TEST af Dometic FTT 601 TC luft telt på Jambo Feriepark i samarbejde med Campingagenten Part 1 – Testfamilien
TEST af vægtslange fra Legeakademiet

TEST af Dometic FTT 601 TC luft telt på Jambo Feriepark i samarbejde med Campingagenten Part 1

Hele 10 af vores testfamilier har testet campinglivet i år – nærmere bestemt Dometic FTT 601 TC lufttelt igennem Campingagenten på campingpladsen Jambo Feriepark.

Vores tester Rikke har sammen med familien bestående af far Alex, Bertram på 11 år, Smilla på 9 år og Vilde på 2 år været afsted på teltferie.

Rikke fortæller:

Vi har været så heldige at få lov til at teste et telt i absolut luksusklassen. Vi har glædet os i flere måneder og har været meget spændte på, om det var for primitivt og besværligt med 3 børn i et telt. Vi har selv et stort familietelt, som vi tidligere har camperet med, men det var inden vores lille efternøler Vilde kom til verden, og hvor de store børn var hhv. 5 og 7 år. Det telt, som vi selv ejer, er et standardtelt med stænger mm. Det kan slet ikke sammenlignes med dette telt. 5 store luftkamre sikrer, at teltet står fuldstændigt stabilt. Og jeg skal love for, at det er blevet testet godt og grundigt i det nordjyske klima. Der har været nogle gevaldige blæsevejrs-dage, men det har bare stået virkelig stabilt.

Sidste år testede vi en campingvogn på samme plads. Det var ren luksus, og børnene havde deres livs ferie med mange nye venner, nogle af dem har de faktisk stadig kontakt med. De har glædet sig helt tosset, MEN de var enige om, da vi tog afsted, at denne ferie på ingen måde kunne blive lige så god som sidste års ferie på Jambo Feriepark. Der gik lige præcis 4 timer, så kom Smilla og sagde ”MOR, det her det er verdens bedste ferie”. Nye venner, fantastisk dejligt vejr, opvarmet pool, fantastisk telt, ja hvad mere kan man næsten forlange. Det eneste jeg gerne vil klage over er, at børnene ikke var til at drive hjem i seng om aftenen, Alex og jeg skulle slå sten, saks, papir om, hvem der skulle sidde og holde sig vågen til at hente dem hjem i seng. De kom i hvert fald ikke frivilligt.

Teltet Dometic FTT 601 TC er lavet i et åndbart bomuldsstof, der reducerer kondens og sikrer et behageligt klima i teltet i både varmt og vådt vejr. Rammen har flere oppumpningssteder, og de Ø12 cm luftstænger pustes op hver for sig, så opsætning og nedtagning bliver så enkelt som muligt. Det er lavet i et design, der gør at de næsten lodrette sidevægge maksimerer den indvendige plads og giver fremragende stabilitet.

Der er to sovekabiner, der kan laves til et stort rum. Det er virkelig smart for det er holdt i mørke materialer, der holder sollyset ude om morgenen og giver en god nattesøvn. Bag ved vores sovekabiner er der et stort og rummeligt opbevaringsområde, så alt bagage kan komme derom og dermed ikke fylder i sovekabinen eller opholdsrummet. Det har virkelig været lækkert. Man kan desuden tilkøbe et solsejl eller en frontudvidelse til teltet, så det kan blive virkelig stort. Der står, at teltet er et 6 personers telt, jeg vil mene, at der sagtens kan ligge 8 personer i teltet uden man føler, at pladsen er trang. Teltet måler opsat: H210 x L685 x B440 og vejer 53,55 kg. Vi har haft teltet pakket ned og sat op igen. Det tog virkelig bare ingen tid og var utrolig nemt. Jeg hjalp Alex meget sparsomt for han kunne også sagtens have klaret det selv.

Teltet var udstyret med alt! Der var lækre luftmadrasser, både enkelte og dobbelte. Rumdelere med alt i køkkenudstyr, der skal bruges på campingferien, blandt andet skåle, der kunne foldes helt sammen, så de ingen ting fylder. Et fint kogeblus fra Kampa samt en lækker grill fra O’Grill.

