TEST af Jalousimanden af Jo Nesbø for Modtryk – Testfamilien
TEST af høretelefoner aBEAT fra Kreafunk

TEST af Jalousimanden af Jo Nesbø for Modtryk

Flere af vores testere har testet Jalousimanden af Jo Nesbø for Modtryk.

Vores tester Katrine fortæller:

Jalousimanden og andre fortællinger er skrevet af den norske forfatter Jo Nesbø. Det er hans nyeste bog, som udkom i juni måned. Jo Nesbø er en af Skandinaviens førende krimiforfattere. Han er særligt kendt for hans psykologiske indsigt samt hans grundige forudgående research og viden. Hans bøger er udkommet på mere end 50 sprog. Jalousimanden er den anden bog, jeg læser af Jo Nesbø.

Jalousimanden er en samling af historier, som alle har klassiske Jo Nesbø temaer. Historierne handler om hævn, kærlighed og ikke mindst jalousi. Vi bevæger os rundt i forskellige kulture og lande. Vi er både med på en flyvetur, i 7/11, på klatretur i Grækenland og ligeledes hjemme i Oslo.

Alle historierne er virkelige spændende, underholdende og ikke mindst nervepirrende og med et twist (nogle mere end andre).

Jeg har helt klart mest læst krimier, romaner mm., men Jalousimanden er virkelig en god bog. I en travl hverdag som enlig mor, hvor man stadig godt kan lide at læse, er det faktisk også meget godt, at man kan læse gode, kortere historier, som stadig er fængende, men hvor man hurtigere kan få en afslutning.

Bogen er trykt i en virkelig god kvalitet, både omslag og siderne er tykke.

Jeg har virkelig nydt at læse denne bog. Jeg synes, der er noget særligt ved at læse en trykt bog frem for en e-bog eller lydbog. Det giver en anden oplevelse, og man bliver revet med på en anden måde.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en virkelig spændende og intens bog med mange gode fortællinger.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jalousimanden er en virkelig en god bog, og jeg tænker fint man kan genlæse den senere hen. Samtidig er det virkelig en bog, der er lavet i god kvalitet.

Pris: GOD – Jeg synes, den har en fin pris. Det er en ny bog, som er udkommet i juni 2021.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er virkelig i god kvalitet. Den er spændende og fængende, og hver historie kan noget særligt, hvilket gør læseoplevelsen fantastisk.


Sarah fortæller:

Jeg har modtaget den flotteste pakke.

Bogen var pakket smukt ind – klædt i sort. Indeni mødte der mig det smukkeste syn. En gul forside med sorte roser på. Allerede der får jeg associationer til løgnagtighed, utroskab, snyd, bedrag, romantik og hemmeligheder. Ved siden af ligger der en pose Twist med teksten: ”Når du har læst bogen, giver det mening.” Vi fik selvfølgelig spist chokoladen inden jeg fik læst bogen færdig – jeg fik en ret dårlig fornemmelse i kroppen, da jeg fik læst den historie, hvor Twist indgår”.

Bogen er delt op i flere historie/noveller. Den første fangede mig fra side 1 – og jeg sad med følelsen af, at den gad jeg godt havde fyldt noget mere. Men da jeg fortsætter over i den næste, er jeg allerede draget ind i et nyt univers. Selve teksten: Jalousimanden – er virkelig god, spændende og plottet holdes nærmest til sidste side.

Er man til krimier, så er dette klart en bog, der skal læses 😊 Bogen er i en lækker hardback. Selve bogen er sort med en gul rose på, og det tilhørende omslag er gult med en sort rose på. Så igen et lille tvist – det er det samme uden at være det samme – hvilket igen lægger sig meget tæt op ad historien: Jalousimanden.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – man har ofte brug for en krimi til at slappe af med til at fordybe sig i og lade sig suge ind i.

Kvalitet: MEGET GOD – man kan slet ikke se, den har været i brug, hvilket tyder på god kvalitet. Ligeledes har siderne en god tykkelse, så de ikke klistrer sammen, ej heller går i stykker, når man bladrer”


Diana fortæller:

Jeg har været så heldig at få lov til at teste/læse Jo Nesbø’s bog “Jalousimanden og de andre fortællinger” fra Forlaget Modtryk. Jeg har hørt meget godt om ham, jeg har aldrig læst hans bøger før.

Bogen ankom i en pakke – flot pakket ind med en pose Twist til, med en kryptisk besked, der pirrede lidt til nysgerrighed.

