TEST af Universe Science Park – Testfamilien
TEST af Graco Near2me klapvogn fra Prosupport Scandinavia

TEST af Universe Science Park

En række af vores testfamilier har været i Universe Science Park – en oplevelsespark fuld af teknologi og naturvidenskab. Her et udpluk af deres anmeldelser:


Anne-Louise har været afsted sammen med hendes familie; mand og 5 børn (Silje 8 år, Isak 6 år, Vitus 4 år, Elin 3 år og Bille 1 år).

Anne-Louise fortæller:

“Vi kendte ikke til Universe før denne test, men ud fra deres hjemmeside var vi slet ikke i tvivl om, at det ville falde i børnenes smag. Vi havde kombineret besøget i Universe med vores sommerferie i Jylland, da vi bor på Sydsjælland og ellers har lidt langt. Vi landede lige omkring åbningstid kl. 10, og børnene startede med at drøne hen og prøve kræfter med at løfte en bil, imens vi andre fik tisset af.

Vi kom ind i selve parken, som bare var SÅ smuk. Man bliver mødt af den store blå kube med rindende vand ned ad siderne, som står omgivet af de smukkeste sommerblomster. Vi havde ikke nået at beslutte, hvilken vej vi ville gå, men børnene spottede nogle små biler, og pist var de væk – derfor startede vi ved deres små biler.

Man skulle være 100 cm for at prøve elbilerne, og Elin fik med nød og næppe lov at prøve, da hun er 105 cm. Mens Elin prøvede bilerne et utal af gange, gik Michael, Silje, Isak og Vitus hen til Sky Trail som lå lige overfor. Vitus og Isak lider normalt af ekstrem højdeskræk og tør ikke ret mange ting, så det kom bag på os, at de gerne ville op og klatre.

De startede med at få seler på, og så fortalte en instruktør om sikkerheden, før de blev sluppet løs. Vitus (under 122 cm) måtte kun gå på den nederste etage, mens Silje og Isak måtte gå på alle 3 etager. De var alle mega seje til at klatre, og Silje og Michael kom også op på andet plateau og tog svævebanen.

Efter klatrebanen gik turen til Segway banen, hvor Silje gerne ville have mig med. Vi startede med at få lidt instrukser i at køre på Segway (det kræver lige lidt tilvænning!), og så blev vi guidet gennem en lille prøvebane inden vi kom ud på den rigtige bane. Ingen af os havde prøvet det før, men det gik rigtig fint og var super sjovt at få prøvet.

Derefter gik vi videre af de flotte stier, omkranset af smukke blomster, insekthotel og legepladser, hen til “Ball Factory”. Her kunne børnene slå sig løs med de klassiske farvede bolde, som man kender fra boldbassiner – her var der bare en helt legeplads med dem, og boldene kunne bruges på forskellige måder.

Bagefter satte vi kurs mod den dragende “Blå Kube” – hvor man kan opleve vilde naturkræfter på tæt hold. Her gik vi igennem en iskold gletcher, så et vulkanudbrud, blev ramt af lynet og blev draget af en stor flot jordklode. Hele denne bygning var super flot og betagende!

Vi nærmede os frokost, og vi satte derfor kursen mod “Big Bang Buffeten”, men på vej dertil, kom vi forbi raketworkshoppen – og så mente børnene ikke, at vi kunne gå videre før de havde lavet en raket. Vi overgav os, og så skulle der bygges raketter. To mandlige medarbejdere guidede os igennem og var super søde og børnevenlige. Det kostede 25,- pr. raket, og så kunne man ellers slå sig løs i alskens kreative udstyr til raketten. Børnene hyggede sig virkelig med det og kunne have brugt endnu mere tid, end vi gav dem. Da raketterne var bygget færdigt, gik vi udenfor, hvor de skulle fyres af. Børnene hjalp selv med at fylde vand og luft i flaskerne, og så kom vi til det spændende øjeblik, nemlig affyringen! Alle 4 raketter kom overraskende langt, og Elin blev dagens topscorer, da hendes raket fløj hele 58 meter.

  

Så blev det frokost tid, og vi fandt os til rette i “Big Bang Buffet”. Vi kom desværre først kl. 14.30, og restauranten lukkede buffeten kl. 15, så der var flere retter, der synede halvtomme. Børnene fandt masser af mad de kunne lide (succes!), og så kunne vi ellers få spist dem og os selv af.

BIG BANG Buffet er en “All you can eat” restaurant.  Her kan man nyde skønne italiensk inspirerede retter som pizza og pasta. Derudover er der fri isbar og drikkelse med i prisen.

