TEST af XPLORA XGO3 – Testfamilien
TEST af Disana ulddragt i samarbejde med Naturebaby.dk

TEST af XPLORA XGO3

Flere af vores testere har testet smartwatch af mærket XPLORA XGO3.

Her kommer et udpluk af deres anmeldelser: 


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes søn, Isak på 7 år, testet et Xplora XGO3 Smartwatch – barnets første mobil, som man købes hos Xplora.dk.

Anne-Louise fortæller:

Vi er allerede kendte med Xplora herhjemme, da Silje på 8 har haft et smartwatch fra Xplora i et par år, modellen Xplay4. Isak har også et ur (Xplay5), som desværre er smadret i et fald, hvorfor han var lykkelig, da han så, at han skulle teste et nyt og endnu sejere ur fra Xplora.

XGO3 er en opgradering af deres tidligere model XGO2 – nu med opdaterede funktioner og design. Det kan købes for 1.299 kr. og fås i 5 forskellige farver.

Uret er utroligt nemt at få igang, da man blot henter Xploras forældreapp ned, scanner QR koden, og så er man nærmest igang. Nemt!

Xploras mission med smartwatch er at give børn en tryg introduktion til den digitale verden samt en tryggere hverdag for mange familier – særligt forældre. Med et smartwatch fra Xplora er der god mulighed for at udsætte behovet for en mobiltelefon til barnet i nogle år – og dermed udsætte det kæmpe store ansvar, der følger med en sådan mobiltelefon. Xplora har nemlig fjernet den “farligste” funktion – adgangen til de sociale medier! Der er nemlig ikke internet på uret, så barnet skal ikke udsætte sig selv, eller andre for de farer der er her, hvilket er super trygt for os som forældre.

Xplora XGO3 har GPS-funktion, så man via sin egen telefon kan følge med i, hvor barnet er på Xploras forældreapp. Man kan inde i appen oprette zoner, som barnet må være i, og hvis de pludselig er et sted, de ikke har fået lov til at være, vil man få besked – de kaldes for “tryghedszoner”.

Børnene kan også ringe fra uret, da der er SIM-kort i, så det virker som en telefon, men kun til de kontakter vi som forældre taster ind via appen. Det giver igen en kæmpe tryghed. Folk der ikke er tastet ind i kontakterne, kan heller ikke ringe til uret – smart! Derudover kan barnet også skrive eller sende talebeskeder, hvilket de kan have rigtig meget sjov med. Både Silje og Isak er rigtig glade for mulighederne med at ringe og skrive, da de så kan gå til skole selv, og blot sende en smiley eller ringe og fortælle de er kommet godt frem. Man betaler et månedligt abonnement, som koster fra 69-79 kr./md. for SIM-kortet.

Uret har også kamera, som de begge har virkelig meget sjov med. Billederne kan ikke sendes ud til andre, så igen er der en kæmpe tryghed for os forældre. De kan selv se på dem i deres albums eller bruge dem som baggrund på deres ur.

Uret har også skridttæller, hvilket er super fedt, så man kan følge med i, hvor meget de får rørt sig. På en skoledag kan Isak snildt ramme 30.000 skridt, nogle dage mere – andre dage mindre. Man forstår derfor godt, hvorfor han til tider er mega træt, når han kommer hjem. Skridttælleren hjælper både Silje og Isak til at være mere aktive, da der går konkurrence i, hvem der når flest skridt. Derudover kan man med urets skridttæller få muligheden for at tjene Xplora-mønter (X-Coins) gennem aktivitetsplatformen Goplay, hvor de kan vinde eller købe seje præmier. Xplora har valgt denne “belønning” for at hjælpe børn til at røre sig mere, da børn i dag aldrig har haft højere skærmtid eller været mindre aktive end de er nu, hvilket de gerne vil hjælpe med at ændre!

En funktion vi er særligt glade for herhjemme er “skolemodus”, som giver forældrene “kontrol” over uret. Man kan via appen indstille tidspunkter, hvor barnet ikke skal kunne bruge uret, og dermed kun kan se, hvad klokken er, og hvor mange skridt de har taget. Vi har indstillet skolemodus fra 8-15, hvor de typisk er i skole og SFO, og så har vi det på igen fra 19-06, hvor de skal sove. Hermed behøver de ikke blive fristet til at “lege” med uret i skolen, og lærerne skal ikke blive forstyrret af, at børnene har deres fokus et helt forkert sted. Man kan også vælge forskellige baggrunde og vælge om uret skal vises digitalt eller analogt.

