TEST af LEGO Mario startersæt 71360 – Testfamilien
LÅGE 24 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020

TEST af LEGO Mario startersæt 71360

Flere af vores familier har testet LEGO Super Mario startersæt serie 71360.

Nedenfor vises testen fra 3 udvalgte testfamilier.

Vores tester Sandra fortæller:

“Marcus på 7 år har de sidste 2 måneder, testet Lego Super Mario startbane, som har en anbefalet alder der hedder 6+ år.

Marcus er kæmpe Super Mario fan og så elsker han Lego – både at samle og lege med det, så det var lykken, at få en pakke hvor de to verdener mødes.

Han er super skrap til at samle ud fra manualer og med denne æske skulle manualen findes via App’en, der skulle downloades. Vi bøvlede en smule med at finde frem til den, men da det lykkedes fungerede det ret fint.

Han fik lynhurtigt samlet banen og mulighederne for at sammensætte den, er virkelig mange og han syntes, at det var sjovt at sammensætte den på forskellige måder.

Det fede ved dette sæt, er at Super Mario figuren, der følger med, er udstyret med LCD-skærme i øjne, mave og mund, så han kan vise over 100 forskellige reaktioner på bevægelse, samt spille genkendelige lyde og musik fra videospillet. Der medfølger 7 action klodser, der kan placeres rundt omkring på banen og som udløser reaktionerne fra Mario. Det fungerer derfor som et “ægte” Mario spil, hvor man kan samle virtuelle mønter – også ved hjælp af action klodserne.  Der er også nogle af de andre klassiske figurer som Bowser Jr. og Goomba figuren, som er ikoniske i Mario verdenen.

Marcus stornød at samle Lego Super Mario og efterfølgende stod det fremme på stuebordet en længere periode, hvor både han og hans lillesøster på 5 år legede virkelig meget med det. Som med alt andet Lego, der bliver leget meget med, går kreationerne på et tidspunkt i stykker og lige nu ligger det i en stor bunke, lige indtil han får mod på at samle sættet på ny.

Det fede ved Super Mario serien er at der er mulighed for at tilkøbe mange forskellige udvidelsessæt, så man kan bygge banen større og sejere. Det står i hvert fald højt på ønskelisten herhjemme.

Som forældre er jeg ikke så stor tilhænger af, at benytte de ekstra muligheder som App’en tilbyder i form af at dele kreationerne med vennerne og få idéer til andre måder at bygge på. Ene alene af den grund, at jeg synes Lego er et dejligt frirum for børnene, hvor de kan slippe skærmen for en stund og leve sig ind i deres egen fantasiverden, men muligheden er der.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er fantastisk at se hvordan koncentration, koordinering samt finmotorik kommer i spil, når der skal samles og efterfølgende hvordan fantasien bliver brugt. Super fedt med legetøj som de lidt større børn virkelig kan fordybe sig i.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er fantastisk og der er ikke en finger at sætte på holdbarheden, som er lige som den skal være.

Pris: GOD – Sættet har en vejledende udsalgspris på 549 kr. hvilket jeg synes er lidt i den høje ende ifht. hvad man får for pengene.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er fremragende og med produkter fra Lego, er man sikret en kvalitet ud over det sædvanlige.


