TEST af ROSENDAHL GRAND CRU SERIEN – Testfamilien
TEST af KOKKEN OG JOMFRUENS KÆMPE BUFFET

TEST af ROSENDAHL GRAND CRU SERIEN

Flere af vores testfamilier har testet den tidløse serie Grand Cru fra Rosendahl.

Rosendahl beskriver selv serien således:

”Grand Cru serien er skabt til at sætte maden i fokus. Men selvom serien ikke stjæler fokus, er det svært at undgå at lægge mærke til med den karakteristiske rille, der går igen på alle seriens elementer.” – beskrivelsen rammer plet, for serien er nemlig meget neutral og enkelt og passer i alle borddækninger.

Pakken som familierne har testet bestod af 6 vandglas, 4 rødvinsglas, 4 glasskåle ø15 cm, og en vandkaraffel.


Stella fortæller:

”I foråret har vi sammen med en masse andre fra familier fra Testfamilien, testet produkter fra Rosendahls klassiske Grand Cru serie.

Da jeg som sytten årig skulle flytte hjemmefra, var Grand Cru serien, den serie som jeg samlede på. Her et par år efter, har jeg stadig en del fra dengang og det er imponerende så funktionelt og solidt det er.

Grunden til at serien er så populær, er at den er tidløs – den passer både til en ung person, som lige er flyttet hjemmefra, og kan stadig, efter 20 år, passe perfekt ind i hjemmet. Serien havde jeg dækket med her til min fødselsdag, blandet med hvidt porcelæn – så smukt og enkelt.

Udover at bruge serien til finere brug, bruger vi det herhjemme også dagligt. Vores piger har da også tabt en skål elle glas ved et uheld. Indtil nu holder det, og vi er stor fan af Grand Cru i vores familie.

Som en lille ekstra information; så fås Grand Cru glassene også til børn i plastik. Jeg elsker at Rosendahl også tænker design til de mindre størrelser, så det matcher ens øvrige drikkeglas.

Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Grand Cru serien er tidsløst i designet, og kan bruges til enhver anledning, hvor du ønsker at samle familien. Rosendahl har mere end 20 års designhistorie.

Holdbarhed: MEGET GOD – Herhjemme har vi stadig drikkeglas og skåle fra da jeg flyttede hjemmefra. De har været udsat for lidt af hvert og opvaskemaskine. Design der holder!

Kvalitet: MEGET GOD – Funktionelt kvalitetsdesign.

Pris: MEGET GOD – Alle kan få glæde af denne fine serie.

Priserne for Rosendahl Grand Cru serien:

Vandglas 22cl 6 stk. 169,95,-

Rødvinsglas 45cl. 2 stk. 169,95,-

Vandkaraffel 90cl. 169,95,-

Glasskål Ø15. 4 stk. 169,95,-


Mie fortæller:

“Da vi blev tilbudt at teste den ikoniske og tidsløse serie fra Rosendahl takkede vi ja med det samme. Designet, som har eksisteret i over 20 år, skaber minder tilbage fra min og min mands barndom. Pga. det fine udtryk som passer til både hverdag og fest – samtidig med at det er til at betale – har det været en fast bestanddel af de fleste danske hjem. Derudover har Grand Cru serien, med de unikke og genkendelige fire riller, slået sig godt og grundigt fast i de danske hjem, da designet stadig er populært i dag. Vi er netop vilde med det, fordi serien er tidløs og tæller en bred vifte af produkter, så man kan skabe sig en god samling af stel til de fleste formål. Vi har testet karaffel, vandglas, glasskåle og rødvinsglas.

Noget helt særligt ved serien er også den gode holdbarhed, som sikkert også er en af grundene til, at man bliver ved med at se designet i mange danske hjem!

