TEST af Scratch spil fra Andemors Verden – Testfamilien
LÅGE 8 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022

TEST af Scratch spil fra Andemors Verden

Flere af vores testere har testet spil fra Scratch i samarbejde med Andemors Verden. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Rikke har sammen med Vilde på 3 år testet en virkelig lækker spilpakke fra Andemors Verden.

Rikke fortæller:

Vi har testet 5 geniale spil fra mærket Scratch. Spillene hedder:

  • Farveleg – find fisken
  • Pusterørsdart – rummet
  • Junglesjov – find dyrene 
  • Gåsespillet – inkavejen
  • Magnetisk flipperpuslespil – hval

Fælles for spillene er, at de skaber rum til leg, sjov og gode samtaler. Vi elsker at spille sammen herhjemme, og disse nye spil, som vi har tilføjet samlingen herhjemme, er hurtigt blevet en del af favoritterne. 

Farveleg – find fisken: Slå med terningerne og find en fisk, der matcher alle de farver, som terningerne viser. Legen er enkel og handler om at samle flere fisk end dem, du spiller imod. Spillet er målrettet børn på tre år og opefter og kan spilles af mellem to og fire spillere.

Pusterørsdart – rummet: Scratch har taget en gammel leg og gjort den moderne. Resultatet er et sæt med papfigurer med 3D-funktion, pusterør og tre pile med sugekop på. Tilsammen er der til mange timers god leg. Her er det i model “rummet”. Vilde har sjælden grint så meget, som da hun spillede spillet første gang – hun syntes især, det var sjovt at ”komme til” at ramme ved siden af og ramme vinduerne. 

Junglesjov – Find dyrene: Junglesjov ser måske, ved første øjekast, en smule kompliceret ud. Men i virkeligheden er det en simpel udgave af yatzy. Spillet kan spilles fra barnet er 4 år ,men Vilde har sagtens kunne spille det med storesøster. 

Gåsespillet – inkavejen. 

Gåsespillet er en gammel klassiker, som jeg husker fra min egen barndom. Scratch har arbejdet med spillet, så det forbliver et klassisk familiespil, men er let at spille allerede fra barnet er ca. fire år. Et rigtig godt spil at tage med på ferie og andre steder, hvor familiehygge er i højsædet. Som en sjov lille detalje er selve spillepladen også et puslespil.

Magnetisk flipperpuslespil – hval: 

Dette spil har flere funktioner. Det kan både bruges som puslespil eller et flipperspil. Det magnetiske flipperpuslespil er lille og kompakt og dermed let at tage med på farten. 

Alt i alt en super fin spilpakke, der får vores varmeste anbefaling hver og en. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

Vores vurdering af spilpakken fra Andemors Verden bliver følgende:

Nytteværdi: MEGET GOD – Spillene er fængende og kilde til god underholdning på hver deres måde.

Holdbarhed: MEGET GOD – Gode robuste spil. 

Pris: MEGET GOD. Priserne ligger mellem 119-169 kr., og det er virkelig en god pris for spil efter min mening. 

Kvalitet: MEGET GOD – Alt er lavet i den kraftigste kvalitet, og man er ikke i tvivl om, at de kan holde i mange år.  

 


Vores tester Heidi har sammen med sine drenge Oscar 5 år og Lauge 4 år testet spil fra Scratch. I pakken var der følgende spil: Gåsespillet – Inkavejen, Puslespilsleg – Byg robotter, Krible krable – find insekterne, Stor magnetisk dart, Indianer og Farveleg – Find fisken. 

Spillene henvender sig til børn i alderen 3-6 år. Scratch har virkelig nogle fine spil og forstår at fange børnene på deres designs. 

Oscar synes, at Puslespilsleg – Byg robotter er det sjoveste. Det kan han få meget tid til at gå med, da det handler om at være den første til at færdiggøre sin robot. Det kræver, at man er heldig, når man snurrer rundt med pilen på skiven, hvor man kan se, hvilken del af robotten man må tage nu.

Spillet kan spilles af mellem to til fire deltagere og henvender sig til børn fra tre år og opefter. 

Lauge derimod synes, at Gåsespillet – Inkavejen er det sjoveste spil i pakken. Når han vil spille, er det det eneste spil, der kommer frem. Gåsespillet handler i alt sin enkelthed om at komme først gennem banen. Spillepladen er lavet som et puslespil, så inden spillet kan starte skal det samles først. På vej rundt på banen ligger der forhindringer, så man enten må gå flere skridt frem udover dem man har slået med terningen eller også må man gå nogle skridt tilbage på banen. Denne detalje gør, at spillet ikke bare hurtigt spilles igennem, men at det godt kan tage lidt tid, og at man ikke er sikker, selvom man slår et højt tal på terningen. 

Spillet kan spilles af 2-4 deltagere og henvender sig til børn fra fire år og opefter. 

