TEST af Ergobag fra Helm – Testfamilien
Test af Modtryk - Det Stille vidne af Lisa Bjerre og Susan Casserfelt

TEST af Ergobag fra Helm

Flere af vores testere har testet skoletasker Ergobag fra Helm til deres skolebørn. Her kommer deres anmeldelser:

Vores tester Nanna har datteren, Lily, som skal starte i skole til sommer, og hun har testet skoletasken fra Ergobag for Helm. Skoletasken egner sig til skolebørn i 0.-2. klasse. 

Nanna fortæller:

Lily fik selv lov til at scrolle ned igennem de mange fine tasker på Helms hjemmeside, og hun var ikke i tvivl om denne fine, lilla taske med ”havfruemønster”. Hun vidste allerede fra sin søster, at der er velcro-mærker med, hvilket giver plusser i bogen hos et førskolebarn 😊 

Tasken er justerbar i ryggen, så den kan passe børn mellem 100 og 150 cm, så den har en vis levetid, hvilken forældrene er glade for 😉 

Tasken har både bryst- og hoftebælte, som sikrer, at tasken kommer helt tæt ind til kroppen og bæres på hofterne i stedet for at belaste ryggen. I ryggen er tasken stivet af og polstret med blødt og svedtransporterende stof, så den er behagelig at have på. Tasken vejer i sig selv lige over ét kilo, så det kan nok næsten ikke gøres lettere for de små rygge. 

Tasken har et stort rum, som er opdelt og et madpakkerum foran med lomme til drikkedunken. Jeg er selv lærer og har set mange eksempler på, at makrelmadden får sat aftryk på bøgerne, fordi det ligger i samme rum, så for mig er det vigtigt, at der er mere end ét rum. 

Tasken lukkes med snører, som barnet nemt selv kan stramme og med et magnetisk spænde, som også glider i uden problemer. Derudover har tasken hård bund, så den kan stå selv, hvilket er rigtig praktisk, og så er tasken spækket med reflekser.

Udover at tasken rammer skolebarnets smag i udseende og forældrenes krav ergonomisk og praktisk, så er den også miljøvenligt produceret idet, tasken er produceret af 17 genbrugte PET-flasker. Det gør den også vand- og smudsafvisende. Lily har set nogle venner hive et regnslag ud over tasken og er lidt misundelig, men for denne taske er det qua materialet altså ikke nødvendigt at have. 

Sidst men ikke mindst kan der tilkøbes gymnastikpose i samme print, som med lidt besvær kan klikkes fast på tasken og selvfølgelig også matchende penalhus.    

Lily er meget stolt af sin skoletaske, og den har allerede været med på forbesøg på skolen. 😊 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Tasken består samtlige krav fra både Lily og mor. Den er ergonomisk og størrelsesmæssigt perfekt.  

Kvalitet: MEGET GOD – Tasken er fremstillet i bæredygtigt, åndbart og slidstærkt materiale. Den har gode og nemme lukkemekanismer.

Pris: MEGET GOD – Jeg var overrasket over, at en skoletaske koster 999,- kroner. MEN jeg var også overrasket over, at den kan bruges i 3 år, fordi den kan justeres, og så er der bare sket meget med komforten og ergonomien, siden jeg selv gik med skoletaske. 

 


Vores tester Kristina har sammen med sin datter Sif, som starter i skole til sommer, testet Ergobag Basic Prime Glow skoletaske fra Helm.

Kristina fortæller:

Det er altså en ret stor ting, det der med den første skoletaske. Både for Sif, fordi hun glæder sig helt vildt til at være skolebarn, men også for os forældre, fordi vi bare ønsker det bedste til vores børn.

Derfor sagde vi med det samme ja til at teste denne Ergobag fra Helm! Den er ergonomisk og samtidig i et smart design, så både forældre og barn kan være glade for tasken!

Helm er en familievirksomhed, som har specialiseret sig i skoletasker i ca. 75 år. De lægger vægt på god service og kvalitet, hvilket taler lige til mig – især når det gælder noget, som mit barn skal bruge HVER dag!

Tasken er desuden lavet af genbrugte PET-flasker, så det er altså også et bæredygtigt valg.

Derudover kan man indlevere sin gamle skoletaske og få rabat på sin nye, og så sørger Helm for, at de gamle tasker bliver sendt til Tanzania, så de kan gøre gavn i endnu længere tid!