Vi har været i teltet i 6 dage i den første uge af vores sommerferie. Campingpladsen har alt, hvad man behøver, ja faktisk har vi kun været på tur 1 dag. Børnene ville simpelthen ikke med, de ville hellere blive og lege med deres nye venner på pladsen. Den har både stået på indendørs hygge i det fine legeland eller i biografen, som pladsen også rummer, utallige badeture i den virkelig lækre og opvarmede pool og mange ture til deres flotte ishus. Campingpladsen fremstår i øvrigt meget ren og yderst velholdt, hvilket også er vigtigt for os.

Til slut vil jeg bare lige mane alle fordomme til jorden. Camping er bare mere end matchende campinghabit og morgenhår – det er børnevenligt, afslappende, nede på jorden, nærværende og fuld af gode oplevelser. Vi sender en kæmpe anbefaling afsted til luksusteltet og generelt bare det at campere. Det er efter vores mening verdens bedste ferieform.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, DÅRLIG. Vores vurdering af Dometic FTT 601 TC lufttelt:

Nytteværdi: MEGET GOD – Ferie og kvalitetstid er vigtigt i en travl hverdag. Med børn der spænder vidt i alderen, kan det være svært at finde en ferieform, der tilgodeser alles behov, og her er campinglivet bare ideelt.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det var nemt at mærke, at det var et luksustelt i særklasse, som vi var på ferie i.

Pris: MEGET GOD. Når man først har investeret i et telt, så er campingferier en ret billig ferieform. Det at mange campingpladser tilbyder gratis aktiviteter, når man bor der gør også, at det ikke er nødvendigt at forlade campingpladsen for at aktivere børnene.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er virkelig i top. Jeg har ikke en finger at sætte på noget som helst her. Det er 100% vind og vandtæt.


Louise fortæller:

Jeg var så heldig at kunne invitere de her tre; min kæreste Esben samt vores børn Benedikte 5 år og August knap 2 år, afsted på den dejligste campingferie i et virkelig lækkert telt fra Campingagenten.

Vi besøgte Campingagentens store showroom i Nibe et par måneder før vi skulle afsted for at se det store telt, som vi var så heldige at skulle teste. Vi var begge to virkelig overrasket over, hvor stort og fint teltet var. Esben har camperet, da han var barn, men for mig er det ret nyt, og jeg har aldrig været på telt-camping før (udover min tid som spejder – og der så teltet radikalt anderledes ud! )

Da vi ankom til Jambo Feriepark var teltet allerede sat op, da det havde regnet kraftigt ugen forinden.

Teltet virkede endnu større end vi huskede, men det er også over 30 m2. Vi fik selv lov til at indrette teltet med møbler, sovekabiner, køkken osv. Vi besluttede derfor hurtigt, at Esben og børnene skulle udforske campingpladsen, mens jeg havde ro til at indrettet teltet med udstyr og pakke vores bagage ud.

Vi indrettede to sovekabiner – i den ene sov Esben, Benedikte og jeg på en dobbeltluftmadras og en enkelt luftmadras, som vi satte sammen med ét stort lagen, og i den anden sovekabine sov August i sin weekendseng. I teltets midterste rum, lagde jeg et stort blødt tæppe ud på gulvet og indrettede spiseplads i den ene side og en lille hyggekrog/legehjørne i den anden.

Imens jeg gjorde teltet klar, fik Esben og børnene en forsmag på alle campingpladsens muligheder. En campingplads er jo et slaraffenland for børn. Alt er i børnehøjde, og alle tager hensyn til de mange glade, legende børn, som løber rundt overalt i området.

To spændte børn glædede sig til at udforske det store fine telt. Børnene fandt hurtigt ud af, at man sidder overraskende godt i Kampa-stolene. Det var et godt sted til en pause og lidt snacks.

Der er ikke toilet og bad i teltet, men der er til gengæld nærmest alt andet. Der kan tilkobles strøm, så der kan tændes LED-lys i loftet, tilkobles køleboks/køleskab og naturligvis almindelige stikkontakter til mobilopladere osv.