Herhjemme tæller vi to voksne og to børn og derfor er vi ikke specielt vilde med at bruge for lang tid på opvasken. Samtlige produkter ryger derfor i opvaskemaskinen hos os – lige fra karaffel til vinglas og Grand Cru serien ser stadig ligeså nyt ud efter mange vaske. Derfor får det en kæmpe anbefaling herfra, specielt i forhold til holdbarhed, det tidsløse design og ikke mindst prisen, som i den grad er til at betale!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Da produkterne med deres fine og ikoniske design passer til alle lejligheder, kan man få masser af godt udbytte af Rosendahls Grand Cru serie.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi putter som sagt alt fra serien i opvaskemaskinen uden problemer og bruger det dagligt, så det er særdeles holdbart!

Pris og kvalitet: MEGET GOD – Da prisen er overkommelig og man samtidig får et kvalitetsprodukt, kan stellet kun få en god karakter 🙂


Mie I fortæller:

“Rosendahl var faktisk det første rigtige stel, som jeg samlede på, da jeg flyttede hjemmefra for ca. 20 år siden og jeg har faktisk både haft drikkeglas, vinglas, skåle, shotsglas og meget andet derfra. Så det er ret sjovt igen at lade det “flytte ind”, og faktisk havde jeg stadig det meste fra dengang. Designet holder stadig, da det er enkelt og lige til og det er super nemt at mikse med andre stel fx., som her da vi dækkede op til et fint påskebord.

Skålene er jo de oplagte små skåle til fredagsguf og vandkaraffel, glas og vinglas gør, at man samtidigt kan servere lidt “våde” varer.

Vi bruger alle produkterne (bortset lige fra vinglas) dagligt, om det er til morgenmad et glas saft efter skole eller til sunde eller mindre sunde snacks.

Min vurdering af produkterne fra Rosendahl:

Nytteværdi: MEGET GOD – Gode produkter til både hverdag og fest.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Da jeg selv har haft andre produkter fra serien i rigtig mange år, så ved jeg at holdbarheden er MEGET GOD.

Pris: MEGET GOD – Virkelig fine priser. Ofte at finde på tilbud – find priser her.


Rikke fortæller:

“Grand Cru vandglassene kan indeholde 22 cl. De er robuste med en lidt tungere bund og de stables let i skabet eller skuffen. Glasset er 10,5 cm højt og kan vaskes i opvaskemaskinen – helt ideelt i en børnefamilie som vores.

Grand Cru rødvinsglas er 23 cm højt og kan rumme 0,45 cl. Glassene er ikke papirstyndt, som nogle vinglas kan være og dermed ikke helt så skrøbelige. Efter min mening har de den perfekte tykkelse, så de både er rare at drikke af og samtidig elegante og lette i udtrykket. Glasset kan ligeledes gå i opvaskemaskinen.

Grand Cru vandkaraffelen kan indeholde 0,9 l, den er 25,5 cm høj og kan ligeledes vaskes i opvaskemaskinen. Denne karaffel er blevet populær i hele verden- designet er enkelt med et fint stålbånd. Det var faktisk karaflen sammen med vandglasset, der startede Rosendahls Grand Cru serie for 20 år siden, sidenhen er et hav af produkter tilføjet serien. Helt præcist består serien af 147 forskellige produkter.

Sidst men ikke mindst har vi haft fornøjelsen af at teste 4 glasskåle ø 15 cm. De små glasskåle er ideelle til alt fra morgenmaden til små anretninger eller til dressinger – kun fantasien sætter grænsen. Skålene kan rumme 0,47 liter, de kan vaskes i opvaskemaskinen og kan bruges i mikroovnen også.

Min vurdering af produkterne fra Rosendahl:

Nytteværdi: GOD – Skåle, glas, karafler mm, er noget vi finder i alle husholdninger. Dette kan bruges både til hverdag og fest.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg har selv haft både glas og karaffel inden testen og de har været RIGTIG mange gang i opvaskemaskinen. Det er holdbart og synes ikke slidt.

Pris: MEGET GOD – Vandglassene står til 169 kr. for 6 stk., 2 rødvinsglas koster 169 kr., 4 skåle koster 169 kr. og vandkaraflen koster ligeledes 169 kr. Virkelig gode priser.

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig god kvalitet, jeg elsker når design og kvalitet bare spiller.


