TEST af Stormfald af Tove Alsterdal fra forlaget Modtryk – Testfamilien
TEST af LEGO Duplo Family Camping Van Adventure nr. 10946

TEST af Stormfald af Tove Alsterdal fra forlaget Modtryk

Flere af vores testere har testet / anmeldt bogen “Stormfald“. Her kommer et udpluk af deres anmeldelser:

Katrine fortæller:

Stormfald er en krimi skrevet af den svenske forfatter Tove Alsterdal, og den er kåret som den bedste krimi i 2020.

Tove Alsterdal er kendt som en af Sveriges ypperste krimiforfattere. Stormfald er hendes sjette krimi, men den første bog i en ny krimiserie. Her får vi lov at blive i det samme univers gennem flere bøger. Det glæder jeg mig over!

Den nye krimiserie udspiller sig i Ådalen. Den handler om Eira Sjödin, som vender hjem til sin barndomsby for at arbejde i politiet og tage sig af sin mor. Her skal hun arbejde med efterforskningen på mordet på Olofs far. Dette vækker Eiras fortid til live. 

Olof var fjorten år, da han tilstod et mord på pigen Lina. Det er nu treogtyve år siden, og Olof finder sin far myrdet i badeværelset. 

Olof er drengen fra Eiras mareridt. 

På mange måder er Stormfald en klassisk krimi. Fortidens gerninger har en indflydelse på nutidens hændelser, men i denne bog er der alligevel noget andet og mere… Bedst som jeg troede gåderne var løst, røbes der endnu flere lag.

Den er virkelig spændende, overraskende og er skrevet stramt, effektivt og intenst i et særdeles godt sprog. 

Bogen er trykt i god kvalitet. Layoutet på siderne gør det er nemt at læse, da teksten er placeret med god afstand til siderne. 

Det kan godt være, jeg er lidt gammeldags, men jeg elsker stadig at læse en rigtig bog fremfor lydbøger og E-bøger. Nu glæder jeg mig til at læse næste bog af serien. Jeg er spændt på om Eira fortsætter som gennemgående person eller om det er stedet, som er det gennemgående. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

Vurderingen bliver i dette tilfælde: 

Nytteværdi: MEGET GOD -Det er en virkelig spændende krimi og giver en god læseoplevelse. Det er svært at stoppe, når man først er gået i gang. 

Holdbarhed: GOD – Stormfald er en virkelig god bog, og da bogen er i så god kvalitet, kan man låne den ud til flere forskellige og stadig få den tilbage og måske genlæse den uden slid. 

Pris: GOD – Jeg synes, den har en fin pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er virkelig i god kvalitet, hvilket gør læseoplevelsen fantastisk. 


Linda fortæller:

Jeg har endnu en gang været så heldig at teste for forlaget Modtryk.

Denne gang skulle der læses krimi – faktisk årets bedste krimi i Sverige, nemlig Stormfald af Tove Alsterdal.

Stormfald er første bind i den nye Ådalenserie. Det er første gang, at forfatteren bag, indleder en serie, og jeg er ret sikker på, at den nok skal blive en succes. Tove Alsterdal er nemlig en af Sveriges bedste og mest respekterede forfattere. Hendes bøger har vundet litteraturpriser i flere lande, og de udkommer på 25 sprog.

Jeg er kæmpe fan af krimigenren og iøvrigt en kæmpe læsehest. Derfor tog det mig ikke mange dage at tygge mig igennem Stormfald. Det er ikke en hidsig hæsblæsende krimi, hvor man nærmest bider negle af bare spænding. Stormfald er en af de bøger, der tager sig god tid. Men på en måde, så man alligevel ikke kan lade være med liiiige at skulle læse et kapitel mere. Den er spændende på en underspillet måde, og jeg troede flere gange, at NU havde jeg regnet den ud… Men som der står i indbindingen “Når løsningen er indenfor rækkevidde, åbner den næste gåde sig”.

Historien udspiller sig i Ådalen i Sverige, og man følger Eira Sjödin, som vender tilbage til sin barndomsby for at arbejde ved politiet, samt for at tage sig af sin mor. Krydret med mord, familierelationer og håbløs kærlighed lægger første bind i serien altså ret godt ud!

Er man til krimi, får denne her min aller bedste anbefaling…

Forlaget Modtryk blev grundlagt i 1972 og udgiver primært skønlitteratur for voksne. Hvis man søger lidt inspiration til bogtitler og læsning, er deres sociale medier bestemt et besøg værd. Jeg følger selv med, får god inspiration og håber selvfølgelig, at der snart er nye læsetests på vej.