Udover det store rum, som vi brugte til spiseplads og ”stue”, indrettede vi køkkenet i den forreste del af teltet. Vejret var skønt, så vi udnyttede den forreste del til køkken, så vi kunne åbne op og nyde solen og holde øje med børnene, mens vi lavede mad. Kogepladerne og grillen, som vi testede, kører på gas, som også er virkelig nemt at betjene. Der findes i øvrigt ikke nogen bedre udsigt fra køkkenet end til legende, glade børn, der bare hygger sig.

Om aftenen blev børnene puttet i sovekabinerne, som har ”mørklægnings-effekt”, så de kunne – de fleste dage – puttes til normal tid, selvom det stadig var helt lyst udenfor. Det gav Esben og jeg nogle lange og hyggelige aftener med kortspil, bland-selv-slik og vin, før vi også gik til køjs. Det er altså en virkelig dejlig ting ved camping – man er sammen på en anden måde, og får tid til bare at hygge sig, da der ikke er så mange ting at give sig til, som man er vant til.

Vi var heldige, at Stella, Birk og deres tre søde piger, Merle, Hollie og Flora, boede lige ved siden af os i en campingvogn, som de også skulle teste for Campingagenten. Benedikte og Hollie fandt hurtigt hinanden og løb selv på legepladsen. Det er ret nyt for os, at vi på en ferie, har så meget ”alene-tid”. Det kan jeg godt hilse og sige, er ret fantastisk. Ferie i børnehøjde giver bare en helt anden frihed til forældrene. Så vi kunne nyde vores morgenmad og kaffe, mens børnene hyggede sig på legepladsen og ude foran eller inde i teltet

De fleste af vores eftermiddage gik med af bade i poolen på campingpladsen og benytte os af alle de fede faciliteter, som campingpladsen bød på. Her må jeg lige fremhæve det sødeste lille børnebadeværelse med badekar formede som søløver, håndvaske og toiletter i ministørrelse – en rigtig sjov oplevelse for børnene!

Dagene fløj afsted, og inden vi havde set os om, havde vi grillet de sidste pølser, og teltet skulle til at pakkes sammen.

Teltet er et lufttelt, som udelukkende består af luftkanaler, som bærer hele teltet. Det betyder, at der ingen teltstænger er, som man kender fra almindelige telte. Det gjorde også nedpakningen væsentlig nemmere. Faktisk så nem, at det tog os mindre end 15 minutter at pakke teltet sammen, da alle møbler og udstyr var taget ud.

Vi startede med at tage alle de yderste pløkker op inden vi åbnede for luftkanalerne. Luftkanalerne var nemme at åbne, og børnene havde en fest med at hjælpe til. Når man åbner en luftkanal, kommer luften ud med så meget kraft, at håret blæser tilbage, hvilket var til stor morskab for os alle. Da alle luftkanalerne var åbnet, faldt teltet helt fladt sammen. Birk lærte os, hvordan man pakker det korrekt sammen, så bund vender mod bund, og teltdugen bliver skånet mest muligt.

Som I kan se på billedet, kan teltet faktisk blive så lille, at det kan være i et bagagerum. Det er altså imponerende!

Der er ingen tvivl om, at vores børn har nydt vores campingferie. Faktisk synes Benedikte, at det var det bedste, der var sket i hele vores sommerferie – og det siger ikke så lidt, da vi faktisk har oplevet en del. Selvom Esben og jeg (før turen) ikke så os selv, som de store campister, så er vi i den grad blevet omvendt og har virkelig nydt hyggen, nærværet – og sidst men ikke mindst – at se vores dejlige børn få nye venskaber og selvtillid til at bevæge sig rundt på campingpladsen på egen hånd. Tak for en skøn ferie til Campingagenten!

I dette tilfælde bliver vurderingen af teltet:

Nytteværdi: MEGET GOD – Camping behøver på ingen måde at træls og primitivt. Med et lufttelt fra Campingagenten kan hele familien slappe af og nyde alle de fantastiske ting ved campinglivet, uden at skulle bekymre sig om et telt, der er svært at sætte op eller tage ned.

Holdbarhed: MEGET GOD – Teltet er uden tvivl i en meget høj kvalitet – lige såvel som alt det lækre udstyr, som vi også testede i teltet. Der er tænkt over alle detaljer i teltet, så det hele fungerer bare! Vi var meget heldige med vejret i vores uge, men jeg ved, at et par af de andre familier fik testet, at teltet er både 100% vand- og vindtæt.