Memet fortæller:

“Rosendahl produkterne kan bruges altid og ved enhver lejlighed både til fest og hverdag.

Sættet som jeg har modtaget besår af glasskåle, drikkeglas, karaffel og vinglas.

Glasskålene er perfekte til en snack, hvilket er uundværligt herhjemme, hvor der altid er snack og lækkerier på bordet. De har også en perfekt størrelse til en lille portion havregryn eller andet skemad.

Drikkeglassene er hverken for store eller små, og har en størrelse, der gør det let at holde for både børn og voksne.

Karaffelen er 0,9 l hvilket er for lille for vores familie, men set med det æstetiske øje så passer den perfekt i forhold til drikkeglassene, den grå stål kant giver karaflen et unikt og klassisk udtryk.

Vinglassene er i en perfekt højde og form. Jeg kan godt lide det tykke skaft.

Når man har hele serien samlet på bordet, så kommer Grand Cru serien rigtig til sin ret, det minimalistiske design gør det smukt og elegant.

Jeg må nok indrømme, at jeg i løbet af dagen ikke får nok vand og jeg håber på, at med det nye sæt får drukket lidt mere vand.”

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – Begge produkter er yderst nyttige til både hverdag og fest.

Holdbarhed: MEGET GOD  – Det tidløse design gør at det ikke bliver for gammelt og du skal ud og investere i nyt ofte.

Pris: GOD – Bestemt fair pris ift. andre serier af den kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg har selv i forvejen haft drikkeglassene og de kan tåle både børnefamilierne og de vilde fester.


Anna Kathrine fortæller:

“Rosendahl er for mig en klassiker i et hjem, og jeg er selv vokset op med Rosendahl i mit barndomshjem. Jeg kan tydeligt huske, da Grand Cru serien kom frem, derfor var jeg meget glad, da den smukke pakke kom ind af døren.

Grand Gru serien kan fejre 20 års jubilæum og er kendetegnet ved de 4 riller, som er ens for hele kollektionen, der i løbet af de 20 år er vokset og i dag rummer alt til en smuk borddækning. Grand Cru er klassisk og stilrent i sit udtryk og passer ind i ethvert hjem. Produkterne har maden/drikkevarerne i fokus, da stilen er tidløst og enkel.

Jeg elsker dansk design og ideen om at produkterne skal kunne passe ind i ethvert hjem, synes jeg er så fin. De smukke glasskåle har hos os fx været brugt til slik og chips, til vores hyggestunder om fredagen – og jeg nyder når funktionalitet og æstetik mødes.

Vinglassene har overtaget pladserne for vores gamle, som skulle udskiftes, og nu står der flere vinglas på ønskesedlen. Derudover kan jeg gode lide at nyde et glas sodavand eller hyldeblomst saft i et vinglas – jeg synes bare, at det er hyggeligere og her er de også blevet brugt.

Vandglassene og karaflen er smukke på et fint bord og bliver brugt flittigt hjemme hos os. Særligt vores søn Philip, synes at glassene er gode at drikke af, da de ikke er så brede i omkredsen som vores andre glas.

Det er sjovt at kigge rundt hos ens familie/venner og se hvor meget Grand Cru de egentlig har, i vores omgangskreds, er Rosendahl trods 20 års jubilæum, stadigvæk stærkt repræsenteret.”

Nytteværdi: MEGET GOD – Med sit klassiske design er Grand Cru serien nyttig og vil passe ind i stilen mange år frem.

Holdbarhed: MEGET GOD – Både glas og tilbehør har klaret børnefamilie testen til UG, og da vi har vandglas i Grand Cru serien, der er flere år gamle, ved vi at de kan holde.

Pris: MEGET GOD – Priserne synes jeg er gode og det er muligt, at finde dem med lidt procenter engang imellem.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er i top og kan bruges til både hverdag og fest.


Vores tester Nora, har sammen med familien testet Grand Cru kollektionen fra Rosendahl.

