TEST af Profeten og Idioten fra Forlaget Modtryk – Testfamilien
TEST af Kreafunk aGROOVE+

TEST af Profeten og Idioten fra Forlaget Modtryk

Flere af vores testere har testet bogen “Profeten og Idioten” fra Forlaget Modtryk. Her kommer deres anmeldelser. 


Vores tester Katrine har testet romanen Profeten og Idioten af Jonas Jonassson fra forlaget Modtryk. 

Jeg er altid glad for at teste en god bog fra forlaget Modtryk. Det er et selvstændigt forlag, hvor der er fokus på den gode skønlitteratur, ikke mindst krimien, som de har et stort bankende hjerte for.

Profeten og Idioten er en roman af Jonas Jonasson, som bl.a. er kendt for at have skrevet ”Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt”. Her er hans nyeste roman som udkom i oktober 2022. 

Profeten og Idioten byer på tre besynderlige personer, som sammen tager på et farverigt roadtrip gennem Europa. Der opstår venskab mellem de tre: dommedagsprofeten Petra, den 75-årige influencer Agnes og den småt begavede mesterkok Jonas. Trioen ræser igennem Europa i autocamper, og intet går som planlagt for de tre – selv ikke dommedag. 

Her bliver du taget med på et hjertevarmt og sjovt eventyr, men også en underholdende samtidsroman, som du virkelig kan nyde i efterårets og vinterens kommen, hvor du med glæde kan sætte dig godt til rette i sofaen med en kop kaffe og begive dig ud på roadtrip sammen med Agnes, Petra og Johan. 

Disse tre personligheder, havde man ikke set ville blive venner. Petra er autodidakt astrofysiker, Agnes en 75-årig enke, som har tjent en formue på de sociale medier, hvor hun optræder som ung influencer, og Johan der mangler lidt intelligens og er en simpel mand, men som kan få simpel mad til at være gourmet. 

Jeg elsker at putte mig i sofaen under et tæppe med en god bog, mens efteråret blæser udenfor. At fordybe sig i en bog er bare fantastisk. 

Alle vores tests og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vurderingen bliver i dette tilfælde: 

Nytteværdi: MEGET GOD -Det er en hjertevarm samtidsroman, helt perfekt at læse her i efteråret og vinteren.

Holdbarhed: MEGET GOD – Profeten og Idioten fra forlaget Modtryk er virkelig god kvalitet.

Pris: GOD – Prisen er rigtig fin. Det er en helt ny bog, som er udkommet i oktober 2022.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er virkelig i god kvalitet, en sjov og hjertevarm handling, med sjove og skæve personkarakteristikker, hvilket gør læseoplevelsen fantastisk.

 


Vores seniortester Kirsten har også læst bogen Profeten og Idioten af forfatteren Jonas Jonassen. Hun fortæller:

Forfatteren Jonas Jonassen har gjort det igen. Også hans nyeste bog, Profeten og Idioten, som udkom den 7.10.2022, er skrevet i en humoristisk og lun tone. Den handler om Petra, der er autodidakt astrofysiker, Johan, en elskelig person, der ikke er den skarpeste kniv i skuffen, men til gengæld er en fremragende kok samt Agnes, en lillahåret 75-årig influencer. Tilfældighederne gør, at de mødes og ender med at forlade Sverige sammen, i huj og hast i en blå autocamper. Deres eventyr fører dem i starten ned gennem Europa og derfra videre ud i verden. 

Petra, som jo er den autodidakte astrofysiker, har regnet sig frem til, hvornår Jorden går under, og er kommet frem til den 21. september samme år. Derfor forsøger de alle tre at få så meget som muligt ud af deres sidste tid på Jorden, og tro mig – det er ikke så lidt. 

Bogen er som sagt skrevet i den typiske, humoristiske Jonas Jonassen-stil, så jeg sad hovedrystende og smågrinede mens jeg læste den. Han har en fantastisk evne til at lege med ordene, og hans fantasi til at finde på alle de finurligheder, han disker op med undervejs, er fantastisk. Der er dog flere passager i bogen med en del politisk opremsning, som kan være lidt tunge. Bogen er skrevet med hjertevarme, og det er dejligt, at følge hvordan de tre hovedpersoner støtter og passer på hinanden gennem deres forskellige genvordigheder. 

Hvordan finder Profeten, Idioten og den lillahårede influencer sammen? Hvorfor vil Johan gerne til Rom for at stikke sin bror Frederik en blodtud? Hvordan havner trekløveret i Kondorerne, og hvem er landets præsident, Aleko, egentlig? Sidst, men ikke mindst, kan en Västerbottenost mon få præsident Obrama (uden r) til at komme på besøg? Alt det, og meget, meget mere, får du svar på, når du læser Profeten og Idioten.

