TEST af Dometic lufttelt på Jambo Feriepark for Camping Agenten – Testfamilien
TEST af QUUT legetøj fra ANDEMORS VERDEN

TEST af Dometic lufttelt på Jambo Feriepark for Camping Agenten

Flere af vores testere har testet et stort telt lufttelt fra Dometic.

Vores tester Katrine har sammen med sin søn Elliot Vergilius på 5 år testet et Dometic air telt som  Camping Agenten havde stillet til rådighed på Jambo Feriepark.

Elliot og jeg har været afsted på campingferie i det nordjyske i et luksustelt på en femstjernet campingplads.

Vi har begge virkelig glædet os og været så spændte på denne tur. Jeg er vokset op med camping, og derfor er campinglivet ikke så nyt for mig. Jeg har dog aldrig prøvet at være på camping alene med Elliot, så dette var første gang, men absolut ikke sidste.

Med bilen pakket tog vi afsted fra Falster mod Jambo Feriepark i Saltum, hvor vi skulle holde en uges ferie. Både Elliot og jeg var meget spændte på, om campingferien ville blive en succes, og hvordan det ville gå med toiletbesøg, bad, opvask mm. når vi kun var os to afsted.

Vi ankom ca. Kl. 13 på Jambo Feriepark og fandt hurtigt vores telt. Elliot kunne nemt finde vej, da vejene er markeret med dyr, vi boede på Elefanten. Anne-Louise min søster (en af de andre testfamilier) havde været på ferie ugen forinden, men vi havde aftalt lige at mødes og lade børnene lege på legepladsen og tage en tur i poolen. Elliot blev hurtig vist rundt, både på toiletterne, legepladsen og poolen. Jeg var ikke tvivl, campinglivet var allerede en succes.

Efter at have sagt farvel til moster og co. Kunne vi pakke bilen ud og finde os til rette i det kæmpe luksustelt, som vi havde fået stillet til rådighed. Elliot fandt hurtigt sit legetøj frem og sagde ”her kan jeg have mit legeværelse”.

Igen det er virkelig et luksustelt, særligt når man kun er to personer.

Udover de to sovekabiner var der et stort rum med køleboks, Kamba kogeblus, flot campingbord, lækre Kampa stole, køkkenskabe med alt service og en lækker O’Grill gasgrill. Der manglede absolut ikke noget. Bagerst var der et rum til bagage, hvilket virkelig var smart. Det var nemt og overskueligt og gav samtidig mere plads til hygge. Derudover var der også et fortelt, hvor jeg bar køkkenet ud. Alt var virkelig i høj kvalitet og lækkert.

Teltet er et stort lufttelt, som i stedet for de klassiske teltstænger holdes oppe af kraftige luftkanaler, hvilket gør det nemmere og hurtigere at sætte op. Man skal blot pumpe luft i kanalsystemet, og derefter sætte pløkker i.

Teltet lå på en plads tæt på en servicebygning med toilet, bad, fælleskøkken og opvaskeplads. Det gjorde det nemt for Elliot selv at gå på toilettet samtidig var jeg ikke langt væk, når Elliot var puttet, og jeg om aftenen skulle op og børste tænder, hvilket jeg synes var virkelig rart.

Jambo Feriepark er som skrevet en femstjernet park, hvor der virkelig er gode, pæne og lækre faciliteter.

På Jambo Feriepark er der en kæmpe legeplads, hvor der er noget for alle børn med legetårne, gynger, trampoliner mm. Derudover var der også en lille legeplads ved servicebygningen. Her legede Elliot tit, når vi var færdige med opvasken eller, hvis det var en stor opvask, mens jeg tog resten. På pladsen finder man også et legeland, hvilket særligt er rart, hvis det regner.

Det største hit for Elliot var helt klart den opvarmede pool, hvor han minimum var i én gang om dagen alle dage. For ham var det lige meget, hvordan vejret var – han skulle bare bade.

