TEST af Moonboon tyngdevest og tyngdepose – Testfamilien
TEST af Raunsborg - forkælelse til håret

TEST af Moonboon tyngdevest og tyngdepose

To af vores testere har testet nye tyngdeprodukter fra det populære brand Moonboon, som ellers er mest kendt for deres slyngevugger. 


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes søn, Bille 15 mdr., testet en tyngdevest fra Moonboon. Vesten fås i 3 størrelser: 9-12 kg, 12-15 kg og 15-19 kg. Prisen varierer fra 1.395 kr. til 1.595 kr. Den kan købes i farven “Nature” og “Stone”. Bille har testet vesten i størrelsen 9-12 kg i farven Nature.

Anne-Louise fortæller:

Jeg var ærligt ret skeptisk omkring denne tyngdevest. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg havde sagt ja til, og jeg frygtede lidt, hvordan sådan en tyngevest var designet. Da tyngevesten kom, blev jeg dog meget positivt overrasket. Vesten er super fin og ligner nærmest bare en quiltet vest i en fin lys farve. Jeg havde nok forestillet mig et meget mere klodset look, så det var virkelig en positiv overraskelse.

Hvad er tyngeprodukter:

Tyngdeprodukter kan hjælpe til øget søvnkvalitet hos dit barn og er udviklet, som en hjælpende hånd, så barnet nemmere kan finde ro. De er lavet til at stimulere muskelled-sansen hos babyer og børn og kan give en følelse, som minder om et kram. Moonboons tyngeprodukter er udviklet i tæt samarbejde med professionelle eksperter indenfor området og er designet med sikkerhed som grundsten.

Vesten sidder super godt på Bille og lukkes let med en lynlås foran. Den er i et blødt quiltet design, som giver den en god komfort. Den er fremstillet i 100% økologisk bomuld i interlock-kvalitet med fyld af polyesterfibre og små glaskugler. Glaskuglerne er indlejret i et Secure Cell System for maksimal sikkerhed. Tyngden fordeler sig jævnt henover forsiden af kroppen.

Jeg var ret usikker på, om Bille ville have vesten på eller om han ville blive sur, da han generelt ikke vil have for meget på, når han skal sove. Her blev jeg dog også meget positivt overrasket, da Bille med det samme accepterede vesten. Jeg kunne straks mærke, han følte en ro og allerede ved første tur i barnevognen, oplevede jeg en helt anden rutine. Normalt vender og drejer Bille sig mange gange, dynen eller voksiposen skal sparkes af, og det tager lang tid før han overgiver sig til søvnen.

Første forsøg med tyngdevesten var virkelig optur. Bille lå så fint, han virkede rolig, og hans ben blev under dynen! Allerede efter 15 minutter sov han, hvor han normalt først sover efter 45-75 minutter. Optur! Tyngden har en beroligende effekt på Billes nervesystem og hjælper ham med at finde den nødvendige ro i kroppen, som leder ham hen i mod søvnen på en sikker og tryg måde.

Vesten kan både bruges som hjælpemiddel til søvnen, men den kan også bruges efter en dag i vuggestue, hvor der er brug for ro og tryghed.

Bille har altid haft meget svært ved at falde i søvn, særligt om aftenen, så det første år blev han puttet i slyngevuggen (også fra Moonboon),og sidenhen er han blevet puttet i barnevognen og blevet rykket i seng senere på aftenen, da det endnu ikke er lykkedes os, at få ham til at finde ro i egen seng. Her skulle tyngevesten dog også kunne hjælpe, og det er også planen, at vi snart vil forsøge os med putning i egen seng til natten med hjælp fra tyngevesten. Lige nu nyder jeg dog bare, at putningen i barnevognen går så meget nemmere, efter vi har fået tyngevesten.

Jeg var meget i tvivl om, hvor meget tyngdevesten kan bruges, da nogle tyngdeprodukter kun må bruges i kort tid af gangen, men denne vest kan man bruge hele natten, hvis det ønskes. Af sikkerhedsmæssige årsager, må den kun benyttes af børn som er 8 måneder eller ældre, da barnet selv skal kunne justere sin sovestilling under søvnen.

Den ene aften Bille skulle puttes, havde jeg glemt tyngdevesten, og jeg oplevede igen hans uro og efter 1 time sov han stadig ikke. Vesten gør virkelig meget for Billes søvn, og han elsker den. Han tager selv armene frem for at få den på, og man kan tydeligt se den ro han føler, når han får den på, både dag og aften.

Tyngdevesten kan heldigvis vaskes på et bomuldsprogram ved 30 grader og kan tørretumbles og stryges ved lav varme. Det er en nødvendighed, når man som jeg har et barn, der savler helt vildt og stadig gylper til tider.

