TEST af cykelstole (for- og bagsæde) fra Urban Iki – Testfamilien
PÅ HIKINGTUR MED HELLY HANSEN

TEST af cykelstole (for- og bagsæde) fra Urban Iki

Vores tester Line har sammen med sin datter, Alberte (2 år), testet cykelstole fra Urban Iki 

Line fortæller:  

”Vi har været så heldige at få lov til at teste cykelstole fra Urban Iki, som er et hollandsk design. Urban Iki har designet to forskellige cykelstole, et for- og et bagsæde, som vi begge har testet. Begge stole er monteret på min damecykel, hvilket på sigt giver rig mulighed for at cykle på tur med begge piger, når vores mindste datter (på knap fire mdr.) er stor nok til at komme med på cykeltur. Indtil da nyder Alberte, at hun frit kan vælge, om hun vil sidde foran eller bagpå.

Fælles for begge cykelstole er, at jeg selv har designet farvekombinationen på Urban Ikis hjemmeside, hvor der findes mange forskellige farver, man frit kan kombinere, uden det koster ekstra. Jeg har valgt stolene i farven ’Bincho black’ med detaljer i farven ’Kurumi brown’, hvilket passer perfekt til min sorte cykel med brune detaljer. Hvis man senere ønsker at skifte farven på deltaljerne (sædet, skulderpuder samt fodstropper), er det muligt at tilkøbe et nyt ’stylingskit’, som hurtigt giver stolen nyt liv.  

Begge cykelstole er udstyret med en fem-punkssele, der kan betjenes med blot én hånd, så den anden hånd er fri til at holde cyklen stabil eller til at holde fast i barnet, mens det spændes fast eller omvendt klikkes fri. Justering af fodstøtterne kan ligeledes håndteres med én hånd.   

Cykelstolene er udviklet i overensstemmelse med den højeste europæiske kvalitetsstandard EN14344, og giver dermed 100% garanteret sikkerhed under cykelturen. Ligeledes er stolene testet på Urban Ikis eget testanlæg for at sikre, at de opfylder de høje japanske sikkerhedsstandarder, da netop Japan har været inspirationskilde til udviklingen af disse stole. Sidst, men ikke mindst, er stolene testet og godkendt af det uafhængige, tyske sikkerhedsinstitut TüV. Med andre ord er der altså ingen tvivl om, at sikkerheden er i top! 

Den frontmonterede cykelstol er egnet til børn i alderen ni måneder til tre år – dog med en maksimal belastning på 15 kilo. Forsædet monteres nemt og hurtigt på cyklen ved først at montere den medfølgende ”Compact-adapter”, der sikrer, at cykelstolen er monteret korrekt og ikke mindst sikkert på cyklen. Herefter klikkes stolen nemt ned i adapteren og kan ligeledes hurtigt klikkes af igen. Dette system kaldes ”Click-and-go”, da det gør det muligt at montere cykelstolen på en anden cykel, hvis blot beslaget er monteret, hvilket gør det nemt at skifte cykelstolen fra den ene cykel til den anden, hvis man for eksempel er to forældre, der skiftes til at cykle med barnet.  

Som ekstramateriale til vores frontmonterede cykelstol har vi også monteret et lille styr, som ved et enkelt klik fæstnes til forsædet. Cykelstyret sidder i en perfekt højde til, at Alberte kan gribe om det, så hendes arme ikke er i vejen, når vi cykler. Derudover har vi påsat en vindskærm, som jeg i starten tænkte så lidt fjollet ud, men nu indrømmer jeg gerne, at den er genial til at beskytte Alberte for vind, regn, insekter osv., når vi cykler i al slags vejr.  

I modsætning til forsædet, der som tidligere nævnt ”kun” kan bære op til 15 kilo, kan bagsædet bære op til 22 kilo, hvilket svarer til cirka 6 år. Det er dermed en stol, der kan bruges af de lidt større børn. Bagsædet er ligeledes nem at montere på cyklen og fungerer på samme måde med ”Click-and-go” systemet, som giver mulighed for at flytte stolen fra cykel til cykel. Min cykel krævede et stelmonteringsbeslag, som er egnet til cykler uden bagagebærer eller til at forstærke et allerede eksisterende bagagebærer. 

Da vi modtog stolene, var det helt nyt for os at cykle med Alberte, hvorfor vi begge var lidt spændte på vores første cykeltur. Heldigvis viste det sig at gå nemt, og Alberte elskede det fra første øjeblik. Førhen gik vi altid, når vi skulle på legepladsen eller ned for at handle, men nu er benene ofte skiftet ud med cyklen. Det er så hyggeligt at tage på tur på den måde, og Alberte er ellevild. Hun elsker især at sidde foran, da hun her har fuld udsyn og kan hjælpe med at styre samt ringe på ringeklokken. Hun synes, det er fedt at være med på tur og kommer ofte gåede med cykelhjelmen på hovedet og siger, at hun gerne vil cykle. Netop cykelhjelmen har vi også været så heldige at teste. Den er ligeledes fra Urban Iki og opfylder den europæiske kvalitetsstandard (EN1078). Bagerst er der en integreret lygte, der er med til at øge sikkerheden, hvis man cykler i mørke.

Alt i alt er der altså tale om cykelstole samt –hjelme, der er lavet efter højeste standarder. Vi er meget glade for dem og kommer helt sikkert til at have gavn af dem mange år frem i tiden.  

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.  

I dette tilfælde bliver ratingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Cykelstolene bringer meget god nytte i hverdagen, hvor det er nemt lige at cykle på indkøb eller blot en tur på legepladsen. Det er en hurtig måde at komme frem på, selvom der er børn med, man sparer bilturen og samtidig får man motion og frisk luft. Win-win. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Stolene syner begge som nye efter at være flittigt brugt henover sommeren. Farven er stadig pæn og på ingen måde falmet trods en masse solskin. Det virker til at være nogle meget robuste stole, der kan holde til al slags vejr.  

Pris: MEGET GOD – Vejledende udsalgspris er 599 kr. for forsædet samt 699 kr. for bagsædet. Derudover kan der købes ekstra tilbehør; vindskærm, cykelhjelme, styr, kabellås osv. Det er priser, hvor de fleste kan være med, og man får uden tvivl nogle super gode stole samt en masse ekstraudstyr, der gør cykelturen sikker og behagelig.  

Kvalitet: MEGET GOD – Som i kan læse i anmeldelsen, er sikkerheden i top og opfylder den højeste europæiske kvalitetsstandard. 


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ HIKINGTUR MED HELLY HANSEN