TEST af Økologisk mel fra Valsemøllen






Katrine fortæller:
Jeg har før ifm. fødselsdag kigget på diverse brødblandinger, men aldrig sprunget ud i at lave dem før. Så da muligheden bød sig i dette samarbejde, ville vi i familien naturligvis gerne være med.
Som i enhver anden børnefamilie flyver hverdagen afsted; job, vuggestue, forårsSFO mv. Noget af det, vi ikke når, er at bage med vores børn. Så det har været så hyggeligt at tilbringe tid i køkkenet sammen igen. Det skal vi helt sikkert fortsætte med.
Brødblandingerne samt diverse melsorter er i gang i køkkenet. Det blev et fælles projekt, at vi skulle teste Valsemøllen, og vi fik virkelig bageglæden igen. Hvilket er så hyggeligt. Der er blevet bagt diverse boller, surdejsbrød og rugbrød.
Pakkerne er designet sådan, at det eneste du skal bruge, udover pakken, er gær og vand. Det er altså lige til at overskue på hverdagens indkøbsliste.
Vi er bl.a. blevet meget glade for pizzamelet. Det har en enormt lækker struktur og er super nemt at arbejde med. Vi har tidligere forsøgt os med andet mel specielt egnet til pizza, men det her er altså en vinder. Til udrulning af selve pizzaen, brugte vi også hvedemel fra Valsemøllen, hvilket også meget fint mel til trods for, at der er 20 % fuldkorn i.
Til fastelavn bagte vi de lækreste fastelavnsboller både til børn og voksne. De blev utrolig smidige i dejen, hvor vi har anvendt Valsemøllen hvedemel med utrolig GOD bageevne.
Alle produkter fra Valsemøllen er økologisk, dansk mel. Det gør, at det er dyrket, høstet samt malet i Danmark. Ift. samfundet og at det er vigtigt at tænke miljø, er Valsemøllen meget miljøbevidste ligesom melet bliver malet på en CO2 neutral mølle.
Alt i alt har det været virkelig fantastisk at være en del af dette samarbejde med Valsemøllen, hvor der er blevet sat fokus på bageevne, bageglæde samt den mere miljøbevidste del.
Vores tester Sabrina har testet produkter fra Valsemøllen.
Sabrina fortæller:
Vi har modtaget en kasse med en masse lækre økologiske produkter, der var alt fra den nye øko stenformalet hvedemel med 20% fuldkorn til øko surdejsbrød og øko kernerugbrøds pakker.
Jeg bager til dagligt på mit arbejde, og det er skønt at se, der er kommet et hvedemel med fuldkorn i, så man kan få lidt af de gode fibre uden, at man kan smage, der er fuldkorn i.
Jeg har bagt fastelavnsboller udelukkende kun med den nye øko hvedemel med 20% fuldkorn, og dejen var super lækker at arbejde med og glutenet sad lige i skabet, som hvis man bare brugte et helt almindeligt hvedemel.
Vi er fan af den nye hvedemel, og det er 100% nemmere at få lidt fuldkorn indenbords til de måske lidt kræsne typer, fordi man kan ikke smage, at der er fuldkorn i dejen.
Den kan bruges til alt bagværk, vi har selv brugt det til almindelige boller, fastelavnsboller, kanel snegle og pizzadej helt uden tipo00.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Den nye øko stenformalet hvedemel med 20% fuldkorn kan sagtens erstatte helt almindeligt hvedemel i bagværk.
Holdbarhed: GOD – Selve holdbarhedsdatoen er helt fint, men der er ”kun” 1,7 kg i pakken, og hvis man nu bruger det til meget, så holder pakken ikke så længe.
Pris: GOD – Den koster 21,95 kr., og det tænker jeg er en fair pris, når det er dansk kvalitetsmel med fuldkorn.
Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig lækker kvalitet – andet har jeg ikke at sige.
Heidi fortæller:
Vores tester Heidi har testet Valsemøllens økologiske produkter. Hos Valsemøllen gør de det nemt, når man ønsker mere økologi i hverdagen. Valsemøllen tilbyder en lang række økologiske produkter, som fx Valsemøllens økologiske mel, brødblandinger, frø og kerner samt havregryn. En god blanding af alt det, der gør det nemt i hverdag, uden at gå på kompromis med duften og smagen af friskbagt økologisk brød.
Jeg har glædet mig meget til at modtage den fine kasse med alle de lækre produkter i. Særligt havde jeg glædet mig til at prøve den nye økologiske stenformalede hvedemel med 20% fuldkorn i. Herhjemme har drengene en svaghed for bløde bamseboller og helst så hvide som muligt, så jeg var spændt på, hvad de sagde til, at de blev bagt med fuldkorn.
Det nye økologiske stenformalede hvedemel var nemt at arbejde med og gav nogle virkelig fine bløde boller, uden at de blev for kompakte. Drengene var selv med til at bage bollerne og godkendte dem med det samme, så jeg måtte i gang igen dagen efter med endnu en portion. Dette produkt er helt sikkert en af mine nye favoritter.
En anden favorit er de økologiske koldhævede brunchboller. De er super nemme at røre sammen aftenen inden de skal bruges. De er fulde af smag og gode råvarer, og så er de nemme at bage næste morgen, når de skal bruges.
Jeg er vild med, at der følger opskrift med på alle indpakninger, hvilket gør det nemt at bage, selv for dem der ikke bager ret meget.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Virkelig gode produkter, der lever op til forventningen.
Holdbarhed: MEGET GOD – Produkterne har en fin holdbarhed og er gode selv efter sidste holdbarhedsdato.
Pris: MEGET GOD – Valsemøllen har nogle fornuftige priser. Produkterne ligger imellem 10 – 24.95 kr. pr. pakke, hvilket jeg synes er passende.
Kvalitet: MEGET GOD – Hos Valsemøllen går de aldrig på kompromis med bageglæden. Deres råvarer er nøje udvalgt for at give forbrugeren den bedste bageoplevelse. Kvaliteten er altid i top.
Ingen kommentarer endnu