TEST af Tyngdedyne fra HushLittleOne – Testfamilien
TEST af SERO gaming sæt PRO fra Randomshop

TEST af Tyngdedyne fra HushLittleOne

Flere af vores testere har den sidste måned testet tyngdedyner fra HushLittleOne. Her kommer et udpluk af deres anmeldelser.

Vores tester Line har sammen med sin datter, Andrea, testet en tyngdedyne fra Hush Little One.

Line fortæller:

Min yngste datter, Andrea, har været så heldig at få lov til at teste en tyngdedyne fra Hush Little One, som er en dansk ejet virksomhed, der er skabt af forældreparret, Sara og Nicolaj. Virksomheden producerer ”babyvenlige tyngdedyner”, som de selv kalder deres produkter, da tyngdedynerne er udviklet specifikt til babyer og småbørn.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg altid har tænkt, at tyngdedyner ikke var noget, der gav mening for os at bruge herhjemme, da vores piger altid har haft ekstremt gode sovehjerter og dermed ikke har haft problemer i forbindelse med søvn. I takt med at min yngste datter pludselig begyndte at døje med gentagne mellemørebetændelser og væske på ørerne, begyndte hun dog at have svært ved at finde ro, hvorfor jeg tænkte, at det gav rigtig god mening at takke ja til at teste en tyngdedyne til hende i håb om, at den kunne hjælpe. Jeg var selvfølgelig helt med på, at dynen ikke kunne fjerne hendes smerter i ørerne, men jeg var nysgerrig på at teste, hvorvidt den kunne være behjælpelig med at berolige hendes lille krop.

Da vi modtog dynen, kom den i en fin æske med en tilhørende brochure, hvori de bedste råd til en tryg opstart med tyngdedynen stod beskrevet. Som forsiden af brochuren indikerer, kræver brugen af tyngdedynen tid, tilvænning og tålmodighed, hvorfor man ikke kan forvente, at den godkendes af barnet allerede fra første ibrugtagning.

Andrea havde svært ved at vænne sig til at bruge dynen, da hun altid sparker sin dyne af, hvilket også gjorde sig gældende med denne tyngdedyne i starten. Vi besluttede derfor, at vi ville starte med at introducere hende for dynen i dagtimerne, hvor vi havde den til at ligge i sofaen, så hun ofte kunne putte med den og dermed vænne sig til fornemmelsen af at få noget tungt over sig, inden vi begyndte at give hende den på i sengen.

Da hun havde vænnet sig til dynen, begyndte hun at sove med den på eget værelse, hvor det hurtigt viste sig, at tilvænningen havde været godt givet ud. Nu bliver hun puttet med dynen over sig og falder til ro efter ganske få minutter, hvilket skyldes, at tyngden fra dynen aktiverer føle- samt bevægesansen, som medvirker, at hun bedre kan mærke sin egen krop.

Dynen måler 70×100 cm tilsvarende størrelsen på en almindelig babydyne, men den vejer derimod cirka to kilo, hvilket er væsentlig mere end en almindelig dyne. Tyngdedynen er, som nævnt ovenfor, udviklet specifikt til babyer og småbørn, hvorfor den har en række egenskaber, der gør den til et attraktivt valg til barnet, der har behov hjælp til at finde ro i egen krop. Dynen er lydsvag, hvilket gør, at et sensitivt barn også kan få glæde af den. Derudover har den en kølende effekt, der gør, at varme babyer og børn kan blive puttet under den uden at have problemer med at komme af med varmen. Den er produceret uden vat og består af oeko-tex-certificeret tætvævet bommuld (PE-granulat), hvilket giver den mest optimale effekt på barnets muskel-led-sans og dermed hjælper barnet med at finde ro.

Dynen fås i forskellige farvesammensætninger; Moon, Earth, eller Sun, hvor Andrea har testet modellen Moon, som er rosa på den ene side og en brændt orange farve på den anden. Farverne er afdæmpede og passer perfekt ind i den moderne indretning. Det anbefales, at dynen bruges med betræk på for at forlænge levetiden, men den kan også sagtens bruges uden, hvis man ønsker at have de fine farver til at fremtræde som en del af indretningen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg var lidt skeptisk i starten, da Andrea havde svært ved at vænne sig til at sove med tyngdedynen, men nu har det vist sig at være den bedste beslutning at lade hende sove med den. Det krævede tid, tilvænning og tålmodighed, præcis som Hush Little One gør alle sine kunder opmærksom på, men nu finder Andrea god tryghed i dynen og bruger ikke mange minutter på at falde i søvn, hvorfor tiden, tilvænningen og tålmodigheden var godt givet ud.

