TEST af RAM’N – et produkt med kærlighed til funktion. – Testfamilien
LÅGE 8 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020

TEST af RAM’N – et produkt med kærlighed til funktion.

En række af vores testfamilier har testet rammer fra RAM’N

Stella fortæller:

”Vi har den sidste måneds tid testet en billedramme fra et unikt dansk design firma, Ramn.dk.

’Produkt med kærlighed til funktion’.

Rammen som vi har testet, er den i eg med akrylkanter i farverne hvid, klar og pink.

Som forældre kender vi alle vel alle til, at få et hav af tegninger fra vores kære børn. De gør det i en kærlig mening og har brugt tid på deres mesterværk, men hvor skal vi dog hænge tegningerne? Herhjemme har vi ikke et almindelig magnet-køleskab til, at man kan hænge tegninger på. Så vores piger har rigtig tit brokket sig over, hvorfor alle deres tegninger fra børnehaven/skole/SFO ikke bliver hængt op, men blot lagt i en bunke. Og efter kort tid, så smides de ud – Hovsa.

Derfor er vi alle i husstanden nu rigtig glade for denne RAM’N ramme, som kan indeholde op til 50 tegninger i størrelsen A4. Herhjemme har pigerne dagligt tegninger med hjem og de skiftes til at få deres mesterværk i rammen. Der er kamp om pladsen herhjemme. De er så stolte, når netop deres tegning sidder i.

Der er ingen glas i rammen, så det er nemt at sætte tegningerne i + at du ikke får det trælse genskær på billederne. Tegningen ligges ovenpå rammen/eller den forrige tegning og så trykker man ned og sætter den på plads bag akrylkanten. Og violá så har du et mesterværk i ramme, som du kan nyde i hjemmet.

Du kan selv vælge om du ønsker at rammen skal stå på en hylde, eller om den skal op og hænge på væggen. Der følger beslag med til ophæng, og igen er denne ramme ekstra funktionel. Du kan dreje rammen 360 grader, når den hænger på væggen.

Rammerne fås i: Røget eg, Ahorn og lakeret træ (sort eller hvid)

Og i størrelserne A4 eller A3. Du kan selv vælge hvilken farve akrylkant, du ønsker til din ramme.

RAM’N er i øjeblikket ved at afprøve et nyt system, hvor man selv nemt kan skifte akrylkanter på sin ramme. Så hvis man i nogle perioder gerne vil have en mere neutral udtryk så kan man bruge hvid eller klar, men hvis man i andre perioder eller børnene gerne vil have en farve i, så kan man selv skifte akryl/farve. Disse fås i 8 forskellige farver.

Når RAM’N skal tømmes klikkes den af på bagsiden, der er lavet med et lækkert gummibeslag. Det er næsten som at åbne Pandoras boks, hvor man endnu engang kan nyde tegningerne. Lige i starten syntes jeg at den var svær at åbne, da man er bange for at ødelægge noget. Men det gør man ikke, og efter lidt tid syntes man at det er pærelet.

Ligeledes når akrylkanterne skal skiftes; så klikker man rammen af bagsiden, og så kan kanterne let udskiftes.

Marie-Louise & Thomas er iværksætterne bag RAM’N, og deres historie kan du læse her.

Så hvis du mangler en julegaveide, så vil jeg klart anbefale en ramme fra RAM’N. Den kan man da kun blive glad for. Lad børnene selv sætte sine kunstværker i og se lykken i den lille kunstners øjne.”

Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Rammens nytteværdi er høj, da den kan indeholde mange vigtige ting. Fra cirka 3-årsalderen, kan børnene selv trykke sine tegninger på plads i rammerne. RAM’N er en oplagt gaveidé til forældre, eller bedsteforældrene.

Holdbarhed: MEGET GOD – Thomas som er møbelsnedker og har bestræbt sig efter at RAM’N er så godt lavet, at den kan holde til at blive brugt dagligt i mange år.

