TEST af LEGO Friends – 41449 ”Andreas families hus” – Testfamilien
TEST af LEGO HARRY POTTER Hogwarts Moment – 76382

TEST af LEGO Friends – 41449 ”Andreas families hus”

Flere af vores testere har testet LEGO FRIENDS Andreas Families hus 41449.

Vores tester Marianne fortæller:

“Molly og jeg har været så heldige, at få lov at teste LEGO Friends. Det er Mollys første sæt LEGO, tidligere har hun kun leget med Dublo. Så vi var begge spændte på at få æsken åbnet.

Det kunne ikke gå hurtigt nok med at få det samlet, Molly hjalp mig med at finde de rigtige brikker og vi snakkede meget om den rigtige rækkefølge i forhold til manualen. Det var ikke helt nemt at forstå for Molly på 5 år der kunne se på æsken at der f.eks. skulle være en sofa og et badeværelse på førstesalen og derfor nåede at blive en lille smule utålmodig i samlingsprocessen.

Til gengæld har hun virkelig hygget sig og brugt rigtig mange lege timer, da huset var færdig bygget. Andrea og hendes venner (de små personer der følger med i æsken) har både været i køkkenet og spist sandwich og efterfølgende været i garagen for at synge en sang. Hun leger med huset som et lille dukkehus og kan bruge flere timer på at være fordybet i legen. Det har virkelig været en succes og helt klart ikke det sidste LEGO til Molly.

Jeg må også indrømme at jeg virkelig er imponeret over LEGOs detaljegrad. Små lamper, is i fryseren, vindruer på terrassen, ja selv en tabt 5 kr. i sofaen. Der er virkelig tænkt på det hele og det gør det sjovt for samleren at udforske og man har slet ikke tid til en pause for man vil så gerne se det færdige resultat.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger:  MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

I dette tilfælde bliver vores vurdering:

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD – Molly elsker allerede LEGO og har efterspurgt mere, hun kan få adskillige timer til at gå med at lege og finde på nye historier (rollespil) det er virkelig skønt at se med på sidelinjen, men også hyggeligt at man kan være flere om legen og jeg er sikker på at hele samlingsprocessen vil vokse på hende næste gang.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er virkelig holdbart og klodserne tager ikke skade af leg eller stød. Dog kan selve huset tage lidt skade i legen, så enkelte dele skal genopbygges, men det er så her jeg har fået lov at deltage.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes prisen er helt fin, der er virkelig lagt et stort stykke arbejde bag designet. Alle de små detaljer og forskellige klodser der tilsammen skaber helheden. Du får virkelig mange timers leg for dine penge her.

Kvalitet: Meget GOD – Generelt så holder LEGO jo bare, men nogle gange kan jeg godt syntes deres designs ender lidt som en udstillingsmodel når den er færdigsamlet, men ikke denne her æske, her har LEGO formået at lave et superfint ”dukkehus” som er gennemført til mindste detalje og som giver grundlag for mange timers leg efterfølgende.


Vores tester Smilla på 9 år, har testet LEGO Friends Andreas hus, 41449.

Smilla fortæller:

”Jeg er helt vild med Andreas hus – der er rigtig mange flotte detaljer i huset og når man leger med det, føles det næsten som man er der selv. Og så synes jeg bare det er sejt, at huset er i 3 etager”Jeg selv synes bare det er fantastisk, at en pige som Smilla med så meget krudt i måsen, kan fordybe sig i en leg og koncentrere sig om legen i lang tid. Det er der ikke meget legetøj der kan længere. Men det kan og har LEGO altid kunne hos os.Som Smilla selv nævner, så er det vanvittig detaljeret. Lige fra solpanelerne på taget til det lille keyboard i garagestudiet og til de fine cupcakes i køkkenet fuld af køkkenudstyr. Der er en hjerteformet pool og et sejt garagestudie med musiklegetøj, hvor Andrea og hendes venner kan lave et show.
Sættet indeholder 5 LEGO Friends minidukker – bl.a. Andreas lillesøster Liz, en mikrodukke, der er ny i januar 2021 – så børn kan udspille LEGO familieliv på utallige måder. Med 5 LEGO Friends minidukker indeholder dette smukt designede sæt en hel familie af figurer, som kan inspirere til ubegrænset rolleleg med familietema – bl.a. en mikrodukke, der er ny i januar 2021.

Den øverste etage kan tages af for at give adgang til etagen nedenunder, og i køkkenet kan arbejdsområdet svinges ud, så små fingre kan komme ind og lege.

