TEST af Alvildas sommerpakke (Vind over Alfe Slænget, En dag med Gurli Gris, Marvel, Frost) – Testfamilien
TEST af SpinMeal tallerken fra Coolshop.dk

TEST af Alvildas sommerpakke (Vind over Alfe Slænget, En dag med Gurli Gris, Marvel, Frost)

Flere af vores testere har henover sommeren testet en stor sommerpakke fra Forlaget Alvilda, med masser af sjov, kreativitet og læring. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Signe har sammen med familien testet en sommerpakke fra Alvilda til datteren på 2 (snart 3) år. 

Signe fortæller:

Sommerpakken vi har fået lov at teste indeholdt 4 bøger: 

Vind over ALFE SLÆNGET er en anderledes bog end jeg før har mødt. Forestil dig at et mobilspil eller computerspil fik et barn med en bog. Tilføj så en low-fi gameboy og boom, så har du Vind over ALFE SLÆNGET-bogen. Denne bog består af 4 levels og et boss level samt et vand-ringspil, som ligner en gameboy, og som sidder fast på bogen. Her hjemme er bogen et hit hos alle, mor, far og vores datter. For mor og far går der vild konkurrence i, hvem der kan få flest ringe på, og vores datter er vild med at sidde og trykke på knapperne og se ringene flyve rundt. Selve indholdet med levels virker, som en rigtig sjov anderledes måde at bruge en bog på, men vores datter er stadig for lille til at forstå, hvad det går ud på (2 år og 11 måneder), men når hun bliver lidt større og forstår indholdet, er jeg sikker på bogen bliver et hit igen. EN super fin bog, som er sjov for mange forskellige aldersgrupper. 

Den anden bog i sommerpakken er “En dag med Gurli Gris”, som er en kig og find bog med de kendte figurer fra Gurlis univers. I bogen bevæger man sig rundt i forskellige scener fra Gurlis univers og skal finde forskellige ting fx kaffekopper, edderkopper og instrumenter. Bogen ligger op til timers søgen og snak om alle mulige ting. Bogen kan også bruges til at udfolde børns ordforråd, da siderne vrimler med ting. Udover at finde ting skal børnene også finde mere end en af nogle af tingene. Her kan man oplagt snakke med sit barn om antal og øve at tælle op og holde fokus. Når vores datter bliver lidt større, tænker jeg også, det vil være oplagt at tale om at dele, fx hvis man skal finde 4 skåle morgenmad, hvor mange skåle kan Gurli og Gustav Gris så få hver eller hvad hvis mor og far gris også skal have morgenmad osv. En super fin bog, som ligger op til snak og leg både alene og sammen med en voksen. Bonus ved bogen er, at den er tilpas lille til, at en 2-3 årig sagtens kan sidde med den selv fx i en bil, da bogen ikke er for stor og tung til, at de kan holde den selv. 

Sidst men ikke mindst i sommerpakken var 2 XXL plakater med hhv. Marvel figurerne, som Spiderman, Ironman, Hulk m.fl. i deres originale tegneserie-stil og med Frost. Begge plakater indeholder utrolige detaljer helt ned til bæltespænder på superheltedragterne og snefnug og snirkler på Elsas kjole. Vores datter blev meget begejstret for plakaten med Elsa og Anna og har foldet den ud og ind mange gange. Marvelfigurerne sagde ikke vores datter så meget, til gengæld var vores nevøer vilde med dem, da de så den. Begge plakater indeholder potentiale til mange mange timers hygge med at male, og da de er så store, som de er, vil flere søskende eller en forældre og et barn sagtens kunne male uhindret af hinanden samtidig. Dog ville jeg nok selv vente et par år med at købe en sådan plakat til vores datter, da der netop er så mange detaljer på plakaten, og en 2-3 årig har ikke helt overblik over så stor en plakat endnu. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen for hver af de to bøger og de to plakater:

Nytteværdi:

 • Vind over ALFE SLÆNGET:  MEGET GOD – super sjov og anderledes bog
 • En dag med Gurli Gris – MEGET GOD – rigtig fin bog, som kan facilitere mange forskelligartede samtaler.
 • Marvel og Frost XXL plakater – MEGET GOD – rigtig fine plakater, som indeholder mange timers farvelægning for en eller flere personer på én gang.

