TEST af finmotorisk legetøj (ca. 2-3 år)fra LEGEAKADEMIET – Testfamilien
TEST af kreativt og logisk legetøj til større børn (8+) fra LEGEAKADEMIET

TEST af finmotorisk legetøj (ca. 2-3 år)fra LEGEAKADEMIET

Vores tester Mette har sammen med datteren Vigga på 3 år testet fin motorisk legetøj fra Legeakademiet.
Mette fortæller:
“Vi har været så heldige at få tilsendt noget legetøj til test, som kan være med til at styrke Viggas finmotorik. Vigga har nemlig desværre en højre hånd med meget lidt funktion i, efter hun blev halvsidig lammet som følge af en blodprop i hjernen som 2 årig.
Derfor tager vi imod alt hvad der kan styrke Viggas hånd funktion og motivere hende til at bruge den højre hånd. For træning er svært med en lammet hånd, men træning er endnu sværere når man kun er 2-3 år og ganske enkelt ikke forstår hvorfor det er vigtigt.
Skumhåndtaget fungerede rigtig fint og gør det muligt for Vigga at gribe om en blyant og derfor også farve med den højre hånd, dog er det svært for Vigga at dreje håndleddet så det blyanten vender ned mod papiret.
Det er nemt at skubbe almindelige tynde farveblyanter på, men uden at de glider af igen.
 
Twisty Droppers har uden tvivl været Viggas ynglings legetøj i denne test. Hvor skønt er det ikke lige at kunne træne sin hånd samtidig med at man kan plaske med vand?
Viggas højre hånd kan gribe om toppen, men hendes fingre kan ikke trykke så hun får samlet vand op. Men måske det kommer med masser af træning. Det her er i hvert fald et stykke legetøj hvor motivationen er der, fordi hun synes det er sjovt.
 
Skruedyrene fra djeco er i træ og i virkelig fine farver. Vi har øvet ved at Vigga holder hovederne i højre hånd og skal så skrue med venstre hånd. Det er svært og det kræver at hendes højre hånd bliver holdt lidt fast, da hun hurtigt mister grebet i den hånd. Men enkelte gange har hun fortsat med at sidde alene og holde dyret i højre hånd imens hun forsøgte at skrue.
Det er helt sikkert mors ynglings legetøj fra pakken, da jeg oplever det er det legetøj som giver mest træning fordi hovedernes former gør at højre hånd har noget at gribe i.
 
Tangene er i 6 flotte farver og i plastisk. Men de hedder fra + 4 år og jeg kunne allerede ved ankomsten se at det var et stykke legetøj som højre hånd ikke ville kunne bruge. Vigga forstår efter flere forsøg heller ikke rigtig hvordan hun (med venstre hånd endda) skal trykke så de kan gribe noget.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Fordi det er vigtigt at der findes noget legetøj, der kan styrke det finmotoriske igennem leg. Mange børn kan gode bruge at øve det i perioder.
Holdbarhed: GOD. Legetøjet har holdt fint til vores brug i testperioden.
Pris: MEGET GOD. Med priser fra 29,95 – 149,95 kr. pr. sæt synes jeg bestemt det er yderst rimelige priser for legetøj som udover at være legetøj og sjovt for børnene også kan bruges i et træningsformål.
Kvalitet: MEGET GOD. Legetøjet er i rigtig god kvalitet, både det i træ, skum og plastik.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af kreativt og logisk legetøj til større børn (8+) fra LEGEAKADEMIET