TEST af Edushape “Byg-selv lastbil” og “byg-selv brandbil” fra Legeakademiet – Testfamilien
TEST for Amvina – Doona Liki Trike S5

TEST af Edushape “Byg-selv lastbil” og “byg-selv brandbil” fra Legeakademiet

Vores tester Heidi har sammen med sine drenge Oscar 5 år og Lauge 4 år testet Edushape “Byg selv lastbil” med fjernbetjening fra Legeakademiet. En virkelig fin lastbil til drenge der elsker biler, byggepladser og motorer. 

Lastbilen kommer i 101 dele, som kan bygges og skilles ad igen. Med i sættet kommer der også vejskilte, skruemaskine og fjernbetjening. Drengene er for tiden meget optaget af ting, der kan skilles ad og samles igen. Denne lastbil passer så fint ind aldersmæssigt, og hvad der lige nu interesserer dem. 

Lastbilen kan vendes og drejes, ting kan tages af og sættes på, og kun fantasien sætter grænser, når lastbilen skal på arbejde med tunge løft på byggepladsen. Hjulene skrues nemt af og på, og kranen bygges på, når lastbilen åbnes op. 

Der skal tænkes lidt, når legen går i gang, og her giver det børnene mulighed for at tænke logisk, træne finmotorikken og forstå, at der skal en motor til at få lastbilen til at køre. Lastbilen har både lyd og lys.

Der hører blot én motor til sættet, som er den samme motor, der driver både lastbilen og skruemaskinen, så motordelen tages ud af skruemaskinen og flyttes over i lastbilen, når denne skal køre. Det er nemt at flytte motordelen fra genstand til genstand. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Drengene får virkelig meget tid til at gå med lastbilen

Holdbarhed: GOD – Holdbare materialer, personligt skulle vores børn ikke være yngre, da de nok godt ville kunne ødelægge det bløde plast. 

Pris: GOD – Lastbilen koster 599,95 kr., hvilket vi synes er lige til den høje side. 

Kvalitet: MEGET GOD – Samlet set er lastbilen lavet i god kvalitet, og drengene ønsker sig også brandbilen i samme serie til jul (se testen nedenfor).


Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sin søn Milas på 4 år, testet byg-selv brandbil med fjernbetjening fra mærket Edushape fra Legeakademiet. 

Vi har været så heldige at modtage den fedeste brandbil, der både har lyd og lys, og udover det er fjernstyret. 

Milas synes, at bilen er supersjov at lege med, da den har så mange muligheder, som han kan skille ad og samle på. Den kan skilles ad i 103 dele enten med en håndholdt skruetrækker eller skruemaskinen, som også er i sættet.

Legetøjet giver barnet mulighed for at tænke logisk og træne finmotorikken ved al skrueriet.

Milas lærte også hurtigt, at der skal en motor til for at få skruemaskinen til at virke, og den samme motor bruges i brandbil, så den kan køre. Det er meget simpelt for at skifte motoren, den skal blot klikkes ud af skruemaskinen og flyttes over i bilen, hvor der en lille lås, som holder den på plads.

Det er kun fantasien, der sætter grænser her og efter sigende er det den bedste bil Milas har.

Og ifølge moren er det årets julegave til dit barn, og især hvis dit barn er glad for at lege med biler. 

Bilen er ca. en halv meter lang når alle dele er samlet i samme sæt.

Det er ikke kun Milas, der synes, at bilen er interessant, Ella og Noah har også opdaget bilen, især Noah, og han har også fået lov til at skrue tingene af og prøve på at samle igen. Det er meget tydeligt, at Ella og Noah på 2 ½ år har lige brug for ekstra hjælp, da det er svært for dem at samle bilen. 

Vi synes selv, at det er en rigtig god bil også til de lidt mindre årige, da det hjælper dem i at øve deres finmotorik, hånd-øje-koordination og ikke mindst deres tålmodighed, dog skal der være en voksen til stede. Legetøjet er egnet fra 3-årsalderen og op efter. 

Legetøjet er lavet i plast, og det er dejlig nemt at tørre af med en fugtigklud, og derudover vejer den ingenting og kan nemt tages med på tur. Når bilen er komplet samlet, og alle dens dele er gemt inde i bilen, er der et håndtag på bilen, og så kan den holdes på lille taske og meget nemt transporteres.

Jeg har aldrig hørt om mærket Eduschape, men synes virkelig, at de har formået at lave et godt stykke legetøj med flere læringsmuligheder for barnet.

 

Nytteværdi: MEGET GOD – Efter min mening er det enhver dreng og piges drømmebil, specielt hvis de er glade for biler, der både kan sige lyde og lyse op. Og hvis man er til fjernstyrede biler, så er det lige den her, man skal have. Den er god til at udvikle barnet på mange punkter, såsom finmotorik, hånd-øje-koordination, fantasi, kreativitet mm.

Holdbarhed: MEGET GOD – Under hele testperioden har bilen været i brug af både Milas, men også af lillesøster og lillebror, og har ikke vist tegn på slidtage på trods af, at bilen er tabt på gulvet et par gange, og at bilen er blevet kørt ind i vægge. 

Pris: GOD – 599 kr. Jeg synes, at prisen er fuldt ud rimelig taget i betragtning af, at der er mange timers underholdning samt det, at bilen har utallige af funktioner.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvalitetslegetøj, hvor det virkelig kan ses, at der er kræset for detaljerne og lagt vægt på design, kvalitet og funktionalitet. Dog mangler jeg produktoplysninger om, hvordan legetøjet er fremstillet, er det allergivenligt og kemifri mm.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST for Amvina – Doona Liki Trike S5