Jeg vil på det kraftigste anbefale en tyngdedyne fra Hush Little One til alle, der har urolige eller rastløse børn, og der er ingen tvivl om, at man giver sit barn de bedste forudsætninger for en god nattesøvn, hvis man vælger at investere i en tyngdedyne.

 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Tyngdedynen har vist sig at være yderst effektiv til at hjælpe Andrea med at finde ro og dermed falde hurtigere i søvn om aftenen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Dynen kan vaskes op til 60 grader, men det anbefales, at den ikke vaskes mere end højest nødvendigt for at øge holdbarheden. Derudover anbefales brug af betræk, hvilket ligeledes øger holdbarheden.

Pris: GOD – Den vejledende udsalgspris er 1.499,- for en babydyne (1.799,- for juniordyne), hvilket er meget tilsvarende andre kvalitetsdyner på markedet. En dyne er uundværlig, og er behovet for en tyngdedyne tilstede, kan jeg uden tvivl stå inde for, at den er pengene værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Tyngdedynerne er produceret af nøje udvalgte materialer på en danskejet systue. Dynerne består af oeko-tex-certificeret tætvævet bommuld (PE-granulat) og er fremmestillet uden skadelig kemi, hvorfor dynerne trygt kan bruges til de kære små babyer og småbørn


Vores tester Linda har sammen med hendes søn testet en tyngdedyne fra Hush Little One i junior størrelse, i farven spring.

Linda fortæller:

Vi modtog tyngdedynen fra Hush Little One i den fineste kasse og sammen med tyngdedynen var en vejledning.

Tyngdedynen fra Hush Little One er lavet af Oeko-Tex certificeret bomuld og inde i firkanterne, der er syet i hele dynen er der fyld af PE-granulat.

Tyngdedynen i junior størrelsen måler 100×140 cm og et kæmpe plus er, at den må vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader.

Tyngdedynen findes i 3 forskellige farvekombinationer.

Min søn er 20 mdr. gammel og har lige fra dag 1 været virkelig lang tid om at falde i søvn, sovet mega uroligt og haft enormt mange opvågninger hver evig eneste nat.

Vi har afprøvet alle former for behandlinger der findes, så vi var sikre på han ikke havde ondt, og vi er selvfølgelig helt klar over, at nogle babyer/børn “bare” sover dårligt, men derfor var det alligevel et kæmpe JA TAK, da vi fik muligheden for at teste en tyngdedyne fra Hush Little One i håb om bare lidt bedre og mere søvn.

Min søn er sensitiv, så jeg vidste fra start, at det ville kræve tilvænning, og at det kan gå frem og tilbage, så da vi modtog dynen startede jeg blot med, at den lå i sofaen så han kunne “se den an”.

Derefter prøvede jeg at lægge den over ham, når vi sad og læste en bog/så tv og til sidst, da han var tryg ved den, prøvede jeg at tage den med i seng.

Den første dag jeg prøvede at have tyngdedynen med i sengen accepterede han den, og han faldt i søvn på kun 1 time, hvor det normalt tager mindst 2 timer.

Pludselig nægtede han at sove med den og sparkede den af med det samme, men jeg har fundet ud af det, der virker for os, og det er at han kun har den på kroppen/maven, så arme og fødder er helt fri, det gør, at den ikke bliver sparket af med det samme.

Tyngdedynen giver ikke “drømme putninger” på 30 minutter eller en hel nats søvn herhjemme, men den hjælper på, at min søns lille krop får mere ro fordi kroppen bliver “samlet” (vi bruger også dybe tryk inden godnat for at have det bedst mulige udgangspunkt, når han skal falde i søvn).

Tyngdedynen har hjulpet, så putninger for det meste tager 1 – 1 1/2 time og vigtigst (for mig), så har den mindsket opvågningerne om natten.

Vi bruger også tyngdedynen om dagen, hvor vi sidder med den, når min søn har brug for en pause, og kroppen har brug for at blive “samlet” for så hjælper den med at mindske den værste uro.

Jeg kender flere, hvor tyngdedynen har vildt god effekt, så jeg tænker, at grunden til, vi ikke endnu oplevet den fulde effekt er, fordi han ikke rummer at have tyngdedynen på hele kroppen, men al begyndelse og forandring kan være svær, så vi øver videre, og når vi aldrig til, at han vil have tyngdedynen på hele kroppen, er det helt okay.

For mig er det vigtigste, at jeg kan se den har en effekt samtidig med hans grænser bliver respekteret. Og hvem ved… Måske han en dag pludselig gerne vil have tyngdedynen helt på, og vi ender med endnu kortere putninger og endnu færre opvågninger.

En ting er sikkert, noget godt har tyngdedynen gjort, og den bliver derfor en keeper herhjemme.

Vil jeg anbefale den til andre?

