TEST af Benimar Tessoro 497 og Amphitryon 961 autocampere fra Camping Agenten – Testfamilien
TEST af BonBon-Land 2022

TEST af Benimar Tessoro 497 og Amphitryon 961 autocampere fra Camping Agenten

Mie har sammen med ungerne Magnus og Anna samt hendes far Jan og hans kone Pia været på en 14 dages familietur til Frankrig.

De kom dertil i to autocampere, som de har testet for Campingagenten.dk – henholdsvis en Benimar Tessoro 497 og en Amphitryon 961.

De afhentede camperne i Nibe og med Mie og Pia som chauffører på første stræk satte de kursen mod Frankrig.

Camperne har hver en totalvægt på 3.500 kg. og kan derfor køres med alm. B kørekort. Selvom vognene slet ikke kan sammenlignes med en alm. bil i højde og drøjde, så er de faktisk forbavsende lette at køre. Bare man lige har i mente, at vognen er lidt bredere end en almindelig bil, samt at den skal bruge lidt mere plads, når man drejer.

Pia og Jan fortæller:

Vi har selv campingvogn og elsker campinglivet. Derfor var vi rigtigt spændte på at afprøve livet i en autocamper. Begejstringen indfandt sig hurtig. Det er godt nok en lækker autocamper – der manglede absolut ikke noget.

Det var virkelig en dejlig fornemmelse at sætte sig ind i camperen og mærke, at nu var ferien startet.

Camperen er designet til, at du kan være på farten i mange dage og uden egentlig kontakt til omverden.

Tessoro 497 er delt op i to sektioner, med køkken og siddegruppe forrest og bad/wc samt lækker dobbeltseng i bag.

Det er en super rummelig camper. På trods af at vi altid har svært ved at begrænse os ifht. pakning til ferie, havde vi absolut ingen problemer med at finde plads til vores ting.

”Garagen” er også virkelig rummelig og trods alt det lækre udstyr Camping Agenten havde givet os med, var der stadig masser af plads til vores medbragte paddelboards.

Første overnatning blev på en parkeringsplads nær Hamborg.

At ”slå lejr” foregik i en ruf, med de smarte automatisk nivelleringsben, som camperne har. Et tryk på en knap, og vognen satte sig selv i vatter – virkelig smart og nemt.

Fra vi ankom til en plads, og der var slået lejr, gik der max 15 min.

Anden overnatning blev i Belgien, hvor vi fandt en en stellplads. Stellpladser fungerer virkelig godt, når man kører i autocamper. Det koster en smule (Vi gav 8 EURO pr. camper), men så kan man også både komme af med spildevand, tømme toilet og påfylde rent vand.

Da vi ankom til Frankrig, tilbragte vi de første par dage i Disneyland, for derefter at køre til en campingplads i udkanten af Paris.

Da vejret i Frankrig var en smule ustadigt, valgte vi at opsætte det medbragte Pop-stop telt.

Ferie i en autocamper er en af de mest frie ferieformer som findes.

Det eneste ”problem” ved sådan en ferie er, man SLET ikke er klar til at komme hjem, når ferien er slut.”

Mie fortsætter:

“Denne vogn skulle simpelthen være mit hjem i de næste 14 dage. Jeg glædede mig HELT vildt. Ikke kun til at skulle ud og køre i den lækre vogn, men også til at tilbringe de næste 14 dage sammen med mine unger og min far og hans kone.

Det er ved første øjekast en STOR bil, men når man først kommer ind i den, så er den faktisk slet ikke så svær at køre i. Der er automatgear og bakkamera. DOG skal man jo huske, at den er længere, bredere og højere end en alm. personbil.

Jeg var ærligt meget spændt på, hvordan ungerne ville tage 14 dage på vejene i sådan en camper. Det var dog helt uden grund for jeg oplevede på intet tidspunkt brok fra dem – de NØD det i fulde drag.

På turen derned hyggede vi med lækker hjemmelavet mad og familiehygge.

I vognen er der masser af plads. Spiseplads og to dobbeltsenge. Ungerne sov godt og længe, og jeg kunne sidde og arbejde i vognen.

Ude foran kunne man nemt slå markisen ud og slå lejr. Vi hyggede med dyner og landskamp på computeren.

En af fordelene ved at rejse flere sammen er, at der også er flere (læs: min far) til at lave mad. Vi skulle blot være klar til spisetid. Vi grillede både på O-grillen og Safire grillen.

Vores tur gik jo som bekendt til Paris. Og ingen tur til Paris uden en tur i Disneyland. Det var magisk.

Faktisk var hele turen magisk – vi havde den bedste sommerferie længe, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi tager på ferie i autocampere.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Kan man lige at rejse – så har en autocamper MEGET stor nytte. Camperne er virkelig i topklassen med alt hvad du behøver, så man ville sagtens kunne tage afsted på jordomrejse i sådan en.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – autocamperne er virkelig lækre, god kvalitet hele vejen igenne.

Pris: MEGET GOD – En autocamper er ikke billig, men hvis man ved, at man kommer afsted i den flere gange om året, så er det absolut pengene værd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af BonBon-Land 2022