TEST af Units Danish Design Fuglen og Tumlegulv – Testfamilien
TEST af Ultimate 800 fra Electrolux

TEST af Units Danish Design Fuglen og Tumlegulv

Flere af vores testere har testet produkter fra Units Danish Design. Units Danish Design laver tumlemøbler i miljøvenligt EVA-skum, som kan hjælpe og støtte dit barns motoriske udvikling. Udover “Fuglen” har de designet en række store og små Units med inspiration fra bondegårdsdyr, nordiske dyr og afrikanske dyr.

Vores tester Line har sammen med sine døtre testet “Fuglenog samt tumlegulv fra UNITS Danish Design.

Line fortæller:
”Jeg har sammen med mine døtre, Alberte og Andrea, på henholdsvis 2,5 år og 6 måneder, været så heldig at få lov til at teste to forskellige produkter fra UNITS Danish Design i samarbejde med Testfamilien.dk. Units Danish Design er, som navnet indikerer, et dansk brand, der har specialiseret sig i tumlelegetøj, som indbyder til leg, hvor fantasien sættes i spil, og hvor kroppen er aktiv. UNITS laver tumlelegetøj i forskellige størrelser – alt fra små dyr til større ting som eksempelvis ”fuglen”. Fælles for de forskellige produkter er, at de er fremstillet i miljøvenligt EVA-skum, som er fri for ftalater og andre skadelige stoffer.

Vi har testet ”fuglen” samt legegulv, som begge piger har haft enormt meget glæde af.

”Fuglen” er et redskab/tumlemøbel, der er egnet til at styrke babys motoriske udvikling. Den måler 70x30x20 cm og fås i tre forskellige farver (grøn, rosa og sort), hvor vi har modtaget den fine rosa model til vores test. Fuglen er formet som en kile, hvilket gør den perfekt til såkaldt ”mavetid”/ ”nakketræning”, da den motiverer til hovedløft, når baby ligger på maven. Den kan derfor anvendes allerede fra nyfødt og mange år frem. Da vi modtog fuglen, var Andrea lige blevet fem måneder. Hun var allerede langt fremme i sin motoriske udvikling og var derfor meget livlig at have liggende på fuglen. Hun løftede sig op i strakte arme og forsøgte at møve sig ud over kanten.

Vi har derfor ikke anvendt fuglen som et decideret nakketræningsredskab, men vi har derimod brugt den på mange andre måder. Andrea har især haft meget glæde af at ligge på gulvet med armene og maven placeret hen over fuglen, mens hun har fokuseret på et stykke legetøj, hvilket har styrket hendes muskler i mave og ben og ikke mindst styrket balancen. Hun har selvfølgelig været under opsyn hele tiden, så hun ikke faldt ned eller trillede ud over kanten. Hun skulle ikke lege på fuglen mange gange, inden hun knækkede koden til selv at komme ned derfra, og nu er hun faktisk også begyndt at strække benene, hvorved hun forsøger at “kravle” over den.

Når hun begynder at kravle, er jeg sikker på, hun kommer til at kravle på den, og når hun skal lære at gå, bliver det en god udfordring for hende at gå op og ned af den. Det smarte ved fuglen er nemlig, at det kun er fantasien, der sætter grænser, i forhold til, hvordan den kan anvendes.

Udover fuglen har vi også testet legegulv, som findes i to forskellige farvekombinationer; lysegrå med mørkegrå hænder/fødder samt omvendt. Vi har modtaget to pakker bestående af fire ”brikker” i hver, hvorved vi har haft otte ”brikker” at bygge gulvet med.

Da vi modtog legegulvet, så Alberte straks, at det ligner et stort puslespil. Hun er to år og fire måneder gammel og har fået meget tid til at gå med at samle gulvet – både de store firkanter men også de små hænder og fødder som passer ned i hver enkelt ”brik”.

