TEST af LEGO City Havudforskningsskib 60266 – Testfamilien
TEST af LEGO City Passagertog 60197

TEST af LEGO City Havudforskningsskib 60266

En række af vores testfamilier har testet LEGO CITY  havudforskningsskibet.

Her er hvad et udpluk af familierne siger til testen.

Linda fortæller:

“Endnu en gang, har vi været så heldige at få lov til at teste Lego sammen med Testfamilien.

Helt præcist, er vi hoppet ombord på havudforskningsskibet 60266 og drager på mission på det åbne hav.

Lego har udgivet det flotte Havudforskningsskib, som en del af Lego City serien. I færdigbygget stand, er skibet over 18 cm højt, 63 cm langt og 17 cm bredt. Det er altså et større skib der tilmed, trods størrelsen kan flyde på vand. Sættet kommer med den klassiske trykte byggevejledning, der er nemt at læse og forstå. Yderligere er der Instructions PLUS – en interaktiv byggevejledning, som er en del af den gratis app “Lego byggevejledninger til smartenheder”.

Denne byggevejledning tilbyder forskellige zoom, dreje og visningsmuligheder og er super sjov til de spirende mesterbyggere.

På Lego’s hjemmeside kan man læse følgende, hvilket jeg personlig er ret vild med:

“LEGO® City er stolte over at støtte National Geographic Explorers’ banebrydende arbejde, som er med til at skabe en bedre verden for os alle. LEGO City ocean-legesæt introducerer børn til en spændende verden af undervandsudforskning.”

Med til skibet medfølger et haj bur, fungerende kran, en helikopter, en lille ubåd, et piratskibsvrag, en stor haj, en pilrokke og intet mindre end 8 minifigurer.

Lego selv, har sat alderen til 7+ hvilket jeg syntes er passende – det er ikke et af de svære sæt at bygge, men det kræver selvfølgelig lidt at holde styr på de 745 dele.

Som altid med Lego, er man garanteret god kvalitet – emballage, byggevejledning og selvfølgelig selve klodserne er gennemført. Alle klodser er flotte i farverne, de er ensartede og altid kompatible – altså lige til at samle og skille ad. Yderligere sørger Lego for, at produktet lever op til branchens højeste sikkerhedsstandarder

Elliott’s bedømmelse:

” Jeg har rigtig meget Lego, men det her er noget af min yndlings. Der følger mega meget med, og jeg syntes, at det er ret fedt, at der er 8 Lego mænd med. Jeg skulle have lidt hjælp med at bygge, men det var altså ikke ret meget. Jeg glæder mig til sommer, for der vil jeg prøve at have båden med i badebassin, for det kan nemlig flyde og det er ret sejt “.

Elliott skulle kun have byggehjælp til de mindre smådetaljer, ellers klarede han det selv. Vi byggede over et par eftermiddage, og det er blevet leget med MANGE gange siden. Sættets farver og udtryk, er selvfølgelig ens med resten af Lego City serien og Elliott har med stor fornøjelse tilføjet sættet til sin voksende Lego City by.

Alt i alt, er dette et virkelig fint sæt, der indbyder til god leg og fantasi og jeg er sikker på at der er mange børn der ville elske det.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Både børn og voksne elsker Lego i vores husstand – i alle former. Der er gode legetimer i det og man kan blive udfordret på byggeevner og kreativitet. Det er kun fantasien, der sætter grænser for Lego leg.

Holdbarhed: MEGET GOD. Lego holder bare. Både min mand og jeg, har Lego fra vi var børn, som vores egne børn nu leger med. Det er sjældent vi har oplevet slidtage på klodserne, og de bliver altså virkelig brugt herhjemme.

Pris: GOD. Jeg syntes prisen er fair. Nogle vil måske mene, at Lego ligger i den dyre ende. Men hvis man tænker på hvor mange timers leg der ligger i produktet syntes jeg prisen er fornuftig. Yderligere holder det i sindssygt mange år, så vil mene at pris og kvalitet hænger sammen.

