TEST af Sag 1569 af Jørn Lier Horst fra forlaget Modtryk – Testfamilien
TEST af Stormfald af Tove Alsterdal fra forlaget Modtryk

TEST af Sag 1569 af Jørn Lier Horst fra forlaget Modtryk

Flere af vores testere har testet/anmeldt bogen Sag 1569 af Jørn Lier Horst fra forlaget Modtryk.

Katrine fortæller:

Sag 1569 er en krimi skrevet af den norske forfatter Jørn Lier Horst, som er en af Norges mest populære krimiforfattere. Det er måske fordi han også selv er uddannet politimand og har været efterforsker inden han blev fuldtidsforfatter.

Sag 1569 er udkommet i 2021 og er den fjerde og sidste bog i cold case-kvartet, hvor politiefterforskeren William Wisting genåbner gamle sager, som synes umulige at løse. Bogen kan dog læses uafhængigt af de andre bøger i serien.

Jeg blev fanget fra første kapitel. Det er virkelig en intens og spændende krimi, som handler om skyld og fortrydelse.

Politiefterforskeren William Wisting modtager et brev om sagen 1569 flere år efter, at sagen er opklaret og glemt. Dette brev peger på andre løsninger end den etablerede sandhed.

Kapitlerne er forholdsvis korte, hvilket jeg rigtigt godt kan lide. Det gør, at jeg kan nå at læse et enkelt, hvis jeg har tid til det, men uden at skulle stoppe midt i et kapitel. Derudover er der mange flashbacks. Jeg synes, det gør bogen virkelig spændende, at man hopper frem og tilbage i tiden, fordi der hele tiden er en cliff-hanger – hvad sker der så nu…

Jeg har haft bogen med på ferie, for jeg nyder virkelig at have en god krimi med som ferielæsning. Og det må jeg sige, at det har været. Den er virkelig blevet læst i en fart, og jeg kan varmt anbefale den. Jeg tror, at jeg skal have fat i de andre bøger i samme serie.

 

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: MEGET GOD -Det er en virkelig spændende og intens krimi. Fra 1. kapitel er man fanget, hvilket giver en god læseoplevelse. Det er svært at stoppe, når man først er gået i gang.

Holdbarhed: GOD – Sag 1569 er en virkelig god bog, og da bogen er i så god kvalitet, kan man låne den ud til flere forskellige og stadig få den tilbage og måske genlæse efter et stykke tid, men uden den har fået slid.

Pris: GOD – Jeg synes, den har en fin pris. Det er en helt ny bog, som er udkommet i juni 2021.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er virkelig i god kvalitet og virkelig spændende, hvilket gør læseoplevelsen fantastisk.

Min første bog af Jørn Lier Horst er læst, og det er så absolut ikke den sidste.


Randi fortæller:

Den er super velskrevet og en af dem, jeg har haft svært ved at slippe. Dette er en krimi, men skrives på en måde, som passer mit temperament rigtig godt. Der er tilpas mange detaljer, uden det bliver i overkanten og skaber for mange indre billeder.

(Jeg skal jo gerne kun sove trygt om natten)

Der noget over at sidde med en bog i hænderne i denne digitale tid, for det kræver jo man sætter sig ned og fordyber sig, og bogen har været helt perfekt til sommerens biltur og turene på stranden. Det er virkelig godt for sjælen, og jeg har nydt at fordybe mig i bogen.

Den handler om en gammel sag, hvor 17-årige Tone Vaterland bliver dræbt på vej hjem fra arbejde. Sagen blev hurtigt opklaret. Skylden blev tildelt, straffen udmålt, og dommen afsonet, men noget tyder på, at sagen ikke fandt den rigtig skyldige.

Man følger politiefterforskeren William Wisting, der modtager breve med ledetråde til den gamle sag, og meget tyder på, at sagen må genoptages, og den rette skyldige skal findes. Men hvem, for der er flere løse ender i sagen og en højtstående person inden for politiet ønsker ikke en genoptagelse, da dette ikke lige er det rette tidspunk for hans karriere.

De politifolk, der medvirker i efterforskningen, er meget velbeskrevne. Jørn Lier Horst gør meget ud af at beskrive, hvordan man via elektronikken kan få indblik i, hvor de mistænke personer har befundet sig på bestemte tidspunkter – selv politiefterforskeren William Wisting, som man følger. Hans privatliv er beskrevet rigtigt godt og gør historien meget troværdig.

Jeg vil klart anbefaler denne skønne bog – læn dig tilbage og nyd en stund  i selskab med denne bog. Jørn Lier Horst er en af Norges mest erfarne politiefterforskere, men betragtes også som en af landets førende krimiforfattere, og det kommer sig fint til udtryk ved, at den ikke virker overdrevet, men meget autentisk.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD og er super til at få en ned i tempo og fange en.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den sidder i hukommelsen.

Pris og kvalitet: GOD – Nomal prisen 299.95 kr., hvilket er en meget normal pris for en bog i den størrelse, og bogen er af god kvalitet.


Vores tester Selina har testet ‘Sag 1569‘ af Jørn Lier Horst udgivet af forlaget Modtryk.

‘Sag 1569’ er den fjerde og sidste bog om cold case sager, hvor politiefterforskeren William Wisting genåbner gamle sager. Bogen kan læses uafhængigt af de andre, men jeg vil gerne læse de andre i serien på et tidspunkt. Udover de fire cold case sager, så er der 11 andre bøger i serien om William Wisting.

Ud af det blå begynder William Wisting at modtage anonyme breve med referencer til tidligere sager. Det første brev har en talkombination, der henviser til sag 1569.