Bogens udseende og farve matcher posen chokoladen og fanger opmærksomheden.

Hvad mon beskeden betyder?

Bogen fanger fra første side af, og tempoet går hurtigt. Lige så snart men tror, man har regnet det hele ud, sker der et twist.

En af historierne handler om den græske politiefterforsker Nikos Balli, der er ekspert i at fornemme jalousi, men hvorfor er han mon det?

Fælles for alle historier er utroskab, kærlighed, begær, jalousi, hvad det kan drive os ud i, som menneske og konsekvensen af de valg, vi tager.

Bogen er velskrevet, jeg er vild med måden, der bliver fortalt på, så det er ikke sidste gang, jeg læser en bog i Jo Nesbø, men jeg ville nu gerne have hørt mere til Nikos Balli, da jeg tror han godt kunne have haft sin egen bog.

Vurderingen her bliver:

Nytteværdi: God – hvem kan ikke li´ en god bog? Jeg fortrækker til hver en tid en almindelig bog på natbordet, frem for en lydbog.

Holdbarhed/kvalitet: Meget god – bogen er i god kvalitet med hardback og smudsomslag, og kan derfor holde til at blive læst mange gange.

Pris: God– prisen ligger ca. på 200kr, hvilket jeg tænker er en fin pris for en ny bog.


Inge-Marie fortæller:

“Jeg har endnu ikke fundet en krimiforfatter, hvor jeg har villet læse mere end den ene bog, jeg havde i hænderne. Jeg havde dog aldrig stiftet bekendtskab med Jo Nesbø. Derfor var det oplagt, da jeg fik lov til at læse den nye bog ’Jalousimanden’.

’Don’t judge a book by its cover’. I det her tilfælde er det faktisk bare svært. Forsiden giver ikke noget væk, men farven er fængende, og jeg glædede mig virkelig til at læse den. Bogen er flere mindre fortællinger, som ikke hænger sammen. Alle sammen har de dog det til fælles, at de alle ender med tvists man (måske) ikke lige havde regnet med. Jeg vil især fremhæve den lille fortælling som hedder ’London’. Den overraskede mig på den gode måde, og slutningen havde jeg ikke lige set komme.

Bogen har et papiromslag om hardbacken. Det er jeg ikke fan af sådan helt generelt. Det falder hurtigt af og bliver krøllet. Dog er bogen lige så fin inden under papiret.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er den første krimiforfatter, hvor jeg har lyst til at læse en bog mere.

Holdbarhed: MIDDEL – Jeg har aldrig været fan af de her papiromslag.

Pris: GOD – Til 199,95,- synes jeg den ligger i et prisleje, hvor alle kan være med til en god bog.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er god og giver indblik i en forfatters krøllede tankegang i krimigenren. Den er allerede anbefalet videre til familie og venner.


Linda fortæller:

Jeg er lige blevet færdig med Jo Nesbø’s sidste skud på stammen, nemlig “Jalousimanden og andre fortællinger”, som jeg har læst sammen med Testfamilien og forlaget Modtryk.

Jeg har tidligere læst Jo Nesbø og blev ret overrasket over formatet på denne bog. Den består nemlig af 7 fortællinger. Til at starte med må jeg indrømme, at jeg var liiiidt kritisk. Jeg ville altså have og forventede en helt traditonel bog i den velkendte Jo Nesbø stil. Frygtede at det ville blive lidt ambuteret med korte historier, men hold nu op jeg tog fejl!

Bogen består som sagt 7 fortællinger

– London

– Jalousimanden

– Køen

– Affald

– Tilståelsen

– Odd

– Øreringen

Hver fortælling er knivskarp, velskrevet og når hele vejen rundt på forholdsvis få sider. Hver fortælling afsluttes, uden at man sidder med en flad følelse. Jo Nesbø er genial til at skildre følelser og handlinger hos mennesker, og man sluger hver historie råt. Min favorithistorie i bogen er helt sikkert Jalousimanden, som jeg syntes er super velskrevet og spændende. Fælles for alle historierne er, at det er klassisk Jo Nesbø. Velskrevne plots, stærke menneskelige følelser som jalousi, begær og alt der imellem.

Da jeg modtog bogen fra forlaget Modtryk, lå der en pose Twist i kassen. I ved, den der pose med forskellige chokolader – sammen med en lille seddel, hvor der stod at når jeg havde læst bogen, ville det give mening. Da jeg så læste bogen, kom der et højlydt udbrud fra undertegnede, da meningen kom… Og jeg vil selvfølgelig ikke afsløre meningen her, men bare sige – Køb bøgen, en pose Twist og smæk benene op 🙂

Tak Modtryk, det var god stil !

