TEST af X6Play smartwatch fra Xplora – Testfamilien
TEST af Scratch blandet produkter i samarbejde med Andemors Verden

TEST af X6Play smartwatch fra Xplora

Flere af vores testere har den seneste måned testet X6Play smartwatch fra Xplora. Her kommer deres anmeldelser:

 


Vores tester Jancy har sammen med sønnen Santhosh på 11 år testet X6Play smartwatch fra Xplora.
Jancy fortæller:
Vi har modtaget et smartwatch fra Xplora. Vi kender til Xplora i forvejen, da lillesøster allerede har et smartwatch, nemlig et XGO3. Santhosh har været misundelig efter hendes ur, så han har glædet sig til at teste.
X6Play er et smartwatch, som fungerer ligesom en telefon. Der er SIM-kort og nummer tilkoblet til uret. Santhosh er 11 år og har en mobiltelefon. Da de ikke må have mobiltelefonen på sig, når de er i skole, er dette ur helt perfekt. Santhosh er heldigvis stor nok til at vide, hvad han må bruge den til, så det er ikke nødvendigt at sætte skolemodus på. Skolemodus er en funktion, som gør det muligt at slå urets funktioner fra i bestemte tidsrum.
Uret er styret af en forældreapp, som forældrene har adgang til. Herfra styres alt lige fra kontakter til skolemodus. Det er også herfra vi kan se, hvor han befinder sig og skrive SMS’er til ham.
Smartwatch fra Xplora er meget brugervenlig og henvender sig til børn fra 5-12 år. Uret har nogle store ikoner, når man swiper til siden, hvilket gør det nemt for børnene at navigere i. Uret har rigtig mange fede funktioner såsom opkald, chat, kamera, skridttæller mm. Santhosh er især glad for skridttæller funktionen, som også kan bruges når skolemodus er sat til.
Alt i alt er vi meget tilfredse med X6Play fra Xplora. Det er meget børnevenlig og forældrene kan var trygge. Uret er børnesikret ift. kontakter, da det kun er de kontakter, som er kodet ind, der kan ringe og skrive til barnet.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL; MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Både børn og forældre følger sig trygge med dette ur.
Holdbarhed: GOD – Uret har en fin holdbarhed. Dog synes jeg, at skærmen bliver ridset hurtigt.
Kvalitet: MEGET GOD – Man ikke i tvivl. Uret er top kvalitet.
Pris: GOD – Prisen er rimelig. Uret koster 1.599 kr. Kvaliteten og holdbarheden taget i betragtning er det en god pris.

Vores tester Elena har sammen med sønnen Mace på 7 år testet Xplora X6Play smartwatch, barnets første mobiltelefon.

Elena fortæller:

Vi har testet det lækreste smartwatch af mærket Xplora X6Play i farven sort plus ekstra tilbehør i grøn og pink, så man selv kan personliggøre sit nye ur. Maces største ønske her til jul var et nyt ur, man kunne ringe fra, da storebror allerede har et i forvejen. Da han så uret første gang, gik han med det samme i gang med at skifte farve på remmen og urskiven, baggrunden og ringetoner, da denne model indeholder mange flere muligheder end de forrige generationer.

Uret X6Play rummer alt det en mobiltelefon kan, men uret gør det ikke muligt at tilgå sociale medier, hvilket er genialt, da Mace er alt for lille til dette endnu. Modellen er hurtigere og bedre end forrige modeller og har mange fede features. Uret koster 1.599,- og kan bl.a. købes her: https://xplora.dk/produkt/x6play/

Maces ønske var, at han måtte følges hjem med sin storebror fra skole og kommunikere med os forældre via uret. Der er indbygget en GPS, som er med til at synliggøre, hvor han befinder sig og på den måde øge trygheden hos både barn og forældre. På forældreappen kan man altid holde øje med sit barn, ringe, skrive og sende billeder i løbet af dagen.

Da Mace kun er 7 år, bruger han mest uret til at tage billeder af sig selv og sende til sine kammerater. Han ringer til os og fortæller om hans dag evt. spørger efter legeaftale. Når han er i skole, sættes uret på SKOLEMODUS, da man på den måde ikke kan kontakte ham i skoletiden og ej heller den anden vej rundt. På den måde fungerer uret som et helt almindeligt ur i skoletiden. Uret har en touchskærm, som gør det nemt at swipe frem og tilbage i alle apps, hvilket er genialt, da det er det, børn i dag er vant til via iPad.

Mace fortæller:

”Det bedste ved mit nye ur er, at jeg kan ringe til min storebror i løbet af dagen. Det giver mig en tryghed, at jeg kan komme i kontakt med ham, og han ved, hvor jeg er”

Uret kommer med SIM-kort og et abonnement dertil, så udover de 1.599 kr. for uret, koster abonnementet fra ca. 69 kr. om måneden.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er et sindssygt smart ur, og du får virkelig meget med i prisen. Det har skabt en kæmpe tryghed og lethed i vores hverdag som familie. Det er en stor hjælp i forhold til legeaftaler, det styrer han stort set selv efter dette ur er kommet ind i familien.