Udover de allerede nævnte funktioner, så har uret også alarm og stopur, som børnene også er glade for at bruge.

Vi er helt vilde med urene fra Xplora, som uden tvivl er medvirkende til, at vi kan udskyde behovet for en telefon. De kan stadig ringe og skrive med deres venner, og dermed få opfyldt deres ønske om kommunikationen med dem, via uret. Vi kan som forældre være trygge, da de ikke kan komme på nettet og ikke skal forholde sig til de sociale medier. Derudover ved vi, hvor de er, og som ekstra bonus har uret også en SOS knap, som barnet kan trykke på, hvis de har behov for vores hjalp NU.

Uret er til den store side, men selvom det måske ser lidt klodset ud, så tænker jeg det gør det nemmere for barnet at styre dets funktioner, når skærmen har den størrelse.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –Det er et virkelig godt ur med utroligt gode funktioner. Det udsætter behovet for en telefon og både barn og voksen kan føle sig trygge.

Holdbarhed: GOD – Holdbarheden er super fin. Skærmen bliver dog ret let ridset, men sådan er det nok bare med børn og ure.

Pris: MEGET GODT – Prisen 1.299 kr. er meget fair. Man får meget for pengene.

Kvalitet: MEGET GOD – XPLORA XGO3 er i super god kvalitet. Det er vandtæt, har længere batteritid end de forrige, det kan købes i 5 farver og er alt i alt bare et super fedt ur.

 


Vores tester Elena har sammen med sønnen Obie på 9 år testet et XPLORA XGO3 smartwatch, barnets første mobiltelefon, som kan købes hos Xplora.dk

Elena fortæller:

Vi har testet det lækreste smartwatch af mærket XPLORA XGO3 i farven grøn. Vi har længe tænkt at Obie skulle til at have en mobiltelefon, men det skræmte os med den lette adgang til de sociale medier, hvilket vi synes at Obie er for lille til endnu. Her var uret fra XPLORA en helt perfekt mulighed for at Obie følte sig mere fri og fik lidt mere selvbestemmelse i hans hverdag. Modellen XGO3 koster 1.299,- og kan købes her.

Obies ønske er, at han selv kan gå hjem fra skole, samt kommunikere med hans venner via opkald fra hans ur. Uret har en indbygget GPS som gør, at vi forældre føler os trygge i at give Obie et større ansvar i hans hverdag. Uret har en funktion T-zonen, som er en slags ”SAFEZONE”, som vi forældre kan vælge, fx skolen og hjemmet. På den måde får vi en notifikation på, hvis og når han er udenfor eller indenfor disse zoner, hvilket giver en tryghed hos os som forældre.

Som sagt er uret også en telefon, da det inkluderer et SIM-kort, hvilket gør det muligt for Obie at ringe og modtage opkald fra hans kontakter på telefonen. Her op til 50 kontakter. Uret har en digital skærm med touch, som gør, at han nemt kan swipe igennem appsene på skærmen. Herunder finder man beskeder, kontakter, kamera, lommeregner, skridttæller og adgang til et aktivitetsunivers. 

Den fedeste funktion for Obie er klart opkald og beskeder. Det at være mere selvstændig og kommunikere med sine nærmeste venner, har helt sikkert givet Obie et selvtillidsboost. Den fedeste funktion for os forældre er selvfølgelig det, at vi kan se, hvor han er i løbet af en dag, men mest det, at man kan låse uret i skoletiden. Dvs. fra 8-13.30 er uret låst, så han eller vi hverken kan ringe, sms’e eller tage billeder, på den måde forstyrrer det ham ikke i skoletiden, og det skal ikke pakkes væk i skoletiden, ligesom en mobiltelefon fx skal.

  • Obie fortæller:”Da jeg modtog uret og opdagede det var grønt blev jeg ellevild, da dette er min yndlingsfarve. Jeg synes, at uret er vildt nemt at finde rundt i, og det giver mig en tryghed, at jeg har mor og far lige her ved hånden”

Uret kommer som sagt med SIM-kort og et abonnement dertil, så ud over det 1299 kr. for uret koster abonnementet fra 69 kr. om måneden.
Med uret skal man downloade en forældreapp, som gør det nemt og overskueligt at følge med i dit barns hverdag. Det giver både forældre og barn tryghed. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er et sindssygt godt ur, og du får virkelig meget med i prisen. Det har skabt en kæmpe tryghed og lethed i vores hverdag som familie. Det er en kæmpe hjælp i forhold til legeaftaler – det styrer han stort set selv efter dette ur er kommet ind i familien.