Holdbarhed:

 • Vind over ALFE SLÆNGET – GOD – selve bogen virker rigtig robust. Selve vand-ring-spillet virker også til at være af en ok kvalitet, men jeg kan godt være lidt bekymret ift. vandet, og hvis der går hul på det – det er dog ikke noget, vi har oplevet.
 • En dag med Gurli Gris – MEGET GOD – tykke papsider som er holdbare
 • Marvel og Frost XXL plakater – MEGET GOD – selve plakaten er af en ok tykkelse papir og holder til at blive foldet ud og ind mange gange. Dog skal man, hvis man har små børn lige være obs på at hjælpe med at folde ud/ind, så papiret ikke bliver revet i stykker.

Pris:

 • Vind over ALFE SLÆNGET – MEGET GOD – 80 kr. en rigtig fin pris for bog og spil kombineret. Der kan bruges mange timer på at forbedre teknik.
 • En dag med Gurli Gris – MEGET GOD – 60 kr. – fin pris for en søg og find bog
 • Marvel og Frost XXL plakater – MEGET GOD – 50 kr. pr stk. det er billige penge, hvis man sammenligner med, hvor mange timer, der kan bruges på at male plakaten, som efterfølgende også kan hænges op.

Kvalitet:

 • Vind over ALFE SLÆNGET  – MEGET GOD – kvaliteten er i top
 • En dag med Gurli Gris – MEGET GOD – kvaliteten er i top
 • Marvel og Frost XXL plakater – MEGET GOD – kvaliteten er i top

AnneDorthe fortæller:

Vi har været så heldige at teste den fine sommerbogpakke fra Forlaget Alvida og mine børn på 5 og 7 år har virkelig nydt denne fine fordybelsespakke. Pakken bestod af 2 bøger og 2 plakater .

Plakaterne er i en god størrelse og med gode store billeder, så det ikke bliver for småt for børnene.

Plakaterne er lavet i kraftig kvalitet, hvilket er dejligt ift. at der ofte bliver trykket til af de små børnehænder, når der skal farvelægges.  Bøgerne er med gode store billeder med klare farver, der fanger børnene.

Siderne i bøgerne er gode tykke, så de kan holde til lidt, til tider klodsede børnefingre.  

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – Det er ikke en uundværlig ting, men mine børn har været rigtig glade for at male plakaterne og læse i bøgerne, og disse ligger nu øverst i skuffen nu og bliver ofte hevet frem ved lejlighed. 

Holdbarhed: MEGET GOD – uanset hvor meget min datter fik læst og tumlet rundt med bøgerne er det ikke til at se, at de har været i brug.

Pris: MEGET GOD – Prisen er rigtig god og her er til mange timers leg og læsning. 

Kvalitet: MEGET GOD – Der er virkelig blevet tumlet rundt med bøgerne, og det er slet ikke til at se. De kan i stor stil holde til at mindre børn bruger dem i det daglige. 


Jeanette fortæller:

Vi har modtaget en lækker sommerpakke fra Forlaget Alvilda, som ungerne straks kastede sig over på græsplænen ude i haven. Pakken indeholder en kig og find bog med Gurli Gris, en bog om alfeslænget med indbygget game-boy og 2 store XXL plakater til at farvelægge. 1 med Anna og Elsa fra Frost og 1 med alle superheltene fra Marvel.

Sofie på 4 år elsker ’kig og find’ bøger og Gurli gris, så det kunne jo nærmest ikke være bedre – hun var hurtig til at finde de første par ting i bogen og sad stolt og glad og bladrede i bogen, mens hun sagde ’fundet’, ’fundet’, ’fundet’ – hver gang hun havde fundet en af de ting hun skulle finde.

Bogen er også tit med som underholdning på bilture. Den har lige den helt rette størrelse til, at hun selv kan sidde med den og fordi siderne er tykke, kan den holde til lidt af hvert.

Jonas på 7 år kastede sig til gengæld over game-boy bogen. Han er lige begyndt at lære og læse, så han kunne selv stave sig igennem et par af ordene og fandt hurtigt ud af, hvordan man skulle trykke på knapperne for at få ringene på de to pinde i spillet. Bogen gjorde virkelig lykke, og det er da også en af de bøger, som vennerne synes er sjov, når de er på besøg. Og så er det jo fantastisk underholdning i stedet for en iPad eller tv.