Holdbarhed: MEGET GOD – Uret er virkelig opgraderet fra sine forrige modeller. Det er hurtigere, kan flere ting og opløsningen på video og billeder er langt bedre. Fedt med de forskellige farvede remme. Uret kommer med beskyttelse på skærmen, hvilket er genialt, når det er børn, som er modtagere af uret.

Pris: MEGET GODT – Prisen 1.599 kr. er en overkommelig pris for de fleste og et billigere alternativ til en mobiltelefon, så det stemmer meget godt overens – man får meget for sine penge her.

Kvalitet: MEGET GOD – XPLORA X6PLAY har en længere batteritid, hvilket gør, at uret sagtens kan klare to dage uden strøm. Det at man kan skifte både cover og remme på uret gør, at man kan personliggøre sit ur, tænker med tiden, kunne man evt. tilkøbe endnu flere farver til sit ur.


Vores tester Katharina har sammen med sin datter Isabella testet X6Play smartwatch fra Xplora – barnets første mobiltelefon.

Vi kendte i forvejen til Xplora, da Isabella tidligere har haft et smartwatch X5Play – men først nu giver det rigtig god mening for os som familie, at hun har et smartwatch. Isabella på 8 år går eller cykler til og fra skole selv hver dag og nogle dage er hun hjemme en halv time før os andre, og så er det trygt og rart, at vi kan komme i kontakt med hende eller omvendt.

Uret kommer i en rigtig fin æske og er super nemt og hurtigt at opsætte. Vi havde appen fra tidligere, men ellers skal man som forældre blot downloade app’en og scanne QR koden på uret, og så er man tilkoblet med det samme. I app’en kan man som forældre styre, hvilke kontakter, som barnet kan ringe til og omvendt. Dermed kan ingen andre numre, komme i kontakt med ens barn og ens barn kan heller ikke ringe til andre, end dem man som forældre har sat ind. Rigtig smart og trygt for både børn og forældre. Der er også en SOS funktion, hvor uret laver et opkald direkte til hovedkontakten.

Man har som forældre fuld kontrol over uret og kan styre, hvornår barnet kan bruge det, så når Isabella f.eks. er i skole, så har vi sat skolemodus til, som betyder, at hun kun kan se klokken og altså ikke sende talebesked eller ringe fra uret.

Uret har desuden også GPS, hvor man kan oprette tryghedszoner, hvor barnet må være, kamera hvor barnet kan se billederne i album og evt. bruge som baggrund på uret, samt skridttæller og sidstnævnte er sjovt at lave en lille konkurrence ud af. Dog en tabt kamp for os, da Isabella går 25-30.000 skridt hver dag, og vi kæmper for at nå de magiske 10.000 skridt. Flere i hendes klasse har også Xplora ur, så de kan ringe til hinanden i fritiden, og det er meget rart, da ikke alle fra klassen har en mobiltelefon. 

Da vi kun har testet uret i december måned, har vi ikke fået afprøvet alle funktioner endnu, men det skal nok komme. Isabella er rigtig glad for uret og har det på hver dag i skole, dog synes hun stadig det er lidt stort, som første gang hun havde et Xplora ur. Som forælder synes jeg uret er genialt til formålet – dog er abonnementet dyrt om måneden og koster fra 69 kr. Det er trods alt et kort tidsrum, hvor uret er aktuelt for os om dagen sammenlignet med et almindeligt mobilabonnement. Alt i alt kan vi kun anbefale uret som barnets første mobiltelefon, da det er en god start på hele den digitale verden for barnet.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD/GOD – Uret er ikke en nødvendighed for alle familier, men for os er det en kæmpe tryghed at kunne få kontakt til Isabella, når hun er kommet hjem fra skole eller når hun er ankommet og vi kan se på GPS’en, at hun er kommet sikkert frem.

 
Holdbarhed: MEGET GOD – Nu har vi jo kun haft uret i brug i en måned, men indtil videre er holdbarheden god, skærmen og uret virker robust, og så er det vandtæt også. Man kan skifte farve på uret og remmen alt efter, hvilket humør barnet er i. Isabella har både haft lyserød og grøn på i testperioden.

Pris: GOD – Prisen på uret er helt fair, men som nævnt tidligere nævnt synes jeg abonnementet er dyrt i forhold til, hvor lidt uret rent faktisk bruges.

Kvalitet: MEGET GOD – Passer barnet godt på uret, er det helt sikkert i god nok kvalitet til f.eks. at kunne gå i arv til lillesøster, når hun bliver gammel nok til det. ☺ 

 


Vores tester Lea har sammen med hendes pige på teste det nye ur X6Play fra Xplora.