  • Voksen 189,-
  • Børn fra 5-15 år 99,-
  • Børn fra 0-4 år er gratis (ifølge med en betalende voksen)

Maden var super lækker, og børnene nød at man kunne gå op flere gange og tage både mad og drikke. Efter maden var der tag-selv-is – også en sikker vinder. Vi fik desværre en kæmpe byge, men den var næsten væk, da vi havde spist.

Herefter gik turen videre til TEST LAB, hvor vi kunne konkurrere i hurtighed, reaktionsevne, balance, hukommelse mm.

Vi gik videre forbi en “biograf” med Full Dome show, men det varede 30 minutter, hvilket vi ikke mente var noget for de yngste, selvom det så virkelig spændende ud. Vi gik derfor i stedet til parkens virtual reality (VR) område, hvor børnene for første gang stiftede bekendskab med VR.

De var først lidt tilbageholdende, men efter at jeg prøvede “VR The Plank” tog både Vitus og Silje mod til sig. Vitus havde en fest og prøvede den minimum 10 gange, mens Silje og jeg fik prøvet rollercoaster, racerbiler og faldskærmsudspring. Det var virkelig en fed oplevelse og utroligt, hvordan ens hjerne bliver snydt af brillernes illusion.

Vi fortsatte turen til firezone, hvor vi gik igennem det brændende hus og lærte en masse om ild, brandalarmer, og hvordan man ringer efter hjælp i tilfælde af brand. Man kunne også se, hvor hurtigt forskellige ting brænder, og vigtigheden i, at brandalarmerne er placere de rigtige steder.

De nåede en hurtig tur på brandlegepladsen, før vi fortsatte til Bubble Factory – en stor sæbebobbel legeplads! Det er altid en succes og i dag var ingen undtagelse!

Vi sluttede af ved Water Zone – en stor vandlegeplads med en lille “strand”. Børnene fór afsted, pumpede vand og løb fra det ene sted til det andet. Desværre lukkede parken allerede kl 17, så vi nåede kun denne del kort til børnenes store irritation.

Vi sluttede af i shoppen, hvor de alle 4 fik en lille bamse. Vi var helt høje på dagens oplevelse og vil uden tvivl komme igen. Snart åbner deres nyheder “air zone” og “beat the storm”.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD, Parken er uden tvivl et besøg værd! Masser af læring igennem leg for store og små.

Holdbarhed: MEGET GOD, Masser af ny viden og oplevelser for livet.

Pris: MEGET GOD, Jeg synes prisen er fair, og der er penge at spare, hvis man køber billetterne online

Kvalitet: MEGET GOD, Der er utroligt smukt, rent og hyggeligt i parken. Personalet er tilmed utroligt engageret og serviceminded! De får mine varmeste anbefalinger!


Michelle fortæller:

Universe Science Park – en oplevelses park fuld af teknologi og naturvidenskab.

Siden vi besøgte Universe sidste sommer, har drengene snakket om vores besøg flere gange og spurgt til, hvornår vi skulle afsted igen. Så da vi blev inviteret, var vi ikke længe om at sige ”ja tak”.

Drengene havde glædet sig i flere dage, så da vi endelig parkerede bilen i Nordborg på Als, var drengene helt i hopla og løb med det samme over for at se om de var blevet stærkere siden sidste år, og selv kunne løfte bilen. De havde dog stadig brug for fars hjælp ;p

Parken står altid smukt, og noget af det første man bliver mødt af, er den Blå Kube bag alle de smukke sommerblomster, der pryder hele parken.

Parken har så meget at byde på, f.eks. et helt område med Virtual Reality, som drengene for første gang stiftede bekendtskab med i år. Sæbeboblerne er også altid et område, hvor vi kan få lang tid til at gå, samt den Blå Kube, Ball Factory og ”vand” legepladsen, hvor vi brugte over en time, da vejret næsten sagde 30 grader, den dag vi besøgte Universe. Esajas var også blevet stor/høj nok i år til at få lov til at prøve segwaybanen, så han var meget stolt. 

Vi spiste frokost på BIG BANG Buffet. En All you can eat restaurant. Hvor du kan nyde skønne italiensk inspirerede retter som pizza og pasta. Der er desuden fri isbar og drikkelse med i prisen. 

