TEST af kugledyner med tilhørende sengetøj fra HUGGED – Testfamilien
TEST af bambustøj

TEST af kugledyner med tilhørende sengetøj fra HUGGED

Flere af vores testere har sammen med deres familier testet kugledyner/tyngdedyner fra Hugged.

Bianca fortæller:

Vi var så heldige at få lov til at teste kugle/tyngdedynen fra Hugged. Jeg har længe overvejet denne type dyne, da min datter sover meget uroligt om natten og har en del opvågninger.

Min mand har også fortalt mig, at jeg også ofte ligger meget uroligt, når jeg sover. Jeg opdager det ikke, men han vågner indimellem af det. Vi var derfor meget glade for at få mulighed for at teste dynerne, da vi kun har hørt meget godt om dem.

Studier viser at kugledyner har en god effekt på søvnproblemer. Tyngdedynen har en beroligende trygstimulering, hvilket kan have en positiv effekt på både evnen til at falde i søvn, samt at sove igennem hele natten. Den mindsker simpelthen uro i kroppen. Kugledynen er fyldt op med små fine glasgranulater som ligger i små lommer i dynen. Den larmer derfor ikke når man f.eks. vender sig, hvilket er et kæmpe plus, for man gider ikke en dyne der larmer når man vender sig.

Hugged kugledynerne er udviklet i samarbejde med specialister inden for området. De opfylder derfor alle de strenge kvalitetskrav, der er til kugledyner.

Vægten på den dyne man køber beregnes ud fra egen kropsvægt. Her beregnes ca. 8-12% af egen kropsvægt. Inde på www.hugged.dk kan man i deres vejledning/størrelsesguide se hvilken vægt man skal gå efter, når man køber.

Vi modtog sammen med vores dyner også dynebetræk fra Hugged, og jeg vil næsten sige, at det er uundværligt, da dynen er ret tung, og det kan være svært at få den ind i et normalt dynebetræk. Betrækket er lavet af 100% bomuldssatin og er meget blødt og lækkert. Betrækket har lynlås rundt på 3 ud af 4 sider, og man kan derfor åbne det helt op for at placere dynen korrekt i betrækket. Herefter spændes dynen fast hele vejen rundt i de 8 løkker der er inde i betrækket. Det er altså smart, og så bliver dynen hvor den skal.

Vi har testet dynen i over en måned, og Vega er blevet meget glad for den. Hun fortæller: ”Når jeg får dynen på, gør den mig træt”. Jeg tænker, at det er tyngdefornemmelsen, som giver hende denne følelse. Vi oplever heller ikke længere, at hun er oppe om natten for at drikke vand, gå på toilettet eller hvad hun nu ellers kunne finde på at skulle om natten tidligere.

Hun er også langt mere frisk og veludhvilet om morgenen, når hun står op. Vi er helt sikre på at alt dette er med hjælp fra dynen. Hun får sin søvn helt uden afbrydelser, og det ved vi jo alle sammen godt er meget vigtigt for, at vi kan fungere optimalt om dagen.

Jeg må indrømme, at dynen for mig krævede en del tilvænning. Jeg har aldrig rigtig gået op i det der med dyner tidligere, og jeg tror, at jeg havde den letteste og tyndeste dyne på markedet inden jeg modtog denne kugledyne. Jeg skulle virkelig vænne mig til vægten på kugledynen. I starten følte jeg lidt, at jeg mistede min bevægelsesfrihed om natten – en form for klaustrofobisk følelse. MEN jeg vidste, at dynen skulle have en chance, og ca. efter en uges tid forsvandt denne følelse heldigvis også igen.

Nu er jeg blevet ret gode venner med den, og når jeg vågner om morgenen føler jeg faktisk, at jeg har sovet i en dybere søvn end jeg gjorde tidligere. Dette påvirker mit overskud dagen efter i en positiv retning.