Kvalitet: MEGET GOD. Lego er bare lig med god kvalitet. Der er simpelthen ikke noget at sætte en finger på!


Mie fortæller:

Nohr på 5,5 år har testet LEGO CITY Havudforskningsskib. Model nr. 60266

Æsken består af 745 dele, så det er en af de større æsker man kan få.

Der var stor jubel, da han modtog den store æske med Lego.

Nohr er en dreng med fart på og kan til tider have lidt svært ved at sidde stille længere tid af gangen med mindre det er noget som virkelig interessere ham.

Her må vi bare sige, at der har været noget specielt over denne lego æske, fordi den virkelig fangede hans interesse. Vi plejer normalt at hjælpe til med at samle lego, men den her æske har han samlet helt selv.

Han satte sig på sit værelse en lørdag formiddag og gik i gang med at samle æsken. Vi så ham ikke resten af dagen udover, når han kom ud for at spise. Det var fantastisk at se, hvordan han hyggede sig med at sidde og samle det for sig selv. Han fik lov at blive lidt længere oppe om aftenen, så han kunne samle den færdig. Han var så stolt, da han var færdig, fordi han havde lavet det hele selv. Det har virkelig givet ham blod på tanden, så han har ønsket sig en masse Lego Ninjago i julegave, som er lidt sværere at samle.

Æsken er anbefalet til +7 år, men der er en del store ting i som skal samles og derfor tænker jeg, at Nohr godt kunne overskue det selvom han kun er 5,5 år.

Der er rigtig mange fine detaljer på skibet. Begge drenge har fået mange timers leg til at gå med det. Fordelen er også, at der er så mange ting med til det, at de uden problemer sagtens kan være to om, at lege med det på samme tid.

Der er otte små legomænd med og udover det store skib følger der både en ubåd, speedbåd, helikopter, kran og haj bur med. Derfor giver det rig mulighed for at slippe fantasien løs og lade legen gå i mange forskellige retninger. Drengene synes især, at det er lidt sjovt, at der også følger en haj og rokke med.

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: MEGET GOD. Herhjemme er vi alle glade for Lego i alle former.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD. Lego holder. Kan ikke huske vi har noget Lego, som er gået i stykker.

Pris: GOD. Skibet koster 1199 kr. Og er lidt i den dyre ende. Det er til gengæld, så også en af de store æsker fra Lego og der er prisniveauet bare sådan. Skibet set på tilbud flere steder med op til 30 % i rabat, og så er prisen en helt anden for alt det man får.


Linda fortæller:

Når man er 8 år, kæmpe Lego fan og elsker alt, hvad der har med vand at gøre, så var det en kæmpe glæde for Magne, da han modtog legoæsken med havudforskningsskibet i.

Æsken indeholder poser med opdelt lego i. Poserne er nummererede så man nemt kan overskue, hvilke klodser man skal bruge hvornår, samt en byggevejledning, der punkt for punkt beskriver/viser hvordan du fra start til slut får bygget det seje havudforskningsskib som kan flyde, en kran, et hajbur, en jolle, en ubåd, et piratskibsvrag og en helikopter samt 8 lego figurer

Man kan også finde byggevejledningen på nettet eller i Lego´s byggevejlednings app som har nogle mega seje funktioner.

Der er 745 dele i alt og sættet anbefales til personer fra 7år+

Magne har bygget Lego siden han kunne holde på en klods og han elsker det. Derfor har han også helt selv bygget det her seje skib.

Jeg elsker at se ham fordybe sig med Lego bygning. Både motorik samt den kreative sans bliver virkelig sat i sving.

Havudforskningsskibet er hele 63 cm langt, så det er virkelig et stort skib men det gør det kun endnu mere sjovt at bygge og lege med.

Skibet kan flyde og selvom der er klistermærker på har de ikke taget skade af at være kommet i vand – kæmpe plus.

Kranen på skibet kan hæve og sænke buret og er med til at gøre legen endnu sjovere.