Andrea på et halvt år har ligeledes haft enormt stor glæde af legegulvet. Vores gulv herhjemme er glat i overfladen, hvorfor hun nemt kan glide og have svært ved at komme op på alle fire. Når hun ligger på legegulvet, er det meget nemmere for hende at stå fast på alle fire, da det er udstyret med en skridsikker overflade. Derudover er det blødt og stødabsorberende, hvilket gør det mere behageligt for hende at lege på, og så undgår hun tilmed at slå hovedet ned i vores hårde gulv, hvis hun vælter til siden. De små aftagelige hænder og fødder er et hit for hende at undersøge og lege med.

Alt i alt er vi kæmpe fan af begge produkter. Der er ingen tvivl om, at både fuglen og legegulvet har bidraget positivt til vores hverdag herhjemme. Begge piger er blevet motorisk udfordret ved at inddrage fuglen i den daglige leg, og Albertes finmotorik samt fantasi er blevet stimuleret ved at bruge legegulvet som puslespil. Begge dele får en kæmpe anbefaling herfra. Det eneste lille minus ved skumgulvet er, at de otte stk., vi har testet, er lidt for lidt – der vil jeg anbefale 1-2 pakker mere

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Fuglen er designet til at styrke barnets motoriske udvikling. Den kan bruges fra nyfødt og mange år frem og har dermed en høj nytteværdi. Legegulvet indbyder til både leg og læring og fungerer som en godt underlag for små børn samtidig med, at det kan bruges som et stort puslespil.

Holdbarhed: MEGET GOD – Produkterne fra UNITS Danish Design virker til at have en meget god holdbarhed. Vi har anvendt både ”fuglen” samt legegulvet på daglig basis i knap to måneder, og begge dele fremstår stadig meget pænt.

Pris: MEGET GOD – Den vejledende udsalgspris er 845 kroner for ”fuglen” samt og 85 kroner for en lille pakke legegulv bestående af fire stk., hvilket jeg finder som værende overkommelige priser, hvor de fleste kan være med.

Kvalitet: MEGET GOD – Produkterne er lavet i EVA-skum uden ftalater og andre skadelige stoffer. Både fuglen og gulvet er nemt at rengøre og kan sagtens tåle at blive vasket med en klud eller under rindende vand.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes søn Bille på 4 måneder testet “Fuglenog tumlegulv fra “Units Danish Design”.  

Anne-Louise fortæller:

Designeren Peter Ulke har udviklet Fuglen i samarbejde med fysioterapeut Lene Raadkjær Jørgensen.

Bille har ikke været ret glad for at ligge på maven pga. låsninger i nakken, hvorfor vi var særligt glade for at kunne teste “Fuglen”, som jeg havde hørt meget godt om. 

Fuglen kan, med sin længde, støtte babyens naturlige udvikling i den rette liggeposition. Man kan allerede anvende fuglen fra fødslen, hvor babyen på fuglen vil have lettere ved hovedløft når babyen ligger på maven. 

Herhjemme har netop mavetrænigen for alle 4 været hård, og de har absolut ikke syntes det har været sjovt at blive lagt på maven. De er hurtigt blevet sure og det samme gjorde sig gældende med Bille. Så snart han kom op at ligge på fuglen, var det dog noget helt andet. Ved den skrå mavestilling, bliver han hjulpet og det er pludselig ikke helt så hårdt for de små, at skulle lave hovedløft. Hermed har Bille fået større “succes” og været langt gladere for at komme på maven.

        

De fleste mødre ved, at det er vigtigt for barnets motoriske udvikling, at komme på maven og træne dagligt, da det er et vigtigt skridt i den motoriske rejse. Hvis ikke man allerede selv er klar over det som nybagt mor, så skal ens sundhedsplejerske nok fortælle det til en, sådan har det i hvert fald været her “husker du at ligge din baby på maven HVER dag?!”. Efterfulgt af dårlig samvittighed – men med Fuglen kommer Bille faktisk på maven hver dag og jeg behøver ikke længere have dårlig samvittighed. 

Når babyen er mellem 0-4 måneder er fuglen altså et godt redskab, særligt til de babyer der ikke synes om at ligge på maven. Når man ligger barnet på fuglens næb med hovedet opad, får barnet automatisk hjælp til at løfte hovedet. Hvis babyen har brug for mere udfordring når det er blevet bedre til at holde hovedet, kan man evt. smide en bog under næbet, så fuglen skråner mindre. 