Alt i alt så er vi virkelig glade for dynerne, og især fordi vi kan se og mærke den positive effekt de har på
os. Nu går overvejelserne herhjemme på, om resten af husstanden også skal have glæde af sådan en
kugledyne. Vi vil i hvert fald anbefale dem til andre, hvis de har lignende søvnproblematikker som vi havde
tidligere, men heldigvis ikke har længere.
Alle vores tests og anmeldelse på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi : MEGET GOD – Dynen hjælper på søvnproblemer, og jeg vil sige at, hvis man er en af de, der har søvnproblemer, så er den altså en anbefaling værd – prøv den.

Holdbarhed: MEGET GOD –Dynerne er produceret i kvalitetsmaterialer, så holdbarheden er i top.

Pris : GOD – Dynen koster fra 999 kr. – 1299 kr. på www.hugged.dk (voksenstørrelse som vi har testet). Dynebetrækket koster 295 kr. En helt fair pris for begge produkter synes jeg.

Kvalitet : MEGET GOD – Den er som tidligere nævnt lavet af materialer i lækker kvalitet, og følger man anvisningerne i forhold til vask m.m. kan man have glæde af dynen rigtig længe. Både dyne og dynebetræk er så blødt og lækkert.


Vores tester Mie og hendes yngste barn Pilou på 2,5 år, har og testet kugledynen fra Hugged.

Mie fortæller:

Jeg har længe overvejet at købe en kugle/tyngdedyne, som jeg første gang stiftede bekendtskab med gennem mit erhverv som sygeplejerske. Kugledynen har nemlig været velkendt i at afhjælpe søvnmangel/søvnunderskud forårsaget af uro, og har været – og er – et effektivt hjælpemiddel i psykiatrien, hos patienter med angst, ADHD osv.

Hjemme hos os er det især mig der har tendens til uro i kroppen, som har været en del af mig så længe jeg kan huske.

Jeg kan dog genkende denne uro hos begge vores unger som babyer/små børn. Filippa på snart 6 år er heldigvis vokset fra denne “uro” jo ældre hun er blevet. Pilou har stadig ret svært ved at falde i søvn til nat, og med en almindelig dyne flyver han rundt i sengen, når det er puttetid! 

Jeg skyndte mig derfor at sige ja tak, da der blev mulighed for at teste dynerne. Kært barn har mange navne – og de kaldes både tyngdedyne og kugledyne.

Dynerne fra Hugged leveres i fine opbevaringsposer og er fyldt med små fine glasgranulater. Dette er med til at sikre, at man oplever et sansestimulerende tryk på hele kroppen. Der er integrerede lommer i dynen, så man får den optimale oplevelse af at have kugledynen på. Når der er tryk på led og muskler, sendes der besked til nervesystemet – og hjernen opfatter det, som om der sker en bevægelse. Derfor vil tyngden fra dynen opleves lindrende og beroligende.

Den øgede fornemmelse af kroppen og kroppens grænser, samt den registrerede bevægelse i muskler og led, giver ro i hoved og krop. Derfor oplever mange, at brugen af dynerne dæmper angst og uro, giver bedre søvn, koncentration, fokus og indlæring. Den er virkelig behagelig at have på, fordi den omslutter kroppen og giver en følelse af et let kram.

Det er selvfølgelig ikke helt nemt at måle på, om et barn på 2,5 år har gavn af at have fået en anden dyne? Sover han bedre med en tyngdedyne fra Hugged? Der kan jo være mange grunde til at babyer/børn sover dårligt og  ja, Pilou sover rigtig dårligt i perioder – især gentagne mellemørebetændelser og hoste har været en udfordring herhjemme.

I testperioden har netop dette også været en udfordring, men jeg kan tydeligt se forskel på selve putningen. Han er meget mere rolig i det øjeblik tyngdedynen omslutter ham, og denne ro medvirker til, at jeg har nemmere ved at bevare min tålmodighed. Jeg synes det er SÅ frustrerende, når ungerne kravler rundt som små aber, når man prøver at få dem til at sove. Haha! Derfor bliver putningen pludselig en god oplevelse, og det har helt sikkert hjulpet til at korte lidt af længden på putningen, og jeg vil vove at påstå, at den også hjælper ham til at sove bedre om natten!

