Test af Biosym OmniMINI D – Testfamilien
Test af Biosym Omni Mini Multi og Omnimin Multivitamin

Test af Biosym OmniMINI D

Test af OmniMINI D

Flere af vores testere har den seneste måned testet vitaminer fra Biosym. I denne test kommer et udpluk af testanmeldelserne på OmniMINI D .

Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn Silje (7), Isak (6), Vitus (4) og Elin (3) testet OmniMINI D vitaminer fra Biosym. 

Anne-Louise fortæller:

Herhjemme har vi altid gået meget op i børnenes vitaminer. De får alle sammen dagligt en multivitaminpille og i vinterhalvåret får de alle D vitamin som det anbefales. Elin og Vitus får D vitamin tilskud hele året, og Bille på 6 måneder får D-vitamin i flydende form. Vi har desværre nogle meget kræsne børn herhjemme, og derfor er det ekstra vigtigt for os, at børnene får deres vitaminpiller, så vi sikrer, at de ikke mangler nogle vitaminer på trods af deres sparsomme vitaminindtagelse via kosten.  

Jeg var meget spændt på denne test, da vores børn er ret selektive med deres vitaminpiller. Vi har prøvet virkelig mange forskellige slags og indtil nu har det kun været “vingummi bamse vitaminer” der gik an, og selvfølgelig kun nogle enkelte mærker. Derfor gik jeg ind til denne test med en del skepsis, da jeg havde læst at disse vitaminer ikke er i “vingummi”, men en mere klassisk tyggetablet. 

OmniMINI D er nemlig en tyggetablet med jordbærsmag, og tabletterne er fint udformet som små bamsehoveder, sådan en fin lille detalje som gør det hyggeligere for barnet at skulle have deres vitaminer. Til min store overraskelse elskede alle 4 børn D vitaminen fra første smagsprøve. Der er ingen kamp med at få dem til at spise deres vitaminpille – de spørger selv efter den lige efter morgenmaden hver dag.

OmniMINI D indeholder 10 μg vitamin D3 pr.  tyggetablet. Vitamin D er nødvendigt for normal vækst og knogleudvikling hos børn og bidrager til immunsystemets normale funktion. 

I OmniMINI D er der ingen tilsatte farvestoffer i produktet, og de indeholder ikke gluten, laktose, soja eller parfume. De indeholder sødestoffer og overdreven forbrug kan virke afførende. 

Det anbefales, at børn fra 3 år får en tablet om dagen – herhjemme ville børnene ønske, de måtte få langt flere. 

Vi har allerede været ude at købe ekstra vitaminpiller fra OmniMini, da de er langt billigere end dem vi normalt køber og børnene elsker dem.

Udover OmniMINI D har vi også testet Omnimin, som er en alsidig vitaminpille fra 11 år. Det er en multivitaminpille i god kvalitet med hele 28 vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre essentielle næringsstoffer. Jeg har faktisk ikke været så god til at tage vitaminer selv, men jeg har taget disse dagligt i testperioden, og jeg håber det kommer til at kunne mærkes på mit immunforsvar.

Alle vores test og anmelderser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Produktet er en nem måde at sikre barnets daglige indtagelse af vitamin D.

Holdbarhed: GOD –Med 4 børn holder et glas ikke særlig længe, men det er gældende for alle vitaminpiller.

Pris: MEGET GOD –  Vitaminpiller er ofte dyrt, og jeg hader faktisk den månedlige tur i Matas efter vitaminpiller til børnene, da det altid bliver flere hundreder kroner, når man som os har mange børn. Men disse vitaminer er faktisk i en virkelig fin prisklasse, hvor alle kan være med. Man får 90 tabletter for kun 54 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten virker super fin og er uden tilsattefarvestoffer. Derudover er det en super fin detalje, at vitaminerne er udformet som bamsehoveder.


