TEST af Børste bøgerne fra Alvilda – Testfamilien
TEST af JUMPINGBOT fra Legeakademiet

TEST af Børste bøgerne fra Alvilda

Flere af vores testere har testet “Børste bøger” fra Forlaget Alvilda. Her kommer et udpluk af deres anmeldelser:

Anne-Louise fortæller:

Jeg har sammen med mine børn testet disse bøger:

  • Børste vil ha’ plaster på
  • Børste har fødselsdag
  • Børste finder en hat

Børste er et lille, nysgerrigt og temmelig stædigt pindsvin kendt fra DR Minisjang på TV, og derfor har børnene allerede kendskab til Børste universet, hvilket gør bøgerne endnu mere interessante for børnene. Minisjang og Børste henvender sig til de mindste 1-4 år, men herhjemme synes vores “store” børn på 6 og 8 år også, at det lille pindsvind Børste er sjov.

Børste universet er skabt af Tine Kej, og bøgerne er illustreret af Martin Jørgensen. Bøgerne har tykke papsider, så det er nemt for små børn at holde om dem, og de er ekstra holdbare.

Bøgerne er små fine fortællinger om Børste og hans venner. Vores børn elsker Børstes lille stædige væsen, og de elsker både bøgerne og at se ham på TV. De har en god længde, så de helt små børn kan holde fokus under læsningen, og de fine illustrationer er også med til at fastholde deres nysgerrighed og koncentration. Bøgerne er også perfekte for Silje på 8, der kan læse dem højt for hendes søskende, da de ikke indeholder svære ord, og længden på bogen er overskuelig.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne har en god længde og hyggelige historier, som de fleste små børn finder glæde i.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er i pap og holder derfor til de små børne hænder.

Pris: MEGET GOD – Priserne er super fine.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er lavet i tykt materiale, som gør dem super holdbare og gode i kvaliteten.


Vores tester Mie har sammen med sin datter Naomi på 4 år og sin søn Joseph på 2 år testet bogpakken bestående af tre Børste bøger fra Forlaget Alvilda.

Mie fortæller:

Vi har testet og læst de fine bøger med fortællinger om Børste, der er kendt fra DR’s Minisjang. Begge mine børn kan godt lide at se Børste – derfor er bøgerne et stort hit herhjemme.

Børnene elsker selv at kigge i dem eller at få læst historierne op af mig. Bøgerne er faktisk også rigtig fine til min datter Naomi, som er begyndt vise interesse for at læse. Der er mange kort og lette sætninger nogle steder i bøgerne, og derfor kan hun med fordel øve lidt læsning der.

Det, at man har lavet bøger med fortællinger om en kendt figur fra Minisjang, er i sig selv en glæde og motivation for mine børn. Som forældre og kommende lærer, synes jeg helt sikkert, at det er vigtigt, at børn bliver introduceret for bøger. Jeg synes, at bøgerne fra Alvilda er af god kvalitet, og de lavet af et materiale som mindre børn, som for eksempel min søn Joseph, sagtens kan bruge, uden at de går i stykker.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er sikker på, at de fleste børn vil elske at læse eller kigge i bøgerne omhandlende Børste.

Holdbarhed: MEGET GOD – Da kvaliteten af bøgerne er god, er holdbarheden selvfølgelig også i top.

Pris: MEGET GOD – Den samlede pris for alle tre bøger er knapt 310 kroner, hvilket jeg synes er passende i forhold til kvalitet, holdbarhed og nytteværdien.

Kvalitet: MEGET GOD – Som nævnt er bøgerne lavet i et tykt materiale af høj kvalitet.


Sara fortæller:

Vi har gennem de sidste halvanden måneders tid testet tre bøger fra Forlaget Alvilda. Bøgerne omhandler Børste, et lille nysgerrigt pindsvin, der er kendt fra DR Minisjang. Vores søn Milas på 2,5 år, kendte til Børste i forvejen, netop fordi han har set ham i fjernsynet, og han var derfor ekstra glad da han så, at bøgerne handlede om det søde pindsvin. 