Til ham har vi valgt en juniordyne og via guiden på deres hjemmeside hugged.dk , har vi valgt en dyne der vejer 3 kg. Det lyder måske ikke af meget,  men den er faktisk ret tung, når man skal bære den. Man skal dog ikke lade sig skræmme af, at den virker tung – den føles stadig behagelig og rar at sove med – og den føles hverken for varm eller for kold. Jeg har enkelte aftener taget min almindelige dyne ovenpå, hvis jeg trængte til ekstra hygge og varme. Derudover hverken larmer eller rasler en dyne fra Hugged ikke!

Til mig har vi selvfølgelig valgt en voksendyne som vejer 5 kg. Jeg havde som sagt virkelig set frem til at prøve en tyngdedyne, fordi uro altid har været en (irriterende) del af mit liv.

Uroen mærker jeg især i arme og ben – og om dagen har jeg kunnet abstrahere fra det ved at bevæge mig/gå ture (det er ret effektivt at have uro i kroppen, når der skal gøres rent, haha), lægge armene over kors osv. Men om natten/ved sengetid så er det ret upraktisk at trave rundt i soveværelset. Det er ikke hver aften, jeg får uro i kroppen, men når det kommer kan jeg slet ikke falde i søvn og sover dårligt/vågner meget nemt. Under min test med tyngdedynen fra Hugged, har jeg faktisk kun haft uro i kroppen, når jeg har haft min almindelige dyne på! Hvis jeg så har fået uro, så har jeg skiftet til tyngdedynen og vupti, kort efter er uroen væk. Jeg er fan! Jeg har også haft flere nætter, hvor jeg næste morgen er vågnet forvirret op, fordi jeg rent faktisk har sovet en hel nat uden at vågne! Det er helt uhørt og noget, der sjældent sker for mig!

Som I nok kan høre er vi meget tilfredse med kugledynerne fra Hugged, som tilmed er et meget billigere alternativ til de oprindelige kugledyner, der blev produceret.

Disse dyner kan faktisk anskaffes til en rigtig fornuftig pris! Udover de oplagte fordele til natligt brug, så kan de også sagtens bruges om dagen, når man slænger i sofaen – her kan de små unger også sagtens have svært ved at sidde stille pga. uro i kroppen – selvom de måske rent faktisk har brug for en rolig stund. Det kan tyngdedynen helt klart afhjælpe – det kan den i hvert fald herhjemme!

Vi har også testet sengetøj/dynebetræk til tyngdedynerne, som er specialsyede til formålet. Man kan sagtens bruge dynen uden, men jeg kan nu bedst lide tanken om at have betræk på. På dynerne er der små, påsyede løkker, som man nemt kan binde
betrækket fast i, for derefter at kunne lyne det på hele vejen rundt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Mon ikke de fleste forældre kender til urolige børn & dårlig nattesøvn? Dem der kender til det, vil I hvert fald kunne få stor gavn af en tyngdedyne!

Holdbarhed: MEGET GOD – Dynerne er af rigtig god kvalitet og kan tilmed vaskes!

Pris og kvalitet: MEGET GOD – Man får RIGTIG meget tyngdedyne for pengene hos Hugged. Min voksendyne koster 1000 kr, og Pilous juniordyne kan anskaffes for 649 kr. Dermed en pris der ligger sig tæt op af det, man giver for en helt almindelig dyne!


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes søn Vitus (4) testet en junior kugledyne fra Hugged.

Vi har længe overvejet at afprøve kugledyne / tyngdedyne til Vitus, da han er en dreng med krudt i, som har meget svært ved at finde ro. Han vågner mange gange hver nat med ordene “I skal passe på mig”, og så skal han puttes igen. Vi blev derfor super glade for at få mulighed for at afprøve denne dyne til Vitus og se om det kunne have en positiv effekt på hans nattesøvn og uro.
Vi valgte en juniordyne på 2 kg til Vitus. Man kan inde på Hugged’s hjemmeside se, hvor mange kilo man skal vælge. Man siger den skal veje ca. 10% af ens kropsvægt.