Poolen er opdelt i forskellige dybder. Derudover er der en vandrutschebane og et boblebad. Det var virkelig et hit for Elliot med en opvarmet pool. Der blevet leget, dykket, badet og også slappet af i boblebadet.

Camping er virkelig en perfekt måde at rejse på, når man har børn. Selv kan jeg huske, at jeg elskede det som barn, så det kommer ikke bag på mig, at Elliot også elsker det.

Han fandt hurtigt nye venner. Vores naboer var Michelle (en af de andre testfamilier), som boede i campingvogn. Elliot legede dagligt med hendes søde drenge. Udover nye venskaber voksede og udviklede Elliot sig også helt vildt. Elliot kunne selv løbe op på toilettet og op på legepladsen.

Derudover var der tid og plads til mere nærvær, og der blev spillet og hygget i teltet. Elliot var derudover virkelig god til at hjælpe med opvask, og der opstår bare nogle hyggelige stunder, når man er på campingferie.

Når man er på ferie i Danmark, er det aldrig til at vide, hvordan vejret bliver. Vi havde tørvejr de fleste dage, men meget blæst. På trods af vejret havde vi en helt fantastisk ferie, som både bød på ture, nye oplevelser og hygge på campingpladsen og i teltet.

Det er bare en hel særlig måde at rejse på, og der er en anden atmosfære på campingpladsen. Der er altid fuld af liv, glade børn og voksne.

Teltet var ikke blot et sted, hvor vi sov, men en base, som dannede grundlag for en mase hygge, fordybelse, kvalitetstid, leg, grin, nærvær mm.

Det har været en helt igennem fantastisk ferie, og både Elliot og jeg er meget taknemmelige for, at vi har fået lov at teste dette skønne telt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er tid til fordybelse og nærvær på en helt anden måde en i dagligdagen. Campinglivet byder på en helt særlig atmosfære.

Holdbarhed: MEGET GOD – Både Elliot og jeg elsker campinglivet. Det er noget helt særligt. Vi skal på camping meget mere i fremtiden.

Pris: MEGET GOD – Telte kan man få i alle prisklasser, og dette telt er i den dyrere ende. Når det så er sagt, er det kvalitet for pengene. Når man ser på kvaliteten, og hvor lækkert et telt det er, er prisen meget fair. Teltet vil kunne holde i mange år, og når man først har teltet og udstyr har man en billig ferieform i mange år.

Kvalitet: MEGET GOD – Teltet er i høj kvalitet. Teltet er 100% vind- og vandtæt. Teltet har en helt anden overflade end klassiske telte. Man vågner ikke op i en våd sovekabine, som jeg ellers kan huske fra min barndom. Der er mørklægning i sovekabinerne. God plads som giver mulighed for at have en god base på sin ferie.


Vores tester Kia har sammen med sin familie testet luksus lufttelt fra Dometic.

Kia fortæller:

Jeg har sammen med Tobias, Olivia (3 år), og Cornelia (1 år) testet et stort oppusteligt luksus telt. Teltet var placeret på Jambo Feriepark, som er en 5 stjernet campingplads.

Vi har, siden vi fik beskeden om vi var heldige at få lov at teste et stort telt, glædet os HELT VILDT. Vi var også på campingferie sidste år og har totalt forelsket os i campinglivet. Vi var enormt spændte på, hvordan det egentlig ville gå i et telt med to små børn. Men alt det vi var skeptiske omkring faldt fuldstændig til jorden. Det fungerede bare SÅ godt.

Teltet er som tidligere nævnt oppusteligt, hvilket betyder alle de stænger som man kender fra normale telte, er skiftet ud med luftrør. Det gør at teltet er enormt nemt at få op. Man pumper luft i de 5 rør, rejser teltet op, puster lidt mere luft i, sætter pløkker i, og så har du sat et kæmpe stort telt op.

Teltet var udstyret med alt, hvad vi havde brug for. luftmadrasser, køleskab, service, bord, stole. campingskabe mm.