Vores tester Winni har sammen med hende børn, Freja på 2 år og Filuka på 5 år, testet D-vitaminer fra Biosym

Winni fortæller:

Vi har glædet os til at prøve vitaminer fra biosym, og børnene var meget begejstret for, at de små D-vitaminer lignede små bamser. Vi er særligt begejstrede, da vi som forældre ønsker, at vores børn får deres daglige vitaminer, og da Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen også anbefaler, at børn fra 4 år tager et tilskud af vitamin D i vinterhalvåret (fra oktober til april), og at forældre giver vitamin D til deres små børn hele året, indtil barnet er fyldt 4 år, vil vi gerne, at børnene får det.

Vitaminerne er tyggetabletter, der smager af jordbær som børnene elsker, og vitamin D er nødvendigt for normal vækst og knogleudvikling hos børn og bidrager til immunsystemets normale funktion. 

Disse tabletter er kommet for at blive på vitaminhylden, og børnene spørger efter dem dagligt, da de synes det er sjovt og smager af slik. 

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Nytteværdi: MEGET GOD – Børnene har godt af et dagligt tilskud af D-vitamin, og så smager de godt, og er interessante, så de har lyst til at spise dem. 

Holdbarhed:  MEGET GOD – Det er en bøtte med 90 tabletter som svare til ca. 3 måneders forbrug til ét barn. Bøtten har skruelåg.  

Pris og Kvalitet: MEGET GOD – vejledende pris er 54 kr. – som jeg synes er en meget fin pris for vitaminer. 


Christina fortæller:

Vi har testet 2 forskellige slags vitaminer fra Biosym. En til voksne og en til børn.

Til Richard har vi testet D vitamin med 10ug, Amanda har ikke testet disse, da hun er for lille. Richard er 5 år, og disse må tages fra man er 3 år. Amanda tager dagligt en multivitaminpille og Richard har nu siden vinteren begyndte taget D vitamin – også kaldet Omni Mini D. Sammen med hans multivitamin og andre vitaminer. Om dette er grunden ved jeg ikke, men Richard har 7, 9, 13 ikke været ramt af sygdom det sidste halve år.


Det er i hvert fald en vitamin, vi fortsætter på indtil vi når foråret, og helt bestemt også en vitamin har bliver startet op på igen næste vinter.

Kasper og jeg har testet OmniX som er en multivitamin. Jeg har altid spist mine vitaminer og også langt flere end en multivitamin, men jeg har også den mening, at man altid skal sørge for at bunden er i orden, og det er den med en god multivitamin.
I denne får man en masse forskellige vitaminer, så jeg virkelig føler, at vi er dækket godt ind.

 

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle burde i min verden tage en multivitamin og en god en. Det er vores krop, vi skal passe på den, og vi skylder den at tage nogle ordentlige vitaminer.
Dermed også sagt, at vi skylder vores børn at passe på dem og give dem det de behøver. Derfor er disse to vitaminer meget nyttige.

Holdbarhed: MEGET GOD –Begge vitaminer kan holde sig tilpas længe og mere til, så man sagtens kan nå at få dem spist.

Pris: MEGET GOD – Kvalitet koster penge, og specielt når det er noget vi skal have ind i vores kroppe. Jeg synes faktisk, at disse vitaminer er billige i forhold til, hvor længe der er til, og hvor god kvalitet det er.

Kvalitet: MEGET GOD – Super kvalitet som jeg med ro i maven gerne spiser dagligt samt giver til mine børn. Mange af de andre vitaminer jeg tager dagligt er fra Biosym, så jeg står 100% inden for mærket.


Bettina fortæller:

Vi har med mine børn,  Sophia på 5 år og Marcus på 11 år testet vitaminer fra Biosym.
Omnimin – er den alsidige multivitamin med hele 28 vitaminer, mineraler og antioxidanter og andre essentielle næringsstoffer.


Omni mini D er en bamseformet tyggetablet med vitamin D og jordbærsmag, særlig udviklet til børn fra 3-10 år.
Som noget nyt anbefaler Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen nu, at børn fra 4 år og opefter tager tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret.

Vi har ikke før givet vores børn vitaminer, da de spiser ganske meget og varieret frugt og grønt hver dag. Men efter de nye anbefalinger og med vores eget kendskab til Biosym, kastede vi os ud i testen. Og vi er ikke blevet skuffet.