Hugged er en dansk virksomhed, som ligger i Aarhus. De har udviklet Hugged kugledyner i samarbejde med specialister indenfor området, og deres kugledyner lever op til alle de strenge kvalitetskrav, der er. Hugged kugledyne er produceret af materialer af højeste kvalitet og består af små fine glasgranulaner, som er med til at sikre, at man oplever det sansestimulerende tryk på hele kroppen. Dynen er syet i felter/lommer, så tyngden er ens på hele dynen.

Vitus tog straks dynen i brug, da den kom hjem, og jeg fik lagt betrækket fra Hugged på. Hugged har lavet et smart betræk med snore, som kan bindes sammen med dynen hele vejen rundt, så dyne og betræk ikke glider fra hinanden. Derudover har de valgt at lave lynlås hele vejen rundt, så det er super nemt at jonglere med den tunge dyne når den skal have betrækket på. Vitus sagde med det samme “det er ligesom om min dyne krammer mig!”. Netop følelsen af at få et kram af dynen, gav navnet til brandet Hugged.


En kugledyne fungerer ligesom en almindelig dyne, men den er fyldt med små kugler (af forskellig art alt efter mærke) til at øge vægten af dynen. De små kugler smyger sig ind til kroppen, når man har kugledynen over sig, og det giver et konstant tryk fra dynen som stimulerer berøringssansen og afhjælper sanseintegrationsbesvær, hvilket betyder, at du i højere grad er i stand til at mærke dig selv, hvilket giver mere tryghed og ro, som er rigtig vigtigt for at kunne falde i søvn og ikke have unødige opvågninger om natten. Når dynen får kroppen til at slappe af, frigiver den automatisk mere af kroppens eget antistress hormon, oxytoxin, som så igen medfører en øget ro i kroppen. Det gør, at man nemmere overgiver sig til søvnen. Vi var meget spændte på om dynen vil have nogen effekt på Vitus søvn.
De første nætter syntes jeg egentlig, at han sov dårligere end han gjorde med sin almindelige dyne, og jeg var derfor ved at opgive den med det samme. Men med lidt googlesøgning kunne jeg læse mig til, at det er helt normalt, at en tyngde dyne kræver lidt tilvænning. Efter en uges tid mærkede vi allerede en forbedring, og han har sovet med den hver nat siden. Den giver ham en ro, når han skal sove om aftenen, og han falder hurtigt i søvn. Han har desværre stadig opvågninger næsten hver nat, men vi tror stadig på, at dynen hjælper ham bedre end den almindelige. Jeg overvejer om han måske skal have en voksen dyne i stedet, som ikke er lige så let at få sparket af og dermed kan give ham mere tryghed og ro. Vitus synes, det er super rart, at dynen “krammer” ham, og den får ham til at slappe af.

Kugledyner kan afhjælpe søvnproblemer, angst, ADHD eller lignende – ikke nødvendigvis 100% – men studier og erfaringer viser, at det kan være en stor hjælp, når der er behov for det. Mange vælger at tage dynen med ind i sofaen og ikke kun til natten. Vitus har fx brugt dynen nogle eftermiddage og aftener, hvor vi synes han har været i alt for højt gear. Her har dynen kunne få ham lidt ned i gear og give ham en pause.

Vi har ikke tidligere fået prøvet en kugledyne, da prisen har været lidt afskrækkende, men Hugged laver tyngdedyner i junior størrelse, der ligger mellem 599,- til 649,- alt efter vægt.

Dynen kan vaskes ved kold maskinvask og lave omdrejninger. Det anbefales, at dynen får lov at lufttørre, men den kan også tåle tørretumbler ved lave omdrejninger.