Okay så sætter de lige endnu et genialt ur på markedet, nemlig et ur hvor man selv kan skifte farve, så det passer til tøjet, hvilket er vigtigt for min pige. Vi var dog en lille smule skuffet over at uret ikke var regnbuefarvet som på kassen☺

Uret er som de tidligere ure helt genialt, fordi man modtager et ur, som allerede er klar, der er SIM-kort i, og det er bare i gang med at lære alle de spændende ting.

X6Play kommer med en ny opladerfunktion, som umiddelbart er det eneste minus for mig – det kræver, at der er to opladere, som skal frem og tilbage imellem forældre, som ikke bor sammen.

Men til gengæld kan her opremses alle de positive ting (mors synspunkt):

  • Blød og behagelig rem.
  • Ingen adgang til sociale medier.
  • Mulighed for at følge med på app for forældre.
  • Track and trace på barnet, så der kommer noget selvtillid. 
  • Skolemodul, så barnet ikke kan bruge den i timerne.
  • Forlængelse af tiden til barnet har brug for en telefon / smartphone.
  • Min datters positive ting:
  • Man kan tage billeder af venner og sjove ting
  • Den kan sige sjove lyde.

Det som jeg især har brugt uret til er at finde ud af, hvor mit barn har gået, ikke for at overvåge, men i situationer, hvor jeg ikke ved, hvor langt hun er på gåturen hjem.

Det har også givet tryghed for mine børn, at de nu har muligheden for at kunne ringe til mormor og morfar, hvis de er alene hjemme, imens jeg er nede og handle.

Ærlig talt så ved jeg ikke, hvordan jeg ville have klaret det uden det her ur i en verden med små skolebørn, som virkelig gerne vil gå hjem fra skole, og jeg er på alle måder virkelig begejstret for dette ur. Det er bare virkelig smart og giver mine børn en følelse af at kunne rigtig mange ting, men også en mulighed for mig som mor at kunne sende mit barn trygt ud i verdenen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Verdens bedste ide til en skærmforskrækket mor, som stadig gerne vil have muligheden for at kunne komme i kontakt med det mindre skolebarn.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Den virker bestemt robust og kan forhåbentlig klare de knubs, der er helt normalt kommer hos børn, der er også mulighed for at tilkøbe et beskyttelsesglas.

Pris: GOD – Prisen på 1.599 kr er super god for et ur, der kan give så meget tryghed. Man skal dog lige huske, at dertil skal købes et abonnement, som skal betales hver måned.


Trine fortæller:
Vi har siden november måned testet det nye ur fra Xplora, der hedder X6Play.
Eller det vil sige at Abel på 7 år har været den heldige tester herhjemme. Uret er sort og kommer med 2 forskellige farver ring til at sætte på, hvis man synes, at det er for kedeligt i helt sort.
Abel går i 1.klasse og har ikke nogen mobiltelefon. Han har egentlig aldrig ytret ønske om at få en, men han kunne godt tænke sig at kunne komme i kontakt med os, når han f.eks er ude i vores kvarter for at lege, så vi kan ringe til ham, når han skal hjem og spise eller er i skole og skal gå hjem selv. Abel har ikke et behov for at kunne gå på nettet mm., men et behov for at kunne komme i kontakt med os. Altså ringe, hvis han skulle få brug for det. Her er dette ur intet mindre end fantastisk og helt perfekt til formålet. Vi syntes som forældre ikke, at det er nødvendigt med en mobiltelefon i den alder han har. Vi syntes, at der er meget vigtigere ting at tage sig til, når man ikke er ældre.
Xplora X6 Play er spækket med fede funktioner såsom. GPS, stemmebeskeder, opkald, kamera, skridtæller, lommeregner, alarm mm. Alle ting som er blevet flittigt brugt. Og så er det forældrestyret via en app på mobilen. I appen kan man blandt andet tilføje de telefonnumre, man synes der er behov for samt sætte skolemodus på, så uret ikke kan bruges/forstyrre i løbet af en skoledag. Hos os har vi sat uret til at virke, når han har fri fra skole og går i SFO eller hjem. Her er vi virkelig glade for gps’en, så vi kan følge ham hele hjem. Så smart! En anden ting både Abel, men også vi forældre har været meget glade for, er den læse alarm vi har sat på. Nu bliver han hver dag automatisk mindet om, at han skal læse kl 16, og det er en kæmpe hjælp i en travl hverdag med 4 børn.
Uret er med abonnement på 79 kr/md., hvilket vi synes er godt givet ud for det, det kan og gør for os i hverdagen.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Uret er virkelig smart til barnet, der endnu ikke er gammel nok til en mobil.
Holdbarhed: GOD. Det holder fint til leg, sport mm.
Pris: GOD. Dette er et alternativ for en mobil, der jo er meget dyrere.
Kvalitet: MEGET GOD. Det virker som et rigtig godt produkt. Vi er meget tilfredse:-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Scratch blandet produkter i samarbejde med Andemors Verden