TEST af LEGO Technic Offroad Buggy 42124 – Testfamilien
TEST af Laptop stander SERO fra PIXOJET

TEST af LEGO Technic Offroad Buggy 42124

Test af Lego Technic Offroader Buggy

Flere af vores testere har testet Lego Technic Offroader BuggyHer kommer et udpluk af deres testanmeldelser.   

Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes mand Michael og deres drenge Isak (6) & Vitus (4) testet Lego Technic Offroader Buggy.

Anne-Louise fortæller:

Når man har drenge, der elsker Lego, biler og fart – hvad er så bedre end et stykke legetøj, hvor alt er kombineret i ét? Da jeg så denne Lego Technic bil, var jeg ret sikker på, den ville blive et hit herhjemme, og jeg havde sørme ret. 

Som sagt elsker vi Lego, og børnenes samling er efterhånden stor. Jeg elsker at se, hvordan de kan fordybe sig, når Lego bliver fundet frem og alt fra kreative bygninger til rolleleg bliver udfoldet. 

Allerede fra børnene ser æsken, så lyser glæden ud af øjnene på dem, og man kan se det kribler i fingrene for at få lov til at komme igang – sådan var det også med denne Lego Technic Offroader Buggy.

Som navnet beskriver er det en Lego Technic bil, som kan lave seje tricks og stunts og køre på alle typer terræn. Den har store pigdæk og affjedring både for og bag – så den er helt klar til action. Man kan åbne motorhjelmen, og den har retroklistermækrer og antenne. 

Drengene var meget ivrige efter at komme igang med at bygge den nye seje bil. Det er deres første Lego Technic bil, og den anbefales fra 10+, så de skulle lige have lidt hjælp fra deres far. Michael samlede det meste, mens de hjalp med at finde de forskellige dele og satte klistermærker på. 

Som altid forstår Lego at samle familien, og jeg elsker det. Vitus og Isak var så spændte på at se den færdig og få lov til at prøvekøre den.

Bilen er nemlig ikke bare en bil – det er en fjernstyret bil. Når den er bygget færdig, kan man downloade den gratis app “Control+” og her få mulighed for at styre bilen fra telefon eller tablet.  Den har også seje lyde, og man kan også konkurrere via appen med den fjernstyrede bil.

Man kan vælge forskellige styrefunktioner inde i appen, og så er det ellers bare at køre derud af. 

Isak og Vitus var meget begejstrede og imponerede over dens fart. Alle lydende blev hurtigt afprøvet, og der er blev lavet masser af stunts. Vi har både kørt med den indenfor og udenfor, hvor man kan give den ekstra gas og lave flere udfordringer. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene elsker at lege med Lego. De får styrket finmotorikken, de udvikler den rumlige bevidsthed, og der er rig mulighed for at få styrtet sin action-lyst. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder bare, og selvom man kører ind i ting, går den ikke fra hinanden. 

Pris:  GOD – 999 kr. men flere steder kan den købes på tilbud. 

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er super kvalitet. Det holder ganske enkelt bare.


Anders og hans søn William har testet en pakke med LEGO Technic. 

Anders fortæller:

William og jeg har efterhånden bygget en del LEGO Technic – og især forskellige biler. Denne her har vi begge glædet os til, for vi havde hørt, at bilen var en hurtig en – fuldstændig ligesom fjernstyrede biler.

Første opgave, når William åbner en LEGO pakke, er at tælle antallet af poser og så ellers bare gå i gang. Når poserne er inddelt, så tages der hul på byggeriet. Det går hurtigt, så man skal fange lidt billeder af William i processen, så skal man være ret kvik. 

Mens jeg assisterer William med at sætte nogle af de lidt svære LEGO brikker på, så sidder han og opdatere app’en til at styre bilen med. 

William er lynhurtig til at få styr på app’en – og ligeså snart vi havde fået bygget det hele færdig, så kunne vi begynde at få justeret hjulene og de andre indstillinger, så bilen kunne køre. 

Som det ses på billedet, så har William helt styr på, hvordan man styrer bilen og de andre funktioner, der er i app’en. Det er ganske simpelt og nemt, så det er store anbefalinger, der kommer fra William på netop denne Technic model.

Nytteværdi:  Meget god! William og jeg er begge enige om, at denne LEGO Technic er en klar favorit.

Holdbarhed:  Meget god. 

Pris: Den er som altid retfærdig.

Kvalitet: Meget god. Som med alt andet LEGO er kvaliteten helt i top.