Vitus er super glad for dynen og sover med den hver nat. Den giver ham helt klart mere ro til natten, og han vågner ikke så ofte som før. Derudover elsker alle hans søskende også at hygge under den dejlige tunge dyne. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Dynen skaber ro og tryghed, og får Vitus til at slappe bedre af og giver ham en
bedre nattesøvn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Dynen er super god, og da den sagtens tåler maskinvask, kan den holde længe
uden at blive klam.

Pris: GOD – Prisen er mellem 599,- og 649,- for juniordynen. Det er måske lidt dyrt for en dyne, men
sammenlignet med andre tyngdedyner er den billig på markedet.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er super lækker, og betrækket er et kæmpe plus med lynlåsen og snorrene,
der holder det hele på plads.


Mette fortæller:
Vi har igennem de sidste 4 uger testet tyngdedyner fra Hugged Sleeping –  en test jeg virkelig havde set frem til. Med to piger på 6 år der har et jævnt dårligt søvnmønster, og utallige af urolige nætter, håbede jeg på, at tyngdedynerne ville kunne give os færre
opvågninger, og en roligere nattesøvn i løbet af en nat.

Tyngdedyner er kendt for at kunne mindske kropslig uro, reducere stressniveauet i kroppen, og derved give øget søvnkvalitet via dynens omsluttende effekt. Dynens ydre stof er lavet af 100% Oeko-tex bomuld, og dynen er fyldt med små glasgranulater i små
kamre, som fordeler dynens vægt jævnt over hele kroppen.

Efter at have brugt dynerne i en lille måneds tid, kan jeg med sikkerhed sige, at de er kommet for at blive.

Vi har forskellige søvnproblematikker i vores hjem. Med to børn som er for tidligt født, og som ofte bliver ramt at overstimulering og problemer med at falde til ro, var dynerne kærkomne. Allerede fra dag et så vi en lille effekt. Selma, som lider af restless legs/feets, har taget dynen til sig, hun falder hurtigere i søvn og og er langt mindre urolig om natten. Hun efterspørger dynen hver aften og nyder god gavn af dynens omsluttende effekt.

Bjørk lider særligt af mange opvågninger og har et sanseapparat på overarbejde, da hun har svært ved at bearbejde alle de daglige indtryk, hun møder i løbet af en dag. Det giver sig særligt til udtryk i talestrøm og mange opvågninger om natten. Tyngdedynen har reduceret antallet af opvågninger, hvilket betyder, at vi alle har gavn af tyngdedynens effekt. Jeg er henrykt over at blive vækket færre gange i løbet af en nat. Jeg vil klart anbefale folk med søvnbesvær at prøve tyngdedynen fra Hugged.

Her bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Alle har brug for en god nattesøvn, og alt hvad der hjælper en på vej til god søvn er kærkomment, særligt for dem som bøvler med søvnproblemer i hverdagen.

Kvalitet/holdbarhed: MEGET GOD – Indtil videre rigtig god kvalitet, dynen er syet i flere lag for at kunne bevare granulatet inde i dynen. Jeg vurderer, at dynen vil kunne holde i mange år.

Pris: MEGET GOD – fra 999 – 1299 for en dyne, som kan afhjælpe på søvnproblemer måske resten af livet, synes jeg prisen er fortrinlig.


Louise fortæller:

Benedikte på fem år og August på to år har gennem de sidste fire uger hver testet en kugledyne fra Hugged.

Kugledynerne er fyldt med små fine glasgranulater og inddelt i lommer på dynen, således at det sansestimulerende tryk fordeles ligeligt over hele kroppen. Glasgranulaterne er så små, at de hverken larmer eller generer, men blot giver en rar tyngde, når man har dynen på.

Benedikte har testet en dyne i juniorstørrelse med en vægt på 3 kg, og August har testet en dyne i juniorstørrelse med en vægt på 2 kg.