Bøgerne ”Børste har fødselsdag”, Børste finder en hat” og ”Børste vil have plaster på” er alle bøger, med masser af farver, flotte illustrationer og en god, passende mængde tekst. Historierne er spændende og hyggelige, og der er ikke for meget tekst på siderne til, at Milas synes de bliver kedelige. Tværtimod, så lytter han interesseret med, og det er ikke så tit det sker, når vi læser bøger.  

Bøgerne har en rigtig fin størrelse – de to mindste er nemme at have med på tur, hvorimod den gule farve, på den store bog, fanger ens blik med det samme. Det er typisk denne Milas tager som den første. 

Siderne er tykke, robuste og nemme at bladre i for en barnehånd. Vi synes især det er dejligt, at siderne ikke er papirstynde, da Milas godt kan blive lidt ivrig og bladre hurtigt. Det kan de fleste andre bøger ikke holde til. Ligeledes kan bøgerne også holde til, ved et uheld, at blive tabt på gulvet. 

Vi er begyndt at bruge bøger som en del af putterutinen, og Milas tager konsekvent fat i én af de tre Børste-bøger først, selvom han har en del at vælge imellem. Interessen for bøger har ellers været væk det sidste halve års tid, men efter vi modtog disse, læser vi rigtig meget i dem. At læse bøger er for os en dejlig måde at have kvalitetstid med hinanden på, uden at det foregår foran et tv eller med en ipad i hånden.

Bøgerne om Børste er virkelig gode, og vi kan på det varmeste anbefale dem til andre børnefamilier.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøger er fantastisk underholdning og har meget læring i sig. De kan læses igen og igen og bruges i mange forskellige situationer i dagligdagen. 

Holdbarhed: MEGET GOD    Bøgerne er robuste og holdbare. Siderne er tykke, og selvom Milas har tabt bøgerne en gang eller to, så er det ikke til at se på dem. De virker mere holdbare, end mange andre bøger.

Pris: MEGET GOD – Prisen på bøgerne er rigtig fine. De koster 79,95 kr. pr stk for de to mindste, og 149,95 kr. for den store. Faktisk synes vi, at det er billigt for så fine, holdbare produkter.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af bøgerne er i top. De er robuste, farverig, spændende, holdbare, og der er mange timers læsning i dem. 

 


Vores tester Anne og hendes piger har testet Børste bøger fra Forlaget Alvilda.  

Anne fortæller: 

Da min ældste datter (på 4 år) var lille eksisterede Minisjang ikke. Hun har derfor først for nylig opdaget Børstefiguren. Hun synes, han er sjov og kan godt lide, at se tegnefilmene med ham. Derfor var begejstringen også stor, da vi fik de 3 Børstebøger hjem til test. 

Bøgerne er i flotte, klare farver og i en god kraftig kvalitet med tykke sider, som gør, at det ikke gør noget, at vores mindste på knap et år også får fingre i dem. 

Historierne er med fine illustrationer, så min datter selv kan ”læse” dem, selvom hun ikke kan læse. 

De små tekststykker, der er til, har en fin længde, så koncentrationen stadig kan holdes, hvis jeg læser bøgerne for hende. 

Vores lille piger er vild med farverne og figurerne og ynder også at bladre rundt i bøgerne, når hun får lov at sidde med dem.
Bøgerne er perfekte til den lille Børstefan, og jeg kunne godt forestille mig, at jeg i fremtiden vil købe dem til gaver til nevøer og niecer, som også er glad for Minisjang universet. 

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Børstefiguren er populær hos børnene, og bøgerne bliver ofte fundet frem. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Selvom vores mindste både har kastet med og bidt i bøgerne, kan man næsten ikke se det.  

Pris: GOD – Jeg synes prisen er fin ift. kvaliteten.  

Kvalitet: MEGET GOD – Nogle rigtig flotte og fine bøger.  


Vores tester Heidi har sammen med hendes drenge på 3 og 4 år testet Den store Børste pakke.

Heidi fortæller:

Drengene har glædet sig til at modtage bøgerne. De ser i forvejen ofte Børste på Minisjang, og derfor kendte de allerede figurerne i bøgerne. De nyder at sidde selv med en bog og ”læse” og kommer tit med en bog, vi skal læse sammen.