Bille har virkelig haft god glæde og gavn af fuglen, og han blev hurtigt langt gladere for, at ligge på maven. Jeg ville ønske jeg havde haft dette redskab da mine andre børn var små, for den er virkelig guld værd. 

Elin på 2,5 år synes også den er super god. Hun har brugt den sammen med vores andre tumlemøbler og lavet baner. Den er blevet brugt til at gå op ad, rutche på og ballancere på i sammensætning med de andre tumlemøbler vi har herhjemme. 

Udover at “Fuglen” er god mens barnet er lille, så kan de nemlig bruges som tumlemøbel længe. Når barnet er mellem 7-12 måneder, er den super god til de små børn der er ved at lære at kravle. Her kan barnet kravle hen til næbbet og måske forsøge at kravle op over det. Man kan også rejse sig op af det, da materialet gør, at det står stabilt. 

Når barnet har lært at gå, er det også et fantastisk redskab til at lege med niveaer. Fx kræver det mere af barnets koordinering, at gå op og ned af fuglens næb, end at gå ligeud. 

Isak (6) og Vitus (4) har også været rigtig glade for at bruge fuglen som springbræt, eller som rampe til deres lege med biler. 

Det miljøvenlige EVA-skum indeholder ikke phthalater eller andre skadelige stoffer og derudover er det vaskbart og CE-mærket.  Materialet er dejligt blødt og varmt, men samtidig helt fast, så babyen kan få lov at bruge armene og benene aktivt til at skubbe fra. Da materialet er blødt, kommer babyen ikke til at slå hovedet, hvis babyen bliver træt og “taber” hovedet ned i fuglen.

Materialet gør det muligt at tage produkterne fra Units med i bad og de kan også let skylles over i badet, hvis de trænger til en rengøring. Units tumlelegetøj er designet til at passe ind i et skandinavisk indrettet hjem, hvilket vi sætter pris på herhjemme. 

Udover fuglen har vi også testet tumlegulv fra Units. Legegulvet kommer i 4 stk á 30*30*1,2 cm. Vi har fået to pakker så vi havde 8 felter. Legegulvet er i en flot lys grå farve og har små hænder og fødder som kan prikkes ud af gulvet. 

Gulvet er blødt og stødabsorberende og 100% fri for usund kemi.

Herhjemme er tumlegulvet blevet brugt som underlag til Bille, når han har ligget på maven eller på ryggen under hans aktivitetsstativ. Når man ligger sin baby på maven på et tumlegulv, er det lettere for barnet at bruge sine hænder og fødder aktivt og kunne skubbe fra, hvilket kan være svært for babyen på et glat gulv eller et legetæppe, derfor er et godt tumlegulv vigtigt for barnets motoriske udvikling. Derudover beskytter gulvet også barnet mod kulde fra gulvet, hvilket også er et plus. 

Udover at blive brugt til Bille, så har de andre børn også brugt det som puslespil, byttet rundt på fødder og hænder, lavet det til en lang løbebane  og hænder og fødder er brugt til at lege med tal. 

Vi har været super glade for både tumlegulv og fugl som bliver brugt aktivt hver dag. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Fuglen er et super godt redskab til mavetræning for den lille baby og kan derudover bruges på den motoriske rejse. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Den er lavet i EVA-skum som er super holdbart og let at rengøre. Den kan bruges fra nyfødt og mange år frem som tumlemøbel. 

Pris: MEGET GOD – Fuglen koster 845,- og tumlegulv koster 85,- for 4 stk. Tumlegulvet er super billigt synes jeg, men Fuglen er lidt dyr. Dog er det en helt almindelig pris for tumlemøbler som bare koster mange penge. Sammenlignet med andre ligende produkter, så er Fuglens pris helt fair. 

Kvalitet: MEGET GOD – EVA-skum holder super godt. Der kan kom ridser og brugsspor i, men det gør ikke produktet dårligere af den grund. 


Trine har sammen med -primært Sofus på nu 4 måneder – testet “Fuglen” og skumgulv fra Units.