Kugledynerne findes også i en voksenvariant, hvor man kan vælge vægt på 5, 7, 9 eller 11 kg. Dynens vægt skal udgøre 8-12 % af kropsvægten. På Huggeds hjemmeside findes der desuden en udførlig vejledning, så man kan finde den helt rigtige dyne til sig selv eller sit barn.

Vi modtog dynerne i en praktisk taske, så man nemt kan pakke dem sammen og have med på weekendture og lignende.

Dynerne kommer som udgangspunkt uden betræk, men dette kan tilkøbes på hjemmesiden til kr. 295,00, og det kan i den grad anbefales. Det smarte sengebetræk har nemlig indsyet snore, som kan bindes fast til dynen. Da dynen jo er meget tungere end en almindelig dyne, vil den nemt ende i “bunden” af betrækket, hvis den ikke hæftes fast indvendigt i betrækket. Betrækket er blødt og lækkert, så det er lige til at sove med.

August havde haft en periode med rigtig mange opvågninger, og Benedikte var meget urolig, når hun skulle puttes, så vi var meget spændte på dynernes virkning, da vi startede testen. Vi har ofte hørt om kugledyner/tyngdedyner og deres gode effekt på både en dybere søvn og generel uro og stress.

Jeg tør næsten ikke at skrive det, men der er sket en MARKANT forbedring af Augusts søvn, efter han har fået sin kugledyne. For det første finder han meget nemmere ro, når han får dynen over sig, den forbliver på ham stort set hele natten (og holder ham varm) – og så har den altså minimeret hans opvågninger til, at han faktisk ikke rigtigt har nogle lige nu. Jeg tror næppe, at det er et tilfælde, at hans søvn har ændret sig så meget på så kort tid. Vi nyder det ihvertfald så længe det varer 😉

Benedikte tog også rigtig godt imod dynen. Hun sagde straks: “Mmm, det føles som at få en krammer”.

Benedikte kommer trofast (hver evig eneste nat) ind i vores seng. Her ligger hun helst helt tæt op af mig eller hendes far. Hun har et virkelig stort behov for at mærke tryghed, når hun sover. Selvom kugledynen naturligvis ikke kan gøre det helt ud for en mor eller far, så har jeg følelsen af, at den alligevel forlænger timerne i hendes egen seng og giver hende en bedre og dybere søvn.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at kugledynen giver hende en rigtig god ro inden hun skal sove. Dét, at tyngden fordeler sig fra top til tå, giver en rigtig god fornemmelse af hele kroppen – og så forsvinder uroen lettere. Vi har også puttet Benedikte med den på sofaen, hvis hun har haft brug for en lille pause i weekenden, men ikke vil have en middagslur. Den giver lige dét ekstra til at få kroppen helt ned i gear.

Begge børn vil meget gerne sove med dynerne – og vægtklasserne har passet helt perfekt til deres størrelser.

Min vurdering af kugledynerne fra Hugged er:

Nytteværdi: MEGET GOD – vi har kun testet børnedynerne, men jeg er sikker på, at en kugledyne i voksenstørrelse også ville kunne gøre en forskel for den dybe søvn ved os voksne. Selvom de ikke nødvendigvis redder nattesøvnen hos alle børn, så er der ingen tvivl om, at en kugledyne vil kunne skabe en positiv forskel

Holdbarhed: MEGET GOD – August havde et lille uheld på dynen, så vi har haft den vasket på en skånevask og lufttørret den. Den ser ud som ny, og glasgranulaterne er præcis som før vasken.

Kvalitet: MEGET GOD – den virker til at være en rigtig god kvalitet med mange gennemtænkte deltaljer.

Pris: GOD – en kugledyne er lidt i den dyre ende i forhold til almindelig dyner. En juniordyne koster mellem 599-649,00 uden betræk.


 

Vores tester Randi har sammen med hendes datter Victoria på 8 år testet Hugged kugledyner. De har testet voksen og junior dyner på 5 og 3 kg, samt dynebetræk til begge dyner.