Holdbarhed: GOD – Holdbarheden på selve remmen virker til at være i top. Vi er dog lidt skuffede over, hvor hurtigt skærmen er blevet ridset. Her skulle vi nok have haft en form for skærmbeskyttelse fra start, specielt, når det er udformet til børn. 

Pris: MEGET GOD – Prisen 1.299 kr. er en overkommelig pris for de fleste og et billigere alternativ til en mobiltelefon, så det stemmer meget godt overens.
 
Kvalitet: MEGET GOD – XPLORA XGO3 er vandtæt og har længere batteritid end deres tidligere model. Kameraet er også i super kvalitet i forhold til den lille skærm, og så er det et plus, at det kan fås i 5 forskellige farver. Alt i alt et lækkert design.


Vores tester Nanna har sammen med døtrene, Alma på 7,5 år og Lily på 6 år, testet det nye Smartwatch XGO3 fra Xplora. Uret har bl.a. GPS, opkaldsfunktion, skolemodus, skridttæller og kamera, og så kommer det i fem farver. Målgruppen er børn fra 4 til 11 år. Vi tester uret i pink. 

Nanna fortæller: Både min mand og jeg er lidt af nogle dinosaurer, når det kommer til børn og telefoner, så vi var lidt skeptiske overfor uret, men også ret nysgerrige på, om det, når tid er, kan erstatte behovet for den første telefon. Uret har ikke adgang til sociale medier, hvilket i vores optik er kæmpe fordel for børn i den alder.

Uret var meget nemt at få sat op i den tilhørende forældreapp, Xplora. Det er forældrene, der koder telefonnumre ind inde i appen. Inde i appen kan man også sende tekstbeskeder til uret, man kan se, hvor barnet befinder sig via GPS, og så kan man indstille skolemodus. Skolemodus er helt genialt; Man indstiller en periode, hvor barnet er i skole, og i det tidsrum er uret låst, og barnet kan KUN se tid og skridt. 

Urets kamera har de det sjovt med. Billederne ender ikke ude på det store net og kan ikke deles på nettet via uret, hvilket giver en tryghed for os som forældre. 

Både min mand og jeg er skolelærere, så vi har set mange eksempler på, hvor forstyrrende ure og telefoner er for eleverne, så for os er det alfa og omega, at den skolefunktion er der. Ellers havde de ikke fået det på i skole. 

Lyden i uret er overraskende god. Vi kan høre dem klart og tydeligt, når de taler ned i uret. Selve urskiven kan ændres til forskellige urskiver med et udvalg af forskellige børnevenlige skærme samt digitale og gammeldags urskiver, så de får lært begge ure at kende. 

Alma er så småt begyndt at få lov at være hjemme alene, hvis hun ikke gider med ud at handle, og her er det så trygt for både hende og os, at hun nemt kan ringe os op og omvendt. Det er simpelthen bare smart.

Pigerne er også begyndt at gå hjem til deres mormor, som bor få hundrede meter væk, og det er bare rart, at de har mulighed for at ringe, hvis de mod forventning har brug for det. Det er ekstra sjovt, at man samtidig kan følge med i, hvor mange skridt der er hen til mormor, og hvor mange skridt man egentlig går på en almindelig dag. 

Derudover hører vi de højeste grin inde fra værelset, når de hygger sig med at ringe til nogle af deres venner, som også har sådan et ur. Det opfylder til fulde deres behov for at ringe til venner! 

Det eneste ”dårlige” vores piger har at sige om uret er, at urskiven er ret stor, så de synes, det er meget stort at have på. Skiven er på størrelse med skiven på et smartwatch til voksne, så det er lidt voldsomt. Det er dog ikke nok til, at de ikke med glæde vil gå med uret 😊 

Både forældre og børn er virkelig imponerede over uret og dets virkelig smarte funktioner! Det kommer uden tvivl til at udskyde behovet for en telefon, og vi slipper for at forholde os til sociale medier et stykke tid endnu. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Brugsværdi: MEGET GOD – Uret er simpelthen bare SMART – nemt og trygt! 

Kvalitet: MEGET GOD – Uret virker robust og tåler vand. 

Pris: MEGET GOD – Uret koster 1299 kr., forældreapp og abonnement koster fra 69 kr. om måneden. 


Vores tester Katrine har sammen med sin søn Elliot Vergilius på 6 ½ år testet Xplora smartwatch XGO3

Elliot har virkelig ønsket sig et smartwatch længe. Særligt da hans kusine og fætter har et smartwatch. Da jeg fortalte, at vi skulle teste et Xplora Smartwatch XGO3, var det tydeligt at se hans begejstring. 