Nytteværdi: MEGET GOD… For mig findes der altså ikke meget bedre end at sidde med en fysisk bog i hænderne. 

Holdbarhed: MEGET GOD… Bogen kommer i hardback, som altså bare føles lækker i hænderne. Yderligere er der aftageligt omslag med en virkelig flot forside.

Pris: Middel… Jeg har fundet bogen i min lokale boghandler. Her stod den til 249 kr. Nogle vil måske finde prisen lidt høj, inklusiv mig selv, men eftersom underholdningsværdien er høj, er prisen fra min side tilgivet.

Kvalitet:  MEGET GOD… Det er altså kræs at sidde med Stormfald i hænderne. Lækker kvalitet og super flot forside. Yderligere er siderne i bogen, lækker papir kvalitet. 


Janne fortæller:

‘Stormfald’ af Tove Alsterdal er en krimi, hvor du kommer med ind i Eiras liv efter hun er flyttet retur til sin fødeby. Du følger Eira både privat og som politiefterforsker, alt hvad livet kan bringe når du flytter tilbage til fortiden. Livet som efterforsker i en lille by langt fra city, bringer både udfordringer når man skal tage sig af sin mor, har en bror med andre tilgange til livet end en selv og gamle samt nye romancer kommer på banen. Eira skal efterforske en sag om en gammel mand, der er død i eget hjem, men ikke hvilken som helst mand. Der er nemlig sket en masse ting i fortiden, som måske kan have forbindelse til forbrydelsen, som er sket i dag. Jo flere de snakker med og jo dybere de kommer i mandens families fortid, jo mere lader det til, at intet er glemt. Måske er fortidens skeletter blevet gemt i skabene, mange husker dem, fortier dem og lever videre uden at tale om det – for det fungerer jo, eller?

En fortælling hvor nutid og fortid mødes på tværs, når man mindst venter det. Kan man skille privatlivet fra arbejdslivet eller flyder det hele sammen, når man er på vej ned af en lukket sti – måske der er en anden vej ud alligevel?

Spændende krimi hvor ting du ikke havde forudset ville ske – også selvom dette langt fra er din første krimi, er Tove Alsterdal en glimrende forfatter, der forstår at få spændingen med helt til slut og samtidig får samlet trådene til sidst, så du ikke føler dig forladt midt i en scene.

Jeg vil anbefale ‘Stormfald’ af Tove Alsterdal til andre krimielskere, som elsker, at alt kan ske.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – nyttig for en bogorm, som er til krimi

Holdbarhed: GOD – Bogen er indbundet, så god holdbarhed, dog med lyst papir yderst, som kan falde af/eller bruges som bogmærke.

Pris: GOD – Prisen er i samme prisleje som andre gode bøger, så helt fin til prisen.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i virkelig god kvalitet og velformuleret.


Joan afslutter:

Jeg har testen bogen Stormfald af Tove Alsterdal. Forfatteren har jeg ikke tidligere stiftet bekendtskab med, selvom jeg læser mange krimier. Fra det øjeblik jeg gik i gang med bogen, som er kåret til årets bedste svenske krimi, var jeg helt opslugt af historien. 

Det er en virkelig velskrevet krimi, der tager udgangspunkt i, at en ung mand som 14-årig tilstod et mord, som man hurtigt finder ud af, han ikke er skyldig i. Vi følger ham hjem til sit barndomshjem, hvor han finder sin far myrdet. Vi følger også den enlige politibetjent, Eira, der flytter hjem til sin mor for at passe hende og samtidig arbejde i det lokalområde, hun kommer fra. Hun var en lille pige, da mordet, den 14-årige er kendt skyldig i, blev begået, så hvad husker hun fra dengang? 

Lige når man tror, man har løsningen, ændres historien igen. Der udspiller sig mange historier på tværs, som binder det hele sammen på en virkelig fin og overraskende måde.

Jeg læste bogen på ganske få dage, da den hele tiden overraskede, og jeg havde brug for at vide, hvordan den endte. 

Jeg glæder mig til at følge Eira, den enlige kvindelige betjent, i de næste krimier, da jeg er sikker på, at hun kommer til at opleve en masse uforudsigeligt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er altid fantastisk at dykke ned i en ny bog. 

Pris: GOD – Prisen er, som den er på nye bøger.

Kvalitet: MEGET GOD – En super lækker hardback bog.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Duplo Family Camping Van Adventure nr. 10946