De to store plakater blev hevet frem en dag det regnede udenfor. Sofie lagde sig på maven på gulvet i stuen med Frost plakaten. Men ikke før hun lige havde hentet sin Anna og Elsa barbiedukker, så hun lige kunne se, hvilken farve kjolerne skulle være. Der blev tegnet længe den dag, men den er jo slet ikke færdig endnu. Det er heldigvis et projekt, der kan strække sig længe. Også til glæde for storesøster Sara på 9 år og mor Jeanette, som begge er glade for at tegne.

Jonas lagde sig på gulvet på sit værelse med Marvel plakaten, for så kunne han hurtigt lige kigge op på sine egne superhelte på værelset, hvis han skulle glemme, hvad farve de har. Han var dybt koncentreret og glæder sig til den er færdig, så den kan komme op og hænge på værelset. Han kan dog godt se, at det ikke er en, man lige bliver færdig med på en eftermiddag, så også her har storesøster Sara fået lov til at hjælpe til med at farvelægge den.

Vi ser frem til mange flere timer med god underholdning for ungerne.

Vores vurdering er derfor følgende:

Lege/Nytteværdi: Meget god – ungerne falder til ro med bøgerne og kan hygge sig længe med dem, og plakaterne er de længe om at farvelægge, så der er til mange ugers underholdning.

Holdbarhed: Meget god – bøgerne har tykke sider og går derfor ikke så nemt i stykker, når der bladres i dem, og plakaterne er vi slet slet ikke færdige med endnu, og når vi bliver færdige med dem, bliver de hængt op på ungernes værelser.

Kvalitet: Meget god – Pris: God  – bogen om Alfeslænget koster ca. 80 kr., XXL posterne koster ca. 50 kr. pr. stk. og Gurli Gris bogen koster ca. 60 kr.


Vores tester Truc har sammen med My-Ly på 3 år, testet en bogpakke fra Forlaget Alvilda.

Truc fortæller:

Vi har gennem den sidste måned haft testet en bogpakke fra Forlaget Alvilda bestående af :

 • To XXL Poster til farvelægning med FROST og Marvel
 • En dag med Gurli Gris
 • Alfeslænget med boblespil

For ”Vind over Alfeslænget” var der ved modtagelse meget stor interesse, særlig pga. boblespillet – både for My-Ly, men i også for både storebror og storesøster på hhv. 12 og 9 år, som hurtig fik overtaget bogen og begyndte deres egen interne konkurrence.

Desværre blev det trivielt i længden, og bogen har ikke været i brug særlig meget gennem den sidste måned.

Derimod har vi haft og har stadig stor glæde af både Gurli Gris bogen, samt de to XXL posters. Sidstnævnte er vi endnu ikke er færdige med at farvelægge. 

Gurli Gris er en kendis i de fleste hjem – og vi er ikke en undtagelse. Derudover er den god fordi:

 • Det er en ”find-og-tæl bog”, hvor man skal finde forskellige objekter og tælle dem. Vi får både lært at tælle, genkende tallene og talt om farver. Rigtig god til en 3-årig.
 • God størrelse med tykke sider, som gør den robust og god til at have med på farten
 • God pris på 59,95 kr.

XXL-plakaterne er gode som familie-aktivitet, da man i modsætning til en almindelig malebog, nemmere kan samle flere omkring plakaten og farvelægge samtidig. Det giver altså nogle hyggelige stunder, hvor vi taler om farver, men også diskuterer hvilke motiver man helst vil farvelægge. Pga. dens størrelse er den til gengæld ikke praktisk at have med i bilen eller på restauranten, når der skal underholdes i ventetide.

Skulle jeg selv have været ude at investere i noget fra denne pakke, ville jeg uden tøven købe Gurli Gris bogen. XXL-plakater har en enhedspris på 50 kr. Selvom vi har haft stor glæde af den under testperioden, så er nytteværdien her lidt mindre. Uanset hvor meget man elsker sine børn – så er det ikke altid at deres ”kunstværker”, særlig i XXL format egner sig til at komme op på væggen. Så det bliver en mal-og-gem eller mal-og-smid-ud, hvor der i en malebog til tilsvarende, måske lidt flere penge er mange flere timers beskæftigelse i.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: GOD – for Gurli Gris og XXL plakater og mindre god for Alfeslænget.

Holdbarhed: GOD for de to bøger, men XXL plakaterne overlever nok ikke at en 3-årig kravler rundt på plakaten, mens hun farver.

Pris: MEGET GOD

Kvalitet: God – som forventet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af SpinMeal tallerken fra Coolshop.dk