TEST af Quut legemåtte fra Andemors Verden – Testfamilien
TEST af SERO gaming sæt PRO fra RANDOMSHOP

TEST af Quut legemåtte fra Andemors Verden

Flere af vores testfamilier har testet den nye Quut legemåtte fra Andemors Verden.

Vores tester Mette med datteren Vigga på 3 år beretter:
“Vi har været så heldige at få lov at teste den fine legemåtte fra Andemors verden.

Quut måtten er formet som en sky og kan sættes på forskellige måder. Vi har primært brugt og testet den til Viggas motoriske træningsområde i stuen.
Skymåtten fås i 2 størrelser og vi har testet den store som er 175 x 145 cm.

Der følger en samlevejledning med, så derfor er måtten samlet på 2 minutter, den kan derfor med fordel tages med på besøg hos familien.

Legemåtten er fås i grå, blå og lyserød og er 1,3 cm tyk, lavet i Eva skum som gør den meget behagelig at sidde på.
Den tager også fra på stød hvis man falder. Derfor er den rigtig god hjemme hos os til Vigga som er motorisk udfordret efter en blodprop i hjernen.

Vigga har desuden været rigtig glad for at være på legemåtten når hun skal afprøve sine nyeste færdigheder, som at forsøge at komme op at stå fra kravle stilling og løfte benene fra jorden.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har vel alle brugt skumgulv til vores børn igennem tiden. Så det kommer man ikke udenom er undværligt, så hvorfor ikke vælge noget som også er pænt at se på.
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Skymåtten viser ingen tegn på slid i testperioden. Det er en hel anden kvalitet end det man ofte forbinder skumgulv med. Og skymåtten kan nemt både støvsuges og tørres af med en våd klud.

Pris: GOD – Den store Quut legemåtte koster 899 kr. og det synes jeg er en fair pris. Man fornemmer virkelig at kvalitet og pris hænger sammen på denne legemåtte.


Vores tester Nora, har sammen med datteren Elina på 2,5 år og sønnen Eddie på 6 mdr. testet den sjove legemåtte fra Quut.

Nora fortæller:
“Eddie har en alder lige nu, hvor han virkelig tumler rundt nede på gulvet, udforsker og bruger kroppen ved at forsøge at komme frem og tilbage. Et tæppe er på ingen måde optimalt, da det hæmmer ham i hans aktivitet, og derfor helt fantastisk at teste den fine legemåtte fra Quut, som vi har modtaget fra Andemors verden.
Der er flere sjove muligheder med måtten, og begge unger har stor glæde af den hver dag.

Legemåtten fås i to størrelser, en lille og stor. Vi har modtaget den lille med målene 145 * 90 * 1,3 cm. Den passer perfekt til Eddie når han ligger på den, og der er endda god mulighed for at begge unger kan ligge og tumle rundt på den.
Legemåtten er designet som en sky, med en mindre sky i midten i en kontrastfarve. Den lille sky kan stå horisontalt med den store sky, hvor vi især har brugt meget sjov med “titte-bøh” legen bag den mindre sky.
Skyen er desuden designet til at kunne stå op ad væggen, eller et skab som blev alternativet i vores flytterod. Her er det hverken koldt på ryggen for de små, men balancen er heller ikke i top, så hvis Eddie lige tipper bagover, så tager den bløde skummåtte slaget.
Der er hele fire sjove måder at bruge legemåtten på, og ellers er det kun fantasien der sætter grænser.
En rigtig sjov og hyggelig tumleplads til børnene.
Legemåtten er lavet af lækker blød EVA-skum som gør det behageligt at ligge på, og så er den ligeledes meget nem at rengøre efter Eddies savl og gylp.
Andemors Verden har simpelthen det fineste og nyeste indefor baby/børne-verdenen. Du kan ligeledes købe legemåtten fra Quut hos Lille-per-seng.dk hvor den fås i begge størrelser.
Den samlede vurdering af Quut legemåtte:
Nytteværdi: MEGET GOD – legemåtten bliver brugt hver dag til at tumle rundt på og giver en masse sjov med den lidt anderledes form og folder. Elina elsker ligeledes at bruge tid på at skille den og samle den igen. God underholdning for både store og små.
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – det er begrænset hvor meget slidtage der kommer, medmindre der slås direkte i Eva-skum så det laver hakker eller sætter tunge ting på det, med kanter. Den er skridsikker og Eddie har god mulighed for at udfordre motorikken, når han ligger på den, ved at forsøge at komme op på knæ. Den er nem at tørre af for savl eller babygylp.
Rigtig lækker kvalitet og meget fin måtte, der pynter rigtig flot på børneværelset.
Pris: MEGET GOD – legemåtten i målene 145 * 90 * 1,3 cm koster 599,95 kr. og fås i farven perlegrå. En pris jeg synes er rigtig god, da sådan en måtte næsten er uundværlig med en baby/tumling i hjemmet. Ser man på de funktioner der medfølger, sammenlignet med andre legemåtter i skum der blot samles, så får du stadig en del mere for pengene.