Alle fem spil er gode og sjove spil, som hurtigt fanger børnenes interesse. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Begge børn elsker at spille spil, og disse spil fanger dem lige med det samme. Der bliver brugt meget tid på at spille uden, at de bliver kedelige. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Spillene er lavet i gode kvalitetsmaterialer og er virkelig holdbare. 

Pris: GOD – Priserne ligger mellem 169,95-249,95 kr., hvilket er en god pris i forhold til legeværdi og kvalitet. 

Kvalitet: MEGET GOD – Scratch har virkelig fået lavet nogle fine spil i god kvalitet. 

 


Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sine børn Milas på 4 år og tvillingerne Ella og Noah på 2 år, testet spil fra Andemors Verden.

Aynur fortæller:

Vi har været så heldige at modtage 5 forskellige spil fra mærket Scratch:

  • Læringsbog – rumeventyr: 99,95 kr. 
  • Junglesjov – find dyrene: 169,95 kr.
  • Tre i en – fang sommerfugle: 199,95 kr.
  • Farveleg – find fisken: 169,95 kr. 
  • Solospil- pyjamasfest: 119,95 kr.

Der var 3 begejstrede børn, som modtog pakken, især da de åbnede kassen og så, at der lå 5 spil i super lækker kvalitet. Læringsbog, junglesjov og solospil er fra +4 år, mens farveleg er fra +3 år, og det sidste spil, tre i en – fang sommerfugle er fra 1½ år. 

Børnenes fælles spil har været tre i en – fang sommerfugle. Her har alle tre børn kunne være med, og Milas synes også, at spillet er ret sjovt. Spillet hedder Tre i en, da der er tre spil i æsken

Der er det klassiske vendespil, det velkendte domino samt fiskespillet, hvor det handler om at fange farverige sommerfugle med de medfølgende fiskestænger. Børnene øver gennem dette spil deres motorik ved at holde f.eks. fiskestangen korrekt, så de kan fange sommerfugle. Med vendespillet træner de deres hukommelse og med domino spillet får de øvet hånd- øjekoordination og finmotrik. Alt i alt et super fint spil, hvor alle kan være med. 

Milas’ favorit spil er læringsbog – rumeventyr. Super sejt konstruktionslegetøj, hvor det handler om at lege med farver, former og figurer i kraft af motivmagneter, der sidder fast i den medfølgende bog. Figurerne, der sidder fast i bogen, er motiver fra rummet og kan nemt pilles af og på. Vi har haft bogen med på tur, da den intet fylder. Milas har brugt flere timer på at samle de forskellige motiver/karakter fra rummet, der er afbildet i højre side af bogen, hvorefter han ødelægger og starter på ny med at samle en ny karakter fra rummet.    

Junglesjov og farveleg – find fisken har vi spillet sammen med Milas. I starten virkede junglesjovspillet lidt kompliceret, men da vi satte os ind i spillets regler var det i virkeligheden et simpelt spil, som minder lidt om spillet yatzy. 

Her skal du bruge 5 terninger og færdiggøre alle opgaver på ens palmeblad. Hvis du bliver den første til at klare alle rækker på palmebladet, så er du spillets vinder. I starten fangede det ikke Milas’ opmærksomhed, men efter vi prøvede med at forklare reglerne fandt han spillet interessant og har siden da spillet med sin moster og venner. Man kan spille spillet to og to, men også med flere spillere.

Farveleg – find fisken er et sødt og lærerigt spil for de små børn, der gerne vil være med på et brætspil, men har det svært med at holde koncentrationen længere tid ad gangen.

Spillet handler om at genkende farver. Alle fiskebrikker lægges ud på bordet, og dernæst skiftes man til at slå de 3 terninger, som har farver. Det gælder om at finde en fisk på bordet, som har præcis de 3 farver, som terningerne viser. Her kan man øve i at tale om både farver, prikker, finner, haler og bug, mens man prøver at finde den rigtige fisk. Ella og Noah har også været med til at spille Find fisken, hvor de venter tålmodigt til det bliver deres tur. Rigtig godt spil, hvor barnet øver udvikling af sine kognitive færdigheder. 

Det sidste spil, Pyjamasfest, spilles alene. Spillet handler om at trække en udfordring, hvorefter man skal give dyrene nattøj på. Spillet kan varieres i sværhedsgraden, og der er i alt 40 udfordringer fordelt på fire niveauer. Indtil videre har spillet endnu ikke fanget Milas´ interesse.

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi elsker spil herhjemme, især spil der er med til at udvikle barnets finmotorik, fantasi, og kognitive færdigheder. Hjemme hos os er det et must at have spil, der er yderst nyttige til underholdning og læring, hvilket disse 5 spil opfylder.

Holdbarhed: GOD – Kvaliteten er i top og spillene kan bruges igen og igen. Man kan ikke se, at spillene har været i brug, trods utallige spil. 

Pris: GOD – Prisen er rigtig god – mange timers underholdning, der kan tages frem og bruges igen og igen.

