TEST af Jo Nesbø ‘Kongeriet’ fra Forlaget Modtryk – Testfamilien
TEST af Norly & Friends Personlig godnathistorie og godnatsang

TEST af Jo Nesbø ‘Kongeriet’ fra Forlaget Modtryk

Flere af vores testere har testet/anmledt bogen Kongeriget af Jo Nesbø fra Forlaget Modtryk.

Selina beretter:

‘Kongeriget’ er en spændende thriller om loyalitet over for familien, kærlighed, skam, penge, ambitioner og magtkampe i et lille lokalsamfund.

‘Kongeriget’ handler om Roy, som er mekaniker og bor i en lille bygd i Norge. Hans lillebror Carl vender hjem til byen og har store planer om at opføre et hotel. Roy er vant til at beskytte sin lillebror, men måske er det ikke længere muligt, at fortsætte med den rollefordeling.
Overordnet handler ‘Kongeriget’ om, hvordan livet går i cirkler og om, hvordan man kan komme til at gå i sit eget fodspor og gentage tidligere handlinger. Det, der er sket i fortiden trækker tråde frem til nutiden. Den handler desuden om, hvor langt man er villig til at gå for dem man elsker.

Selvom handlingen begynder i et blidt tempo, så er der helt fra begyndelsen en underliggende følelse af at noget er forkert uden at man sætte fingeren på det. Der kommer dog hurtigt skub i handlingen og så går det ellers stærkt med at skrælle lag af, indtil der ikke er mere tilbage.

Jeg har virkelig nydt at læse ‘Kongeriget’, da den bare er virkelig godt skrevet med en god fremdrift. ‘Kongeriget’ er den type bog, som man ikke kan lægge fra sig igen, når man først er gået i gang med at læse den.

En klar anbefaling af ‘Kongeriget’ af Jo Nesbø herfra.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Måske ikke nyttig som sådan, men i hvert fald en yderst velskrevet og underholdende thriller.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er indbundet, så meget god holdbarhed. Desuden en bog som jeg tror både mænd og kvinder vil finde interessant, så man kan låne den ud til sin kæreste eller til en veninde.

Pris: GOD – Prisen er i samme prisleje som andre gode bøger, så helt fin til prisen.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i virkelig fin kvalitet og er yderst velformuleret. Jeg skal i hvert fald læse flere bøger af Jo Nesbø.


Trine fortæller:

“Jo Nesbø har skrevet en thriller om familiebånd, loyalitet, kærlighed, lokalsamfundet og uskrevne regler.”

Jeg har tidligere læst Harry Hole serien med stor fornøjelse, så var lidt spændt på Kongeriget, som jeg fik lov til at teste for forlaget Modtryk igennem testfamilienetværket.

Kongeriget handler om de to brødre Roy og Carl. Roy er ungkarl, mekaniker og drømmer egentlig bare om at komme til at eje en tankstation. Han bor på familiegården i en lille norsk fjeldbygd. Roy lever det simple liv og er umiddelbart godt tilfreds.

Lillebroren Carl vender hjem fra USA,  hvor han er blevet en stor og vidtløftig forretningsmand. Han har planer om at bygge et stort højfjeldshotel på fjeldet ikke langt fra familiegården. Carl har sin hustru Shannon med hjem fra USA. Carl vil have hele befolkningen i den lille byg med til at investere i hotellet.

Dette giver en masse udfordringer og forviklinger, som fører til et meget spændende og twistet plot. Storebroren Roy har altid beskyttet Carl, som altid er kommet galt af sted. Dette hører man meget mere om, når man i historien tages med tilbage i brødrenes barndom. Man får også en stor forståelse for, hvorfor brødrene opfører sig som de gør.

Kongeriget er ikke en krimi. Men en thriller at bedste slags med masser af drama, drab og jalousi.

Historien er virkelig voldsom og grum og ind imellem meget sørgelig. Men der er også meget menneskelighed og kærlighed i bogen – især den altoverskyggende og beskyttende kærlighed mellem brødre.

Jo Nesbø har igen skrevet en fantastisk fortælling, hvor man ikke lige ved, hvad der venter på næste side. Det er absolut en pageturner, selvom jeg ind imellem synes plottet bliver for virkeligheds fjernt.  Rives man alligevel med på grund af den nervepirrende fortælling.