Begge børn er vilde med tyggetabetten og den søde smag af jordbær. Vi fandt i forløbet ud af at Marcus havde brug for flere vitaminer, men her var Omimin desværre ikke den rette for en dreng på 11 – han synes pillen var alt for stor at sluge.


I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – D-vitamin er vigtig for både børn og voksne i vinterhalvåret. Omnimin er store piller og ikke nemt for alle at sluge.

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er piller til længere tid i glassene, hvilket er rigtig rart. Og de har også en god lang holdbarhed.

Pris og Kvalitet: MEGET GOD – Vitaminernes pris og kvalitet hænger i den grad sammen. Jeg synes også, at udseendet på bøtten afspejler kvalitet. Både vi voksne og børnene har haft glæde af vitaminerne og synes, vi kan mærke en forskel på vores krop.


Vores tester Gønül har sammen med sin datter Dilay på 5 år testet kosttilskud fra Biosym.

Gønül fortæller:

Vi har den seneste måned testet kosttilskud OmniMINI D til børn fra Biosym. 

OmniMINI D er en tyggetablet med 10 µg Vitamin D3 og som er formet som små glade bamsehoveder. 

Som mor er det vigtigt for mig, at Dilay får Vitamin D kosttilskud, som er nødvendig for en normal vækst og knogleudvikling hos børn. 

  • Dilay fortæller, at OmniMINI D er nemme at tygge og smager dejligt af jordbær.

Herhjemme har vi prøvet flere slags kosttilskud af Vitamin D til Dilay, men enten synes hun, at de ikke smagte godt eller har været svære at tygge. Da Dilay har godkendt disse tyggetabletter, vil vi fortsætte med at give hende OmniMini D fra Biosym, og vi vil anbefale dem til andre børnefamilier. 

OmniMINI D indeholder ikke gluten, soja, laktose, gelatine eller tilsatte farvestoffer. Den anbefalede dagsdosis for børn over 3 år er en tablet om dagen, og Dilay får den i forbindelse med et måltid. 

I dette tilfælde bliver vurderingen af Omni mini D:

Nytteværdi: MEGET GOD – Fordi Vitamin D er nødvendig for normal vækst og knogleudviklingen for børn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er 90 tabletter og en lang holdbarhedsdato på bøtten.

PRIS: MEGET GOD – Vejledende udsalgspris for en bøtte med 90 tabletter er 54 kr.

KVALITET: MEGET GOD – Vitaminpiller i Danmark er kontrolleret, så de overholder de samme kvalitetskrav.


Elisabeth fortæller:

Mine 2 drenge Noah og Malthe har testet OmniMINI D fra Biosym, og de elsker dem. Tyggetabletterne er formet som et bamsehoved, hvilket er en sød detalje, som børnene kan lide. De smager af jordbær, så de bliver spist som var det slik. Herhjemme ser børnene frem til at få deres tyggetablet sammen med morgenmaden. 

Vitamin D bidrager til af normale knogler og tænder, bl.a fordi vitamin D øger optaget af calcium fra tarmen. Derudover bidrager vitamin D med at vedligeholde normal muskelfunktion og immunsystem. 

De nyeste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen er, at børn fra de er 2 uger til 4 år får vitamin D tilskud hele året. Derudover anbefales det, at børn fra 4 år får vitamin D tilskud i vinterhalvåret (fra oktober til november). 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – da det er vigtigt, vores børn får de rette vitaminer.

Holdbarhed: MEGET GOD – der er 90 tyggetabletter i en bøtte, så der er til flere måneder.

Pris: MEGET GOD – 54 kr for 90 tyggetabletter er en god pris for alle. Der skal tages 1 tablet om dagen, så det er 0,60 kr pr. D

dag for at ens barn får vitamin D. 

Kvalitet: MEGET GOD – Biosym har lavet kosttilskud af høj kvalitet gennem mange år.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Biosym Omni Mini Multi og Omnimin Multivitamin