Sættet er anbefalet fra 6 år og indeholder 802 dele. Det tog ca 3 timer at bygge.

Vores vurdering af LEGO Friends, bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Både børn og voksne elsker at fordybe sig i LEGO herhjemme.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO har alle dage været kendt for den gode kvalitet. Vidste I, at alle LEGO elementer bliver kastet, opvarmet, klemt, vredet og analyseret for at sikre, at de lever op til de strengeste internationale sikkerhedsstandarder? Det er dælme gennemført.

Pris: MEGET GOD. Huset står til 649 kr, det er en virkelig fin pris syntes jeg.

Kvalitet: MEGET GOD – LEGO er bare lig med god kvalitet – der er aldrig en finger at sætte på noget.


Vores tester Anne-Louise, har sammen med hendes datter Silje Karoline på 7, testet  Lego Friends – Andreas families hus.

Anne-Louise fortæller:

“Vi elsker Lego herhjemme og børnene kan virkelig bruge meget tid på at fordybe sig i Legos fantastiske univers. Silje elsker at lege med dukker og dukkehuse, så Andreas hus er helt perfekt til hende.Silje var straks igang med at udforske æsken, og den blev hurtigt åbnet, så hun kunne komme igang med byggeprojektet. Hun er blevet ret god til at bygge selv, så hun fandt vejledningen frem og startede fra en ende af og havde kun brug for hjælp enkelte gange.Vi var meget imponeret over de mange detaljer i huset, som f.eks. garagen der også var et lydstudie, og køkkenet der kunne vippes ud.

Sættet indeholder 5 Lego Friends minidukker, så der er rig mulighed for rolleleg i huset.Huset indeholder mange værelser, og man kan virkelig gå på opdagelse i det lille fine univers. Der kan leges på Andreas værelse, eller man kan gå i køkkenet som indeholder sødt udstyr. Der er en hjerteformet pool, som en hver pige drømmer om. I garagen er der et sejt studie med bl.a. trommer og keyboard, så man kan invitere venner hen og lave show for hele familien.

Der er ovenikøbet lavet solpaneler på taget, så Andreas familie kan leve miljørigtigt, hvilket er en super fin detalje som Silje straks bemærkede.Man kan nemt tage øverste etage af, så det er nemmere at komme til den nederste etage og lege. I køkkenet kan man også svinge modulerne ud, så de små fingre nemmere kan udforske det hele.

Silje var mega stolt da hun havde bygget det hele, og så var hun ellers fuldstændig fanget i Legos univers.Der er god mulighed for at træne finmotorikken og koncentrationen når manualen skal følges og de mange små klistermærker skal sættes på de små klodser. Med dette Lego hus får man mange timers kreativ leg og mulighed for masser af rolleleg og fordybelse.

Lego lever op til de strengeste branchestandarder for at sikre, at klodserne deri er kompatible og nemme at sætte sammen og skille ad hver gang. Klodserne og komponenterne i dette minidukkehus er testet til det yderste, for at sikre at de lever op til de strengeste internationale sikkerheds- og kvalitetsstanderder.”

Hermed vores vurdering:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene elsker at lege med Lego. De får styrket finmotorikken, udvikler den rumlige bevidsthed, masser af mulighed for kreativ udfoldelse, giver selvtillid, rolleleg, forståelse, bevidsthed

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder bare!

Pris:  GOD – 649,-  de fleste steder, men nogle steder kan den købes på tilbud endnu billigere

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er super kvalitet. Det holder ganske enkelt bare.


Anders fortæller:

“Vi har efterhånden kendt til LEGO Friends i en del år hjemme hos os, da Sofia har en del LEGO Friends i forvejen. Det har dog stået lidt stille med nye LEGO pakker efter hun havde flest dukketing på ønskesedlen, så da hun fik muligheden for at lege med og bygge dette sæt fra LEGO Friends blev hun helt vildt glad.Sofia har fuldstændig som hendes lillebror William en klar plan for hvad der skal ske når man åbner en ny LEGO pakke. Første skridt er at tælle antallet af poser, ligge dem op og bagefter tjekke manualen igennem. Første skridt er altid – hvis muligt – at samle menneskerne og danne sig et overblik over dem og deres navne.Sofia kan godt lide at fordybe sig i de ting hun laver, så der er ikke hast med at få det færdigt – det skal nemlig gøres ordentligt og sidde som det skal første gang.