Sag 1569 var en sag om en ung kvinde, som blev dræbt på vej hjem fra arbejde. Sagen blev opklaret, og den skyldige blev fængslet, men nu begynder der at opstå tvivl om, hvorvidt det virkelig var den skyldige, som blev dømt. Er det muligt, at politiet overså noget i efterforskningen dengang? Hvem sender disse breve, og hvad ønsker vedkommende at opnå?
Uanset hvad, så kan William Wisting ikke ignorere de nye ledetråde og begynder derfor at kigge på sagen igen. Det viser sig dog, at det ikke er alle, der bifalder en genåbning af sagen. Der er mange med interesse i at opretholde status quo, hvilket betyder, at der opstår uforudsete komplikationer undervejs.

Bogen er meget velskrevet, og jeg er fascineret af den gode historie, der bliver fortalt her. Det er simpelthen en fornøjelse at læse noget så gennemtænkt. Jeg synes, det er interessant, at historien bliver fortalt fra flere perspektiver. Jeg læste bogen på et par dage og kan klart anbefale ‘Sag 1569’.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Ikke nyttig i traditionel forstand, men hvis du mangler en spændende cold case krimi, som du kan fordybe dig i, så skal du læse ‘Sag 1569’.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er indbundet, så jeg vil sige, at bogen har en meget god holdbarhed. Desuden tror jeg, at både mænd og kvinder vil synes om bogen, så man kan eventuelt låne den ud eller give den videre til kæresten eller veninden.

Pris: MEGET GOD – Helt fin pris for en indbundet og spændende bog.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i virkelig fin kvalitet, da den er indbundet. Desuden er bogen velskrevet og handlingen er gennemtænkt, så jeg skal helt sikkert igang med at læse flere bøger af Jørn Lier Horst.


Michell fortæller:
Jeg var så heldig at få love til læse/teste Sag 1569, som er skrevet at Jørn Lier Horst. Han har skrevet William Wisting-serien, og Sag 1569 er bog nr 15 I denne serie, men er den fjerde og sidste bog i hans cold case-kvartet.
Jeg har aldrig læst nogle bøger skrevet af Jørn Lier Horst, men denne bog fik mig fanget med det sammen.
Bogen har et flot omslag, som indbyder til en god krimi, og tager man omslaget af er der en flot sort bog.
Bogen handler om William Wisting, som er en politiefterforsker, der er på ferie, men modtager et anonymt brev i sin postkasse uden frimærke eller afsender. Brevet har en bestemt talkombination, som leder ham hen til en gammel sag om den unge Tove, som blev dræbt på vej hjem fra sit arbejde. Sagen er lukket, og der er faldet dom i den, men noget tyder på, at der kan være andre sandheder end dem, som er fremlagt.
Sproget er godt brugt og giver et flow i bogen, så man får både læst bogen fra forskellige perspektiver, og det gør, at man lever sig mere ind i bogen. Bogen er fyldt med spænding og twists, hvor man ihærdigt forsøger at finde ud af sandheden sammen med bogens hovedkarakter. Jeg skal uden tvivl læse de 14 andre bøger i William Wisting serien, da jeg synes, at forfatteren skriver bogen på sådan en måde, at man kan se for sig, hvad der sker.
Hovedpersonen William Wisting er en karakter, som jeg hurtig fik medfølelse for, og igennem bogen fik han mere og mere dybde. Hvis jeg havde læst de andre bøger, ville jeg nok have mere kendskab, men på trods af min manglende kendskab til de andre bøger, kunne jeg sagtens læse den, som der også står på bagsiden af bogen.
Vurderingen bliver:
Nytteværdi: MEGET GOD, da man aldrig kan få nok af en god krimi.
Holdbarhed: GOD, da det er en hardback bog, men papiromslaget kan gå i stykker.
Pris: GOD, da den ligger på små 249,95 kr. alt efter, hvor du køber den. Det er for mig en billig/normal pris for så god en bog.
Kvalitet: MEGET GOD, da det er en bog man ikke er bange for går i stykker, men samtidig er indbydende.

Anne fortæller:
Jeg har testet en spændende krimi fra forlaget Modtryk. Allerede da jeg modtog pakken og fik pakket bogen ud, glædede jeg mig til at komme i gang med at læse dem. Den har et fængende omslag.
Bogen er en del af en serie, hvor jeg ikke har læst de tidligere bøger. Dette har bestemt ikke været nogen hindring for at læse den – den kan sagtens stå alene – og jeg har nu fået lysten til at læste de tidligere bøger i serien.
Jeg har sammen med min mand læst bogen på vores ferie og havde begge svært ved at lægge den fra os. Nogle bøger tager tid om at komme i gang, men det er ikke tilfældet med denne bog, da man som læser fra starten bliver fanget og gerne vil vide, hvad der sker med “Sag 1569“.
Jørn Lier Holst formår at holde spændingen igennem hele bogen.
Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud af fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.
Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vor vurdering:
Lege/Nytteværdi: MEGET GOD. Meget fængende bog hele vejen igennem. Dejligt med rigtig bog til ferien – gør man kobler meget mere fra end ved f.eks. en lydbog.
Holdbarhed: GOD. Det er ikke en paperback, men god kvalitet. Papiromslaget bliver dog relativt hurtigt slidt og krøllet.
Holdbarheden havde været bedre, hvis omslaget havde været trygt på selve bogen.
Pris/kvalitet: MEGET GOD. Man får en rigtig god og holdbar bog for pengene.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Stormfald af Tove Alsterdal fra forlaget Modtryk