Da vi modtog tasken, var Sif ellevild! Den er flot udenpå og med en flot neongrøn farve indeni, og der er velcro-mærker udenpå, som man kan flytte rundt på.

De praktiske mor-øjne så straks, hvor smart opdelt selve rummet til skolebøger er. Jeg tænker, at det er en god hjælp til min datter for at holde lidt orden i tasken. Der er desuden et rum på forsiden af tasken, som kan bruges til madpakken.

Der er en smart magnetlukning, som er nem at skubbe op, og den klikker lige så nemt sammen igen, når tasken skal lukkes.

Nu kommer det spændende – tilpasning af tasken! Rygstykket skal justeres til barnets højde, og de forskellige remme skal strammes til, så de passer.

Det er umiddelbart mange ting at forholde sig til, men der følger en super overskuelig vejledning med, så man får gjort tingene i den rigtige rækkefølge, og man kan se, at tasken kommer til at sidde godt!

Vi har fyldt tasken med bl.a. store eventyrbøger for at afprøve, hvordan det føles for Sif at have tasken i brug. Normalt er hun ikke ret meget for at have en tung rygsæk på, da hun føler, at hun vælter bagover, og at det er hårdt for skuldrene. Med denne skoletaske oplever hun ikke noget ubehag ved at have den på, og hun snupper snildt en tur på løbehjul med tasken på ryggen.

Det er en lækker skoletaske, som virkelig tager højde for barnets komfort, og jeg glæder mig til at Sif skal pakke tasken til første skoledag.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Ergonomisk skoletaske med fin ruminddeling og brugervenlig justering af rygstøtte og remme/seler.

Holdbarhed: MEGET GOD – Materialet virker slidstærkt, og selve tasken er ikke “slatten”, så der er godt hold på indholdet.

Pris: MEGET GOD – Prisen er 999,00 kr., men jeg synes helt klart, at man får værdi for pengene, og jeg synes egentlig, at det er en helt fin pris for at have ro i maven ift. barnets ryg.

Kvalitet: MEGET GOD – Robust, flot og brugervenlig. Jeg vil helt klart anbefale denne skoletaske.


Vores tester Sahra har sammen med sin store søn testet denne super lækre skoletaske fra Ergobag. Ergobag har som navnet antyder meget fokus på ergonomi, og derfor kan denne smarte skoletaske også vokse i takt med barnet.

Sahra fortæller:

Skoletasken kom på markedet i 1947. Siden dengang er der sket meget med skoletaskerne og heldigvis for det. Helm.nu er specialiseret i skoletasker, og i Helms butikker modtager man den bedste service og vejledning i deres 11 butikker landet over.

Skoletaskerne fra Ergobag har fokus på ergonomien og lige netop dette har enormt betydning for vores små børns rygge. Ajay har længe klaget over, at hans gamle taske var for tung og af netop denne grund har vi længe måtte hjælpe ham ind i skolen, fordi han ganske enkelt ikke kunne slæbe den op i klassen. Det problem er blevet løst ved at gå over til Ergobag. Ajay har fået indstillet tasken, så den passer lige præcis til ham. Det gøres ved at justere den i ryggen, så den kan udvide sig, og dermed vokse med ham. Det betyder også, at han ikke behøver at skifte skoletaske så ofte. Ajay har selv givet udtryk for, at han ikke længere kan mærke, når tasken er fyldt. Derudover er han blevet rigtig god til at bruge stropperne foran på brystet og ved maven, som også spændes og justeres for at afhjælpe ryggen den tunge skoletaske. 

Skoletasken fra Ergobag er produceret af gammel genbrugsplast, og det betyder, at den også henvender sig til alle dem, som er bevidste om miljøet og som ønsker at være med til at sikre, at vi genbruger mest muligt. Derudover synes Ajay, at det er en fed historie at kunne fortælle kammeraterne i skolen, at hans skoletaske er lavet af gamle colaflasker 😊 Ajays lillesøster, Ayesha, skal starte i skole til sommer, og der er ingen tvivl om, hvilken taske hun også skal have. Der er så mange plusser ved at vælge en Ergobag. Vi tager gerne turen til Helms butikker, hvor servicen er i top, og hvor de kan give en kyndig vejledning inden det store valg tages. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en virkelig god investering. Det er så smart, at Ergobags tasker kan vokse med barnet, sådan at man ikke behøver at udskifte tasken hvert år. Ergobag står for kvalitet og fokus på det ergonomiske, som for mit vedkommende har en enorm betydning. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Den er lavet i gode materialer, og der er tænkt over detaljerne. F.eks. er rummet foran til madkasse og drikkedunk isoleret, som både gør at maden holder sig kold, og at det ikke blandes med bøger og lign. hvis drikkedunken er utæt eller maden røget ud fra madkassen. Derudover kan den indstilles i ryggen til at kunne vokse med barnet, og det gør også at holdbarheden forlænges markant. 

