TEST af Legeakademiet – Øjenlægesæt fra Melissa and Dough og vippe fra Gonge – Testfamilien
Test af Helly Hansen Outdoor Wear

TEST af Legeakademiet – Øjenlægesæt fra Melissa and Dough og vippe fra Gonge

Vores tester Mette har sammen med datteren Vigga på 5 år testet øjenlæge sæt fra Melissa and Doug og vippe fra Gonge. Begge dele i samarbejde med Legeakademiet.


Mette fortæller:

Vigga har modtaget 2 virkelig fine produkter fra Legeakademiet. Øjenlægesættet stod der simpelthen bare Viggas navn på, så snart jeg så det. Vigga har kun syn på sit venstre øje, og derfor har hun været til øjenlæge en del gange.

Det er altid lidt svært at deltage i undersøgelserne, og derfor er det så smart, at der i sættet er alt som en øjenundersøgelse indeholder. Der er en bøtte der ligner øjendråber, klap til det ene øje, kort til at kigge efter, og så selvfølgelig 4 briller, så man kan prøve sine, nye briller hvis et besøg hos øjenlægen ender ud i nye briller. Hele sættet kan samles og har en snor i, så det ligner en kuffert, og så kan det tages med rundt.

Vigga har længe været fascineret af briller og ville faktisk ønske hun skulle have briller, så på den måde er det også et fint sæt bare til at kunne udleve den drøm.

Selve kassen er lavet i træ og briller osv. er i plastik. Der har været godt gang i legene med at teste vores alles øjne, og vi har alle prøvet de noget farverige briller.

Jeg tænker, at sættet vil være rigtig godt til at have og forberede et barn på en øjenundersøgelse eller øve, hvad de skal igennem. Jeg tænker i hvert fald, at det skal hives frem så vi kan gennemgå proceduren inden næste øjenlæge tid. Måske det vil gøre Vigga mere fortrolig med f.eks. at få dryppet øjnene, som hun altid synes er svært.

Derudover har Vigga testet en vippe fra mærket Gonge. Vi har adskillige produkter fra netop Gonge, da de er rigtige gode til Viggas træning af hendes hemiparese. Vippen er lavet i plastik med en gummi underside. Overfladen er skridsikker, og gummi undersiden gør, at den ikke skøjter rundt på gulvet, og at den heller ikke laver mærker. Derudover skulle gummiet give blødere og mere dynamiske bevægelser.

At vippe er svært for Vigga, men det er en rigtig god balanceøvelse, og jeg oplever også, at vippen er nemmere for Vigga selv at forsøge at stå på. Det er selvfølgelig ikke gang i de store krumspring herhjemme, men bare at stå oprejst på den kræver meget af Viggas balance. Og her er det rigtig godt, at den ikke glider på trægulvet, som den vippe vi har i træ gør. Hun har sågar mod på at prøve at slippe, og stå uden hun holder i noget, imens hun står på den.

Vippen kan både ved at så på langs og på tværs på den. Øvelsen hvor man står på langs giver Vigga mulighed for at træne afsæt i hendes højre fod, som er udfordret pga. hemiparesen (halvsidig lammelse), og den sene forlængelse hun har fået lavet. Så derfor er et vip den vej også godt.

Så alt i alt er det nogle virkelig fine produkter, som vi har haft meget glæde af i testperioden og vil have det fremover.
 
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

  • Nytteværdi: GOD. Vippen kan alle børn (og voksne) have gavn af at bruge i ny og næ. Børn med motoriske udfordringer endnu mere.
    Øjenlægesættet er hyggeligt, og hvorfor ikke et øjenlægesæt til sit barn, når mange børn har et doktorsæt? Nytteværdien er dog størst, hvis barnet skal gå til øjenlæge tænker jeg.
  • Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Der er intet slid eller lignende at bemærke på begge ting i testperioden.
  • Pris: MEGET GOD. Øjenlægesættet koster 399 kr., og vippen koster 388 kr. Det er altså virkelig fine priser. Måske det er lige til ønskelisten til jul?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Helly Hansen Outdoor Wear