Test af LEGO City bymidte Lego City Bymidte 60292 og Lego City Vejplader 60304 – Testfamilien
TEST af LEGO STARWARS 75301 ”Luke Skywalkers X-wing-jager”

Test af LEGO City bymidte Lego City Bymidte 60292 og Lego City Vejplader 60304

En række af vores familier har testet Lego City Bymidte 60292 og Lego City Vejplader 60304

Anne Louise fortæller:

“Herhjemme elsker børnene og manden virkelig Lego. Der kan bruges mange timer på at bygge og lege med Lego, så Isak blev så glad, da denne pakke kom med posten.

Han var straks igang med at undersøge æskerne og var meget begejstret. Herefter kunne han ikke vente med at komme igang, så pakken blev åbnet, og så var Isak og far ellers i fuld gang. Isak er blevet ret god til at følge vejledningen, men der er stadig brug for en voksen til at holde et vågent øje ind imellem, så det ikke går for stærkt og bliver samlet forkert. Isak var så stolt hver gang en ting blev bygget færdigt, og han kunne slet ikke vente med at komme igang med legen.

I stedet for den klassiske manual i papirform, kan man også bruge Legos app “Instructions PLUS” som er en interaktiv byggeguide med utrolige zoom-, dreje- og visningsværktøjer. Vores børn er dog mest til den gammeldags papirform.Bymidten indeholder virkelig mange ting og den er smækfyldt med detaljer. I bymidten finder man; en pizzarestaurant, genbrugsstation, bilvask, ladestation til elbiler (vi lever vel i 2021), dojo til kampsport og en park med en børneforlystelse samt en masse Lego City minifigurer. De medfølgende vejbaner giver flere muligheder for, hvordan man vil sammensætte byen og man kan nemt bygge byen større og sætte andre Lego City ting sammen med og dermed skabe en hel by.Isak er vildt glad for denne bymidte der bliver leget med flere gange om ugen. De mange deltajler gør det hele mere virkelighedstro, og han kan bruge timer på at bygge byen og give sig hen i legen.

Finmotorikken og koncentrationen bliver trænet, og der er rig mulighed for kreativ leg og udfoldelse.

Lego lever op til de strengeste branchestandarder for at sikre, at klodserne deri er kompatible og nemme at sætte sammen og skille ad hver gang. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene elsker at lege med Lego. De får styrket finmotorikken, udvikler den rumlige bevidsthed, masser af mulighed for kreativ udfoldelse, giver selvtillid, rolleleg, forståelse, bevidsthed

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder bare!

Pris: GOD – 899,- men nogle steder kan den købes på tilbud endnu billigere.

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er super kvalitet. Det holder ganske enkelt bare.


Mette fortæller:

“Selma 5 år har testet LEGO City Midtby.

Det er altid noget ganske særlig at modtage en ny farvestrålende Lego æske, genkendeligheden i LEGO er stor hjemme hos os.

Denne gang var ingen undtagelse. Glæden og forventningerne til det nye byggesæt med LEGO City Midtby var enorm. Selma har altid interesseret sig for fartøjer og ting der kan køre. Hun kom hurtigt i gang med at samle og nyder at se sættet tage form og føre hende ind i de magiske LEGO univers.

Selma har selvstændigt samlet sættet. Dette skyldes Legos simple og nøje udførlige samlevejledning. Indholdet i æsken er struktureret i poser med numre på, så man ikke skal lede for længe efter en bestemt klods. Hele tiden skaber forudsigeligheden i byggeprocessen flow, hvilket sikrede Selmas koncentration og evne til at blive i ro hele vejen igennem byggeriet.Den seje Midtby er perfekt til rollelege og skaber by stemning, fordi der er mange køretøjer og mænd med i pakken. Man kan desuden nemt tilføje andre huse og integrere sit andet LEGO, hvilket gør lege værdien af sættet ret stor, da børnene virkelig kan fordybe sig i leg.Endnu engang er jeg virkelig blæst bagover de mange detaljer, der er i dette Lego City sæt, intet er overladt til tilfældighederne, et virkelig gennemtænkt produkt. Det er virkelig en god pakke, der indeholder alt hvad der kan starte en leg og kan lade fantasien udfolde sig.