Pris: MEGET GOD – Priserne på Ergobags tasker ligger lidt over gennemsnittet, men når man sammenligner ift. kvalitet og ergonomi, så opvejer det prisen. Jeg giver gerne flere penge for at få nogle produkter, som jeg på så mange parametre ved jeg rent personligt kan stå inde for, at mine børn skal bruge. 

Kvalitet: MEGET GOD – Taskerne fra Ergobag er fremstillet af genbrugsplast – helt specifikt gamle colaflasker. Det gør, at selv den meget miljøbevidste forbruger kan gå ind og vælge denne taske, uden at have ondt i maven over, hvordan den er produceret. Ergobag er kendt for god kvalitet, og denne taske er absolut ingen undtagelse.


 

Vores tester Janie fortæller:

Vi har testet skoletasken Ergobag, som passer til børn som går i 0-2 klassetrin.

Niklas går i 0. klasse og er 7 år gammel.

Tasken er lavet af genbrugte PET flasker, hvilket gør den yderst miljøvenlig.

Den har regulerbare skulderstropper samt bryst- og hoftespænde.

Den har en ergonomisk og regulerbar ryg og kan justeres fra 100-150 cm.

Skoletasken åbnes af en magnetisk klap, som Niklas især synes har været sjov at åbne og lukke, da den lukker automatisk, når de sættes sammen. Skoletasken åbnes og lukkes med en snor, hvilket er nemt og praktisk.

Vi var i Helm butikken i Vejle og hente tasken, og det var en fantastisk oplevelse fra start til slut.

Tasken blev justeret med god vejledning og information fra ekspedienten, som også indragede Niklas i at lære sin nye flotte skoletaske at kende.

Helm butikkerne er en familieejet virksomhed, som går mange år tilbage, og de har specialiseret sig i skoletasker. 

Helm butikkerne sender i øvrigt gamle skoletasker til børn i Tanzania. Hvis man afleverer sin gamle skoletaske, så får man et tilskud på 50,- til en ny skoletaske.

Niklas tog sin gamle skoletaske med og afleverede, og han synes det var stort, at et andet barn i Tanzania skulle have den.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – En skoletaske er uundværlig, når man går i skole, og denne taske er samtidig ergonomisk i forhold til at passe på barnets ryg.

Dog vil jeg gerne tilføje, at vi er lidt ærgerlig over, at der ikke er et isoleret rum til madpakken, som holder madpakken kølig. Vi blev oplyst, at skoletasken er tysk, og i Tyskland har børnene ikke madpakker med, og derfor er der ikke et isoleret rum til madkassen.

Dette er selvfølgelig lige meget, hvis man har køleskab i klassen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Indtil videre er skoletaskens funktioner ikke gået i stykker eller forvoldt nogen problemer.

Pris: GOD – Skoletasken koster 999,- 

Jeg vil anbefale, at hvis man skal købe en skoletaske i det prisleje, at man går i butikken og prøver tasken og får god vejledning. Niklas går i 0. klasse og er 7 år, men er faktisk knap 150 cm høj, og derfor vil det kun være knap 6 måneder mere, han kan bruge denne taske.

Så selvom der står 0-2 klasse, så husk altid at få afprøvet om tasken sidder rigtigt og korrekt til barnets størrelse.

Det er nemlig ærgerligt at give så mange penge for en skoletaske, og den så skal skiftes efter kort tid.

Dog vil jeg sige, at hvis tasken kan holder 0. klasse + 1. klasse + 2. klasse, så er 999,- en rigtig fin pris for en skoletaske, der bruges meget.

Kvalitet: MEGET GOD – Skoletasken lader til at være i en rigtig god kvalitet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Modtryk - Det Stille vidne af Lisa Bjerre og Susan Casserfelt