den var lavet på en sød rosé og gav præcis den friskhed man havde brug for efter den kraftige hummerbisque.

Hovedretten havde en del elementer i sig, men var virkelig nem at tilberede. 2 små gryder til henholdsvis gulerodsmash og glacen (sovsen) resten skulle bare direkte i ovnen i de bakker og wechglas de var leveret i. Super nemt. Kødet var mega mørt, og stegevejledningen passede perfekt. Der var ikke et eneste element på tallerkenen, som havde en flad smag. Det var virkelig en helt fantastisk og velbalanceret ret.

Desserten var en kraftig gateu marcel og ja den var kraftig. En eksplosion af chokolade i munden, og den var SÅ lækker. Den syrlige hindbærkulis og de friske blåbær, var perfekt til at bryde den fede og kraftige chokolade smag med. Måske en lille smule vanilje is vil have gjort det sidste touch.

Jeg elskede at tiden jeg skulle bruge i køkkenet var minimal, og selvom jeg havde inviteret gæster til 17 en fredag, hvor jeg også skulle hente børn osv. så behøvede jeg ikke stresse rundt for at nå det hele. Og Nytårsaften hvor vi de sidste år har haft besøg af naboerne, har jeg altid stresset rundt, fordi jeg lige skulle klemme et champagneløb og svigerfars fødselsdag ind. At få mad udefra er derfor en helt perfekt løsning. Når man gerne vil nå en masse andet og man hellere vil hygge med sine gæster end at stå i køkkenet.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Perfekt og tidsbesparende så der er overskud til gæster

Pris: MEGET GOD – 350 kr. for 4 retters velsmagende mad hvor der er kredset for detaljen, kan man ikke sætte en finger på

Kvalitet: MEGET GOD – Råvarerne var friske og kødet mørt. Jeg kan ikke sætte en finger på noget.


Louise fortæller:

“Fredag middag kom Smageriet med en super fin kasse leveret med super god service og god afstand mht corona.  Vi havde inviteret mine forældre da vi aldrig holder nytår med dem – så en oplagt aften at få en lækker menu på og dejligt selskab.

Alt var pakket super fint ind og igen Corona venligt og portionsanrettet. Derudover medfølger der en vejledning med, så du ved hvordan du skal tilberede maden. Der står også beskrevet på hver ret hvad er til hvad, så du er på ingen måder i tvivl om hvad du skal.

Vores 1. ret var jomfruhummerbisque med rejer og brød til. Min mor havde lidt rynket næse da hun hørte forretten og fik kommenteret at det kunne hende og min far ikke lide  (min mor har aldrig smagt det før).

MEN…. jeg kan fortælle jer at der var julelys i øjnene på begge mine forældre samt Troels og jeg. Det smagte himmelsk. Og mine forældre var helt vilde med suppen. Som min Far sagde så havde han aldrig smagt en så god suppe før.

Retten skulle bare varmes i gryden samt rejer og brød i ovnen. Super nemt og hurtigt.

Det sjove ved retten var krymmel på rejerne var vilde puffet ris- MUMS det smagte godt. Ingen af os havde prøvet dette før og var helt vilde med den lille detalje.

Vi var enige i at den evt. også kunne bruges som natmad i stedet for en forret hvis det er.

Efter retten skulle vi havde en mellem ret som var en såkaldt ganefrisker kaldt Pink isgranite som indeholder Rosevin – (derfor  ikke børnevenlig). Men der er også mulighed for at bestille børnemenu hos Smageriet.

Den var min mor og jeg ikke så vild med dog var min far og Troels vilde med den. Det var en sjov og ny oplevelse for mig at prøve det som kaldes en ganefrisker. Også fjerner den denne fiskesmag, så man er klar til hovedretten.

Hovedretten havde vi glædet os enormt til. Vi er kødspisere og elsker mørbrad.  Der skal Smageriet have kæmpe ros da bøfferne virkelig var kvalitet af smag og mørhed.

I deres vejledning kan man som kunde selv vurdere om bøfferne skal være rød, medium eller gennemstegt. Hos os må bøffen godt sige muhhhhhhh så den fik 15 min i oven og den var utrolig flot rosa.

Kartoffelcremen var allerede anrettet i flotte glas som du kan beholde efter brug til opbevaring af mad osv.

De er på ingen måder nærige med portioner og man bliver virkelig mæt.

Desserten var mig og Troels ynglings kage nemlig Garteau Marcel med hvid chokolade, hindbærcoulis og friske blåbær.

MUMS!

Skulle jeg komme med en lille kritik på dette, så var der for meget kakao pulver på den men intet som gjorde retten dårlig på nogen måder. Den var frisk og bærrene var så sprøde og friske.  Vi alle var imponeret over middagen og vi var alle enige om at 350 kr. pr kuvert er helt klart menuen værd til en nytårsaften.

Min samlede vurdering af Nytårs menuen fra Smageriet

Nytteværdi: MEGET GOD – Du sparer tiden og opvasken i køkkenet og kan bruge det på gæster eller familien nytårsaften hvor man kan være nærværende. Derudover sparer du at komme ud i blandt andre mennesker i denne Corona tid hvor man anbefaler ikke at komme for meget ud i forvejen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi havde lidt rester fra middagen og har gemt til rester til dagen efter – det er genialt.

Pris/ Kvalitet: MEGET GOD Jeg synes jo pris og kvalitet hænger sammen og det vil jeg altid mene i alle mine test jeg laver.

Smageriet har virkelig lavet et mega godt tilbud her fra 350 kr. pr kuvert mindst 4 kuverter og bestiller du før d. 20 december så spare du fragten hvis du bruger koden ”testfamilien”

Vi tager hatten af for Smageriet og vil uden tvivl benytte dem en anden gang vi skal spare tiden på madlavning og havde kvalitet!

www.smageriet.dk tjek det ud.

Smageriet levet virkelig op til sit navn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 6 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020