Selma’s bedømmelse

Det her er mit yndlings sæt, fordi der er mange figurer, som følger med og jeg kan hele tiden bygge byen om og ændre vejene. Jeg skulle næsten ikke have hjælp til at bygge, selvom jeg ikke engang er 6 år. Det er mit bedste LEGO sæt jeg har.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

LEGE/NYTTEVÆRDI: MEGET GOD – LEGO rammer plet endnu engang. Legetøjet indeholder alt det børn er vilde med! Massere af leg, læring, kreativitet og fantasi. Til med styrker det barnets evne til koncentration og udfoldelse af finmotorikken.

HOLDBARHED/KVALITET:  MEGET GOD – Lego det holder bare! Eneste udfordring er at holde styr på alle de små dele. Er man god til at bevare alle dele, kan det samles igen og igen og holde i årtier.

PRIS: GOD – Jeg synes prisen er fair, muligvis i den dyre ende, Men man betaler for god kvalitet og det er en langtidsinvestering, som indeholder mange timers leg.


Katrine fortæller:

“Da Elliot hørte at vi skulle teste Lego, blev han virkelig glad. Det er et kæmpe hit og der blev talt ned til, at vi ville modtage pakken.Bymidten var det første Elliot gik i gang med at samle. Sættet består af 790 dele og 8 figurer.

Elliot kunne samle alle ting selv, da det var mange mindre huse, biler mm. der skulle samles, det var kæmpe optur for ham, at han ikke skulle have hjælp, som han ellers nogle gange skal have til nogle af de andre pakker.

Vejpladerne gør, at man kan udvide byen, hvilket gør legen endnu sjovere. Der er lygtepæle med, som er selvlysende, en virkelig fin detalje.

Elliot har leget med dette sæt i mange timer, han har rykket lidt rundt på vejplader, pizzeria, legeplads mm. det synes han virkelig er fedt.

Denne pakke har mange fine detaljer, så fantasien kan få frit spil. Der er en baby legofigur, pizzabakker, skraldespande med sortering og meget mere. Det er et kæmpe hit.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego er virkelig noget godt legetøj. Der er mange timers leg, udvikling af motorik, koordinering, koncentration fantasi og meget mere.

Holdbarhed: MEGET GOD – virkelig god kvalitet. Jeg tror endnu ikke jeg har oplevet noget Lego gå i stykker.

Pris: GOD – Pris og kvalitet hænger sammen, heldigvis kan man tit finde Lego på tilbud.

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig god kvalitet. Med produkter fra Lego, er man helt klart sikret en kvalitet der er udover det sædvanlige. Det holder år efter år.


Marck fortæller:

“Vi har haft fornøjelsen af at teste, Lego City Midtby. Albert har efterhånden en del Lego city sæt og han er bestemt ikke blevet mindre glad for lige netop Lego city. Han ønsker sig nærmest alt, der har med hele Lego city universet at gøre. Albert er endnu ikke helt klar til selv at samle det, men heldigvis er faren meget glad for at bygge ting, specielt sammen med Albert.
Selve midtbyen har en vaskehal, pizzaria med samurai træning som overbo, samt en lille park. Hele midtbyen er forbundet med de nye Lego vejbaner der forbinder hele universet langt mere realistisk. Selv en affaldsplads er der med, hvor den store skraldebil kan afhente de 2 containere. Det har vakt ekstra stor begejstring hos Albert, at han nu kan køre med alle hans Lego biler på vejene.
Inde i de forskellige bygninger er detaljerne til at få øje på, pizzariaet har en fin lille disk, en pizza ovn og vaskehallen har børster, som former sig efter bilen der kører igennem.
Alt er fint beplantet og der er lyskryds , skiltning og beplantning langs vejene.
At Lego bliver ved med at videreudvikle og bringe nye muligheder er bare fantastisk, man bliver aldrig træt af deres klodser. Hvor kun fantasien sætter grænser og de er uendelige.