  • Voksen 189,-
  • Børn fra 5-15 år 99,-
  • Børn fra 0-4 år er gratis (ifølge med en betalende voksen)

Vi nåede slet ikke at prøve alt det vi gerne ville, og kunne sagtens have brugt en hel dag mere i parken. Så det er helt sikkert, at vi skal besøge Universe igen en anden dag. Vi sluttede en fantastisk, oplevelsesrig og varm dag af med en iskold slush ice, perfekt afslutning på en dejlig dag for alle mine små kommende videnskabsmænd. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD, En park hvor man kombinerer leg og læring i en skøn kombination.

Holdbarhed: MEGET GOD, Jeg vil næsten påstå, at når du tager hjem igen, vil alle mand have ny viden og en masse gode minder med i rygsækken.

Pris: MEGET GOD, Jeg synes, det er en fair pris af en oplevelsespark, i hvert fald helt forventet. Køber du dine billetter hjemmefra er der penge at spare.

Kvalitet: MEGET GOD, Nu har vi været i Universe de sidste 3 år, og parken er altid smuk med alle sine mange flotte sommerblomster, men også ren og ryddelig. Samt de ansatte er også altid søde og serviceminded.


 Vores tester Heidi har sammen med hendes mand og to drenge på 3 og 4 år testet oplevelsesparken Universe.

Vi stod op til fantastisk vejr og efter en køretur på halvanden time, landede vi på Als, nærmere betegnet Nordborg. 

Hos Universe bliver man mødt af virkelig søde og imødekommende personale og en vanvittig smuk park. Naturen kommer til sin rette i parken, og der er virkelig gjort noget ud af `Den blomstrende have` samt `Vejrhaven`.

Universe byder noget for alle aldre, dog vurderer vi, at parken egner sig bedst fra 4 år og opefter. Lauge på 3 var dog fint tilfreds med legepladserne, Water zone og Ball Factory.

Oscar på 4 ville så gerne prøve Sky Trail, så vi har lovet ham en tur mere senere i år – måske vi så er heldige, at han lige nøjagtig når at blive høj nok, så han kan få lov at prøve. 

Blå kube var virkelig en spændende oplevelse, skønne gletsjere og vulkaner, lyn og torden samt en 18 meter høj gejser, der springer op i luften

Efter mange timers sjov og leg, fik vi stillet sulten hos BIG BANG Buffet. En `All you can eat restaurant`, med pizzaer i alle afskygninger, pastaretter, salatbar, isbar og drikkevarer ad libitum. Maden var virkelig lækker, og der var rigeligt af den.

Vi har haft den skønneste dag i Universe.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Parken lever fuldt ud op til forventningerne. Vi kunne sagtens have brugt en hel dag mere i parken.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kundeservicen er i top, og det er bare med til, at man får lyst til at komme igen.

Pris: GOD – Prisen for entreen er 279,- i højsæson for voksne og 239,- for børn mellem 5-15år, der er dog rabat, hvis billetter købes online. Uden for højsæson er billetterne billigere. 

Kvalitet: MEGET GOD – Der er tænkt over detaljerne i hele parken, hvilket også viser, at de står inde for god kvalitet overfor deres kunder


Vores tester Mette har sammen med børnene Vigga på 5 år og Viktor på 15 år været i Universe Science Park.

Mette fortæller:

Vi var så heldige at blive inviteret i Universe med indgang og lækker buffet frokost.
Vi tog afsted d. 18 juni, hvor der tilfældigvis også var “Brand og Rednings dag” derovre. Det var virkelig en succes.
Allerede udenfor parken blev vi mødt af flere brandbiler, der sørgede for blink, lyd og vandsprøjt til at underholde gæsterne.
Vi ankom kl 10.00, og der var både plads til at komme til toiletterne (som smart nok også var placeret udenfor parken) billetlugerne og indgangsscannerne.

Generelt oplevede vi nærmest ingen kø hele dagen, og der var god plads til at komme til og se og udforske de forskellige eksperimenter.

Parken var fyldt med forskellige huse og “stationer” med sjov, der kunne udforskes.
Bl.a. Bubble Lab hvor man kunne lave sæbebobler i mange udgaver, Ball factory som var et hus med bold sjov som de bolde man kender fra et boldbassin, Test lab med mulighed for at se hvem der kunne gennemføre de forskellige test hurtigst, Segways, kæmpe klatrestativ, et helt hus med VR spil samt den Blå kube som var et kæmpe stort hus med naturfænomener.

Til frokost fik vi buffet med pizza, pasta retter, salat, sodavand og is.. virkelig lækkert.

