TEST af Urban IKI forsæde og bagsæde cykelstol – Testfamilien
TESTBESØG I UNIVERSE SCIENCE PARK

TEST af Urban IKI forsæde og bagsæde cykelstol

Vores tester Christine har sammen med hendes mand og datter Vega på 2 år testet cykelstole fra Urban IKI. 

Christine fortæller:
“Vi har været så heldige at få lov til at teste to cykelstole fra Urban IKI, nemlig et forsæde og et bagsæde sammen med en cykelhjelm.


Vega er 2 år gammel men en lille spirevip. Hun elsker at cykle og er vant til det. Det har hidtil kun været mig, der har haft en cykelstol på min cykel.

Jeg husker som barn, at jeg sad foran på min fars cykel og jeg elskede det! Det føles som om, at det var mig der styrede hele slagets gang på cykelturen. Selvom vi har to større børn udover Vega har vi ikke selv tidligere haft en cykelstol som sidder foran på cyklen. Det var derfor noget helt nyt for os, hvor vi er de “voksne”.

Forsædet koster 599,- og kan bruges af børn i alderen 9 måneder til 3 år. Dog højst 15 kg. Cykelsædet kan designes i den farve man ønsker, eller man kan vælge nogen af de farvekombinationer der allerede tilbydes. (det koster ikke ekstra at designe selv).

Forsæderne opfylder den krævende standard EN14344, og de er testet og godkendt af det uafhængige, tyske sikkerhedsinstitut TÜV.

Barnet bliver spændt fast med en 5-punktssele som vi kender fra almindelige cykelsæder, klapvogne eller autostole.

Forsædet er utrolig nemt at montere på cyklen. Der bliver monteret det beslag som passer til din cykel, enten om det er en mountainbike eller en anden cykel. Adapteren sidder på cykel hele tiden, men du kan nemt klikke forsædet til og fra cyklen. På den måde kan forsædet faktisk nemt klikkes på andre cykler, hvis blot man har en adapter monteret. Det er også på adapteren der kan monteres en Vindskærm som kan købes som ekstraudstyr her.

Vi har valgt et styr som ekstraudstyr som også nemt klikkes på og en kabellås, så forsædet ikke kan stjæles.

Jeg har selv designet dette virkelig fine cykelforsæde som passer rigtig fint til farmands sorte cykel.

Vega ELSKER at cykle med far! Det er klart hendes fortrukne plads. Stolen er stabil, hun sidder godt og sikkert og farmand har masser af plads til sine ben og udsyn.

På min cykel har vi monteret et cykelbagsæde som de fleste nok kender. Her laves der to modeller, igen afhængig af din cykel. Enten til montering på bagagebæreren eller på en ramme. Ligeledes har jeg også her designet stolen selv, i de farver jeg ønskede. En lille indskydelse til farvevalg, må være at dette nemt kan udskiftes med nye stylingsæt, både hvis man bliver træt af farven eller hvis stolen bliver slidt med siden i vind og vejr.

Bagsædet koster 699,- og kan bruges af børn fra 9 måneder til 6 år, op til 22 kg. Stolen den krævende europæiske standard EN14344. Sæderne er også blevet testet og godkendt af det uafhængige tyske sikkerhedsinstitut, TÜV. Ligeledes spændes barnet fast med en 5-punktsele nøjagtig som i cykelforsædet.

Bagsædet kan ligeledes tages nemt af, blot et par sekunder med det smarte Click & Go-system, naturligvis efter åbning af sikkerhedslåsen. Bagsædet kan derfor også bruges som forsædet, hvor man har adaptere på flere cykler, og blot monterer selve cykelsædet nemt afhængig af, hvem der skal cykle med barnet. Stolen her er også låst fast med en kabellås, så denne heller ikke kan stjæles.

Hvis man har to små børn, kan begge stole sagtens monteres på en cykel samtidig. det vil give mulighed for at cykle med to børn f.eks. til og fra institution.

Vega har testet cykelstolene med den fine cykelhjelm som sidder godt på hendes lille hoved. Hjelmen fås i to størrelser og i sort eller hvid og opfylder selvfølgelig EU kvalitetsstandard EN1078. Den vejer ingenting, er justerbar med en drejeknap og har integreret lys. Den koster 299,-

Vi er dybt imponeret over begge cykelstole! Det er virkelig kvalitet! De er nemme at montere, Vega sidder virkelig godt og elsker begge stole (dog med fars at fortrække :))

Urban IKI kan KUN anbefales!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

Vores vurdering bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – For os er det et must med en cykelstol, om man så vælger det ene eller andet. Det er også vigtigt for mig, at en cykelstol lever op til sikkerhedsstandarderne og barnet sidder godt. Det gør disse!

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Det er virkelig kram!

Pris: MEGET GOD –  Bagsædet koster 699,- forsædet 599,- cykelhjelm 299,- Jeg synes absolut det er rimelige priser for så god kvalitet! Det er stole der kan holde i mange år og sagtens gå i arv eller sælges når man ikke bruger dem mere.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TESTBESØG I UNIVERSE SCIENCE PARK