I det hele taget er Modtryk bare god stil. Jeg har læst flere bøger fra forlaget og fælles er, at det altid er bøger i lækker kvalitet, hvor der samtidig er kræset for det visuelle.

Jeg vil ikke afsløre for meget af bogens fortællinger, men egentlig bare her til sidst komme med en kæmpe anbefaling. Jalousimanden og andre fortællinger af Jo Nesbø er værd at læse og burde være på alles sommer læseliste…

I dette tilfælde bliver vurdering:

Nytteværdi: MEGET GOD… For mig findes der altså ikke meget bedre end at sidde med en fysisk bog i hænderne. Følelsen af papiret mellem fingrene og duften af ny bog kan bare noget helt specielt.

Holdbarhed: MEGET GOD… Bogen kommer i hardback, som altså bare føles lækker mellem hænderne. Yderligere er der aftageligt omslag med en forside, hvor der som sædvanligt hos Modtryk er kræset for det visuelle.

Pris: God… Jeg har fundet bogen i min lokale boghandler til 199 kr. Det syntes jeg er en super fin pris for en fantastisk bog.

Kvalitet:MEGET GOD… Det er altså kræs at sidde med bogen i hænderne. Lækker kvalitet og super flot forside. Yderligere er siderne i bogen, lækker papir kvalitet. Kæmpe anbefaling…


Trine fortæller:

Jeg har læst denne spændende krimi af Jo Nesbø. Den indeholder 7 fortællinger, som på hver sin måde omhandler emnerne jalousi, hævn og tilgivelse.

Den længste fortælling har samme titel som bogen, nemlig ”Jalousimanden”. Kort fortalt handler den om en græsk politiefterforsker, som mestrer at tyde signaler på jalousi hos mennesker. Dette mestrer han ud fra sin egen livserfaring. En meget dyb sætning, som jeg har noteret mig lyder:

Jeg havde levet længe nok til at se selvdestruktivitet hos andre, men aldrig tænkt, at jeg selv skulle have den gift i mig. Jeg tog fejl. Og det overraskende var, at næsten lige så stærk som smerten, som hadet og selvforagten, var nysgerrigheden og fascinationen. Som en spedalsk, der ser sit eget ansigt gå i opløsning, ser det befængte kød, sin egen rådne inderside træde frem i al dens groteske, frydefuldt skælvende gru.”
Det er en meget beskrivende følelse, og Jo Nesbø mestrer virkelig det skrevne sprog. Det opsluger mig gennem hele bogen.

Fortællingerne ”London” og ”Køen” har jeg, efter at have læst dem, beskrevet som fængende og dybe. Det er fortællinger med ”et twist”, hvilket alle de øvrige fortællinger også er. Derfor modtog alle testere af bogen også en pose Twist (chokolade), i forbindelse med at vi skulle teste bogen. Man må sige, at det gav meget god mening, efter at have læst den. Jeg turde næsten heller ikke spise dem 😉

”Tilståelsen” omhandler en morder, som pakker sine mord ind i slikpapir – og ja, det kan man faktisk godt åbenbart. Betjenten som er med i denne fortælling, skal man lægge ekstra fokus på. Måske endda læse den fra start igen. Derefter giver beskrivelsen meget bedre mening.
Det var blot en kort fortælling og beskrivelse af nogle af de spændende fortællinger fra Jalousimanden. Kort sagt mærker man virkelig jalousi, vrede og afmagt fra denne bog gennem personerne.

Jo Nesbø leverer en fantastisk og spændende bog, og han markerer tydeligt, at ikke kun én lang fortælling, kan være meget dyb i sin handling.

Min vurdering af Jalousimanden er: MEGET GOD.

Nytteværdi: MEGET GOD – jeg var grebet af den fra første til sidste fortælling.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – Lækker hardback version i et super flot design. Jeg har haft den meget med rundt omkring i huset fyldt med børn. Den ser stadig ud som ny.

Pris: MEGET GOD – man får en rigtig god bog med spændende fortællinger til prisen.

Kvalitet: MEGET GOD – med Jo Nesbø tager man ikke fejl. Han leverer, som altid, og mestrer det skrevne sprog. Man føler, at man kommer ”ind under huden” på personerne i fortællingerne.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af høretelefoner aBEAT fra Kreafunk