Vi var afsted med min søster og hendes familie, og vi havde 5 børn i alderen 4-15 år (og en baby), og alle havde en fantastisk dag, og der var noget ved alle steder som alle kunne deltage i, på hver sit niveau og alder.

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Universe er både til sjov og læring, derfor rammer den en bred målgruppe. Enten om man vil have en hyggelig dag eller om man vil lære om eksperimenter og naturoplevelser.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Parken er ren og velholdt, toiletterne er der mange af, og de er pæne. Maden var god, og der er muligheder for mad i forskellige pris grupper. Der er masser af siddepladser i parken til at tage et hvil og evt. nyde medbragt mad.

Pris: GOD. Børn 0-4 år er gratis, 5-15 år koster 219-239 kr, og voksne koster 259-279 kr alt efter, hvilken tid på sæsonen man kommer. Og så kan man spare ca 40-50 kr pr billet, hvis man køber online.


Vores tester Stine har sammen med sin familie bestående af børnene Melanie på 9 år, Vincent på 6 år, Alberte på 4 år og Selma på 5 måneder samt far Morten testet Universe Park.

Stine fortæller: 

Vi kommer fra Sydsjælland, så vi havde lidt af en køretur til Als, hvor Universe ligger. Vi valgte at køre over Jylland, så vi ikke skulle være afhængig af en færgetider. 

Ret tilfældigt var det Brand- og Redningsdag samme dag, så lige fra vi ankommer bliver vi mødt af brandbiler og vandsprøjt. 

Lige inden for hovedindgangen er der opstillet ambulance, politibil og brandbil, og vi bliver inviteret ind og kigge og sidde i alle bilerne. Så er dagen ligesom startet på bedste vis. 

I Universe er der forskellige bygninger med forskellige temaer. 

Den blå kube hvor der løber vand ned at væggen udvendigt tiltrak hurtigt vores opmærksomhed. Herinde prøvede vi at gå igennem en gletsjer, og så en animation af en vulkan i udbrud. Huset er bygget, så man går på en rampe rundt for at komme op i toppen. Her fik vi rørt ved et lyn, og en stor jordklode fangede vores opmærksomhed på vej ned igen. 

Vi skulle selvfølgelig også op og prøve Skytrail nyheden, hvor man skal klatre rundt oppe i luften med seletøj på. Vi havde Alberte på 4 år med, og det var en virkelig god oplevelse. Personalet har en måler i loftet, som med laser sikrer, at hun er høj nok, hvilket er rart at vide, at det bliver tjekket på en rigtig måde uden nogen tvivl. Personalet var søde og havde helt styr på at få os i seletøjet og sendt os godt op i klatrestativet.

Til frokost nød vi en stor lækker buffet med forskellige pizzaer, pastaretter, salat, brød, is og et kæmpe udvalg af drikkevarer, som er med i prisen.

Parken indbyder hele tiden til leg, og der er flere legepladser rundt omkring, forskellige huse med forskellige temaer inviteret til at bruge kroppen og fantasien. 

Et stort hit for både store og små var bubblelab ,hvor man kan stå inden i en sæbeboble og lave kæmpe sæbebobler. 

Vi sluttede dagen af i det store Ball factory, hvor ungerne legede med bolde i massevis. Boldene kunne skydes af, hejses op, køres i trillebører osv.


Vi havde den bedste dag i Universe Park, og eneste minus er, at vi bor så langt væk. ☺

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytte/Lege værdi: MEGET GOD- Det er en stor park, og vi kunne sagtens have brugt længere tid til at prøve de forskellige stationer

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Parken fremstår pæn og indbydende.

Pris: MEGET GOD – Indgangsprisen er 209 i lavsæson og 259 kr i højsæsonen for en voksen og 40-60 kr billigere for børn mellem 5-15 år. Børn under 5 år er gratis. Jeg synes, det er meget fair priser for så stor en park med et utal af lege og udforskningsmuligheder.


Vores tester Sahra har sammen med sin familie besøgt Danfoss Universe i Nordborg. Parken er placeret med kort afstand fra færgen Bøjden-Fynshav. Den er stor, og der er virkelig god plads. I parken er der mulighed for at få en aktiv og anderledes dag i Danfoss Universe Science Park som både foregår ude og inde.

