TEST af Najell Easy Soft bæresele – Testfamilien
TEST af Skip Hop 3-i-1 aktivitetscenter

TEST af Najell Easy Soft bæresele

To af vores testere, Trine og Anne-Louise,  har sammen med deres babyer Sofus og Bille testet Najell Easy Soft Bæresele i farven mercury grey.

Trine fortæller:

Jeg var ærligt lidt skeptisk, da jeg skulle teste bæreselen. Ikke fordi, at jeg ikke kan lide bæreseler, men fordi vi har en baby, der har grædt meget i hans korte liv, og hvor vi har prøvet alt lige fra wraps til vikle til bæresele, og han har skreget som besat hver gang. Nu er han 6 måneder og en nysgerrig lille én, så vi gav det en chance. 

Jeg startede med at putte ham i den herhjemme og gå lidt rundt med ham for at vænne ham til den. Den er den nemmeste bæresele, vi har haft, og vi har 3 børn, så vi har prøvet lidt forskelligt. Selen er nærmest samlet på forhånd, så man tager den blot over hovedet, og så lukker den om hoften. Herefter lukkes den blot med magneter på skulderen, og man kan trække i snorene, så baby sidder tæt. 

Den kan bruges helt fra nyfødt og op til 18 måneder (eller 13 kg). Udover at være brugervenlig er den ergonomisk, og man kan mærke og se, at babyen sidder korrekt i frøstilling. Den har 3 bærepostioner: front indad, front udad og bag på ryggen. Det er nemt at skifte stilling, og det er især nemt at skifte fra person til person. På vores netop overståede ferie, bar både min bror og far på skift vores baby. 

Vi har liget været 8 dage i Spanien i over 25 graders varme. Baby blev varm af at sidde der, men slet ikke på samme måde, som vi har oplevet med andre. Den er lavet af sweatstof og med airmesh og en del lufthuller og den, der bar, havde det varmere end baby. 

Den er nem at have med på farten, da den snildt kan ligge under barnevognen, den vejer ingenting, og vi havde den også bare med i et net ombord på flyvemaskinen. Sofus har gylpet lidt på den, men jeg tørrede den bare af med en våd klud, og så var det fikset. Jeg er nu helt tryg ved at gå lange ture i barnevognen, fordi jeg altid har selen med, så jeg kan putte ham i den, hvis han bliver ked af det. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vores baby er så glad for at sidde i den og især, hvis man er flergangsforældre, vil jeg mene, at det er en god investering, da man så har hænderne fri til andre ting (eller børn).

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Den er virkelig god og behagelig at have på. Det at den kan vaskes er et kæmpe plus, og den er pæn og virker robust. 

Pris: MEGET GOD – selen koster 1199 kr, og det synes jeg er en fair pris. Den har 3 positioner, og den er vitterlig nem at få af og på. 


Anne-Louise fortæller:

Som mor til 5 små børn, er det virkelig et must med en bæresele, så man kan have hænderne fri – selv når den lille ønsker at være helt tæt. Jeg havde allerede en anden bæresele inden denne test, men da jeg længe havde haft kig på denne bæresele fra Najell, som jeg havde hørt godt om, håbede jeg meget, at jeg kunne få lov at teste. Bille er en rigtig “hængebaby,” som helst er på maven hele tiden. Han gylper rigtig meget, er ørebarn og har for nyligt fået klippet tungebåndet, hvilket helt klart har været med årsagen til, at Bille ikke har villet sove i barnevogn. Derfor er Bille altid blevet båret i bæreselen, når jeg har været på tur. For mig er bæreselen også guld værd, når jeg skal aflevere og hente alle børnene i skole og børnehave. Det er skønt at have ham hængende trygt på maven, mens jeg stadig har armene fri til at kunne hjælpe mine børn af / på med tøjet og sørge for, at de blive sendt godt afsted.

Som sagt har jeg allerede før haft en bæresele, faktisk har jeg før Najell haft 3 forskellige slags gennem tiden, men Najell skiller sig ud flere steder, og den er uden tvivl blevet min favorit.