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi MEGET GOD – Masser af timer med leg.
Holdbarhed MEGET GOD –  God kvalitet.
Pris GOD – Lego har aldrig været billigt, men bestemt pengene værd.
Kvalitet MEGET GOD – Bare gennemført til mindste detalje.

Mie fortæller:
“Nohr har allerede en del Lego City og derfor er bymidten perfekt til at samle det hele. Man kan bygge flere huse til vejbanerne og lave sin helt egen Lego by.
Æsken består af 790 dele, så det er en af de større æsker. Der har været mange timers dyb koncentration for Nohr, da han skulle samle det.
Han bruger altid Samlevejledningen i papirform, når han samler sit Lego, men man kan også hente den manualen igennem Lego app’en.
Der er virkelig mange fine detaljer til dette sæt.
I det ene hus er der et pizzeria og en karate klub. Det er imponerende, hvor meget, at der bliver gjort ud af alle de små detaljer. F.eks. pizzabakker i pizzeriaets. Der er også en bilvask, el lade station til biler og affaldssorterings containere, samt skraldebil.
Der er 8 små figurer med, så der er rig mulighed for at lave en masse rolleleg. Der er blandt andet både en baby og en hund med.
Begge drenge har leget en del med denne æske og det er sjovt, at observere dem, da Lego city er noget de kan relatere til, i og med det er hverdags situationer, som de tager med sig ind i legen. Hunden skal luftes i parken. Familien henter Pizza. Drengen skal til karate osv.
Nohr har bygget sættet sammen med sin Lego city brandstation og politistation, hvilket har givet anledning til endnu mere leg og mulighed for at fordybe sig.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD –  Lego er kendt for deres gode kvalitet og holdbarhed. Klodserne går ikke i stykker selvom det bliver tabt osv.
Nytteværdi: MEGET GOD – Der er så mange fordele ved Lego. Man træner både børnenes finmotorik og styrker deres evne til rolleleg, samtidig med at de udvikler deres fantasi. Jeg synes personligt også at der er noget god læring i, at lære at læse en manual.
Pris: GOD – æsken koster 899 kr. så det er en af de større æsker. Den kan dog fås flere steder på tilbud, så man kommer tæt på 500 kr. og til de penge er, der virkelig mange timers leg.

Heidi fortæller:

“Matti har været så heldig at få lov til at teste Lego city bymidte.

Vi har testet en lille by med pizzeria, vaskehal, legeplads m.v. Det synes Matti er mega fedt. Matti er et virkelig kreativt og fantasifuldt barn og elsker virkelig at lege og Lego city indbyder virkelig til at være fantasifulde og få en rigtig god leg i gang.

Det er mor der har samlet det, for egentlig er alderen til lidt større børn end Matti er. Men det fraholder slet ikke at han sagtens kan lege med det selvom han kun er 4. Han har aldrig været en destroyer og ødelægger ikke Lego når det først er samlet og det giver flere muligheder.

Egentlig har vi altid købt meget Lego der er seriepræget, altså Ninjago, Star Wars osv. Men det er hurtigt yt og så står det og samler støv. Derfor er Lego city virkelig blevet et kæmpe hit herhjemme.

Det jeg synes der er genialt ved de æsker vi har testet, er at hele byen er bygget op om vejen, det betyder at bygningerne er flytbare og barnet kan lave lige netop den by han/hun gerne vil have og med den ekstra pakke med veje, kan byen udvides og gøres større. Der bliver i hvert fald kørt ræs på vejene og vejskiltene der følger med til den ekstra pakke, er også smart til at lære barnet at blive mere sikker i trafikken.