Magne bliver hjemmeskolet og vi har brugt hele Lego sættet i vores undervisning. Vi har nemlig via leg udforsket havet, havets dyr, ubåde, skibsvrag osv.

Så ikke nok med det her Lego sæt helt automatisk sætter gang i børns kreative og nysgerrige hjerne, samt giver anledning til timevis leg, så er der rigtig meget læring vi voksne kan putte ind i legen som giver viden til barnet/børnene.

Magne rater æsken til maks så han vil i den grad anbefale havudforskningsskibet til alle, der elsker Lego, både/skibe og vand.

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO City Havudforskningskibet kan bruges til både leg og læring

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er imponerende holdbart

Pris: GOD – Denne æske koster 1199kr

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er som altid imponerende god og uanset hvad vi har udsat det for har det holdt og det hele ser stadig ser ud som nyt.


Christina fortæller:

Vi har testet en kasse fra Lego City. Det var en kasse med en stor båd og en masse ekstra ting til. Kassen var til vores søn Richard på snart 4år, trods at minimums alderen på kassen er 7+ har den passet perfekt til ham.

Vi synes bare altid, at Lego er fantastiske til alle aldre. Herhjemme er vi store Lego fans og det er vi især blevet, efter at vi har fået børn. Det er helt vildt, hvor meget glæde vores søn på snart 4år har af Lego og det har han haft rigtig længe. Når han leger med Lego, kan man virkelig se, hvordan fantasien får lov at komme i spil og hvordan han fører ting, som han har set på tv ned i sin leg.

Det har altid været Lego Duplo vi har købt til ham, selvfølgelig på grund af hans alder, men dette skib fra Lego City synes vi var så fint og lige for tiden er han meget interesseret i fisk, både og helikoptere – så denne æske var jo oplagt.
Vores søn har aldrig været slem til at putte legetøj i munden. Derfor turde vi godt give ham denne.

Vi havde besluttet os for, at vi ville samle det inden, at vi gav ham det. Mest fordi, at det ser så spændende ud, når man ser kassen, men derfra og til det er samlet kræver det en stor portion tålmodighed som en 3årig ikke har.

Men man bliver jo klogere, fordi da han kom hjem fra børnehave havde vi ikke fået gemt kassen langt nok væk, så han opdagede den med det samme og blev helt vild.

Ham og jeg satte os så ned med det og gik i gang med at samle det. Hold nu op hvor var jeg overrasket over, hvor godt det gik. Vi sad i 4 stive timer og samlede og han var med hele vejen. Imens at jeg sad og samlede selve båden og koncentrerede mig om det, så sad han pænt ved siden af og samlede de mange små mænd som skulle have hoveder, overkrop, ben, hat, svømmefødder osv. på, imens at han legede med den store haj som også fulgte med. Heldigvis blev den lille båd og helikopteren samlet før den store båd, så han også havde det, at lege med imens at jeg byggede færdig.

Jeg havde virkelig frygtet, at det ville være ekstremt svært at samle denne båd, men vejledningen var så let og god at det faktisk var super let og rigtig hyggeligt.

Det er skønt, hvor meget han har leget med lige netop dette Lego. Det har så mange små detaljer og han forstår virkelig at bruge det. Specielt efter at have set Peter Pan synes han at det er et sørøverskib og han haft det bedste lege ud af det.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego er fantastisk legetøj og kan bruges i alle aldre. Målgruppen er meget bred.

Holdbarhed: MEGET GOD – Hvis man vil have livsvarigt legetøj skal man vælge Lego. Selvfølgelig er holdbarheden ikke det samme ved, at man vælger noget som er bygget på denne måde, da det ikke holder til vild leg og derfor skal bygges op igen, men selve klodserne kan ikke slides op.

Pris: GOD – Puha jeg synes jo faktisk at denne kasse er dyr. Men man skal huske på, at du har altså dette legetøj så længe man vil og det kan sagtens gå i arv mange gange.

Kvalitet: MEGET GOD – Legetøj af bedste kvalitet. Det kan ikke blive bedre.


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO City Passagertog 60197