Jeg vil helt klart anbefale Kongeriget af Jo Nesbø. Men man må ikke forvente en klassisk Harry Hole krimi, for så bliver man skuffet.


Michell fortæller:

I denne omgang fik jeg lov til at teste/læse kongeriget som er skrevet af den norske forfatter Jo Nesbø.
Det var min første gang med at læse en bog skrevet af ham. Spændingen var stor den dag jeg modtog bogen, da jeg elsker alle slags bøger.

Selve bogens udseende er flot og elegant, men ligger op til en god thriller ud fra forsiden.

Bogen handler om et brødrepar, hvor lillebroren vender hjem til sit barndomshjem som er en lille fjeldbygd. Lillebror Carl har sin kone med hjem og det vender op og ned på tilværelsen for storebror Roy. Roy har altid beskyttet sin lillebror, men nu da han er kommet hjem kan han så stadigvæk det.

Bogen er spændende fra start til slut, fyldt med drama og hemmeligheder som slipper ud.

Jo Nesbø er god til at skrive plots med twist, og hver gang man tror, at man har regnet det ud, så kommer der en ny drejning. Personkarakteristik er god og man føler, at man kender personerne i bogen med den info man får. Det er ikke sidste gang at jeg læser en bog af Jo Nesbø.
Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – da man altid kan bruge en god bog.

Holdbarhed: GOD – da det er en hardback bog, men papir omslaget kan gå i stykker.

Pris: GOD – da den ligger på små 229 kr. alt efter hvor du køber den. Det er for mig en billig pris for så god en bog.

Kvalitet: MEGET GOD – da det er en bog man ikke er bange for går i stykker, men samtidig er indbydende.


Vores tester Randi fortæller:

“Der er noget over at sidde med en bog i hænderne, i denne digitale tid. For det kræver jo, at man sætter sig ned og fordyber sig.

Det er virkelig godt for sjælen i en travl hverdag, og det har jeg virkelig nydt.”

Kongeriget er en mørk thriller og ikke helt traditionel, men en foruroligende spændingsroman, der handler om en dysfunktionel familie. Vores fortæller Roy og han bror Carl har et nært forhold, som er præget af en stor skyldfølelse fra Roys side af over ikke, at kunne beskytte sin lillebror som barn, men som ung og voksen træder han til som sin brors betroede vogter. Det er en bog om ambitioner, loyalitet, kærlighed og hemmeligheder.

Brødrene har haft en periode med sparsom kontakt, hvor Roy, der er mekaniker har levet det simple liv i deres barndoms hjem, i en lille norsk fjeld by.

Alt dette bliver vendt på hovedet, da Carl pludselig vender hjem med en smuk kone og store planer om et hotelbyggeri, som skal være med til at sætte den lille fjeld by på landkortet. Man tror ellers lige, at det er det fortællingen skal handle om, men nej den er meget dybere end det. Det er en fortælling om, hvad det er, der har ført til Carls store planer, og om hvorfor Roy har det store behov for at beskytte sin bror, og en fjeldbygd med mørke sider og hemmeligheder.

Jeg synes den er lidt længe om at komme i gang, men når den først er i gang, så er der masse af drama. Den er utraditionel og jeg må indrømme, at jeg til tider ikke helt vidste om jeg ville læse videre, fordi jeg kunne mærke, at jeg blev påvirket af mørket i denne bog.

Det er en bog, som jeg ikke burde have læst før sengetid, men på trods af det, så læste jeg den til ende og Jo Nesbø kan noget med ord/bøger, og præcist det at man bliver påvirket af en bog, er vel meningen med det hele?

Selvom jeg sidder tilbage og ikke helt kan beslutte mig for om den er god eller ej, så vil jeg sige, at hvis du er til en krimi, der overrasker så kan den helt klart være noget for dig og den har helt bestemt påvirket mig.

 Jo Nesbø er det man kalder for en erfaren forfatter og denne bog har fået mange fine anmeldelser i både hjerter og stjerner.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Den er super til at få en ned i tempo, og man får et afbræk fra hverdagen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den holder længe og kan læses mange gange før der ses slidtage.

Pris og kvalitet: GOD – prisen 299.95,- hvilket er en meget normal pris for en bog i den str. og bogen er af god kvalitet.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Norly & Friends Personlig godnathistorie og godnatsang