Sahra fortæller:

Parken er en oplevelsespark, som tilbyder mulighed for, at man kan lege sig til viden omkring naturvidenskab og teknologi. Især de to store syntes, det var fedt og udfordrende for dem begge. Det er noget som vi ikke tidligere har oplevet i andre parker. Forlystelserne i parken er med VR briller på – det var fedt og anderledes, om end det lige er noget man skal vænne sig til, så vakte også denne nye måde at opleve forlystelser på stor begejstring. Universe tilbyder mange flere muligheder, bl.a. Fire Zone, hvor ilden kommer helt tæt på; Ball Factory, som indeholder over 10.000 bolde; Skytrail, som er en klatrebane i højde;  biograf med 360 fulldome show, The Secrets of Gravity og Segways.  Universe indeholder ydermere et hav af fede legepladser, hvor børnene nød at bruge tiden. Vi brugte hele dagen i parken og kunne sagtens have brugt endnu længere tid 😊

Universe var et kæmpe hit for hele familien, og det er helt sikkert, at vi skal besøge den igen. Så hvis I trænger til en aktiv dag med familien i fede omgivelser med muligheden for at udforske de fede forlystelser med er parken helt klart et kæmpe hit både for store og små.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der var oplevelser for alle aldre, og vi havde alle en fantastisk dag.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi brugte hele dagen i parken og kunne sagtens have brugt endnu længere tid.

Pris: MEGET GOD –I højsæsonen koster det 199 kr. for børn og 259 kr. for voksne, hvis du køber billetterne online sparer du en del på hver enkelt billet.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er oplevelser for både store og små, og der er stor diversitet i oplevelserne, som gør, at der er noget for en hver smag. Der er gode legepladser, hvor børn og voksne kan tage et ”hvil”.


Louise fortæller:

1 1/2 time fra Fredericia ligger Universe Science Park i Nordborg.

Vi har ofte hørt om stedet, men aldrig besøg det. Nu bød muligheden sig for at teste parken i samarbejde med Testfamilien, og vi havde høje forventninger, da der var brand og politi tema i parken, da vi ankom.

Ungerne var især spændte, da de havde tema dag, hvor man kunne sidde i brandbil, politi biler og ambulance. Ungerne blev forkælet med reflekser, veste og masser af nyttig viden, som var aktuelt for deres hverdag i trafikken.

Selve parken er fyldt med aktiviteter i sig selv, og man kan få mange timer til at gå derinde.

En ting vi alle var enormt fascineret over var den blå kube, hvor man kunne se forbløffende naturfænomener. Man gik med en kæmpe wow følelse. Nohr og Far var kæmpe fan af VR oplevelsen, hvor man får en skærm for øjnene, og alt så virkeligt ud. En kæmpe udfordring for far Troels med højdeskræk ☺️

I parken var der alt fra klatring, leg, segway, udfordringer for store og for små samt god mad.
Derudover vil jeg tale varmt om et utrolig professionelt personale, som var så gode til at gribe børn an, der var bange for nogle af udfordringerne parken bød på.
Det er bestemt ikke sidste gang vi besøger parken. Vi tog derfra med verdens bedste dag fyldt med ny viden både til mor far og unger.
Alt i alt så taler billederne for sig selv.


Mie afslutter:

Jeg havde inviteret min kæreste og hans børn på hhv. 10 og 12 år med i Universe. Jeg har været der en del gange før med mine egne unger, så derfor vidste jeg, hvad vi havde at se frem til og glæde os til.

Især drengene havde glædet sig til at skulle prøve Segwaybanen, så den startede vi med.

Det gode ved Universe ift. andre forlystelsesparker er, at man ikke rigtig oplever kø, og der er en meget afslappende stemning. Der var en lille kø til Segway og til den store klatrebane, som jeg kastede mig ud i sammen med Malthe på 12 år.

Emma på 10 år var især fan af sæbeboblelab, hvor man kunne eksperimentere med mange forskellige slags sæbebobler.

Boldelandet var mest for de lidt mindre børn.

Vi spiste en lækker buffet, hvor der var noget for enhver smag og sluttede af med en is.

VR-området var MEGA fedt, og vi prøvede alle forlystelserne derinde. Malthe fik designet en ret vild rutchebane.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Gode oplevelser med familien er altid hyggeligt. Alle både børn og voksne havde en hyggelig dag, og det er bestemt ikke sidste gang vi aflægger parken et besøg.

Holdbarhed: MEGET GOD – Gode minder varer for evigt. Vi brugte en hel dag i parken.

Pris: MEGET GOD – Det er gode priser. Det koster 199 kr for børn og 259 kr for voksne, og når du er inde er alle aktiviter gratis (lige bortset fra, hvis du skal lave din egen raket).

Kvalitet: MEGET GOD – Parken er virkelig velholdt og indbydende.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Graco Near2me klapvogn fra Prosupport Scandinavia