Vores tester Katrine har sammen med sin søn Elliot Vergilius på 5 år testet produkter fra Lego

Følgende produkter er testet:

Herhjemme er Lego et kæmpe hit – det har det været siden Elliot var helt lille. Han er derudover også virkelig glad for biler, så da denne Lego Technic RC Buggy offroader skulle testes, var Elliot virkelig begejstret.

Der gik ikke lang tid fra vi havde modtaget pakken til, at Elliot mente, at vi skulle begynde at bygge. Der må man sige, at mor her kom lidt på en opgave. Elliot ville gerne være med til at bygge det hele. Det er en manual på over 130 sider, hvor der er mange små og detaljerede dele.  

Denne Lego Technic pakke anbefales fra 10+, så det er en lille smule udfordrende for Elliot på 5. Han har dog virkelig været tålmodig og ihærdig for at være med i hele processen. 

Jeg synes ligeledes, at der er nogle af tegningerne, hvor det er lidt svære at tyde helt præcis, hvad der skal ske, eller hvordan det skal vende.

Det har taget en del timer at samle, men hold nu op, hvor var det en glæde, da den endelig var bygget. Det kunne ikke gå hurtigt nok med at få downloadet appen. 

Det er nemlig så smart, at bilen kan fjernstyres med appen ”Lego Technic Control+” . Det må siges at være et hit, og Elliot har virkelig brugt mange timer på at lege med bilen. 

Der er virkelig mange detaljer på bilen, og derudover er det en virkelig fed detalje, at bilen kan styres fra telefonen. Lego er og bliver bare et fantastisk stykke legetøj for store og små. Der er mange timers leg fra man åbner pakken, samler, bygger og derefter fri leg. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego er virkelig noget godt legetøj. Der er mange timers leg, udvikling af motorik, koordinering, koncentration fantasi og meget mere. 

Holdbarhed: MEGET GOD – virkelig god kvalitet. Jeg tror endnu ikke, jeg har oplevet noget Lego gå i stykker. 

Pris: GOD – Pris og kvalitet hænger sammen, heldigvis kan man tit finde Lego på tilbud. 

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig god kvalitet. Med produkter fra Lego er man helt klart sikret en kvalitet, der er udover det sædvanlige. Det holder år efter år. Derudover udvikles det med tidens teknologi. 


Jancy fortæller:

Vores tester Jancy har sammen med sønnen, Santhosh på 10 år, testet LEGO Technic.
Santhosh blev tilbudt at teste LEGO Technic – 42124 ”Offroader-buggy”, og det blev til et KÆMPE ja. Selvom Santhosh er kommet i en alder, hvor han ikke leger meget, elsker han stadig Lego. Hele familien kan bruge flere timer på at fordybe sig i LEGO’s univers. Derfor har vi glædet os meget til at teste Offroader-buggy.
Sættet indeholder 374 dele. Der følger som altid en manual med, men man kan altid finde manualen i appen. Aldersgrænsen på denne LEGO Technic æske er 10+, og det forstår man godt. Det er med at have tungen lige i munden, når man bygger dette sæt, og Santhosh skulle også have hjælp især til de tekniske dele. Manualen er meget veludført, så med lidt hjælp fra os kunne Santhosh bygge selv. Han har hygget sig i mange timer med at samle sættet.
Når bilen er bygget, kan man hente en app ned på telefonen/iPad’en og styre bilen som en fjernstyret bil. App’en hedder ”Lego Control+” og connecter via Bluetooth. Motoren inde i bilen bruger 6 AA batterier. Hvis bilen er samlet rigtigt, kan den køre rigtig stærkt. Vi har kørt med bilen både indendørs og udendørs.
Som tidligere nævnt leger han ikke så meget mere. Hans synes dog, det er mega fedt, at han kan styre bilen med telefonen. Også lillesøster Alicia på 6 synes det er sjovt. Santhosh er blevet meget hooked på Lego efter at have set Lego Masters. Han synes det er fedt at samle små Lego klodser til en bil, der kan styres med en mobil.
Vores vurdering af LEGO Technic – 42124 ”Offroader-buggy”
Nytteværdi: MEGET GOD – Selvom Santhosh er nået en alder, hvor han ikke leger så meget, er LEGO altid et hit, og han elsker at dykke ned i LEGO universet.
Pris: GOD – Sættet står til 999 kr., hvilket er en rigtig god pris for mange timers underholdning. Sættet er sjovt at bygge med og også meget sjov som fjernstyret bil. LEGO fås tit på tilbud.
Kvalitet/holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er altid top kvalitet, og det holder en evighed. Det kan bygges om og om igen.