For os fungerede det rigtig fint at lave 2 kabiner. Så kunne der sove et barn i hver kabine. Kabinerne var så tilpas store, at der både kunne være en dobbelt luftmadras og en weekendseng i den. Og så var der naturligvis masser af plads til at fjolle rundt på luftmadrasserne.

Jeg tror Olivia nød ekstra meget at sove sammen med mor eller far. Vi samsover ikke til dagligt med hende, og alle synets, det var ekstra hyggeligt at putte i teltet.

Derudover var der i teltet rigtig god plads til at spise, sætte campingskabe op og lave et lille legehjørne til pigerne.

Og vi fik virkelig brug for den gode plads. Vi havde desværre ikke muligheden for at rykke bord og stole ud, men i stedet nød vi maden inde i teltet. Det regnede en enkel morgen, og det var bare så hyggeligt at sidde derinde i teltet og høre regnen, mens man drak sin morgen kaffe.

 

Camping er dejligt, og på camping hjælper vi alle til. Vi boede lige ved siden af en servicebygning, hvilket bare var så lækkert i forhold til, når en 3 årige skal tisse, men også når man skal vaske meget op. Det er sjovt, hvordan man pludselig kan synes en opvask er hyggelig.

 

Campingpladsen og alle deres faciliteter var naturligvis med til at gøre ugen endnu bedre. Der er et hav af legepladser til børn i alle størrelser, masser af gynger, kæmpe stor hoppepude, og så var der også trampoliner.

Vores uge på camping var ikke ligefrem den bedste sommeruge. Vi fik heldigvis ikke så meget regn, men graderne var lave, og det blæste en del. Men på Jambo feriepark har de også et indendørs legeland. Olivia var i himlen. Hun ELSKEDE det og blev mere og mere modig for hver dag der gik.

På Jambo Feriepark går man ikke ned på underholdning. Der er enormt mange mooncars på campingpladsen, som man kan leje billigt, og køre rundt i. Og det betyder underholdning til alle børn og voksne. Vi havde lovet Olivia en tur længe, og da stormen endelige havde lagt sig, så fik hun naturligvis en køretur.

Selvom vores camping uge mest bød på regn, lave grader og enormt meget blæst, så stopper vejret ikke en 3 årig, der vil i poolen. Heldigvis var poolen opvarmet og dejlig varm.

Men vi fik heldigvis solen at se et par gange, og når solen skinner, så skal man have is. Og igen så har Jambo Feriepark altså sørget for at have det hele. De har nemlig deres egen isbar og et kæmpe udvalg.

Efter en dejlig uge på camping, så blev det tid til at få pakket teltet sammen igen. Igen hjælper alle til, og alle pløkker skulle nu hives op.

Herefter skulle luften ud af alle rørene. Det tog under 60 sekunder at få drejet og lukket luften ud af de 5 luftrør. Herefter var det ‘’bare’’ at få teltet foldet sammen og pakket væk. Det kræver nok lidt øvelse, for det er enormt tungt.

 

Vi er enormt glade for at have fået lov at teste dette telt. Vi har talt meget om, at for os, så var det her telt bare det helt rigtige. Ingen havde lyst til at skulle hjem, og Olivia ville bare gerne blive.

Vi er helt sikre på vi skal på campingferie igen til næste år.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – man kommer helt tæt sammen som familie, og det her lufttelt er så nyttigt, når man ikke skal kæmpe med stænger.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – selvom det ‘’kun’’ er luft, så er holdbarheden enorm god. Selve teltet er god kvalitet, men også luftrørene holder og kan snildt klare storm og regn.

Pris: MEGET GOD – Pris og kvalitet hænger sammen, og der findes telte i alle priser og størrelser. Det her telt er alle pengene værd.


Vores tester Nanna har sammen med familien, Phil, Alma (6 år) og Lily (4,5 år) testet det store telt, Dometic, for Campingagenten.