Da børnene nok gerne selv vil indsætte deres mesterværk i rammen, vil der med tiden måske komme lidt fedtet fingre eller lignende på træet. Intet problem, for man kan vaske RAM’N i sæbespåner og tørre den med en tør klud. Så får den sin friskhed igen og dufter dejligt af træ.

Kvalitet: MEGET GOD – Rammerne fra RAM’N er solid konstruktion i massivt træ. RAM’N kalder dem for, “the no glass frame”, hvilket betyder at der er ikke noget glas i, der kan gå i stykker eller som giver genspejl. En lille fjeder i mekanismen gør at kunstværket er let at trykke på plads. Jeg blev positivt overrasket over den gode kvalitet.

Pris: MIDDEL –De koster imellem 600-699 kroner pr stk. Alt efter om du vælger A3 eller A4, og hvilke type træ. Den model jeg har testet, koster 650 kroner. Det er lidt i den høje ende for en ramme, men jeg syntes bestemt også at pengene er det værd når man tænker på hvor meget glade den gør, og at børnene føler sig anerkendt for sin tegning. Akrylkanterne vil man om noget tid kunne købe til en pris på omkring 65 kroner sættet.


Sandra fortæller:

“Vi har testet en fin ramme i A4 størrelse fra RAMN.

Vi havde glædet os enormt meget til at modtage RAMN og ved modtagelse, var den pakket fint ind i en lækker emballage, og forventningerne til den håndlavede træramme var virkelig høj.

Man kunne hurtigt fornemme, at der var kræset for detaljerne og den emmede af kvalitet og design. Man kunne næsten dufte træet og min håndværker mand var også virkelig imponeret over håndværket og de lækre finesser.

Vi havde valgt rammen i en flot sortlakeret udgave, men de findes i mange forskellige flotte nuancer og kan også fåes i A3-størrelse.

Herhjemme var Kastanie på 5 år straks klar på at lave “kunstværker” der skulle udstilles i rammen, og der blev straks produceret fine tegninger og malerier. Det smarte ved den er, at de ikke er noget glas i, så man nemt kan “trykke” en ny tegning ind og vupti, så er der nyt liv i den.

Der er plads til op til 50 tegninger og den kan nemt tømmes ved at klikke bagsiden af. Ved hjælp af ravpluks og en lille træplade, kan RAMN dreje 360 grader – Virkelig smart, så den ligger virkelig op til, at det kun er fantasien, der sætter grænser. Kastanie kommer tit hjem fra børnehave, med en kæmpe stak tegninger, som vi aldrig rigtig ved, hvor vi skal gøre af. Nu kan vi – efter der naturligvis er blevet sorteret lidt ud dem – opbevare og udstille dem på samme tid, og hun bliver bare pavestolt.

RAMN pynter så fint, og den blev faktisk sat rundt omkring i huset, da vi havde svært ved at beslutte hvor den endeligt skulle hænges op. Planen var egentlig den skulle op i køkkenet, men efter Kastanies ønske, kom den op på hendes værelse, så hendes “kunst” så fint kan pynte derinde. Hun lavede en fin tegning af hende og “lillesøster” og som hun selv sagde: “Jeg bliver helt glad når jeg kigger på min tegning”. Virkelig sødt.

Herhjemme er der virkelig kun rosende ord om produktet, som er kvalitet hele vejen igennem og den har virkelig levet op til vores forventninger og RAMN’s flotte omtale er noget så velfortjent. Konceptet er så gennemtænkt og genialt og alle børnefamilier burde have sådan en. Det er også den oplagte gaveidé til f.eks. en barnedåb eller til bedsteforældrene der har alt. Kæmpe, kæmpe anbefaling herfra.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Hvis man som os, har et barn der tegner meget eller hvis man kan lide nemt at kunne forny sit hjem, på en simpel måde, er RAMN helt oplagt og har virkelig en stor nytteværdi.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er super god og træet den er lavet i, er virkelig lækkert. Man kan tydeligt fornemme den er slidstærk og der skal virkelig meget til at kunne slide den op.

