TEST af “Sleepy Sheepy” tyngde tæppe mini fra The Nap Lab – Testfamilien
TEST af uld/skiundertøj fra Reima

TEST af “Sleepy Sheepy” tyngde tæppe mini fra The Nap Lab

Flere af vores testere har testet “Sleepy Sheepy” fra The Nap Lab.

Lige nu kan I med koden testfamilien få 15% i rabat hos The Nap Lab.

Louise fortæller:
“Jeg har sammen med min yngste datter Ellie testet The Nap Labs Sleepy Sheepy.

Og så tænker I, at det er vel bare en bamse som alle andre…. Men nej.  Dette er et super smart tyngdetæppe i miniformat som både kan bruges som tøjdyr, tæppe eller som tryghed.

Vores mindste mus i huset Ellie på 2 år er også husets største krudtugle med ild i måsen. Hun har oftest svært ved at falde i søvn eller falde ordentlig til ro, måske fordi hun har to store søskende, som har lidt mere energi end hende. Ellie vil gerne følge med,  så det kæmper hun med som den mindste i huset.

Vi har været så heldige, at får lov at teste dette tæppe og håber på, at det måske hjælper lidt med at give hende lidt ro omkring aftenstid inden hun skal sove.

Generelt viser erfaringer og undersøgelser, at tyngdedyner og kugledyner kan hjælpe børn til at opnå bedre søvn ved berøring eller tryk som gør man slapper bedre af. Dette giver god mening, nøjagtig ligesom når man får et kram, som også giver tryghed og beroligelse.

Den første nat, hvor Ellie prøvede Sleepy Sheppy faldt hun i søvn efter 10 min., hvilket normalt plejer at tage 30 min ca.

Om det er dynen eller et rent held er ikke til at vide. Men vi har været enormt positive og fortsat med at bruge den hver dag, hvilket har resulteret i, at hun sover tungere om aftenen i flere timer, men dog stadig vågner om natten som hun plejer.

Dynen/tæppet er fremstillet af bomuld, polyester og indeholder små glaskugler som gør den tung og varm at have på. Derfor vil jeg som udgangpunkt ikke anbefale en dyne under tæppet, da det kan blive for varmt.

Tæppet vejer omkring 2,5 kg

Vi har derudover brugt Sleepy sheepy på tur i autostolen når vi kører langt, da Ellie kan være urolig og ikke gider at sidde for længe i autostolen. Den er helt klart et hit på lange ture hvor hun oftest er faldet i søvn med det søde får.

Alle vores test og anmelder på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud af følgende kriterier: Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og kvalitet. Vi bruger ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min samlede vurdering af The Nap labs Sleepy Sheep:

Nytteværdi: GOD – Det kan både bruges på tur eller i hjemmet og i flere sammenhænge. Det giver en terapeutisk og beroligende effekt. Dog må det ikke bruges til børn under 2 år.

Ved søvn skal den dækkes op omkring bryst og skuldre ellers ved skødet hvis den skal bruges siddende eller på tur.

Holdbarhed: GOD – Sleepy sheep er CE mærket og skal håndvaskes grundet indholdet i dynen. Dog virker den som enormt slidstærk og kan evt. luftes udenfor et par timer inden brug, hvilket vi har gjort.

Pris/ Kvalitet: MEGET GOD – Jeg synes jo pris og kvalitet hænger sammen og det vil jeg altid mene i alle mine test jeg laver.

Selve kvaliteten for os kan også være hvor godt den virker for os.

Alt i alt så kan vi helt sikkert anbefale dette søde får til andres små krudtugler som vores.

Den er også billig i forhold til andre kugledyners pris. Prisen for denne er 649 kr. og har levering 2-4 dage inkl. gratis forsendelse og med koden testfamilien får man 15% i rabat.