Nanna fortæller: ”Sidste år testede vi en lækker campingvogn fra Campingagenten, og børnene elskede ferieformen og campinglivet, så vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville afsted igen. Vi var meget spændte på at skulle bo i telt denne gang – allermest spændte på, om vi kunne finde ud af at slå teltet op 😊

Teltet er helt uden teltstænger, som jeg husker fra min barndom, hvor vi ofte var på camping i Danmark. I stedet for stænger bruges simpelthen en pumpe, som med få pump fylder ”stængerne” med luft, og vupti, så stod teltet der bare. Det var virkelig et ”VUPTI”. Teltet gøres naturligvis fast med pløkker, men ellers var det vitterligt bare en pumpe, der klarede det.

Inde i teltet er der to kabiner, hvori der nemt kunne sove tre personer i hver. Derudover et kæmpe fortelt med plads til både ”køkken” og ”spisestue”. Udenfor teltet var endda også lidt overdækket ”terrasse”. Hele teltet er i øvrigt så højt, at voksne kan stå oprejst derinde. Virkelig et stort plus!

Sammen med teltet stod en masse kasser og campinggrej – luftmadrasser, borde, stole, køkkenbord, gasblus, grill, service, lamper og meget andet, så vi skulle kun medbringe tøj og sengelinned, og så lignede vi på ingen tid erfarne campister på luksusmåden.

På en varm eller kold sommerdag ville vi nok savne klimaanlægget, som er i campingvognen, og så er sengene i en campingvogn naturligvis bedre end en luftmadras, men når det er sagt, så var der ikke den store forskel på dette luksustelt og campingvognen, og børnene ELSKEDE det.

Vi var i øvrigt så heldige at bo på den lækre plads ”Jambo Feriepark”. Stedet har bare ALT; legeplads, hoppepude og trampoliner, opvarmet pool og indendørs legeland, derudover lækre køkken-, toilet- og badefaciliteter.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/nytteværdi: MEGET GOD – Børnene elskede det! Lækkert telt, som var let at slå op og lækker plads.

Kvalitet: MEGET GOD – Teltet var virkelig lækkert, og må næsten kunne kaldes ”glamping”!

Holdbarhed: Teltet virker meget robust og lod sig ikke mærke af lidt vind og regn.


Sara fortæller:

Denne sommer har budt på en anderledes form for ferie for vores lille familie – og så alligevel ikke. Vi har nemlig været en uge på camping, og selvom både Daniel og jeg har camperet meget med vores forældre, da vi var små, så er det noget helt andet at prøve, når man selv er blevet forældre. Vi skulle i samarbejde med Camping Agenten teste et Kampa Dometic lufttelt og bo på den 5 stjernede campingplads, Jambo Feriepark. Udover Daniel, Milas og jeg, var Milas’ farfar også med, og der var rigelig med plads i teltet til os alle. Teltet er faktisk beregnet til seks personer og med over to meter til loftet og en størrelse på over 30 kvm, er det intet problem.

Da vi ankom til campingpladsen, tjekkede vi ind og blev vist, hvilken plads vi skulle ligge på. Vi havde studeret oversigten over pladsen hjemmefra og kunne se, at pladsen lå rigtig godt – tæt på et servicehus med toiletter, køkken- og badefaciliteter og også tæt på legeplads og swimmingpool. På pladsen stod en trailer, som Camping Agenten havde pakket til os med alt, hvad vi skulle bruge den næste uge.

Opsætningen af teltet gik nemt og problemfrit. Fordi det er et lufttelt, er der ikke en masse lange stænger, der skal samles, og det tager ikke flere timer at sætte det op. Faktisk tog det kun en halv times tid, og det var meget heldigt – for lige som vi havde sat det op, begyndte regnen. Teltet skulle blot bredes ud på jorden, fastgøres med pløkker i hjørnerne, og så skulle luftkanalerne pumpes op med den medfølgende pumpe. Derefter skulle de resterende pløkker i, så teltet blev sikret mod vind og vejr. Vi havde fået tilsendt en fin video, der viste hvordan opsætningen skulle foregå, og den var nem at følge. Milas synes det var sjovt at hjælpe til med det hele og hjalp også gerne i løbet af vores ophold med at tjekke om pløkkerne nu sad ordentligt i 😉