“Til et nyt køkken hører smukt service til, og derfor skulle denne smukke Grand Cru kollektion selvfølgelig pynte hjemme hos os. Det tidsløse design, der har gjort solidt indtog i de danske hjem i løbet af de sidste 20 år, hvor vandglasset og karaflen blev lanceret, har for alvor sat standarden indenfor glasdesign og de ikoniske riller går i dag igen på tværs af seriens produkter.

Det er en fornøjelse at samle familien om bordet, og Grand Cru serien formår både at sætte maden i fokus, og gøre sig bemærket med de smukke ikoniske riller, der går igen på bordets opdækning.

Noget helt særligt, som jeg har bemærket, er tykkelsen på selve glasset i kollektionen – det er så holdbart og tåler flere stød, hvilket er vigtigt herhjemme, når man også har en stor snart 3 årige, der gerne vil drikke af et vandglas. Det er befriende, at man kan skåle, vælte osv. uden helt så stor frygt for, at det går i stykker.

Det er nemt, at få Grand Cru kollektionen til at passe ind med andet service, som man har i hjemmet.

Rosendahls Grand Cru Kollektion er vokset til en bred serie af produkter og altid med funktionaliteten som udgangspunkt – et tidsløst design der holder!

Den samlede vurdering af Rosendahls Grand Cru Kollektion:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er brugbart både i hverdagen, men pynter ligeså flot til gæster og en fin bordopdækning. Vi har noget af kollektionen i forvejen og har haft det i snart 7 år – et tidsløst design der holder.

Holdbarhed/kvalietet: MEGET GOD – Jeg er meget glad for tykkelsen af designet, så alt holder til en del mere. Ligeledes kan det tåle opvaskemaskine og holder sig stadig flot ved de 50 grader. Kvaliteten er helt i top.

Pris: MEGET GOD – Priserne er meget gode og rimelige og til at betale igen, hvis noget til sættet går i stykker.


Anne-Louise fortæller:

“Jeg var super spændt på at modtage pakken, da Rosendahl Grand Cru-serien for mig, er ren nostalgi. Det var det første stel, jeg begyndte at samle på i 17 års-alderen, så jeg var klar til at skulle flytte hjemmefra. Jeg kan huske mine store tårne til jul og fødselsdag med de mange fine glas, skåle mm. fra Rosendahl. Jeg har stadig en del af samlingen og vandglas og skåle bliver brugt dagligt. Det er nu 16 år siden, at jeg fik de første ting til min samling, og det holder endnu – det må da kaldes tidsløst design.

Rosendahls Grand Cru-serie har fire ikoniske riller, som er kendetegnet for serien. Den enkle og stilrene serie er lavet til at sætte maden i fokus. Jeg synes, at stellet kan bruges til både hverdag og fest, og netop derfor har vi været super glade for det herhjemme. Det holder til at blive brugt i dagligdagen, og hvis et glas smadrer, så er Rosendahl Grand Cru-serien ikke i den dyre ende, og der er ofte tilbud, så man kan nemt supplere op, hvis man mangler.

Skålene er gode til både slik, frugt, dip og grønt, men kan også nemt bruges til morgenmaden til en omgang skyr eller andet. Det klare glas sørger virkelig for at sætte maden i fokus – og det ser lækkert og indbydende ud.

Det hele tåler fint opvaskemaskine og et stort plus er, at vinglassene ikke er for store til at gå i en opvaskemaskine.

Som sagt kendte vi til hele stellet i forvejen, men det gør ikke anbefalingen mindre. Rosendahl Grand Cru er virkelig en klassisk serie der holder, hvis man er til enkelt og stilrent design!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle produkter er i stilrent design og sætter maden i fokus. Det er helt enkelt og kan derfor bruges til hverdag og fest og nemt bruges sammen med andre stel.

Holdbarhed: MEGET GOD – Rosendahl Grand Cru holder – vi har haft stellet i over 16 år.

Pris: MEGET GOD – Rosendahl Grand Cru-serien er i den billigere ende og der er ofte tilbud.

Kvalitet: MEGET GOD – Rosendahl Grand Cru er stilrent design i god kvalitet.