Xplora Smartwatch XGO3 bliver lanceret d. 3. oktober Det er kommet i 5 nye farver, og Elliot er helt vild med sit ur i denne flotte orange farve. 

Uret har mange funktioner, men stadig er det en meget tryg introduktion til den digitale verden. 

Der er en forældreapp, hvor man som forælder kan administrere urets funktioner og begrænsinger. Det har GPS med trygge zoner, skridttæller, alarm og kamera, opkalds- og beskedfunktion. Samtidig har det skolemodus, som gør at Elliot ikke kan bruge funktionerne på uret andet end at se klokken. 

Jeg synes virkelig, at det har været svært at jonglere i hele denne digitale verden til børn. Derfor synes jeg, at Xplora XGO3 er et rigtig godt valg, da du som forælder stadig har styringen.

Det er mig som via forældreappen styrer, hvilke funktioner, kontakter mm. han kan kommunikere med. Jeg kan samtidig sætte skolemodus til og fra, som bestemmer, hvornår han har adgang til urets funktioner.

En ting som var super vigtigt for mig, var at uret kan vise en analog urskive, da jeg i mit arbejde som skolelærer oplever mange børn og unge, som netop ikke kan klokken medmindre, at det er digitalt. 

Elliot Vergilius er virkelig begejstret for uret. Han synes først og fremmest, at det er vildt sejt, at han kan tælle skridt. Derudover synes han også, at det er ret så sejt, at han kan ringe og skrive til mig. 

Uret er med til at give mig en tryghed, da han er ved at øve selv at kunne gå fra sin skole og til musikskolen, når han skal spille violin og her giver Xplora XGO3 virkelig en tryghed og sikkerhed, da jeg kan følge hans placering ved hjælp af forældreappen. Her kan jeg også oprette tryghedszoner og se, hvornår han forlader og ankommer til en såkaldt T-zone. 

Vi er begge ret begejstrede for uret, som både giver Elliot Vergilius noget ansvar og en lille, men sikker introduktion til den digitale verden, samtidig med, at jeg som forælder kan styre hvad han skal kunne og hvornår. Derudover giver det mig en kæmpe sikkerhed, når han skal til at bevæge sig mere rundt alene.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Et smartwatch med mange funktioner, som stadig er sikkert og nemt at bruge.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er et smartwatch, som har mange funktioner, som stille introducerer barnet til den digitale verden, men på en meget sikker og tryg måde. Der kan købes skærmbeskytter, som jeg synes er virkelig godt i forhold til, at uret ellers nemt kan få ridser.  

Pris: MEGET GOD – Det er en virkelig god pris for et smartwatch i den kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er et smartwatch i god kvalitet og med mange gode og nyttige funktioner både for børn og forældre. 


Trine har testet det spritnye XGO3 smartwatch fra XPLORA

Trine fortæller:

Alfred har været så heldig at få lov til at teste Xploras nyeste Smartwatch XGO3. Han valgte selv farven sort, men den fås i mange forskellige farver. Alfreds storesøster har allerede et smartwatch, nemlig et x5 play, som hun er rigtig glad for, og Alfred har længe kigget misundeligt efter hendes ur. Derfor var glæden stor. 

XGO3 er et smartwatch, der fungerer på samme måde som en telefon. Det er altså med andre ord dit barns ”første” telefon. Den er beregnet til børn fra 4- ca. 11 år. Alfred er 5,5 år og går altså endnu ikke i skole og læser derfor heller ikke endnu. Men telefonen har taget højde for alle de bekymringer man har som forældre ift. digitalisering, telefoner osv. Uret er styret af en forældreapp, som mor og far har adgang til. Herfra styres alt fra kontakter til, hvornår telefonens funktioner må anvendes og i hvilke tidsrum – også kaldet skolemodus. På den måde sikrer man, at børnene ikke kan tage billeder, skrive eller ringe i bestemt tidsrum og uret kan derfor anvendes i skole og institution og dermed stadig tælle skridt. 

Selve uret er meget brugervenligt, og der er store ikoner, når du swiper til siden. Funktionerne er telefon (opkald), chat, kamera, billeder, skridt, stopur, alarm, indstillinger, dvs., mange af de samme funktioner som vi voksne kender det fra vores smartphones og smartwatches. Kameraet på XGO3 er opgraderet ift. tidligere modeller. Der er ingen adgang til sociale medier eller internettet. Der er indbygget GPS-system, hvor du kan indstille ”trygge” zoner dit barn kan færdes i (denne funktion anvender vi ofte ift. Alfreds Pokemonsøgen). Hvis man lyster, er der også adgang til GoPlay, som er et univers af aktiviteter. 