Maria fortæller:
“Sleepy Sheepy er et tæppe, et tøjdyr, en tyngdedyne og en tryg ven – alt sammen i et! Du finder ikke en bedre og mere beroligende ven til dit barn. Undersøgelser har vist, at en lille tyngdedyne ikke kun kan hjælpe børn med at slappe af, men også med at finde ro til bedre at koncentrere sig om f.eks. skolearbejde. Sådan beskriver The Nap Lap selv deres Sleepy Sheepy Tyngdetæppe.

Nova er en pige, som sover meget uroligt og altid har gjort det. Hun har svært ved at falde i søvn og hun vågner mange gange i løbet af en nat. Det er dog blevet bedre med årene. Men hun har stadig svært ved at falde i søvn og vågner stadig flere gange på en nat. Vi var derfor rigtig spændte på at komme i gang med denne test.

Nova tog Sleepy Sheepy til sig med det samme. Den blev brugt til utallige lege på lige fod med hendes andre bamser, hvilket jo er positivt. Nova har med andre ord fundet glæde ved tyngdetæppet udover tæppets hovedformål.

Men har det mon haft effekt på hendes søvn? Ja og nej. Jeg er sikker på, at det kræver tilvænning.

Nova har ikke været vant til at sove med tyngdedyne af nogen form. Den første nat sov hun med det og faldt hurtigt i søvn, også meget hurtigere end normalt. Dagen efter havde hun ikke lyst til at sove med det og sådan har det været lidt on-off siden Dog skal det siges, at de nætter Nova har taget det til sig, er hun faldet hurtigere i søvn end, hvad hun plejer. Nætterne har også været betydeligt mere rolige, når hun har ligget med tyngdetæppet, jeg tænker helt klart, at vægten fra tæppet har givet Nova en tryghed, som har gjort, at hendes nætter er blevet roligere.

Et lille minus ved tæppet er, at kuglerne nemt kan samle sig i de rum de ligger i og dermed ikke er jævnt fordelt i tæppet.

Tyngdetæppet måler 90×30 og vejer ca. 2,5 kg. Det er fremstillet af bomuld, polyester og er fyldt med små glaskugler.

Tyngdetæppet er CE-godkendt og kan kun vaskes ved håndvask.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – har man et barn som er uroligt, har svært ved at flade i søvn eller udfordringer med at koncentrere sig, synes jeg klart, at det er værd at prøve om dette kunne afhjælpe udfordringerne.

Holdbarhed: MIDDEL – man kan godt se, at den har været brugt denne mdr. og materialet den er lavet i gør, at der nemt kommer ”fnuller” i stoffet.

Pris: MIDDEL – Prisen er i den høje ende, når man ser på størrelsen af tæppet.

Kvalitet: GOD – umildbart virker det til at være i god kvalitet.


Mette beretter:

“Vi har været heldige, at få lov at teste tyngdefåret fra The Nap Lab, som er et tøjdyr, tæppe og tyngdedyne i et.

Sleepy Sheepy er 30×90 cm og super blødt som en bamse. Det vejer ca. 2,5 kg og er fyldt med små glaskugler indeni, hvilket giver tæppet en tyngde som giver er let tryg mod barnets krop.

The Nab Lap skriver “Denne tyngde kan både hjælpe børnene med at slappe af, hvile om aftenen, sove bedre, og endda til at koncentrere sig bedre om en opgave!”

Så jeg var meget spændt på at afprøve Sleepy Sheepy.

Vigga har alle dage haft søvnmønster som er præget af let søvn og mange opvågninger.

Vi har haft afprøvet kugledyne uden succes, jeg tror simpelthen kuglerne var for voldsomme for hende og hun følte sig klemt.

Inden testperioden havde Vigga en periode med opvågninger næsten hver nat som varede mellem 1-2,5 timer.

Vigga er i vores testperiode blevet puttet med fåret over sig, hun elsker at grumme sig sammen med foldede ben og derfor kan fåret faktisk ligge over hele overkroppen og godt ned over benene også.