Herhjemme har vi et fast ritual, når det er ved at være puttetid. Drengene tager nattøj på, får børstet tænder, og derefter vælger de hver især én bog de vil have læst højt. Børstebøgerne bliver valgt 9/10 aftener, og de griner altid, når vi kommer til ”Rut slår en prut og fiser op i luften”. 

Når de er kravlet i seng, læser vi højt for dem, og derefter falder de ret hurtigt i søvn. Det giver sådan en god afslutning på dagen med hygge og nærvær lige før sengetid.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD, Bøgerne lever op til forventningerne, og indholdet er passende til drengenes alder. 

Holdbarhed: Bøgerne har god holdbarhed. Drengene er i en alder, hvor de kan finde på at kaste med tingene, og dette kan de også holde til.  

Pris: GOD, Prisen på den store bog er 149,95 kr., og de små bøger koster 79,95 kr., hvilket jeg synes er passende. 

Kvalitet: MEGET GOD, Super god kvalitet i både materialer og billedkvalitet.


Mia fortæller:

Mine børn Hunter på 4 år og Evelyn på 2 år, har været så heldige og få lov til af læse og teste de søde bøger fra Alvilda, som handler om Børste.

Vi har brugt en del aftener med læsehygge med Børste bøgerne inden sengetid. Bøgerne fanger mine børn og kommer derfor selv og spørger, om vi ikke skal læse bøgerne om Børste.

De syntes de er sjove samt er de meget lærerige. Evelyn på 2 år synes især bogen, hvor Børste bruger en sut som hat, er sjov. Når vi læser den griner min datter, fordi han har sutten på hovedet og tror, det er en hat.

Bøgerne har en god forståelse og en god historie, der kan få børnene med. Handlingen i bogen er go, fordi det giver børnene lyst til og blive bedre til ting de måske ikke er så glade for.

I bogen hvor “Børste har fødselsdag“ går han både i bad, reder hår og gøre sig klar til gæster – og det gør det sjovt for børnene, fordi Børste gør det, og de finder ham interesant og sjov.

Nytteværdi : MEGET GOD. Bøgerne fanger børnene, og de forstår handlingen i bogen godt.

Holdbarhed: MEGET GOD, bøgerne har tykke sidder og holder til meget og er gode og bladre i for de små børnefingre.

Pris : GOD, Prisen ligger tæt op af de andre børne bøger på markedet, en pris jeg gerne vil give for en børnebog.

 


Vores tester Josefine og hendes datter på 2 år, har testet 3 bøger om Børste, kendt fra Minisjang.

Josefine fortæller:

Jeg vil helt klar anbefale bøgerne til alle som har børn! Min datter er vild med figuren Børste, og jeg elsker alternativer til fjernsynet. Vi har læst bøgerne sammen mange gange, og der er desuden en masse fine billeder, så hun også selv kan ”læse” ivrig i dem. Kæmpe anbefaling fra mig, vil helt sikkert købe flere bøger i samme serie.

Billederne er af min datter Esther, som selv kigger i / ”læser” bogen Børste har fødselsdag. Et kæmpe hit for hende, da hun snart selv fylder 2 år. En god samtalestarter omkring fødselsdage og gaver.

Bogen ”Børste har fødselsdag”:

Nytteværdi: God – Den er perfekt til at starte snakken om fødselsdag.

Holdbarhed: Meget god – God robust bog!

Pris: Meget god! – 149 kr. Helt fair pris – det er en stor bog, så prisen er ret god.

Kvalitet: Meget god! Holder godt og er i et tykt format.

Bogen ”Børste finder en hat”

Nytteværdi: God

Holdbarhed: Meget god – God robust bog!

Pris: Meget god – 89,95 er en fin pris for bogen.

Kvalitet: Meget god! Holder godt og er i et tykt format.

Bogen ”Børste vil have plaster på”

i dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: God

Holdbarhed: Meget god – God robust bog!

Pris: Meget god – 89,95 er en fin pris for bogen.

Kvalitet: Meget god! Holder godt og er i et tykt format.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af JUMPINGBOT fra Legeakademiet