Najell Easy gør nemlig tingene meget lettere end de andre bæreseler jeg har haft. De har sørget for at lave en bæresele som er let at tage på og uden lukninger bag på, som man ikke selv kan nå. Med denne bæresele kan man nemt og trygt bære sit barn, uden behov for en ekstra hånd til at lukke et spænde bag på. Man tager bæreselen på over hovedet, og så skal den faktisk bare lukkes med et spænde rundt om hoften. Der er lange stropper som man kan spænde til med, så selen sidder helt optimalt og sikrer, at både du og baby får den rette komfort. Babyen sættes i selen, når du har klikket spændet om hoften, og de magnetiske spænder lukkes derefter nemt oppe ved skulderen. Magnetspændet er klart en ting der gør, at denne bæresele skiller sig ud. Magneten får spændet til at låse nemt, hurtigt og sikkert. Spændet holdes derefter sammen af et mekaniskt beslag, præcis som et almindeligt spænde. Du åbner ved at trykke på de turkis knapper. Helt vildt nemt og smart!

Man kan skifte mellem 3 forskellige bærepositioner; med barnets ansigt ind mod din mave, barnet vendt med fronten ud, eller man kan bære sit barn på ryggen. Man skal ikke ændre en masse på selen for at bruge de forskellige bærepositioner – igen et sted hvor denne sele skiller sig ud fra andre.

Bæreselen fra Najell er et letvægts produkt som gør den super nem art opbevare i en taske eller under barnevognen, da den virkelig ikke fylder meget. Alle materialer i Najell Easy er udvalgt til at have minimal indvirkning på miljøet. Alle materialer er Øko-tex standard 100 klasse 1, hvilket betyder, at de indeholder minimale mængder kemikalier, og det er derfor godt for både produktion, miljø og ikke mindst børnene. I denne bæresele Najell Easy i farven Mercury Grey har man kombineret jerseystof med deres luftige indre stod i airmesh for at skabe en bæresele, der er blød og behagelig. Netop materialet gør denne sele vildt behagelig at bruge for både Bille og jeg. Mange andre seler er i meget tykkere og varmere materiale, som får både barn og bærer til at svede om sommeren.

Det vigtigste for mig i valget af en bæresele er om bæreselen er ergonomisk korrekt for både forældre og barn, og det er denne fra Najell selvfølgelig. Barnet sidder i en bred siddestilling og placerer knæene højere op end babys bagdel. Da selen er dejlig blød, kan babyen stadig bevæge sig og justere dets position.

Selen kan bruges fra nyfødt til ca. 18 måneder alt efter barnets størrelse. Man anbefaler, at man først starter med at bære barnet med ansigtet ud af, når barnet er fyldt 5 måneder og har fuld kontrol over hovedet. Bæreselen er iøvrigt fri for farlige og allergifremkaldende evner og kan fås i 5 forskellige farver.

Jeg skulle lige vænne mig til denne bæresele, da den er markant anderledes end mine tidligere. Jeg blev dog meget hurtigt overbevist om, at denne bæresele er den smarteste på markedet, og jeg forstår, hvorfor den bliver rost til skyerne. Den er nem at anvende, Bille sidder godt, jeg kan have armene fri og kan let skifte bæreposition, hvis Bille pludselig heller vil sidde anderledes. Den kan let vaskes ved 40 grader, hvilket er et must, når man har en baby der gylper. Jeg har altid bæreselen med mig, og den bliver dagligt brugt! Kvaliteten er helt i top, og jeg er så glad for, at jeg har fået denne bæresele som er god for Bille, men også er langt mere ergonomisk for mig som bærer.

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Nytteværdi: MEGET GOD – Selen gør det let at bære sin baby, så man samtidig kan have hænderne fri til andre ting. Selen er ergonomisk korrekt for både baby og forældre. Derudover er selen utroligt let at bruge.

Holdbarhed:  MEGET GOD – Selen virker utroligt holdbar, og selvom den er blevet vasket flere gange, kan det ikke ses. Selen kan bruges fra 0-18 måneder.

Pris og Kvalitet: MEGET GOD – Selen koster 1099 kr., hvilket ikke er meget anderledes end andre bæreseler på markedet. Her får man virkelig en bæresele i top kvalitetl. Den er let at anvende, og den er ergonomisk for baby og forældre.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Skip Hop 3-i-1 aktivitetscenter