Randi afslutter:

For mig krævede dynen lige nogle dages tilvænning. Både det at den er tungere og tyndere, samt har en anden form for temperaturregulering. Efter en lille uges tid begyndte jeg at lægge mærke til forbedring af min søvn. Jeg vågner mere udhvilet og har dermed nemmere ved at stå op om morgenen.

Glasgranulaterne, som er det der skaber tyngden i dynen, og som gør at den har denne sansestimulerende effekt, ligger i små lommer i dynen. Disse kan godt mærkes, når du tager fat i dynen, men de fordeler sig rundt om en, når du ligger med dynen, og de larmer ikke. Det er som at få et stort kram.

Victoria tog dynen til sig lige med det samme. Om eftermiddagen, da vi lige havde fået dynerne, lagde Victoria sig på sofaen med dynen, og der gik ikke lang tid før hun begyndt at gabe og falde helt til ro. Victoria sagde selv, at det føltes som et kram, og at det gav en skøn ro i kroppen.

Victorias problem har tidligere været, at hun har været meget længe om at falde til ro, ligger meget uroligt samt vågner om natten. Vi oplever nu, at Victoria falder lidt før i søvn, og hun ligger mere roligt i starten af natten. Desværre vågner hun fortsat om natten, og vi vurderer, at det er fordi hun får sparket dynen af i løbet af natten.
Vi har nu testet dynen i en måned, og noget af det vi ser som en udfordring i forhold til Victorias dyne er, at vi fornemmer at den er for lille i størrelsen. Victoria har en børnestørrelse på 3 kg. Victoria kan godt lide at ligge med min dyne selvom den er på 5 kg, og vi vil derfor nu forsøge om den vil give Victoria den sidste ro, som hun har behov for. Så må vi se om, vi må investere i en dyne mere, for jeg har ikke lyst til at undvære min egen.

Dynerne er ret tunge at bære på. Dette blev vi ret overraskede over, men de føles helt anderledes at ligge med. Dynerne kommer i en smart taske, som de nemt kan pakkes ned i, og dermed er de ret nemme at have med sig.

Dynebetrækkene har en lynlås rundt på 3 af kanterne, som gør at det er nemmere at få dynebetræk af og på den tunge dyne. Der er også snore rundt i kanterne inde i betrækket, som man binder fast i løkker på dynen, så dynen ikke glider rundt inde i betrækket. Betrækket gør det hele noget nemmere, men man kan godt bruge det man har i forvejen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har stor glæde af dynerne, som har gjort en forskel for både Victorias og min søvn.

Holdbarhed: MEGET GOD – lækker dyne der virker slidstærk. Dynen kan vaskes i vaskemaskine, hvilket gør det nemt at rengøre den. Man skal bare være obs på, at vasken skal ske med kold maskinvask og lave omdrejninger. Tørretumbler er også muligt ved lave omdrejninger, men det anbefales at lade dynen lufttørre.

Pris og kvalitet: GOD – 5 kg. dynen kr. 999,- og 3 kg børnedynen kr. 649,-. Jeg synes, at priserne på dynerne er helt fair. Dynebetrækket kr. 295,- synes jeg er i den høje ende. Jeg havde forestillet mig det lidt tykkere i kvalitet samt lidt blødere.


Vores tester Anne-Louise har også sammen med hendes søn Isak (6) testet en voksen kugledyne fra Hugged.

Anne-Louise fortæller:

“Vi har længe overvejet at afprøve kugledyne / tyngdedyne til Isak, da han er en meget sensitiv dreng, som kan have rigtig svært ved at finde ro om aftenen. Derudover vågner han ofte af mareridt og kan herefter ikke falde i søvn igen. Derfor blev vi super glade, da vi fik lov til at prøve denne dyne til Isak.

Vi valgte en voksen dyne på 5 kg til Isak. Man kan inde på Hugged’s hjemmeside se, hvor mange kilo man skal vælge. Voksendynen går kun ned i 5 kg, så selvom den måske lige er til den tunge side i forhold til Isaks vægt, så valgte vi denne.