Normalt narrer den klog den mindre kloge, men her er jeg tilbøjelig til at sige, at det er omvendt. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen af Profeten og Idioten:

Læseværdi: GOD – Profeten og Idioten er skrevet i Jonas Jonassens sædvanlige humoristiske stil. På grund af passagerne med opremsning, som kan være lidt tunge, synes jeg dog ikke helt bogen lever op til Hævnen Er Sød A/S, som er hans forrige bog. På trods af det er bogen underholdende og helt bestemt værd at læse. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er mange personer ind over handlingen, så hvad det angår, tror jeg det vil være godt at læse den et par gange, for at få det hele med. På den måde får man rigtig mange timers god underholdning ved at investere i bogen.   

Pris: MEGET GOD – Jeg synes, prisen er helt fair pris, når man tænker på, at det er en ny udgivelse, og hvor meget læsestof, der er i den.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er trykt på tykt, godt papir og er med en behagelig læsevenlig skriftstørrelse. Den har en god, kraftig hardback-indbinding, hvilket gør den stabil og behagelig at læse i. 


Vores tester Jane og hendes familie har den seneste måned testet en bogpakke fra forlaget Modtryk indeholdende bogen Profeten og Idioten af Jonas Jonasson.

Jane fortæller:

Jeg modtog en fin pakke Modtryk med bogen Profeten og Idioten samt en nøglering med samme motiv som forsiden af bogen. Jeg havde virkelig glædet mig til at modtage denne bog, da jeg tidligere på året havde prøvelæst bogen Hævnen er sød A/s.

Profeten og Idioten er hovedpersonerne i bogen, Profeten, er autodidakt astrofysiker og regnet ud at jorden går under den 21. september 2011 kl. 21.40 – kort tid inden denne dato møder hun Idioten, som mangler en smule intelligens, men er en formidabel kok og frembringer de mest fantastisk afstemte måltider inklusiv vinmenu.

De to møder hinanden, da Idioten, som ikke har kørekort har fået en autocamper og flytter ind på campingpladsen, hvor Profeten bor i sin gamle campingvogn – ja, man kan vel næsten sige, at de mødes med et knald, for Idioten skubber selvfølgelig Profetens vogn ud over en skrænt.

Derfra udvikler handlingen sig fra Stockholm, hvor der hele startede via Rom til Kondoerne og retur til Rom – og det bliver kun sjovere, da de også får en 75-årig enke, som er influencer, med på turen.

Læs den, det vil du ikke fortryde.

Som andre bøger fra forfatteren, var den svær at lægge fra sig, da der konstant var nye spændende aspekter, som jeg bare ville vide mere om – hvem vil ikke gerne vide hvad der sker på en dansk rasteplads på E47. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –en fysisk bog er god til at få en væk fra alle de elektroniske devices, vi omgiver os med i dag. 

Holdbarhed: MEGET GOD – virkelig solide bøger, som kan læses mange gange uden, at det kan ses.

Pris: GOD –bogen koster 299,95 kr., hvilket er fornuftigt for det man får

Kvalitet: MEGET GOD – lækre bøger i fast omslag/hard back.


Dorthe fortæller:
Jeg har endnu engang fået lov at teste en bog fra forlaget Modtryk. Denne gang, “Profeten og Idioten”, af den kendte svenske forfatter Jonas Jonasson.
Bogens omdrejningspunkt er de 3 venner, Petra, Johan og Agnes og deres underholdende og fuldstændigt vanvittige bidrag til verdensordenen.
Petra, den selvudnævnte astrofysiker, der forudsiger jordens undergang; Johan, der ikke kan forudsige noget som helst, men som kan gøre simpel mad til et gourmetmåltid; og Agnes, enken, der tjener en formue, som ung “fotoshoppet globetrotter” på de sociale medier.
Omstændighederne bringer Profeten og Idioten i kontakt med globetrotteren og sammen ræser trioen ned gennem Europa i en autocamper med kurs mod Rom, mens de planlægger at bruge den sidste tid på jorden på at hævne sig på Johans tyranniske og bedrageriske storebror. Men selvfølgelig er der intet, der går som planlagt. Ikke den forudsagte dommedag eller Johans møde med Obama.
Endnu en underholdende og hyggelig roman fra Jonas Jonassons hånd. Helt på højde med hans første bøger.
I dette tilfælde bliver vurderingen.
Nytteværdig: GOD – Mange timers læsning. 393 siders underholdende læsning.
Holdbarhed/kvalitet: GOD – God hardback kvalitet. God, læsevenlig skrift.

Pris: GOD – 299,95 kr. En rimelig pris for en bog i denne kvalitet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Kreafunk aGROOVE+