Skiferie for begyndere i Stöten med Fjällferie uge 7 – 2023 – Testfamilien
TEST af TOY2 Track Connector

Skiferie for begyndere i Stöten med Fjällferie uge 7 – 2023

(Indeholder reklame)

Mie og hendes familie er netop kommet hjem fra deres første fælles skiferie. Det var første skiferie nogensinde for Anna på 14 og Magnus på 10 år. Malthe og Emma på hhv. 13 og 11 år har været afsted et par gange før – men alle var begyndere, så det var vigtigt, at det var et godt sted for begyndere.

Mie fortæller:

Jeg tog kontakt til Fjällferie, som hurtigt hjalp os med at finde et helt perfekte sted i Sverige. Nærmere bestemt Stöten, som ligger ca. 10 timers kørsel op i Sverige.

I stedet for at køre hele vejen valgte vi,  at tage DFDS færgen til Oslo og derfra var der kun 3 timers kørsel til Pistbyn, som var vores endelige destination.

Pistbyn

Pistbyn er fine hyttelejligheder med en af Stötens bedste beliggenheder med piste på hver side af hyttebyen.

Vores hytte var til 8 personer på 66m2 og der var kun ca. 25-100 m. til pistene. Der var 2 rum hver med dobbeltseng og 1 rum med 4 køjer. Derudover alt i køkkenudstyr: Køl/frys, induktionskomfur, mikroovn og opvaskemaskine.  2 x wc/douche samt tørreskab, sauna, balkon og gratis (godt) wifi. Se flere billeder fra hytten samt priser HER.  

Der var virkelig fine og gode faciliteter i området, som fx. svømmehal, bowling, flere forskellige restauranter, gamerrum og supermarked.

Derudover var der lys på pistene, så det var muligt, at stå på ski om aftenen.

Skiudlejning

I skiudlejningen kunne udlejes alt i skiudstyr. Vi havde bestilt hjemmefra – så det hele var klar til afhentning, da vi ankom. Vi brugte under 15 min. på at få udleveret vores udstyr og så var vi klar til at indtage pisterne.

Skiområdet

Stöten er et af de hyggeligste skiområder i Sälen. Stöten tilbyder den største faldhøjde på 370 m samt piste i alle sværhedsgrader. Skicentret har i alt 49 piste, som betjenes med 22 lifte og har en samlet kapacitet på 18.000 personer i timen.

Længste nedfart er 3.060 m og er kaldet mormorpisten. Det er en super god begynderpist, som er grøn og den nemmeste sværhedsgrad. Den fik vi rigtig mange timer til at gå på. 

For børn i Stöten
Stöten gør rigtig meget for børnene. “Vargy”  som er verdens sødeste ulv har sin helt egen børneklub Varg Klubben. Her arrangeres bl.a. børnenes egen after-ski, skattejagt, konkurrencer m.m. Det store børneområde er beliggende ved Soltorget, og her finder du bl.a. “Vargys Äventyrbane”, som løber gennem skoven samt “Ben 10 Park”, som er børnenes egen Funpark. Børn under 7 år, der bruger hjelm, kører gratis i alle lifte.

I Stöten er der ligeledes mulighed for f.eks. snescooter-safari eller hundeslæde som en bekvem måde at opleve det smukke vinterlandskab, der omkranser Stöten.

Vi havde valgt at leje en minibus til 9 personer på turen derop. Så ferien startede allerede da vi satte os ind i bilen og satte kursen imod færgen i København.

Vores samlede vurdering af ferien er MEGET GOD.

Nedenfor er vist ca. priser for sådan en tur i uge 7 for 6 personer (med 4 overnatninger og 5 dage på ski). Derudover kommer transporten, som afhænger af om man vælger at køre selv eller evt. tage færgen som vi gjorde.

Ophold: 14.000 kr

Liftkort: 8.000 kr. (for 6 personer)

Skileje 3.000 kr. (for 6 personer)

Det kan godt betale sig, at tage afsted udenfor højsæsonen, hvor der ofte er færre mennesker i skiområderne. Men til trods for, at det var uge 7 og der var mange mennesker, så oplevede vi ikke lange køer vi liftene.

Det er bestemt ikke sidste skiferie for vores lille familie og ej heller sidste gang, at vi rejser med Fjällferie og DFDS. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af TOY2 Track Connector