Derefter skulle teltet indrettes med stole, borde, kogeplade, grill, service, gryder, pander, luftmadrasser m.v. Der var sørget for det hele, og virkelig tænkt over tingene. Teltet var indrettet med to sovekabiner, som kunne laves til én, hvis man ville, et ”køkken/alrum”, hvor vi havde borde, stole, service og kogeplade placeret og et for-rum, hvor vi havde grillen, sko og barnevogn til at være. I ”køkken/alrummet” havde vi et lækkert tæppe på, som gjorde, at det hele føltes meget hjemligt, og slet ikke så primitivt, som man ellers kunne forestille sig, at en teltferie kan være – samtidig var det rigtig hyggeligt at sidde og lege på, hvilket jo er skønt, når man har et barn med, der skal underholdes lidt.

Vi var desværre rigtig uheldige med vejret for i løbet af lørdag, søndag og mandag kom der gentagne skydbrud samt lyn og torden. Mandag slog et lyn endda ned i servicebygningen kun omkring 25 meter fra vores plads – vi har aldrig hørt så højt et brag før og blev alle enormt forskrækkede. Der skete heldigvis ikke noget. Desværre betød de mange skybrud, at der blev en lille oversvømmelse på vores plads, og vandet trak derfor ind i teltet. Det resulterede i, at der stod vand i vores sovekabine og i rummet til bagageopbevaringen, og alt vores tøj var drivvådt. Vi var derfor nødt til at tage hjem før tid, men vi nåede heldgivis at få en masse gode oplevelser – og da teltet var tørt og skulle pakkes ned, brugte vi hele dagen på pladsen og i området, og Milas legede blandt andet med den jævnaldrende pige Alberte, hvis forældre også er en del af Testfamilien. Vi fik også benyttet grillen i mellem bygerne, og er der noget der emmer af sommer, så er det altså mad på grillen.

Vi nåede ikke at benytte swimmingpoolen på pladsen, men vi fik til gengæld prøvet legepladserne, legelandet og benyttet bad- og toiletfaciliteterne. Det hele var tip-top, og der var virkelig taget højde for de små. Der er ingen tvivl om, at campinglivet er skønt, og når børnene hygger sig, så slapper forældrene også mere af.

Under Milas lure benyttede vi blandt andet tiden til en kop kaffe og et slag 500 eller Yatzy, og om aftenen satte vi en film på på den medbragte projektor. Det var enormt hyggeligt og netop det ord, synes jeg, beskriver campinglivet allerbedst. Det har været en skøn tur, omend ikke så lang som planlagt, men vejret er vi jo desværre ikke selv herre over.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Campinglivet er fantastisk både for store og små. Man får en masse kvalitetstid sammen, og børnene har mulighed for, at lege med andre børn på pladsen, hvis de har lyst til det. Vil man på teltferie, er dette telt helt fantastisk og har en stor nytteværdi med dets kvalitet og egenskaber – det er langt mere luksus end primitivt.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Teltet et af rigtig høj kvalitet. Det er lavet af gode, solide materialer og kunne modstå meget vind og vejr. Det var kun da der kom decideret overvømmelse på pladsen, at det måtte kapitulere. Der er fokus på dealjer med lynbare gardiner, kabinhager til at hænge trøjer/lamper i, kabelindgang til strøm m.v.

Pris: GOD – Et telt som dette koster 18.498 kr. Det er mange penge, men det er også et telt, man kan bruge i rigtig mange år, og det er enormt nemt at sætte op og pakke sammen. Derudover er det jo et stort telt med plads til en stor familie, og så er det bare det værd at betale ekstra for et lufttelt, fremfor ét med stænger.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af QUUT legetøj fra ANDEMORS VERDEN