Trine fortæller om Fuglen:

Det er vores 3. baby, men gældende for alle 3- vel egentlig babyer generelt, så er det der med mavetid/ nakketræning en udfordring. Det er hårdt arbejde for de små.

Vores Sofus er desuden født med Torticollis, som giver ham en skævhed i hovedet. Det betyder, at han skal træne og træne og træne nakken/ musklerne. Jeg var blevet anbefalet “fuglen” eller andet motorisk redskab, der kunne lette mavetiden lidt. Den styrker især hovedløft. 

Selvom han først nu her kan ligge næsten helt selv, så har vi brugt fuglen stort set hver dag. I starten måtte vi holde ham og lægge puder osv. på begge sider af ham, for at undgå, at han tiltede. Nu ligger han ret stabilt selv.

I vores træningsprogram skal han arbejde lige meget med begge arme. Dette er svært på et gulv, men tyngdepunktet er anderledes, når han er hævet/eleveret, og det er nemmere at presse ham til at ligge lidt længere.

Vores to store på 4 og 6 år har også nydt godt af den. Udover at hjælpe med at stabilisere deres lillebror, har de ligget op af den med en bog og brugt den som led i en forhindringsbane.

Alt i alt er vi meget begejstrede herhjemme for fuglen. Den har desuden et pænt design og det gør, at man godt vil have den liggende fremme i stuen, hvilket øger sandsynligheden for at den bliver brugt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – for os har den virkelig været et must have og gjort rigtig meget nytte og gavn og det vil den gøre mange år endnu    

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Det er virkelig god kvalitet. Selvom det er lavet af skum. Den bliver dog hurtig beskidt og det sidder fast på den, så den skal lige have en klud engang imellem. Der kommer lidt ridser i den med tiden, men funktionen er der stadigvæk.

Pris: GOD – Den koster 845 kr. Det er det samme som f.eks. Bobles. Men der er mange timers motorisk leg i den for store og små.


Trine fortælle om tumlegulv fra “Units”:

Legetid, tumletid, mavetid osv. Det er ikke altid det mest hyggelige med en lille baby, da det er hårdt arbejde for de små. Vi har fået et sommerbarn, men her henover efterår og vinter, der er det koldt for baby at ligge på gulvet. En slags underlag, er derfor vigtigt. Vi modtog to pakker med fire firkanter i hver. De er designet med enten en hånd eller en fod i firkanten, som man så kan tage ud og lege med. Der er altså flere funktioner i en. I øvrigt er det et pænt skumgulv i rolige farver 

Vi har brugt gulvet hver dag. Vi har lagt de 8 sammen, da 4 firkanter er lige lidt nok, hvis han skal kunne ligge og daske til et aktivitetstræ eller lignende. De store søskende har brugt meget tid sammen med ham på gulvet og rullet og trillet pludret med ham. 

Jeg synes, at det er en sjov detalje, at man kan tage hænderne og fødderne ud af. Børn er ofte langt mere kreative i deres tankegange og finder på alverdens sjove lege. Vores har lavet lange baner, leget kluddermor ligesom Twister, hvor man skulle sætte sine hænder på hænderne og fødderne på fødderne og på den måde bruge sin krop. Det er vigtigt for mig, at måtterne er CE-mærkede og uden skidt kemi og de lugter heller ikke. De er desuden nemme at rengøre og skridsikre på den ene side, så jeg tænker, at Sofus får glæde af dem også fremover, når han skal kravle, sidde og gå. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – vi har brugt og bruger legemåtterne flittigt. Lige nu er Sofus ved at så stor, at han drejer om sig selv og derfor er mest direkte på gulvet, men de to store bruger det meget flittigt til legebaner.     

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Det er virkelig god kvalitet. Det er lavet af EVA Skum og er CE-mærket.  Overfalden er blød og nem at rengøre. På den anden side er den skridsikker. 

Pris: MEGET GOD – Den koster 85 kr for 4 styks. Det er ligeså billigt som i Thansen,men de her er uden skidt kemi og CE- mærkede. Jeg anbefaler dog min. 2 pakker, måske endda 3. 


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Ultimate 800 fra Electrolux