Oliver og Oskar har testet Lego Mario startbane herhjemme.
Glæden var ikke til at tage fejl af, da de pakkede kassen op, der var julelys i øjnene på dem begge.
Oliver kendte nemlig allerede lidt til det, jeg tænker, at han må have set det i reklamer og i fjernsynet. Vi fik pakket det op og fik taget alt indhold ud af kassen – klar til at samle!
Jeg kiggede og kiggede på det, der var i pakken, uden at kunne finde en samlevejledning. Jeg fangede dog, at det var noget med, at man skulle hente en app på sin telefon, så jeg greb telefonen og hentede den første og bedste Lego app med samlevejledning!
Super smart tænkte jeg, så kunne man bare søge på det Lego, man skulle samle og vupti så kunne man gå i gang! Oliver var super sej og samlede faktisk næsten det hele, Oskar hjalp lidt, men det var dejlig nemt at gå til.
Da vi havde fået samlet alle poserne, sidder man tilbage med forskellige dele, disse dele skal sættes sammen til en bane og kan hver især forskellige ting.
Det var også her, at jeg fandt ud af, at jeg havde hentet den forkerte app – flot Trine. Jeg skulle have hentet den app, der hedder LEGO Super Mario og ikke bare den som hedder “Vejledning”. Begge dele viser dog, hvordan det skal samles, men fordelen med den rigtige app er, at den viser præcis, hvad de forskellige dele kan.
Når man kommer ind i appen, kan man mange forskellige ting. Man starter ved kortet, som viser den pakke/bane, som man nu har. Tilkøber man flere vil jeg tro, at dette kommer frem på kortet. Det er muligt, at trykke på banen på kortet og så kommer man ind til hvordan den samles og hvad den kan.
Børnene kan hele tiden ændre på banen og lave den lige som de vil.  De kan tage billeder af banen med telefonen og uploade det i appen og dele deres seje bane med andre børn, og på den måde også blive inspireret til nye lege.
Appen lægger også udfordringer op, fx er denne uges udfordring “uhyggelig fest” – byg en uhyggelig bane til Lego Mario, som du kan spille i mørket. Jeg synes, at det er super smart på denne måde holdes legen hele tiden i gang og legetøjet kommer ikke til at stå i hjørnet og samle støv.
Drengene har været meget optaget af det, og til min overraskelse har Oskar på 4 år næsten været mest optaget af det. Han bliver helt fanget af alle de ting, som Mario kan og jeg selv er også helt imponeret. Han har så mange lyde, musik og reaktioner.
Han har over 100 forskellige øjeblikkelige reaktioner på bevægelse. Han er også udstyret med farvesensor og LCD skærme i øjne, mund og mave – hvor cool er det ikke lige. Han har også en lille højtaler, som spiller de lyde og musik, som vi kender fra det originale spil.
På skærmen kan man også se, når man optjener mønter ved fx at hoppe på fjenderne, flyve på skyen osv. Pga. farve sensoren kan man se, når han står på græsset = grønne klodeser, vand = blå klodser og ild = røde klodser. Det hele er bare så gennemført.
Alt i alt er det et stort hit herhjemme, vi anbefaler det gerne.
Nytteværdi: GOD – Drengene har virkelig haft meget glæde af det og bruger det ofte.
Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg synes faktisk altid, at Lego har en rigtig god holdbarhed, det fejler intet!
Kvalitet: MEGET GOD – Det er af rigtig god kvalitet, især Super Mario er der virkelig kræset for, med alt det han kan, også virker han så robust.

Pris: MEGET GOD – Startpakken som vi har testet her, kan jeg finde til 399. Den pris synes jeg virker fair og alle kan være med på den.


Louise fortæller:

“Nohr har længe ønsket sig Super Mario fra Lego og blev enormt glad, da pakken ankom på adressen.

Kassen indeholder 231 stykker Lego og en digital Super Mario mand som kræver batterier til ( 2xAA)

Vi vil lige starte med at sige, at I ikke skal lede efter manualen, som vi gjorde. For den er digital via en app og den del, for os, er bæredygtigt og skide smart. Så slipper du for at gemme på alle mulige manualer.

Via appen Lego Super Mario kan du samle mønter ved spillet og sætte dine kreationer ind, som gør det spændende og udfordrende både for forældrene og børnene.

Selve startsættet indeholder timevis af kreativ leg, og du kan samle flere forskellige figurer som Goomba og Bowser jr.  udover Super Mario.

Dog synes jeg, at den er en lille smule svær selv at samle uden hjælp fra en voksen. Når man så endelig er i gang med at lave banen, så synes vi, at det går derud af med leg.

Det gode ved Lego Super Mario kasser er, at der findes flere forskellige baner og i forskellige aldersgrupper, så man hele tiden kan blive udfordret. Derudover findes der forskellige sæt tøj til Super Mario samt en masse figurpakker, som er til okay pris. Det er en super oplagt julegaveide eller fødselsdagsgave ide til børnene.

Min samlede vurdering af Super Mario start sæt:

Nytteværdi:  RIGTIG GOD –  Du kan få børn til at bruge timevis i leg på Lego og de har virkelig forstået at få den nostalgiske Nintendo Super Mario frem igen på en nymoderne måde.

Holdbarhed: MEGET GOD –  Ingen tvivl om at det er god kvalitet, Lego er altid et holdbart produkt og kan bruges i årtier. Vi er kæmpe fan af Lego generelt herhjemme og kan bruge alle former for Lego sammen i leg. Det er klart det, som vi elsker ved Lego herhjemme, at man kan samle andre modeller og kasser og lave det til en stor leg i alle aldersgrupper

Pris/ Kvalitet: MEGET GOD – Jeg synes, at pris og kvalitet hænger sammen og det vil jeg altid mene i alle mine test jeg laver. Sættet er slidstærkt og altid holdbart i flere år

Priserne for startsættet er 549,95 og Figurpakkerne koster 30 kr. stk. samt forskelligt tøj til Super Mario koster 100 kr,-


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 24 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020