Jeg elsker alsidig legetøj der giver anledning til mange timers leg.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er til mange timers kreativ leg

Holdbarhed: Dette punkt hænger sammen med kvalitet. Lego holder og er som altid virkelig god kvalitet og holder til evig tid

Pris: GOD – Lego koster lidt, men holder til gengæld hele livet, denne æske koster 899 kr. og 180 kr. for æsken med ekstra vejstykker. Serien kan bruges af børn i en alsidig alder, men en voksen skal hjælpe med at samle og så afhænger det også af barnet om de ødelægger det og evt. putter det i munden

Kvalitet: MEGET GOD – Den er af fantastisk kvalitet. Lego holder bare altid!


Trine afslutter:

“Glæden var stor hos Alfred (på 4 år), da vi modtog Bymidten fra LEGO CITY. Alfred finder forsat glæde i at lege med LEGO DUPLO, men universet fra LEGO CITY Adventures kender han fra tv-serien på Netflix og mange af de sjove figurer som var i æsken var derfor genkendelig.

Bymidten kommer med ikke færre end 790 dele og otte minifigurer. Det kan virke overvældende for en dreng på 4 år. Produktet henvender sig også til børn på 6 år og opefter, men Alfred var en god hjælper og spurgte nysgerrig ind til de forskellige dele, imens byggeriet stod på. Som forælder er det altid en fornøjelse at bygge LEGO CITY med sine børn. Det er kvalitetstid på ”den høje klinge” og det faciliterer gode familiesnakke rundt om bordet imens vi bygger. Alle klodser kommer samlet i forskellige poser som matcher numrene i samlevejledninger samt de digitale byggevejledning som findes i App Store eller Google Play. Det gode ved de separate poser er, at man kan afslutte de enkelte poser og holde pauser inden byggeriet fortsættes. Det er smart.

Når de 790 dele er færdigkonstrueret bliver det til en smart bymidte, hvor der pizzarestaurant, genbrugsstation, bilvask, ladestation til elbiler, kampsportscenter og en park med en børneforlystelse. Der medfølger smarte LEGO CITY-vejplader, som gør at bymidten kan forbindes med andre dele eller udvides – præcis som man ønsker. Der er således lagt op til flere timers leg, når forskellige begivenheder fra virkeligheden opsættes i LEGO og minifigurer.

En fordel ved bymidten er de mange detaljer, som gør muligheden for leg meget realistisk. Intet er overladt til tilfældighederne, og Alfred synes det er sejt, at køre bilerne igennem bilvasken, hvor vaskehallens børster drejer rundt, indsamle genbrugscontainerne med skraldebilens kran samt bage pizzaer i pizzarestauranten med en pizzaspade. De medfølgende minifigurer har alle forskellige historier, og det giver mulighed for rigtig mange gode og sjove lege, som aldrig bliver de samme.

LEGO har de seneste år haft fokus på mangfoldighed og bæredygtighed i deres produkter. Det er vi som forældre store fan af. Bl.a. indsamler skraldebilen affald i store container, som er sorteret og ved bymidtens vaskehal finder man ikke en benzinstander, men en ladestation. Det muliggør at børn fra en tidlig alder bliver bevidste om en hensigtsmæssig klimaadfærd – også i legen. Det er super!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alfred leger rigtig meget med bymidten. Han har andre dele fra LEGO CITY som kan kobles til legen med de medfølgende vejplader, og de mange dele og muligheder for leg giver mange timers god og sjov leg – både alene eller sammen med storesøster Karla.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO CITY er meget holdbar, og man bliver især overrasket over hvor de enkelte dele kan holde til, når en 4-årig dreng først går i gang med at lege. Der er tale om en særdeles stabil konstruktion – både i bygninger og hos køretøjerne.

Pris: GOD – På LEGO’s hjemmeside koster Bymidten 899,-. Det er mange penge, men der er til gengæld også mange timers leg i æsken og kvalitet koster!

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af LEGO CUTY er altid i orden – og indholdet i denne æske skuffede ikke.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO STARWARS 75301 ”Luke Skywalkers X-wing-jager”