Aynur fortæller:

Så kom den længe ventede dag, hvor vi modtog pakken med LEGO Technic Offroad-buggy (42124). 

Milas og Jacek har glædet sig til at modtage pakken og at komme i gang med udfordringen i at bygge denne offroad buggy. Specielt Milas har set frem til at bilen var samlet færdig, så han kunne lege med bilen og fjernstyre den med fars telefon. Offroad-buggyen er som resten af Technic serien egnet til ældre børn og i dette tilfælde +10 år. Selvom Milas er for ung til at samle bilen alene, har han hjulpet far med at trykke de forskellige klodser sammen, og han har nydt at bygge bilen.

Buggyen bliver fjernstyret med CONTROL+ appen, og som noget nyt for LEGO Technic, er den udstyret med affjedring på for- og bagakselen. Den har store gummidæk og en vinklet front, som gør muligt at udføre hop og stunts forlæns og baglæns. Den har en motorhjelm, som kan åbnes, antenne og retro klistermærker inspireret af 80’ernes fjernstyrede biler. Offroad-buggyen er over 13 cm høj til taget, 19 cm høj inklusiv antenne, 28 cm lang og 16 cm bred. Med sine 374 klodser og den super detaljerede byggemanual kan den bygges forholdsvis hurtigt, og denne bil blev bygget af Milas og far i løbet af en eftermiddag. For at få glæde af alle bilens funktioner med CONTROL+ appen skal man bruge 6 AA batterier, som dog ikke medfølger og skal købes separat. 

Milas leger med buggyen konstant både indenfor, men også ude i haven, hvor han sammen med far har lavet små hop, som buggyen kan køre over, men specielt de forskellige features i CONTROL+ appen finder han underholdende, hvor der er forskellige dythorn, som f.eks. gummiand og prutlyde. 

Hans tidligere erfaringer med LEGO Technic gør ham også opmærksom på, at den kun bliver leget med på sikker afstand fra lillebror og lillesøster, som med deres alder, nok hurtigt ville skille den til atomer, hvis de fik deres hænder på den. 

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er timevis af sjov med denne LEGO Technic bil, og med CONTROL+ appen er der udfordringer og opgaver, som gør den endnu sjovere at lege med. Som det er med andre LEGO Technic biler kan man, når man ikke leger med den, udstille den i legerummet. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Offroad buggyen er af top kvalitet, hvilket også normalt kendetegner LEGO Technic. Dog skal det nævnes, at bilens hastighed gør, at hjulophængs klodserne er lidt skrøbelige ved et frontalt sammenstød, men når det er sagt, er de meget nemme at samle igen. Dette gør tingene mere realistiske, og for Milas, var det som om, at bilen skulle på værksted.  

Pris – GOD – 999 kr. (på Legos hjemmeside) for dette byggesæt synes jeg er lige på kanten af, hvad der er rimeligt, selvom der er mange timers underholdning. Men når man sammenligner prisen med andre LEGO Technic byggesæt ligger dette i den dyre ende. 


Vores tester Line har sammen med hendes kæreste Kristian testet Lego Technic sættet Offroader-Buggy.

Kristian fortæller:

Jeg fik straks et flash-back til 80’erne farverige RC legetøj. Offroaderen fra Lego Technic er et sjovt stykke legetøj med høj underholdningsværdi. Æsken er sat til +10 år, men med den glimrende manual med gode illustrationer, er den ret nem at samle, og jeg tror godt min datter på 6 år ville have fornøjelse af at samle den.

Når køretøjet er samlet, og styringsappen er hentet, er man klar til at give den gas i terrænet.

Det er sjovt at udfordre den let kørte bil ved at lave forhindringer og flyvehop. Og selvom bilen er lavet af LEGO er den forholdsvis robust og skulle der ryge en klods af, er den jo let at samle igen. Offroaderen drives af en batteriboks og 2 elmotorer, der giver rimelig god fremdrift og hastighed. Appen ”CONTROL+” kan hentes gratis og er let at bruge. Den har diverse sjove ekstra funktioner med bl.a. lydeffekter. Appen forbindes til boksen via sin mobiltelefons bluetooth forbindelse, og det fungerer fint. Offroaderen kan klare et ret ujævnt terræn, og vores pige på 6 år har også haft stor fornøjelse med at køre med den.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Som altid med lego er det både sjovt at samle og sjovt at lege med bagefter.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Helt sikkert noget som vi vil lege med i lang tid. Lego er bare altid god kvalitet.

Pris: GOD: Sættet koster 999 kr., hvilket jeg synes er helt fair for en fjernstyret bil.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Laptop stander SERO fra PIXOJET