Pris: MEGET GOD – Teltet koster omkring kr. 16.000 ved Campingagenten, som jeg faktisk synes er en rigtig fin pris. Man får virkelig meget telt for pengene, og vi talte flere gange om, at teltet var mindst lige så fint som en campingvogn med fortelt – og så fylder teltet bare ikke særlig meget, hvis man ønsker at rejse rundt med det.


Mette fortæller:

Jeg har sammen med min familie Michael og vores tvillingepiger Bjørk og Selma 6 år været afsted på campingferie i telt. Vi var indlogeret i et kæmpestort luksuriøst Dometic FTT 601 TC Telt, som Campingagenten var så venlige at stille til rådighed. Det hele foregik i Nordjylland, nærmere betegnet Jambo Feriepark.

Vi havde talt ned til campingferie i det nordjyske i flere uger, pigerne havde lavet en nedtællingskalender. Vi afprøvede camping for første gang sidste år med succes, så vi alle havde en fornemmelse af, hvad vi gik ind til.

Vi ankom til Jambo Feriepark med to lopper på bagsædet, som ikke kunne vente mere. Det kan være en kunst som forældre at sætte telt op med børn, som glæder sig enormt til at flytte ind i teltet og er utålmodige efter at afprøve alle campingpladsens faciliteter.

Heldigvis var det store Dometic telt udstyret med kraftige oppustelige luftkanaler, dvs. ingen umulige stænger at skændes om. Teltet var ufattelig nemt at slå op. Det pumpes nemt op med en luftpumpe, og teltet stod oprejst på få minutter. Herefter skulle det pløkkes fast, så det ikke blæste væk i blæsevejr. Lige så nemt det var at sætte teltet op, tog det kun et splitsekund at pille det hele ned igen takket være de oppustelige stænger.

Ikke nok med at vi havde fået telt til rådighed, indeholdt det masser af lækkert campingudstyr. Det er ren luksus at kunne indrette sig i et telt og kan gemme det meste udstyr væk i campingskabe mm. Teltet har sågar et baggage område, bagerst i teltet omme bag sovekabinen. Der er så mange fede detaljer i teltet.

Vores campingeventyr peakede i år. Teltet var enormt stort med masser af rummelighed, så ingen følte sig trængte, når vejret opholder os inde under teltdugen. Vi havde nogle ret voldsomme skybrud med 55 mm regn på ganske kort tid, og vi var meget spændte på om teltet holdt tæt, hvilket det heldigvis gjorde. Camping var rigtig hyggeligt selv i regnvejr, men heldigvis skinnede solen det meste af tiden.

Vi har nydt at opleve atmosfæren på Jambo Feriepark. Det er intet mindre end en storslået plads, hvor intet mangler – der er noget for alle. Jambo har i den grad sørget for, at børn kan blive underholdt i både sol og regn. Kæmpe legepladser, badeland og indendørs legeland et rent slaraffenland for børn og barnlige sjæle.

Camping kan noget helt særligt. Det indbyder både til rolige nærværende stunder med familien og mødet med nye bekendtskaber for store og små. Vi har mærket den helt særlige stemning, som kun camping kan tilbyde. Pladsen er fuld af glade livlige campister. Alle er glade og hilser, man kommer hinanden ved, det kommer helt naturligt.

Børnene finder lynhurtigt nye legekammerater, ungerne kommer hjem hver eneste dag fra legepladsen med en ny ven, som introduceres. Virkelig skønne oplevelser og minder, vi har fyldt i kufferten med. Vi er helt sikkert ikke færdig med at campere.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Teltferie og camping er virkelig en dejlig måde at holde ferie på.

Kvalitet/ Holdbarhed – MEGET GOD – Seriøst lækkert telt med mange gode funktionelle egenskaber. Teltet er sublimt i alle vejrforhold. Kvaliteten af teltet er virkelig i topklasse.

Pris: GOD – Som førstegangsinvestering kan det være dyrt at købe sådan et stort telt, men det er en engangsinvestering, og derefter er camping en virkelig billig ferieform.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af vægtslange fra Legeakademiet