Line fortæller:

Serien er kendt for de fire ikoniske riller, der går igen på flere af produkterne, som i øvrigt er lavet i et tidsløst design, der passer til både hverdagens øjeblikke samt festlige lejligheder. Materialet er glas, hvilket er medvirkende til at sætte maden samt indholdet i fokus. Jeg er fan af, at produkterne kan bruges, som man selv ønsker og dermed får nyt liv alt efter, hvordan de bruges. Vi bruger fx ofte vinglassene som serveringsglas af iskaffe eller desserter.

I mere end tyve år har Rosendahl formået at levere et design, der holder til enhver lejlighed, og jeg tør vove at påstå, at langt de fleste mennesker har stiftet bekendtskab med serien på et eller andet tidspunkt.  Jeg har i hvert fald selv samlet på serien, siden jeg fik mine første ”flytte-hjemmefra-ting” for mere end ti år siden, og den er stadig en del af vores køkkenskuffer den dag i dag.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Kan bruges året rundt – både i hverdagen samt ved festlige lejligheder.

Holdbarhed: MEGET GOD – Ved at købe Rosendahls produkter er du sikret produkter, der holder i rigtig mange år trods daglig brug.

Pris: MEGET GOD – Den samlede pris for alle de testede produkter ligger på 849,75 kroner, hvilket jeg synes, er en meget fair pris. Produkterne er ofte at finde på tilbud, hvor du fx kan købe to pakker vandglas á 6 stk. i hver til en pris på 199,00 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Produkterne er lavet i et tidsløst design, der passer til ethvert hjem. Jeg har ikke en finger at sætte på kvaliteten.


Louise afslutter testen:
Drikkeglas, serveringsskåle og karaflen er kendinge hjemme hos os, og er faktisk det service, som vi har haft længst. Både Esben og jeg havde drikkeglas fra Grand Cru-serien, da vi flyttede sammen for 10 år siden. Ægte klassikere, som har fulgt med os hele vejen og som vi stadig er enormt glade for! Vi har efterhånden tre karafler og har altid mindst én stående i køleskabet med koldt vand. Vi har tilkøbt et låg til vandkaraflerne – så er de både nemmere at have til at stå i køleskabet, men også lidt nemmere at hælde fra. Karaflerne er også rigtig fine at servere juice i.
Kvaliteten på Grand Cru-serien er virkelig god. Glassene er i en mere “kraftig” kvalitet, og kan sagtens holde til brug fra børn. Glassene findes i både en lav og en høj model. Den høje model er ideel til iskaffe – og selvom den høje model er lidt større, kan det sagtens håndteres af et barn.
De fine serveringsskåle har en rigtig god størrelse og bruges i mange forskellige anledninger herhjemme. Vi spiser havregrød af dem, serverer frugt, slik og kiks i dem, men vi bruger dem også til anretning af små fine forretter.
Min vurdering af Rosendahl Grand Cru-serien er:
Nytteværdi: MEGET GOD – En klassiker som aldrig går af mode. Serien henvender sig til mange forskellige aldersgrupper. Jeg fik vandglas fra Grand Cru-serien, da jeg flyttede hjemmefra, men både mine forældre og bedsteforældre har også stel fra Grand Cru-serien.
Kvalitet: MEGET GOD – Kendetegnet ved Grand Cru-serien må være den virkelig gode kvalitet. Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har ødelagt stel fra denne serie. Glassene er som tidligere nævnt i en lidt mere kraftig kvalitet end mange andre drikkeglas. Vinglassene er også lidt kraftigere i glasset – både selve skålen på glasset, men også stilken. De kan sagtens holde til rigtig mange ture i opvaskemaskinen.
Pris: MEGET GOD – Jeg ser rigtig tit gode priser på stellet fra Grand Cru-serien. Stellet bliver derfor ofte en oplagt gaveidé, da det både er tidløst, klassisk, falder i de flestes smag – og fordi prisen er til at være med på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af KOKKEN OG JOMFRUENS KÆMPE BUFFET