Vores tester Line har sammen med sin datter Alberte på 1,5 år testet en legemåtte fra mærket QUUT Toys.
Line fortæller:
”Jeg tænker, at de fleste småbørnsforældre kender til det klassiske skum-legegulv, man kan sætte sammen til en stor legemåtte. Jeg kender i hvert fald mange, der bruger dem som legegulv til deres børn. Ikke at der er noget galt med det, for det er der bestemt ikke. Princippet med dem, jeg omtaler og den fine legemåtte fra Andemors Verden er egentlig det samme; en måtte, der er genial til børn, der leger på gulvet. Den fra Andemors Verden er bare lidt udover det sædvanlige.

Legemåtten består af 10 dele, som kan samles på fire forskellige måder og dermed give fire forskellige udtryk. Den måler 175x145x1,3 cm, når den er samlet. Den leveres usamlet i en kasse, hvor der medfølger en samlevejledning. Det tager ikke mere end et par minutter at samle den, og så er den klar til brug. 

Måtten er formet som en fin sky med en mindre sky i midten, som giver et fint og hyggeligt udtryk og passer til ethvert børneværelse. Jeg har valgt den i en fin perlegrå farve, hvor den lille sky i midten er hvid med små øjne på den ene side, og vender man den om, er den mørkegrå på den anden side.
Den lille sky i midten kan enten ligge fladt og gå i et med det resterende af måtten, eller man kan rejse den ene halvdel, så den står lodret på måtten og dermed skaber mere dybde. 
Når skyen står på denne måde, synes Alberte, det er sjovt at gemme sig bag den, for så er hun jo helt forsvundet – børnelogik på højeste niveau.

Udover at ligge fladt på gulvet kan måtten også samles, hvor den ene halvdel står oprejst ad væggen eller frit ud i rummet. Herhjemme har vi primært haft den stående i et hjørne af Albertes værelse, hvor den har skabt rammerne for den perfekte lille hyggekrog, der indbyder til leg. Selvom Alberte kun er 1,5 år, udbrød hun ”WAUW”, da hun trådte ind på værelset og så den nye hyggekrog. Hun løb straks over i hjørnet og placerede bagdelen midt på måtten, hvor vi siden har leget mange timer. Den er lavet af EVA-skum, der gør den dejlig blød og behagelig at sidde på. 

Inden længe bliver Alberte storesøster, og jeg er overbevist om, at lillebror/lillesøster kommer til at låne måtten rigtig meget, når han/hun er klar til at ligge på gulvet at lege. Den kan nemlig fungere perfekt som et underlag under et aktivitetsstativ eller som underlag, når vi engang skal i gang med nakketræning – så lander baby jo blødt, hvis hovedet bliver for tung at bære. Derudover kan jeg forestille mig, at Alberte kommer til at bruge skyen som kulis i et slags rollespil, når hun bliver lidt større og begynder at fordybe sig lidt mere i legen. Det er altså en helt genial legemåtte med flere forskellige funktioner, som kan anvendes af børn i alle aldre. 
I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Legemåtten er genial til små børn. Alberte har haft rigtig meget glæde af den og har faktisk leget mere på sit eget værelse, siden hun fik den derind.  

Holdbarhed: MEGET GOD – Legemåtten er blevet flittigt brugt, siden den flyttede ind hos os, og der er ingen tvivl om, at den holder til lidt af hvert. Jeg er overbevist om, at vi har en legemåtte, der holder i rigtig mange år.  

