TEST af Tacto Doctor, ærteposer og sansebolde i samarbejde med Legeakademiet – Testfamilien
LÅGE 13 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022

TEST af Tacto Doctor, ærteposer og sansebolde i samarbejde med Legeakademiet

Vores tester Kristina har sammen med sine to børn, Sif på 6 år og Alva på 18 mdr., testet 3 produkter fra Legeakademiet. 

Kristina fortæller: 

Vi har den sidste måneds tid testet følgende produkter: 

Det er Sif, der har testet Tacto Doctor. Det er et AR-spil til tablet, hvor der følger en masse små læge-instrumenter med, som man så bruger sammen med spillet. Spillet kan indstilles efter barnets alder. 

Spillet går ud på at diagnosticere og behandle forskellige patienter. Der er god (dansk) vejledning i spillet, og der findes 3 forskellige historier, man kan spille. 

Jeg har personligt altid elsket nye gadgets, og derfor synes jeg også, at det her er en sjov tilføjelse til børns brug af teknologi – for lad os nu bare indrømme, at teknologi er kommet for at blive. Jeg synes, det er super vigtigt at bruge det på en måde, hvor man ikke bare bliver helt passiv og glor på skærmen i ét væk, og her er et AR-spil som dette virkelig smart. 

Klart anbefalelsesværdigt for børn i skolestartsalderen og op. 

Det er primært Alva, der har testet både ærteposer og sansebolde. 

Ærteposerne er lavet i forskelligt materiale, og derudover har de forskellige ansigtsudtryk/følelser, som er virkelig gode til så småt at begynde at snakke med et lille barn om at være glad/sur/ked/grine osv. 

Generelt synes jeg, at ærteposer (også de der helt kedelige, ensfarvede) er super geniale, men disse giver lige en ekstra dimension, både med tekstur og følelser. 

Sanseboldene er i 4 skønne, klare farver og med “dutter” på hele overfladen, så de er sjove at røre ved. De vejer nærmest ingenting, så Alva kan nemt samle dem op og kaste med dem, hvilket er blevet hendes go-to beskæftigelse, når hun kommer hjem fra dagpleje. 

Jeg elsker ting, hvor det også er nemt for forældre/søskende at deltage i legen, og alle kan være med på at kaste lidt med bolde. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. 

I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Legeværdi: MEGET GOD – I hele perioden er nærmest alt andet legetøj/tablet-tid blevet skiftet ud med ovennævnte ting. Og det er altså på børnenes initiativ. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Ærteposer og sansebolde er vist ikke så nemme at komme til at ødelægge. Tacto Doctor er holdbar i den forstand, at spillets indstillinger kan ændres og følge barnets alder. 

Pris: GOD – Jeg synes helt klart, at legeværdien tilsvarer prisen. Men hvis det f.eks. ikke betyder noget for dig med tekstur på ærteposerne, så er de til den dyre side. 

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg synes, alle produkterne er godt gennemtænkte og i gode materialer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 13 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022