Alfred er kæmpe PokemonGo fan og bruger ret meget af sin fritid på at jagte Pokemons. Førhen spurgte han altid, hvor langt han havde gået. Nu kigger han blot på sit ur og tjekker sine skridt. Der er en cirkel på uret, som lukkes helt, hvis man når sine daglige skridt på 10.000. Det i sig selv er en kæmpe motivationsfaktor for at bevæge sig.  

I starten af september, var han til det årlige lokale løb i skoven, og han havde naturligvis sit ur på. Det er nemt at starte stopuret og slukke igen og han syntes, at det var fedt, at han kunne se sin tid med det samme i stedet for at vente på den officielle løbstids-SMS. 

I det hele taget er uret meget børnevenligt. Imens Alfred har været hjemme syg, så har han selv ringet op til mig på job. Uret er også børnesikret ift. kontakter, således, at kun de kontakter, som der er kodet ind via appen kan ringe/skrive til barnet og vice versa. Vi har sat billeder ind af mor, far, Karla, mormor, morfar osv, så Alfred kan se, hvem, der ringer. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er jo absolut ikke et must-have, men børn bliver yngre og yngre i dag, når de efterspørger en telefon. For os betyder det, håber jeg, at vi kan strække den nogle år. Uret her kan jo reelt set det samme, selvom brugerfladen er mindre. Det er et nice-to-have produkt.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Der er et beskyttende lag film på uret, som vi egentlig har beholdt på for, at det ikke få for mange ridser. Selve uret lover, at det er forholdsvist vandtæt og slidstærkt, hvilket må være et must, når det er til børn. 

Pris: GOD – Selve uret koster 1.299 kr. Derudover, så skal man betale et månedligt abb. på ml. 69 og 79 kr alt efter om du vælger at betale månedsvis, halvårligt eller helårligt – prisen er inkl. abb. Jeg vil anbefale, at man prøver det af og ser, om børnene rent faktisk får brugt uret. Ellers kan sætte det på pause og evt. vente, til at de måske efterspørger det igen. Men hvis 70 kr om måneden kan lokke børnene til at være mere aktive, så synes jeg, at prisen er ganske fair. 


Vores tester Lea har sammen med hendes dreng testet uret fra Xplora i blå.

En test der kommer som kaldet, da min dreng netop er begyndt at gå alene hjem fra skole. Vi har snakket om sådan et ur længe, rigtig længe. Så da det endelig kom, var der vild jubel, faktisk har han nærmest ikke kunne ligge det fra sig, siden vi har fået det. 

Uret er ultra blødt og sidder fint rundt om håndleddet. Efter lidt træning går rimelig nemt med at få uret på og af, og det er en fordel, at det er blødt materiale, så de små hænder selv kan tage det på og af inden f.eks. gymnastik.

Uret var opladt, da vi modtog det, og derfor gik vi straks igang med at lære det at kende og brugte dagen på at skrive og ringe til hinanden.

 

Min dreng synes at det fedeste ved uret er de små lyde den kan spille, billederne han kan tage af sine venner, og at der er flere forskellige slags baggrunde man kan have på uret. 

Jeg synes det allerbedste ved uret er, at jeg kan tjekke op på, hvor han er henne i løbet af dagen. Jeg kan ringe og fortælle, at han skal huske at få regntøjet med hjem eller aftale, hvad tid han skal gå hjem fra skole. Derudover synes jeg også, at det er virkelig smart, at han kan indtale beskeder til mig, istedet for at han skal skrive, så kan han nemt give mig en besked.

En af de bedste ting ved det her ur, er også at de fleste i klassen har det, så børnene kan hjælpe hinanden med de tekniske ting. 

Kæmpe anbefaling. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Verdens bedste ide til en skærmforskrækket mor, som stadig gerne vil have muligheden for at kunne komme i kontakt med det mindre skolebarn. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Det virker bestemt robust og kan forhåbentlig klare de knubs, der er helt normalt kommer hos børn.

Pris: GOD – Prisen på 1.299 kr er super god for et ur, der kan give så meget tryghed. Man skal dog lige huske at dertil skal købes et abonnement, som skal betales hver måned.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Disana ulddragt i samarbejde med Naturebaby.dk