Kvalitet: GOD – Det er i rigtig fint kvalitet, hvor brikkerne og æsken er lavet af kraftigt og holdbart materiale, så det er ikke noget, der sådan går i stykker. 


Vores tester Katharina og hendes familie har testet forskellige spil fra Scratch fra Andemors Verden.

Vi har testet:

EduLogic – magnetic colours & shapes
EduLogic – magnetic garden maze
Bugs Buzz – Search Game
Piranha Race – Junior Backgammon Game

Vi har været så heldige at teste forskellige spil fra mærket Scratch fra 4+ år, 5+ år og 7+ år, så det passede helt perfekt til pigernes alder.

Det første spil ligner en lille bog, men når man åbner det op indeholder det 60 små magneter til at lave ugler med forskellige forme og farver. Sover uglen, er den træt eller vågen? På venstre side i bogen er der 12 valgmuligheder, men som Sofia så rigtigt sagde ”kan man jo bruge sin fantasi og lave en fantasi ugle.” På den højre side i bogen er et stort billede af en ugle, hvor barnet kan placere magneterne, så det enten danner den ugle man har valgt at lave, eller sin fantasi ugle.

En sjov aktivitet til de mindste børn, som styrker barnets læring om farver og former, at noget er magnetisk og at placere farver og former korrekt efter et billede. Det var helt klart en af Sofias favoritter.

Det næste spil er denne fine have labyrint, hvor barnet skal tænke lidt mere og danne en labyrint mellem de forskellige insekter, så f.eks. græshoppen kan finde vej hen til sneglen. Spillet indeholder 3 små kort med 6 udfordringer på hvert kort, så der i alt 18 labyrinter barnet kan lave. Derudover er der 4 magneter, som kan holde kortet fast og 9 magneter med veje, som skal danne labyrinten.

Det tog os lige lidt tid at fange, hvordan man skulle gøre, men da vi først fangede fidusen, kunne pigerne sagtens sidde selv og lave de forskellige labyrinter så insekterne kunne finde vej gennem haven til hinanden.

 

Dette spil havde vi glædet os til at teste, da det var et hvor vi alle sammen kunne være med samtidig. Ved første øjekast mindede spillet lidt om Vildkatten, men det har et interessant twist med terninger og timeglas. Altså et lidt mere udfordrende spil, hvor man skal finde det antal insekter på pladen, som terningen viser – og så er det på tid. Vi ændrede lidt i reglerne, da det ellers ikke var tid nok for pigerne at finde f.eks. 6 insekter på meget kort tid.

Vi startede med at blande alle brikkerne med insekter og vendte siden med blomster opad og så fik den mindste lov til at slå terningerne først. Hun slog en 4’er og skulle derfor finde 4 af de samme insekter på pladen. Vi spillede med, at man så havde 4 gange et timeglas til til at finde insekterne på pladen. I spillet er der 6 små runde orange brikker, som man skal ligge på pladen hver gang man finder et insekt. Hvis ikke man når det indenfor tiden, har man ’tabt’ brikken, og hvis man når det indenfor tiden, har man vundet brikken. Spillet er slut, når alle brikker er vundet, og den som har vundet flest insekter har vundet spillet. Et virkelig sjovt spil og de voksnes favorit. Kan klart anbefales.

Det sidste spil vi har testet er Junior Backgammon – nok det mest udfordrende spil, som tog lidt tid at lære Isabella på 8 år at spille. Det ligger i en fin æske formet som en piratfisk, og spillepladen er med fisk, og selve felterne er orange og grønt tang.

Vi satte spillet op som almindeligt backgammon og spillede også med de almindelige regler. Isabella spillede et par gange med sin far og vandt også helt uden snyd og nappede så et nederlag til mor, men det slog hende ikke ud, og hun var klar på et spil mere, så mor her kunne få tæsk. Faktisk rigtig sjovt at spille backgammon med sit barn, da det er et spil, Mads og jeg har spillet meget igennem tiden.

Alt i alt nogle rigtig fine spil til børn i alderen 5 og 8 år og som familiespil.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – herhjemme elsker vi spil! Vi elsker at være sammen om noget og for os er det ren hygge og kvalitetstid. At barnet så også bruger sin hjerne til at tænke over det næste træk, eller læring om farver og former eller at skynde sig at finde insekter på tid, er jo blot et plus. Spil er sundt for alle i familien, og så er det tid sammen.

Holdbarhed/kvalitet: GOD/MIDDEL – jeg vil sige… at man skal være lidt forsigtig med de her spil. Det er ikke den allerbedste kvalitet, men æskerne er super fine og indbydende. Når det kommer til spil til børn, må kvaliteten gerne være i top så holdbarheden er lang.

Pris: MEGET GOD – priserne ligger i helt fair prisklasse, som andre slags spil. Feks. Pirat backgammon koster 170 kr., og læringsbogen med uglerne koster 100 kr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 8 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022