Hugged er en dansk virksomhed som ligger i Aarhus. De har udviklet Hugged kugleduner i samarbejde med specialister indenfor området, og deres kugledyner lever op til alle de strenge kvalitetskrav, der er.

Hugged kugledyne er produceret af materialer af højeste kvalitet og består af små fine glasgranulaner, som er med til at sikre, at man oplever det sansestimulerende tryk på hele kroppen.

Dynen er syet i felter/lommer så tyngden er ens på hele dynen.

Isak tog straks dynen i brug, da den kom hjem, og vi lagde sammen betrækket fra Hugged på.

Hugged har lavet et smart betræk med snore, som kan bindes sammen med dynen hele vejen rundt, så dyne og betræk ikke glider fra hinanden. Derudover har de valgt at lave lynlås hele vejen rundt, så det er super nemt at jonglere med den tunge dyne når den skal have betrækket på.

Isak sagde med det samme “det er ligesom om min dyne krammer mig!”.  Netop følelsen af at få et kram af dynen, gav navnet til brandet Hugged.

En kugledyne fungerer ligesom en almindelig dyne, men den er fyldt med små kugler (af forskellig art alt efter mærke) til at øge vægten af dynen. De små kugler smyger sig ind til kroppen, når man har kugledynen over sig og det giver et konstant tryk fra dynen som stimulerer berøringssansen og afhjælper sanseintegrationsbesvær, hvilket betyder, at du i højere grad er i stand til at mærke dig selv, hvilket giver mere tryghed og ro, som er rigtig vigtigt for at kunne falde i søvn og ikke have unødige opvågninger om natten. Når dynen får kroppen til at slappe af, frigiver den automatisk mere af kroppens eget antistress hormon, oxytoxin, som så igen medfører en øget ro i kroppen. Det gør, at man nemmere overgiver sig til søvnen.

Vi var meget spændte på, om det ville være for meget for Isak med en tyngdedyne, da han som sagt er meget sensitiv, og at stramt tøj fx slet ikke fungerer til Isak. Alt skal helst være løst, men han vænnede sig utroligt hurtigt til denne dyne, og han elsker det “kram”, han får af dynen natten igennem.

Dynen gør, at Isak ligger mere roligt og helt klart hurtigere finder ro om aftenen. Han får heller ikke sparket dynen af sig og sover derfor også bedre.

Kugledyner kan afhjælpe søvnproblemer, angst, ADHD eller lignende – ikke nødvendigvis 100% – men studier og erfaringer viser, at det kan være en stor hjælp, når der er behov for det. Mange vælger at tage dynen med ind i sofaen og ikke kun til natten. Isak har fx brugt dynen nogle eftermiddage efter skole, hvor han har haft særlig brug for ro, og der har dynen kunne hjælpe ham til at finde roen.

Vi har ikke tidligere fået prøvet en kugledyne, da prisen har været lidt afskrækkende, men Hugged laver tyngdedyner i voksen størrelse, der ligger mellem 999,- til 1299,- alt efter vægt.

Dynen kan vaskes ved kold maskinvask og lave omdrejninger. Det anbefales, at dynen får lov at lufttørre, men den kan også tåle tørretumbler ved lave omdrejninger.

Isak er super glad for dynen og sover med den hver nat. Den giver ham helt klart mere ro til natten, og han vågner ikke så ofte som før.

Derudover elsker alle Isaks søskende at putte samlet under den store dejlige tunge dyne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Dynen skaber ro og tryghed, og får Isak til at slappe bedre af og giver ham en bedre nattesøvn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Dynen er super god, og da den sagtens tåler maskinvask, kan den holde længe uden at blive klam.

Pris: GOD – Prisen er mellem 999,- og 1299,- for voksendynen. Det er måske lidt dyrt for en dyne, men sammenlignet med andre tyngdedyner er den billig på markedet.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er super lækker, og betrækket er et kæmpe plus med lynlåsen og snorrene, der holder det hele på plads.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af bambustøj