Jeg havde som sagt min skepsis fra start, men jeg er SÅ glad for, at jeg har fået muligheden for at teste denne vest, da den virkelig har gjort en verden til forskel for Bille og hans søvn.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –  Tyngdevesten giver Bille ro og tryghed på en sikker måde. Den hjælper ham til en bedre og hurtigere søvn. 

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er super lækker, og designet super pænt.

Pris: GOD – Prisen på vesten svinger fra 1.395kr. – 1.595 kr. alt efter størrelse. Det er mange penge, men alle tyngdeprodukter koster meget. Jeg synes, prisen er super fair, når jeg ser på, hvor meget den hjælper Bille. Produktet er udviklet med hjælp fra eksperter og opfylder alle sikkerhedsstandarder.


Vores tester Stine har sammen med datteren Selma på 9 måneder testet den helt nye tyngdesovepose fra Moonboon. 

Stine fortæller: 

Vi har fået lov til at teste Moonboons nyhed, tyngdesoveposen, som er udviklet til at hjælpe barnet til at finde ro, så det lettere kan overgive sig til søvnen. Den fås i 2 størrelser (9-12 kg og 12-15 kg) og 2 farver. Soveposen har en lynlås, der går fra den ene side og krydser skråt ind og lynes ved halsen, den kan lynes langt ned, så det er dejlig let at få barnet i posen. Derudover har den lynlås i bunden, så der kan cirkulere luft rundt, hvilket jeg synes er rart, når temperaturen stiger i soveværelset over natten. Tyngdesoveposen er udviklet i samarbejde med eksperter og er bl.a. oplagt, hvis ens barn skal gå fra slyngvugge til tremmeseng. Selma har dog ikke sovet i slyngevugge. 

Tyngdesoveposen er lavet i 100% økologisk bomuld med fyld af polyesterfibre og små glaskugler. Glaskuglerne er indlejret i et Secure Cell System for maksimal sikkerhed.

Selma er med sine 9 måneder ved at udvikle en masse motoriske færdigheder og har derfor gang i hele sin krop, nærmest konstant. Hun har derfor også svært ved at blive liggende, når hun puttes i sin seng om aftenen. Den første aften jeg puttede hende med tyngdeposen blev hun meget hurtigt overmandet af søvnen og sov på 4 minutter, fra at kravle rundt, rejse sig og grine i sengen. Det var ret vildt at se, så hurtig en virkning den havde på hende.

Efterfølgende havde hun dog nogle dage, hvor hun blev sur og vred sig så snart hun fik den på. Jeg oplevede, at det var svært for hende at vænne sig til, at den hæmmede hende i at bevæge sig frit. 

Under tilvænningen tog jeg posen og lagde på hende som en dyne, mens hun blev ammet til natten. På den måde kunne hun mærke og vænne sig til tyngden på kroppen, mens hun lå trygt hos mig. Det fungerede rigtig godt, og hendes krop bliver meget hurtig rolig under brug.

Det tog en uges tid i tilvænning før hun nu gerne vil puttes i posen og ligger roligt med sin sut og nusseklud og putter indtil søvnen overmander hende. Jeg oplever dog under søvnen, at hun stadig har svært ved at acceptere den manglende frie bevægelighed. Jeg tager hende derfor ofte ud af posen, når hun bliver ammet først på natten. 

Moonboon har sammen med tyngdesoveposen også lanceret en tyngdevest, som jeg tror ville være mere oplagt til Selma, så hun stadig mærker vægten på kroppen, som jeg virkeligt fornemmer, at hun har godt af, men så hun stadig ville kunne bevæge sig mere frit og skifte sovestilling. 

Moonboon skriver dog også på deres hjemmeside, at nervesystemet kan have vænnet sig til tyngden på kroppen efter 30 minutter. Måske er det tilfældet med Selma, og hun derfor ikke har så meget hjælp i den efter de 30 minutter. Det kan også tænkes, at hun bare har brug for en endnu længere tilvænningsperiode, end testperioden har varet, til at blive bedste venner med den. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: GOD – Jeg synes tyngdesoveposen er et rigtig fint ”hjælpemiddel” til det lille barn for, at det kan lære at finde ro i sin krop samt at finde tryghed i at overgive sig til søvnen.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Tyngdesoveposen emmer af kvalitet lige fra den bliver pakket ud og under brug er det tydeligt at se, at der er tænkt over detaljerne og sikkerheden.

Pris: GOD – Tyngdesoveposen koster 1.695-1.795 kr alt efter størrelse. Det synes jeg er en fin pris for et tyngdeprodukt og for den lækre kvalitet man får i Moonboons produkter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Raunsborg - forkælelse til håret