Og nu til det helt vilde: Vigga har, efter vi har afprøvet fåret, ikke haft en eneste nat med lange opvågninger! Og hendes opvågninger om natten er reduceret til mellem 1-2 og nogle dage slet ingen. Og det er korte opvågninger med en tår vand også sover hun videre, uden time lange opvågninger.

De første 2 nætter var dog urolige, men jeg tænker det var fordi hun skulle vænne sig til den nye fornemmelse med fåret over sig.

Hun er endda begyndt at få fåret med i børnehaven til middagslur og her oplever pædagogerne også at hun oftere falder i søvn og hvis ikke hun falder i søvn så er hendes periode med rolig afslapning forlænget til 45 min-1 time fra max 30 min tidligere.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Tyngdefåret er genialt hvis man ser et behov for det.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Fåret er mega blødt og holder i form. Det er ikke blevet nusset eller har fået noget synligt slid i testperioden. Hvis det bliver beskidt kan det håndvaskes.

Pris: MEGET GOD – Sleepy Sheepy koster 649 kr og det synes jeg er en virkelig god pris for et så genialt produkt som virkelig har forbedret Viggas (og min) søvn.


Michelle afslutter:
“The Nap Lap laver og udvikler tyngdedyner, tæpper mm. som skal forbedre vores søvn. De har lavet Sleepy Sheepy som er beregnet og udviklet til børn, som vi har været så heldige at få lov til at teste herhjemme.
Sleepy Sheepy er det sødeste tyngedtæppe, der hjælper børn med at slappe af. Med sit bløde udtryk, er den lige til at kramme og tyngden på 2,5 kg. der trykker let mod kroppen, har vist gennem forskning at børn opnår endnu mere afslapning og ro da de er mere modtagelig for Deep Pressure Stimulation – let vægt mod kroppen, end vi voksne er. Samme princip som en tyngdedyne.

Elijas 8 mdr. vores yngste søn har aldrig været fan af at køre i bil, om vi så skulle køre i 5 min. eller i en time. Typisk, græder og skriger han det meste af turen eller brokker sig højlydt. Han har fået lov til at få Sleepy Sheepy med i bilen når vi har skulle køre de lidt længere ture, f.eks. til Legoland (45 min.) Så har den ligget hen over benene på ham. Måske har vi bare været heldige, eller ramt det rigtige tidspunkt, men på de ture har han ikke skreget. Det er ikke sikkert, at han når at falde i søvn i løbet af køreturen.

Men ingen gråd og kun en smule brok, mest snak.

Ellers har de 3 store brugt den efter en lang dag i skole/børnehave.

Især Jeremias 5 år, synes den er så dejlig blød og rar at sidde med, imens man ser lidt tegnefilm eller kigger i en bog sidst på eftermiddagen når han er kommet hjem fra skole.

Jeg synes at det lille søde får – Sleepy Sheepy er et fint produkt. Drengene har helt bestemt synes, at den har været hyggelig at sidde og putte med og er også faldet til ro.

Jeg tænker at især meget sensitive børn, ville have gavn af den. Den fine hvide farve som Sleepy Sheepy har når den bliver pakket ud af kassen, er dog lidt upraktisk med 4 drenge.

Jeg synes at den er lidt i den dyre ende og er ikke sikker på at jeg selv ville have betalt 649 kr. for den, fordi vi måske ikke har det store behov i forvejen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – Drengene har brugt den de dage hvor de er kommet sent hjem fra skole/børnehave, og Elijas har brugt den de gange vi har skulle køre i bil i mere end 45 min.

Holdbarhed: GOD – Sleepy Sheepy er af god kvalitet, den fine hvide farve bliver dog lidt ”nusset” af se på med tiden, den kan dog håndvaskes.

Pris: MIDDEL – produktet er af god kvalitet så det afspejler prisen selvfølgelig også, jeg synes dog personligt at 649 kr. er lidt dyrt.

Kvalitet: MEGET GOD – Sleepy Sheepy er blød og lækker og er lige til at kramme.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af uld/skiundertøj fra Reima