JA 100%, man skal blot væbne sig med tålmodighed, hvis man ikke har børn, der rummer følelsen af dynen på hele kroppen, og derfor heller ikke får den fulde effekt fra dag 1.

Men min oplevelse er, at den KAN gøre en forskel, og derfor vil jeg godt anbefale den til urolige børn eller blot børn, der har brug for tyngden og trygheden fra en tyngdedyne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Rigtig mange babyer og børn (og voksne) sover uroligt/har svært ved at finde søvnen og her kan dynen være en hjælp.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har brugt dynen rigtig meget og slæbt den med rundt i huset, og den ser stadig ud som var den ny.

Pris: MEGET GOD – 1.799kr – Kvalitet og pris hænger sammen i min optik, så jeg synes, det er en fair pris, men lidt i den høje ende.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er i min optik fuldstændig i top. Det er tydeligt, for mig, at der er tænkt på kvalitet, design og så selvfølgelig funktionalitet.


Lene fortæller:

Søvn har der ikke været meget af de sidste halve år, og jer der kender det ved, at man til sidst er villig til at gøre alt for at få sin søvn. Med tvillinger, der ikke er synkrone, og nogle søvnterrorister af rang, har vi brugt op til 2 timer på at putte og været oppe 16-20 gange om natten. Derfor var det som et tegn fra himlen, da vi blev udvalgt til at teste en tyngdedyne fra Hush Little One, 1-4 år. 

Sammen med dynen modtog vi en fin instruktion. Der stod, at det kunne kræve tilvænning, og at man skulle være tålmodig, så vi var virkelig spændte og havde ikke så høje forventninger. Vi fulgte rådet fra introduktionen, hvor der bl.a. stod, at man kunne ligge den på et varmt gulv eller en radiator før sengetid, for at barnet nemmere ville acceptere den. Så vi hang den på vores radiator 30 min før sengetid, og allerede den første nat mærkede vi stor forskel. Vores dreng faldt i søvn hurtigere og var længere tid i en dyb søvn. Naturligvis gror træerne ikke ind i himlen, og vi har stadig opvågninger, men i den sidste måned, er vores putninger gået fra 2 timer til mellem 10 og 45 min, og vi har over halveret ungernes opvågninger, som oftest skyldtes uro, tab af sut og manglende tryghed. 

Sara og Nicolaj, ejerne bag brandet Hush Little One, lavede tyngdedynen, da de selv havde et barn, der ikke sov meget. Tyngdedynen er til dig som har et barn, som har svært ved at sove, forblive i søvnen, eller som har brug for ned i gear inden sengetid. Vi bruger den selv både til aftenstid, men kan også tage den med ind i stuen, om morgenen for at få roligere morgener. Den fås i to størrelser 3-12 måneder, hvor dynen vejer 2 kg og fra 1-4 år, hvor dynen vejer 3.5 kg. Den findes i flere farver, og så er den endda tofarvet. Jeg elsker, når funktionalitet, materialer og et lækkert design ikke behøver at udelukke hinanden. Tyngdedynen produceres på en danskejet systue og er lavet af lækre Oeko-tex certificeret bomuldsmaterialer, som er fri for skadelig kemi, og fyldet er af plastgranulat.

Tyngde dynen har mange fordele. Den er blandt andet god til lydsensitive børn, da den er lydsvag, og da granualtet ligger frit og ikke er omgivet af vat, som andre tyngdedyner, så er den med til at stimulere muskel-ledsansen. Dynen afgiver ikke meget varme, så den kan bruges hele året rundt. Hvis du har et koldt barn, kan du bruge en ekstra dyne oven på. Vægten er opdelt i små firkanter, som gør, at den lettere bliver fordelt, og at den med et blødt, men jævnt tryk, ligger sig henover barnet, og har en svøbende og beroligende effekt. 

Med to præmature børn, som ikke havde  udviklet deres primitive reflekser, brugte vi i deres første mange leve måneder, tusindevis af kroner på at arbejde med moroeffekten hos osteopater. Nu kan jeg kan ikke lade være med at tænke, om det ikke ville have været lige så godt givet ud på en tyngdedyne fra Hush little One. 

I dette tilfælde bliver vurderingen således:

Nytteværdi: Meget god – så mange produkter med mange forskellige funktioner  

Holdbarhed: Meget god – virker meget slidstærkt, holder farven, og tåler helt op til 60 grader, hvilket er super smart med børn. 

Kvalitet: Meget god. Tyngdedynen er af høj kvalitet, nøje udvalgte materialer

Pris: God –  Prisen er i den meget dyre ende for en tyngdedyne, men igen når man ikke har sovet i lang tid og det virker, så er man villig til at betale alt.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af SERO gaming sæt PRO fra Randomshop