TEST af bogen “Hvad tænker min teenager?” – Testfamilien
TEST af LEGO Technic Offroad Buggy 42124

TEST af bogen “Hvad tænker min teenager?”

Vores tester Marianne har testet ”Hvad tænker min teenager?” fra Forlaget Alvilda.

Marianne fortæller:

Da bogen ”Hvad tænker min teenager?” kom ind ad døren var jeg SÅ klar til at læse den! Med en 14-årig i huset er der ofte situationer, hvor man som forælder er et stort spørgsmålstegn. Bogen beskriver over 100 hverdagsscenarier og tager fat i helt almindelige situationer – lige fra hvad du skal gøre, når din teenager råber ad dig, til hvordan du håndterer bekymringer om onlinesikkerhed, gruppepres, skolearbejde, sex, rygning og alkohol.

Bogen virker indbydende og har en spændende og opsigtsvækkende forside med sin røde farve. Man kan slet ikke vente med at gå om bord i alle de gode råd til helt konkrete hverdagssituationer. 

Bogen er opbygget, så hver situation er delt i tre: ”Du tænker…”, ”Han/hun tænker…” og ”Sådan kan du reagere”. Således bliver det meget konkret og brugbart, hvordan man som forælder i den eksakte situation kan hjælpe med at håndtere det svære og spændende teenageliv.

Teenagerens hjerne er stadig under opbygning, og kroppen bobler af hormoner. Kort sagt: Alle ingredienser til familiekonflikter er til stede på én gang. Med udgangspunkt i den nyeste viden bliver teenagerens adfærd ”oversat” og tolket, og man får forslag til, hvordan man som forælder reagerer mest hensigtsmæssigt – både her og nu – og på længere sigt.

Jeg vil til en enhver tid anbefale ”Hvad tænker min teenager?” til andre forældre med teenagebørn! Det er en bog, som jeg helt sikkert vil bruge mange år frem, når også de mindre søskende når den alder. Bogen kan sagtens bruges som opslagsværk, hvis man støder på en bestemt udfordring, som man har brug for nye input til at løse.

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – man har som teenageforældre brug for en guide til at forstå sit barn. 

Holdbarhed: MEGET GOD – man kan ikke se, den har været brugt.

Pris: MEGET GOD – 199,95 – en super fin pris for så anvendelig en bog.

Kvalitet: MEGET GOD – både indbinding og siderne i bogen er meget kraftige, så de kan holde til mange års brug.


Jeg har fået lov til at teste bogen `Hvad tænker min teenager?´ Forstå din teenager i mere end 100 Hverdagssituationer. 

Førstehåndsindtrykket af bogen er godt. Bogen er solid og godt lavet – klart en bog der kan holde i mange år.

Bogen omhandler unge i alderen 13 til 19. Den er opdelt i kapitler 13-14 årige, 15-16 årige og 17-19 årige. Så er det nemt og finde det kapitel, der passer til dit barn alder.

Bogen starter med at forklare, hvordan en teenagers hjerne fungerer. Lige det afsnit kunne jeg personligt godt ønske havde noget mere indhold, og der var mere forklaring. Når det er sagt, får man i korte træk forklaring på hjernens udvikling i teenagersårene, hormonernes betydning og gode råd til forældrene. Det er helt klar brugbart, men bare mega spændende så for min skyld kunne der godt have været mere af det.

Bogen er utrolig nem at overskue. Den kan bruges som en opslagsbog, så det er ikke en bog, hvor man behøver læse den hele for, at den giver mening. De forskellige punkter er sat op og forklaret både fra teenagerens side og forældrenes side. Indimellem har jeg da selv siddet med den der aha-oplevelse, fordi det er stod rent faktisk gav mening.

Der er eksempler på både piger og drenge og reaktion på, hvordan de reagerer i forskellige situationer.

Flere af tingene har jeg afprøvet i praksis, og det har virket – ju-hu! Andre ting har slet ikke virket. Når det bliver for pædagogisk, dur det ikke altid herhjemme. Men jeg synes at bogen giver stof til eftertanke, og mange ting er klart brugbare. Jeg er i hvert fald blevet mere bevidst omkring, hvordan jeg reagerer i forskellige situationer sammen med min teenager.

Nytteværdi – God –  Jeg synes bare tingene i bogen er brugbare mange år frem.

Holdbarhed – Meget god – Den er lavet i et hardcover, som virkelig kan holde til noget.

Pris – Meget God – Bogen koster omkring 200 kr. Den er klar pengene værd, og det virker som en bog, der er meget dyrere.

Kvalitet – God – det er en robust bog, og siderne er lavet i tykkere papir.


Vores tester Sarah testet bogen “Hvad tænker min teenager?” fra Forlaget Alvilda.

Sarah fortæller:

Jeg har testet bogen ”Hvad tænker min teenager?”

Først tænkte jeg: “Det kan man da på ingen måde vide” 😉Efter kort at have kigget i indholdsfortegnelsen kunne jeg så alligevel se, at de emner der er i bogen, faktisk stemmer ganske godt overens med virkeligheden 😉. For mig at se er bogen et opslagsværk, for mig har det givet mening at kigge i indholdsfortegnelsen, finde aldersgruppen og emnet/udtalelsen fra mine teenagebørn, læse om det, og derved opnå en større viden. Så er jeg blevet fanget af andre emner i min læsning, som jeg har fundet relevante i forhold til mine ungers alder.

Jeg har været vidt omkring i kapitlerne, da jeg har en pige på 12 – men hendes opførsel ligger rigtig meget i emnerne under: Din 13 – 14-årige, kapitel 2. Særligt: Jeg rydder op om lidt, Jeg var i bad i sidste uge, Jeg gider ikke mere, Jeg er ikke sulten om morgenen – er emner jeg har læst op til flere gange, bare for at finde en mening med galskaben. Ligeledes opererer jeg en del i kapitel 3: Din 15 – 16-årige, da jeg har en dreng på 14, som er meget moden af sin alder. De emner jeg har brugt mest er: Lad mig nu sove! Køn og seksualitet, Må jeg få forskud på lommepenge? Gå ud af mit værelse, Min lærer hader mig, Hvor kommer de cigaretter fra, Jeg føler mig utryg, Jeg er homoseksuel, Sammenbragte familier.

Jeg synes, de enkelte emner giver et meget godt billede af teenageren, og det denne står i. Så kan man jo som forældre sortere i det skrevne: Hvad giver mening for mig, hvad kan jeg bruge, hvad er bare helt hen i vejret.

Jeg vil klart anbefale bogen til nyudklækkede teenageforældre – jeg siger ikke bogen har løsningen, men den har rigtig mange gode bud. Så mit førstehåndsindtryk blev klart gjort til skamme.

Bogen er i en super lækker hardback, og farven rød springer lige i øjnene, så man kan ikke undgå at se den uanset om den ligger på bordet eller står på hylden. Her har den lagt fremme den sidste måned – og lur mig om ikke mine teenagere har ”små læst” lidt i den 😉

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – man har ofte brug for et opslagsværk i forhold til at tackle eller forstå sine teenagebørn.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Altså bøger i hardback holder bare bedre end bøger i paperback. Overfladen på denne bog har tendens til at tage imod ridser.

Pris: MIDDEL – Jeg tror ikke, alle vil give prisen, og jeg kan være i tvivl om jeg selv ville have gjort det. De fleste vil nok tænke, at det kan man ikke få en opskrift på sin teenager. Men ser man bogen som et opslagsværk, tror jeg bestemt at prisen er GOD.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Technic Offroad Buggy 42124