Jeg tror umiddelbart hvis jeg husker rigtigt at dette sæt er det første, som Sofia har bygget helt selv. Som man kan se på billedet, så er der absolut ingen tvivl om at stoltheden skinner så meget ud af Sofia, at det hele bare er lykkedes. Og så skidt være med at det tog på den gode side af 5 timer inkl. frokost og et par små pauser. Hun fik også ideen om at et hæve-sænke bord havde været helt genialt nu hvor hun gerne ville stå op lidt og samle.

Vores vurdering:

Nytteværdi:  MEGET GOD Sofia har altid været super glad for LEGO Friends, så det var et stort hit.

Holdbarhed:  MEGET GOD

Pris: GOD. Den er som altid retfærdig.

Kvalitet: MEGET GOD Som med alt andet LEGO er kvaliteten helt i top.


Vores tester Winni har sammen med hendes datter Filuka testet et legesæt fra Lego Friends.

Winni fortæller:

“Lego Friends er virkelig et hit herhjemme hos Filuka på knap 5 år. Vi har tidligere testet et legesæt derfra, så vi kender godt til deres serie. Filuka er meget interesseret i legen med de små dukker, og alle de detaljer der er når sættet bygges, og hvordan fantasien kan udfoldes bagefter.

Vi har testet legesættet: Andreas families hus

Jeg er virkelig overrasket over hvor detaljeret Lego kan være. Dette hus indeholder alt fra solceller til små cupcakes i ovnen.Farmand hjalp selvfølgelig med at bygge sættet, som jo tager en del tid med alle de små detaljer. Filuka gik fluks i gang med at lege da de små poser blev pakket ud, og hun kunne få fingrene i dukkerne, da Filuka også specielt var interesseret i en microdukke, som er helt ny og lige udkommet i januar 2021. Filuka har også et andet hus fra Lego Friends, så der er flere muligheder for udfoldelse i legen, og sammensætning af de forskellige legesæt, så der bare er flere sociale lege der kan leges.Dette hus giver virkelig fantasien frit spil, og der er mange roller der kan udspilles i huset. Sættet er smart designet til at gøre legen nemmere. Den øverste etage kan tages af for at give adgang til etagen nedenunder, og i køkkenet kan arbejdsområdet svinges ud, så det bliver nemmere for de små fingre at nå tingene.Legesættende fra Lego Friends egner sig bedst til de lidt større børn, da der er mange små genstande i sættet, men virkelig er med til at udfordre finmotorikken og den sociale leg hvor familielivet virkelig kan udspilles i forskellige roller i dette hus.”

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Nytteværdi: MEGET GOD – dette hus fra Lego Friends sætter virkelig fantasien i gang for de lidt større børn, hvor familielivet kan udspilles på forskellige måder. Der er tænkt på det hele, alt fra moderne teknologi i form af solceller, til den nye mikrodukke, så en hel familie repræsenteres.

Holdbarhed:  MEGET GOD – Lego Friends holder i mange år, så længe man passer på de små dele så sættet kan samles. Derefter er der til mange timers leg og udfoldelse.

Pris og Kvalitet: GOD – pris og kvalitet hænger ofte sammen, og Lego Friends legsæt koster også en del jo større de er. Jeg synes det er fair, da det er klodser der holder i evigheder, og til mange timers leg. Prisen legsættet her er 649.00kr.


Vores tester Jancy har sammen med datteren, Alicia på 6 år, testet LEGO Friends.
Jancy fortæller:
“Alicia har været så heldig, at hun har fået lov at teste LEGO Friends – 41449 ”Andreas families hus”.
Herhjemme elsker vi LEGO. Hele familien kan bruge flere timer på at fordybe sig i LEGO’s univers. Som lille har jeg ikke leget meget med LEGO og det interesserede mig ikke. Da vi fik børn, fik de LEGO Duplo som helt lille og det har de været glade for. Det er først nu hvor de er blevet større, at jeg synes det er sjovt. Derfor har vi glædet os meget til at teste ”Andreas families hus”.
Sættet består af så mange fine detaljer. Lige fra små cupcakes til carport der kan åbne. Huset har alt. En køjeseng, fedt køkken, garage til bandet, smuk have og pool mm. Alt ned til de mindste detaljer.
Vi har brugt mange timer på at hygge os med at samle det og Alicia var overrasket hver gang hun havde bygget noget nyt. Tiden fløj afsted.
Da vi havde bygget huset, blev det brugt til at lege med. Alicia har en del LEGO Friends i forvejen og det blev sammensat og det hele blev stort og spændende.”
Vores vurdering af LEGO Friend – Andreas families hus
Nytteværdi: MEGET GOD – Alicia elsker at lege med LEGO Friends, og dykke ned i deres univers med de fineste detaljer.
Pris: GOD – Sættet står til 649 kr. hvilket er en rigtig god pris for mange timers underholdning. LEGO findes tit på tilbud.
Kvalitet/holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er altid top kvalitet og det holder en evighed. Det kan bygges om og om igen.