Pris: MEGET GOD – Den vejledende udsalgspris er 899,95 kr., hvilket jeg synes er en fair pris. Udover at være en praktisk legemåtte kan den også fungere som udsmykning af fx børneværelset, hvis man, som jeg har gjort, bruger den som en del af indretningen til at lave en hyggelig krog.  

Kvalitet: MEGET GOD –  Måtten er lavet af EVA-skum, der gør den blød for barnet at lege på. Derudover er den let at rengøre – vi har ofte tørret den over med en klud eller kørt støvsugeren en hurtig tur henover, hvilket gør den så fin som ny igen.


Vores tester Louise har sammen med sin søn August på 1,5 år testet den fine sky legemåtte fra Quut Toys for Andemors Verden.
Louise afslutter:
“Vi var så heldige at modtage denne fine skymåtte i farven “perlegrå” i størrelsen 145 cm x 90 cm. Legemåtten findes også i en størrelse større. Begge modeller findes i farverne; støvet rosa, perlegrå og lyseblå.
Legemåtten er lavet i blød EVA-skum som man også kender fra de mere almindelige legemåtter. Legemåtten måler dog 1,3 i tykkelsen, hvilket gør den ekstra blød, fordi måtten er lidt tykkere end normalt.
Første håndsindtrykket af legemåtten var rigtig godt. Den ankom i en stor kasse og samles som et stort puslespil med seks dele og fremstår i virkelig høj kvalitet. I midten af legemåtten er en lille sky, som kan vendes, så den både kan være hvid med et ansigt og mørkegrå, som matcher rigtig fint, hvis man ønsker et helt neutralt look.
Overfladen er lidt ruflet, så den er nem for børnene at stå fast på. Jeg forestiller mig også, at den er ideel, hvis man har et barn, der øver sig i at lære at kravle, fordi legemåtten giver et rigtig godt fast underlag, som børnene ikke glider på.  Legemåtten fandt hurtigt sin plads på Augusts værelse foran reolerne. Her elsker han at sidde og lege. En lille bonus med sådan en legemåtte er, at den også virker “støjdæmpende”, hvis man har et barn som mig, der elsker at lege med “værktøjskassen” 🙂
Legemåtten er nem at skille ad og samle igen. Det er faktisk nærmest en leg i sig selv, og August flytter ofte rundt på den inde på værelse. Den kan derfor også nemt pakkes væk, uden at fylde alt for meget.
Skummet er desuden nemt at holde rent og skal blot tørres over med en fugtig klud.
Skyen i midten kan bukkes op, som en lille ekstra funktion. August har endnu ikke brugt det til leg, men hvis jeg havde en mindre baby, der skulle øve at lægge på maven, vil bruge det til at stille noget legetøj eller et spejl op af.
En sidste – men bestemt ikke uvæsentlig – ting er selvfølgelig, at legemåtten er mega fin! Jeg synes i hvertfald, at den pynter rigtig fint på Augusts værelse. Det kunne man bestemt ikke sige om den legemåtte i skum han havde på værelset, da han var baby. Den kom da også ud, så snart han var ovre baby-fasen. Helt omvendt har jeg det med denne legemåtte, som er velkommen på værelset i lang tid endnu. Jeg synes den giver værelset noget ekstra hygge, og så er det bare rart for August, at han har et sted at lege på gulvet, hvor han sidder blødt og godt.
Min vurdering af legemåtten fra Quut Toys er:
Nytteværdi: MEGET GOD – jeg ville ønske, at jeg havde haft legemåtten helt fra August var spæd. Både fordi den så tyk og blød, men samtidig udgør et fast underlag, men også fordi det er en legemåtte, som han kan have i meget længere tid, til forskel fra de mere gængse legemåtter, som hurtigt bliver meget “baby”.
Kvalitet: MEGET GOD – en virkelig lækker legemåtte i højeste kvalitet, som sagtens kan holde til at blive skilt ad og samlet mange gange. Designet er virkelig sødt og enkelt. Den er desuden CE-mærket.
Pris: GOD – legemåtten forhandles blandt andet ved lille-per-seng.dk, hvor den koster kr. 599.95. Umiddelbart lidt pebret for en legemåtte, men den er tilgængelig mere alsidig end mange andre legemåtter og kan på den måde bruges i længere tid på barnets værelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af SERO gaming sæt PRO fra RANDOMSHOP