Pris: MEGET GOD – Den sortlakeret ramme i A4 størrelsen, har en pris på 649 kr., hvilket er i den høje ende. Men taget i betragtning, at det er så meget mere end bare end ramme, synes jeg prisen er helt fair og man får virkelig hvad man betaler for.

Kvalitet: MEGET GOD – Den er i en fantastisk kvalitet og når man tænker på hvor meget den kommer til at blive brugt, er det vigtigt at den kan holde til det.


Mette fortæller:

“Vi har været så heldige, at få lov at teste den smarte billederamme fra Ram’n. En lille fjeder i inder mekanismen gør, at rammen kan trykkes ned og den kan derfor indeholde op til 50 tegninger i A4 størrelse. Når rammen er fuld kan den tømmes også ligger alle dit barns tegninger i kronologisk rækkefølge. Det er altså genialt.

Rammen har intet glas og derfor er det nemt, at sætte det nyeste kunstværk i. Man ligger bare tegningen ovenpå rammen og skubber til pladen, så papiret bliver klikket på plads og vupti, så har man glæde af sit barns tegning eller maleri. I endnu længere tid end, hvis det bare endte med at ligge på spisebordet og senere i en skuffe. Det kender vi vel alle, hvis vi nu er helt ærlige.

Ram’n er et dansk firma og produktion firmaets værdier er originalitet, kvalitet og glæde.

Rammerne fåes i flere farver og er lavet i massivt træ.

Den hvidlakerede jeg har valgt er lavet i lærketræ. Ram’n fåes også i ahorn, eg, røget eg og asketræ.

Rammen kan, når den er hængt op, rotere så den både vender lodret og vandret, så ingen panik hvis barnets tegning pludselig vender den modsatte vej. Det er da genialt.

Rammen har en bred kant og kan derfor også stå på et bord, hvis det passer bedre.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Kan man leve uden, ja. Men har man lyst til at have tegninger liggende alle vegne, nej. Helt klart anbefales værdig.

Holdbarhed: MEGET GOD. Jeg er sikker på, at jeg har fået en ramme som kan indeholde tegninger som mine (forhåbentlig kommende) børnebørn også kommer med.

Pris: GOD. En Ram’n ramme koster mellem 599-649 kr og det synes jeg er en rigtig god pris for en ramme i særklasse med så smart en funktion.

Kvalitet: MEGET GOD. Rammen emmer af kvalitet og luksus, det er gode materialer der er brugt.


Randi fortæller:

“Man vil jo så gerne glæde ens barn ved at vise, at man er glad for de mange fine tegninger, som de laver, men skulle man finde en ramme til dem alle, så vil der godt nok være meget børne kunst i vores hus og det er RAMN løsningen på. Den er bare en super smart opfindelse.  Det er en ramme, hvor man kan trykke op til 50 tegninger ind så man er fri for at skille den ad hver gang der skal en ny tegning i. Så kan den drejes både vandret og lodret selv om den hænger på væggen.

At se Victorias og Jasmin glæde ved at se deres tegning komme op og pynte i vores hjem er skønt i sig selv, men RAMN er også superflot og findes i flere modeller og farver. Der er noget til en hver smag og alle hjem. Den sætter et personligt præg på vores hjem med hvidmalede vægge.

Jeg kunne også forstille mig den som en julegave til bedsteforældrene med en fin tegning i og som løbende skifter udseende med nye tegninger, som man kan sætte i. Der er også noget rigtig hyggeligt over, når den skal tømmes efter 50 tegninger fordi man kan se tilbage på deres udvikling.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den har MEGET stor nytteværdi – Det er skønt at kunne hænge ens børns tegninger så let op og det skaber så meget glæde hos børnene.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den er jo super da den jo kan bruges lige fra barnet begynder at tegne. Jasmin er 12 år og tegner endnu, så der er mange gode år i sådan en RAMN.

Pris og kvalitet: GOD – Jeg synes helt bestemt at pris og kvalitet hænger sammen her, den ligger fra 599 kr. til 699 kr. afhængig af str. og materiale.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 8 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020