Vores testfamilie fra Silkeborg har testet Andreas families hus fra Lego Friends.

Cebrina fortæller:

”Lego har hittet her hos os siden pigerne var små. Det startede med Lego duplo, og nu er kærligheden kastet over Lego Friends. Og Andreas Families Hus er ingen undtagelse. Jeg er altid meget imponeret over hvor detaljeret de forskellige Lego sæt er. Og vi har efterhånden en hel Lego Friends by, og det indbyder til mange timers leg for begge piger.

Emma på 7 år blev ellevild.. Freja på 4 år elsker også allerede Lego Friends, men hun køre ret hurtig død i byggeprocessen. Emma derimod, hun bygger og bygger på livet løs, uanset om det så tager to dage. For tid det tager det jo at bygge. Byggeprocessen er blevet så meget nemmere for Emma selv at sidde med, efter vi er begyndt at bruge Lego appen. Her kan man også gemme alle de Lego sæt man har. Så nu er alle bøgerne røget ud. Virkelig nemt. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego er fantastisk til alle aldre. Det styrker og udfordre bl.a. tålmodighed, finmotorik, kombinationsevnen og fantasien.

Holdbarhed: MEGET GOD

Pris: MIDDEL – Jeg syns altid det er svært at rate prisen på LEGO for i bund og grund syns jeg LEGO er til den dyre side. Men holdbarhed og underholdningsværdien retfærdiggøre helt sikkert prisen

Kvalitet: MEGET GOD


Vores tester Nannas piger, Alma på 6 og Lily på 4,5 år, har testet Lego Friends ”Andreas families hus”. Samlesættet er beregnet fra 6 år og består af 802 dele.

Nanna fortæller: ”Der var julelys i øjnene på begge piger, da de så den store kasse. Alma på 6 år har set Lego Friends i fjernsynet også, så hun havde helt styr på figurernes navne. Pigerne har allerede flere æsker fra Friends-serien.

Pigerne var helt klar på at være med til at samle, og er blevet ret gode til at følge med i instruktionsbogen. Den store på 6 år var med hele vejen, og det er også hende, der efterfølgende har leget med huset. Jeg er som voksen dybt imponeret over detaljegraden. Fine skodder ved vinduerne, garage med rigtig port og et band, køjeseng, køkken og bad. Der mangler intet i Andreas families hus. 😊 Instruktionsbogen var, som vi kender Lego, lige til at slå op i og komme i gang. Det er step by step, så børnene næsten selv kan klare det.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – Fyldt med detaljer og indbyder til at leve sig ind i universet.

Kvalitet: MEGET GOD – det er Lego – det holder.

Pris: MEGET GOD – prisen på Andreas families hus er 649 kr. Legos egen side. Det, synes jeg, er en rimelig pris for legetøj, som kan gå i arv flere gange.


Vores tester Line har sammen med hendes datter Esther, testet LEGO® Friends Andreas families hus.

Line fortæller:

Herhjemme elsker vi LEGO og vi kan bruge flere timer på at fordybe os i det fantastiske univers, så der var stor begejstring, da Esther modtog det fine hus. Sættet består af et stort hus med en masse forskellige værelser der hver især kan danne rammen om forskellige rollespil. Esther er lige knap 6 år, men var virkelig sej til selv at bygge det ved hjælp af samlemanualen. Det var kun meget lidt, som vi skulle hjælpe med, men hun har også samlet en del lego efterhånden.

Der er virkelig til mange timers leg i sættet og masser af muligheder for at slippe fantasien løs. Særligt garagen med musik udstyret er rammen om meget leg, men i det hele taget er sættet fyldt med mange sjove detaljer – fra de klimavenlige solceller på taget til den hyggelig hjerteformede pool. Der medfølger hele 5 figurere, så der er rig mulighed for at lege.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. De mange rum og detaljerne inspirerer og giver næring til fantasien, og skaber mange timers leg.

Holdbarhed: MEGET GODSelve klodserne er selvfølgelig utroligt holdbare, dog kan jeg godt frygte at nogle af de meget små dele forsvinder over tid.

Kvalitet: MEGET GOD. Som altid i god kvalitet.

Pris – GOD. Prisen er 649,95 kr. Jeg synes det er en rigtig fin pris, da der er virkelig meget leg og underholdning i huset.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO HARRY POTTER Hogwarts Moment – 76382