TEST af Kinetic Sand, Playfoam sand og “legetøjstesteren” fra Legeakademiet – Testfamilien
TEST af Legeakademiet: Gonge Floorsurfer og sanseposer

TEST af Kinetic Sand, Playfoam sand og “legetøjstesteren” fra Legeakademiet

Vores tester Stine har sammen med børnene Melanie på 9 år, Vincent på 6 år og Alberte på 4 år testet Kinetic sand spand med 2,7 kg og Playfoam sand bogstavsæt samt legetøjstesteren. Alle 3 dele er fra Legeakademiet.dk

Stine fortæller:

Det er vores allerførste møde med Kinetic sand, og begejstringen var ikke til at tage fejl af hos børnene, da pakken ankom. Sandet er lækkert at røre ved og former sig sjovt og glider fra hinanden, hvis det ligges i en bunke. Der er en lille forskel på konsistensen af Kinetic sandet, og det sand, der fulgte med i Playfoam bogstavsæt, men det kan sagtens bruges sammen. Playfoam holder bedre sin form, hvor Kinetic glider mere fra hinanden. 

Playfoam bogstavsæt er oplagt til at lave bogstaver og figurer, og det medfølgende værktøj indbyder til leg og skabe figurer i sandet. Vi har brugt bogstaverne til at stave ord, mens vi legede. Vincent på 6 år er lige startet i skole, så det var oplagt at putte lidt bogstav træning ind i legen og snakken omkring bordet. 

Til trods for børnenes forskellige alder kan de sagtens bruge 1-1,5 time ad gangen før de taber interessen for sandet. 

Det ville være løgn, hvis jeg sagde, der ikke var oprydning efter legen, for det er der… Sandet ryger på gulvet, og vores hvide spisebord får farve, men det tørres let af med lidt sæbevand. Jeg synes dog, at det er lettere at rydde op efter sandet end f.eks. modellervoks, da det sætter sig fast, og det gør sandet ikke. Men når jeg ser, hvor meget børnene får ud af at lege og fordybe sig med det, synes jeg bestemt, at oprydningen er en bibemærkning.

Legetøjstesteren:
Vi har også testet ”Legetøjstesteren”, som er et lille rør til at teste om legetøj er for småt for en baby/et mindre barn.

Vi har en lillesøster på 10 måneder her i huset, og hun putter jo alt hun kan komme i nærheden af i munden. Jeg synes selv, at vi her ved barn nr 4 har godt styr på, hvad der er for småt for hende, men med 3 store børn kan det være en udfordring at fjerne alle små ting. Derfor er vi ret meget efter børnene med, at de skal fjerne småt legetøj og dimser fra gulvet. Så de hører ofte sætninger som ”saml op, ellers spiser Selma det” eller ”det er for småt for hende”. 

Så jeg synes, det er oplagt med Legetøjstesteren, da den kan være med til at synliggøre overfor børnene, hvor små ting de skal ligge udenfor lillesøsters rækkevidde. Legetøjstesteren er udviklet, så den størrelsesmæssigt passer med barnets hals, og hvis et stykke legetøj kan ligge nede i den uden at stikke op er det for småt for baby.

Børnene er selv begyndt at komme og bede om testeren for lige at se om, det er for småt til lillesøster, og de italesætter selv ”Det er for farligt for Selma”. Jeg synes, det er rart, at de har fået en bevidsthed omkring dette, som også har givet dem en ansvarsfølelse i, at vi skal hjælpes ad med at passe på husets nysgerrige baby. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Både sand og legetøjstesteren synes jeg er virkelig gode ting at have i hjemmet. Jeg ærgrer mig over, at vi ikke har kendt til Kinetic/Playfoam sand tidligere.
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Sandet kan uden problemer gemmes og bruges igen og igen. Vi har ikke oplevet, at det er blevet tørt.
Pris: MEGET GOD – Legetøjstesteren koster blot 49,95 kr. Kinetic sandet står til 399 kr (299 kr tilbud), og Playfoam Sand Bogstavsæt står til 269,95 kr. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Legeakademiet: Gonge Floorsurfer og sanseposer